Какво има след смъртта?

• 562 542
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 440
  • Linz
На мен пък ми говори фактът, че като заспим съзнанието ни изчезва (освен в последната фаза на съня). Какво остава когато носителят на съзнанието престане да функционира...
Хм..Като ми се скапе компа,нета не престава да съществува нали?
Ами скапе ли се компа, няма нет. Нета е за тия, на които им бачка компа.

# 7 441
  • Linz
На мен не ми се случват свръхестествени неща.
Хм, трябваше да го напиша за да се случи нещо странно, май предизвиках съдбата Rolling Eyes

# 7 442
Ето нещо, което на мен ми беше интересно- енергийно разпределение във Вселената:
Звезди и галактики- 0,5%
Неутрино- 0,1-0,7%
Остатъка от познатата ни материя (електрони, протони и неутрони)- 4,4%
Тъмна материя- 25%
Тъмна енергия- 70%

И преди писах относно тези проценти.
 Как трябва да ги разбираш тези числа - заместваш "тъмна" с "непозната" и получаваш, че от всички явления с които се е сблъскал човек е успял да опише и класифицира 5%. Останалите 95% процента и идея си няма какво представляват. Има и още един извод, който може да се направи от тази разбивка - ако приемем, че Вселената е затворена система (нали уж нищо не се губело), то съотношението на материя-енергия в нея е 30/70.
 Днес си мислех че можем да си представим Вселената като пограничен район между два мащаба - на микросвят и макросвят - като за двата свята важат различни физични закони и ние се опитваме да ги обединим в едно и изникват противоречия и несъвместимости. Светът на микросвета се изразява в малки частици с малка маса, висока енергия и висока скорост и понякога липса на време (което е спорен момент за мен). Като увеличаваш мащаба увеличаваш масата преминавайки в макросвета и енергиите намаляват отстъпвайки място на материята, като скоростите също намаляват, а времето се забързва. Или казано по друг начин ако най-високата позволена скорост е изминаването на 299 792 458 метра за 1 секунда, то най-ниската позволена скорост е изминаването на 1 метър за 299 792 458 секунди (равно на около 10 години), не може да се движим по-бавно от това. На практика с въртенето на Земята около оста ѝ се движим с около 340 m/s (за географската ширина на България). Около Слънцето се движим с 30 km/s. Около центъра на галактиката с около 200 km/s, а с галактиката се движим с приблизително 600 km/s около бог знае какво, така че сме далеч от постигането на такова забавяне. Трябва да сме много далеч от всякакви материални обекти, което да гарантира много ниско или липса на гравитационно поле. Всъщност учените твърдят, че с увеличението на гравитационното поле времето се забавя.
 Ние знаем повече за микросвета отколкото за макросвета.
 Това за което говоря се илюстрира най-лесно с гравитацията. Физиците се опитват да я обяснят чрез физиката на елементарните частици (микросвета), но тя не се проявява от взаимодействието на елементарни частици, а на по-големи тела.
http://en.wikipedia.org/wiki/Graviton

Цитат
In physics, the graviton is a hypothetical elementary particle that mediates the force of gravitation in the framework of quantum field theory.
Също както неутриното физиците първо се изкушават да определят гравитона като безмасов и със светлинна скорост на движение. При неутриното трябваше да се поправят, че има много малка маса близка до нулата. Експерименталното доказване на гравитона изглежда ще е утопия.

Цитат
Unambiguous detection of individual gravitons, though not prohibited by any fundamental law, is impossible with any physically reasonable detector. The reason is the extremely low cross section for the interaction of gravitons with matter. For example, a detector with the mass of Jupiter and 100% efficiency, placed in close orbit around a neutron star, would only be expected to observe one graviton every 10 years, even under the most favorable conditions. It would be impossible to discriminate these events from the background of neutrinos, since the dimensions of the required neutrino shield would ensure collapse into a black hole.
Това означава, че и физиката на елементарните частици ще си остане непълна.
 Живеем на границата между 2 свята като за единия знаем много по-малко от другия.

# 7 443
Гледайте"Елегантната вселена"с Браян Грийн.Физик и автор на книгата със същото заглавие.
Вярвам много отговори ще получите.

п.п.Обърнете внимание на визуализацията на атома и нукклеите които обикалят около ядрото.Какъв е техният брой и доколко атома е плътен,или по-скоро..Кух!!!Празнота..Щото помня тука некви смешни спорове имаше по темата..
Също и за струните..
Гледайте филма.Интересен е и на много достъпен език.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=124773&hit=1

мисля,че го има и във "вбох"пак с бг.титри..

# 7 444
  • Варна
На мен не ми се случват свръхестествени неща.
Хм, трябваше да го напиша за да се случи нещо странно, май предизвиках съдбата Rolling Eyes

Разкажи.

# 7 445
На мен пък ми говори фактът, че като заспим съзнанието ни изчезва (освен в последната фаза на съня). Какво остава когато носителят на съзнанието престане да функционира...
Искаш да кажеш,че кат ти се скапе компа и целият глобален нет се скапва?
Или,че ако ти се прецака тв-то и край..Централата спира да произвежда ток?

Това,че един приемник се е скапал,не означава,че сигналът е спрян от излъчване Peace

# 7 446
  • Варна

Това,че един приемник се е скапал,не означава,че сигналът е спрян от излъчване Peace

Да, де. Като умре някой не значи, че живота за другите не продължава, но за конкретния индивид...

# 7 447

Да, де. Като умре някой не значи, че живота за другите не продължава, но за конкретния индивид...

Баща ми знаеш ли какво вика? След мен потоп... Може да вярва, че краят му ще доведе потопа. Joy Joy Важна е гледната точка значи. Laughing

# 7 448
  • Варна
Е, имаше някой който казваше - като умре жена ми умира половината свят, като умра аз умира целия..

# 7 449
Joy Joy Важна е гледната точка значи. Laughing
Само и единствено тя!Гледната точка!И знаеш ли защо?
Защото когато оставиш материята(тялото)самият ти се превръщаш в една"гледна точка"и нищо повече..Съзнание

# 7 450
Защото когато оставиш материята(тялото)самият ти се превръщаш в една"гледна точка"и нищо повече..Съзнание
Да, съзнанието владее материята, не обратно.

# 7 451
Да, съзнанието владее материята, не обратно.
Да.И от това обаче,знаеш ли какво следва?Еволюцията на съзнанието,предхожда еволюцията на материята,а не обратното,както твърди дарвинизмът!

# 7 452
  • Linz
Интересно. Някои от тези факти ги казаха в лекциите. Може и останалите да ги кажат.
Ghost, приличаш ми на реинкарнация на друг потребител.

Елегантана Вселена го гледах още като излезе в колибката. Видя ми се ефектно направен, като за грабване вниманинието на масовия зрител. Но с това някак олеква... не останах впечатлена, макар че го изгледах с интерес.

Хексе, странното е това, което снощи ми разказаха първо брат ми, после майка ми (държах да им чуя версиите по отделно). Преди 2 месеца майка ми си счупи ръката и оттогава има проблеми, за които лекарите мълчат. Брат ми решил да я заведе при някакъв препоръчан народен лечител, за първи път отивали (всъщност човекът е завършил медицина, специалност неврология- само между другото). Не знаели, че има и други способности. В един момент неочаквано си затворил очите и започнал да говори на майка ми за другото й дете. Казал й подробности, които няма как да знае (дори не е ставало въпрос за мен преди това)- всичко вярно! Казал е нещо, което и аз не знам и ще ми е безкрайно интересно дали ще се потвърди... Винаги съм гледала с насмешка на ясновидските способности, но този път останах изумена. Как, по дяволите, този човек е стигнал до толкова лична информация?! Мисля да се поразровя и лично да го посетя като имам възможност, много ме гризе любопитството.

Цитат
Еволюцията на съзнанието,предхожда еволюцията на материята,а не обратното,както твърди дарвинизмът!
Нека не противопоставяме наука срещу езотерика, на различна плоскост са и нямат допирни точки, поне на този етап. Някак по-лесно ми е да повярвам на това, което може да се наблюдава, изучава и анализара; другото остава в сферата на фантазиите.

# 7 453
Рени, не го казвам, за да се заяждам, но атеистите все ходят при разни ясновидци, астролози и пр. Някак си си противоречите. Хем в нищо не вярваш, хем търсиш нещо отвъд "това което може да се наблюдава, изучава и анализира". От друга страна т.нар. свръх-естествени явления също може да се наблюдават, изучават и анализират и да се извлекат изводи, което, разбира се, и се прави.

# 7 454
  • Linz
Рени, не го казвам, за да се заяждам, но атеистите все ходят при разни ясновидци, астролози и пр. Някак си си противоречите. Хем в нищо не вярваш, хем търсиш нещо отвъд "това което може да се наблюдава, изучава и анализира". От друга страна т.нар. свръх-естествени явления също може да се наблюдават, изучават и анализират и да се извлекат изводи, което, разбира се, и се прави.
Нещо май не те разбрах.
Никога досега не съм ходила на ясновидец или астролог- не им вярвам! Но сега, когато сам ми се навря под носа, искам да разбера за какво става въпрос, точно защото винаги търся логичното обяснение. Освен това е казал да го посетя, защото смята, че може да ми помогне за неврологичен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт