Какво има след смъртта?

• 562 569
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 425
 Серафима, ако детето ти откаже да последва твоят избор, дали ще са достатъчни твоите молитви, за да не се мъчи във вечни мъки, според твоите виждания.  
Вярвам, че те биха подобрили участта му, а по Божията милост може и да се спаси.

# 7 426
  • Linz
Не го вярвам това, вътрешния ми морал го отхвърля- нито е логично, нито справедливо. Хората не са черни и бели, всички сме някъде по средата. Болшинството от хората живеят по сходен начин, а едните ще се пържат на вечен огън, пък за другите ще има само цветя и рози. И кой е тоя, който вечно ще лети на крилете на щастието, ако децата му са попаднали в казана заради лошо влияние примерно?! Пост и молитви, дрън-дрън...
Това с кармата също не ми се връзва, ама никак. И не ми допада също. По ми харесва вечния сън.

Ето нещо, което на мен ми беше интересно- енергийно разпределение във Вселената:
Звезди и галактики- 0,5%
Неутрино- 0,1-0,7%
Остатъка от познатата ни материя (електрони, протони и неутрони)- 4,4%
Тъмна материя- 25%
Тъмна енергия- 70%

# 7 427
То никой не пита дали и какво ни харесва или не.

# 7 428

Момичета, вече разбирам защо идеята за прераждането и че душата след това няма нищо общо с нас ви допада.  Confused
Не може да се изведе обаче такова правило. Умират и хора, които са доста емоционално обвързани.
А, нищо не ми допада. Аз не вярвам в прераждането, всъщност в нищо не вярвам, но допускам, че е възможно. Както е възможно и да има Второ пришествие, и да няма нищо след смъртта.  Wink

# 7 429
  • Linz
То никой не пита дали и какво ни харесва или не.
Което не пречи да си имаме мнение.

# 7 430
Самият факт, че сме тук, гори за това, че сънят хич не е вечен Grinning .

# 7 431
  • Варна
Самият факт, че сме тук, гори за това, че сънят хич не е вечен Grinning .

Сънят е след като умрем.

# 7 432
  • Linz
На мен пък ми говори фактът, че като заспим съзнанието ни изчезва (освен в последната фаза на съня). Какво остава когато носителят на съзнанието престане да функционира...

# 7 433
До сега никой не е успял да обясни как съзнанието произлиза от мозъчната активност. Това със съзнанието и преживяванията на Аз-ът са интересни неща, но може би илюзорни, тъй като ние смятаме, че Аз-ът умира заедно с мозъкът, а в действителност може Аз-ът никога да не е съществувал Grinning .

# 7 434
Така е, не е ясно как произлиза и съзнанието и съвестта и мислите. А не ви ли се случва с някои хора да се разбирате без думи? Това как си го обяснявате? Или да общувате на безсловесно ниво, не с движения, а просто с нематариалната си същност?

# 7 435
  • Linz
Не разбирам какво има за обясняване за връзката между мозъчната активност и съзнанието. Факт е, с ядрено-магнитен резонанс се вижда и нагледно. Цапардосват те по главата- зясяга се мозъка- губиш съзнание...

Без думи можеш да се разбираш само с човек, когото познаваш добре и контактът с очите е достатъчен. Ако става въпрос за телепатия- не ми се е случвало и не познавам хора, които практикуват.

# 7 436
А не ти ли се е случвало да усетиш, когато някой мисли за теб от дистанция? Или когато се случва нещо екстремно?

# 7 437
  • Linz
На мен не ми се случват свръхестествени неща. Имам развита интуиция, но тя се основава на логиката. Иначе 6-то чувство, като да се досетя, че ще се случи някакво неочаквано събитие, нямам за съжаление.

# 7 438
Аз съм казвала, че никога не съм виждала тунел със светлина накрая, слава на Буда! Praynig Виж ти, виж ти! Също съм се чудила как така виждат близките си, newsm78 след като нещата в астрала се случат толкова бързо и местата, на които попадат душите, са толкова различни...Мислила съм си, че са мисъл-форми, ама...Хм, за луната знам, че е населена...Ще трябва да питам когото трябва за доста неща...
Аз немам спомени от между животите, но в астарала си нещо подобно на свободно същество, въпреки, че си в тяло и в живота си...А мозъка е само приемник, той трябва да се изключи, за да ''пусне'' човека за ОИТ например...Трябва най-после да прочета ''Далечни пътувания'' На Мънро, както и още 1 книга имам за дочитане...
Да вмъкна нещо смешно, малко спамърско. Confused Като малка ме водиха в София, да ме изследват за дислексия, и доктора/ лекар ли беше, психолог ли не знам/ ми вика:
-Момиченце, не се бой, той и Айнщайн е имал дислексия!
После ми даде некакви тестчета и пак вика:
-Нямаш дислексия, само не можеш да се концентрираш, ама не бой се, той и Джим Кери има същото!
 JoyНе знам защо тва трябваше да ме успокои. Wink
Тенкс на Екс за всичкото инфо, на мен ми е мноу полезно! Grinning
А секса и в астрала е капан, беж да ме нема съм аз...Сега, ако видя тунел със светлина в края, пак така-беж!
Тези, които могат частично да общуват телепатично, може би са живяли на Атлантида. Wink

# 7 439
На мен пък ми говори фактът, че като заспим съзнанието ни изчезва (освен в последната фаза на съня). Какво остава когато носителят на съзнанието престане да функционира...
Хм..Като ми се скапе компа,нета не престава да съществува нали?

Общи условия

Активация на акаунт