Какво има след смъртта?

• 567 653
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 75
Преди години аз умрях за малко. На зъболекарския стол поех свръхдоза упойки, за да ми извадят мъдрец. Видях тунела, има го, усетих блаженство и спокойствие. Върнаха ме тук с шамари. Хич не ми се връщаше...

Дали е било "онзи свят" или ефект от некачествена анестезия кой може да ти каже?!

Аз веднъж се задавих с храна у дома докато бях сама. Не можех да дишам, постепенно посинях и не можех да направя нищо, за да преглътна. Не видях светлина, тунели или моменти от живота си, сигурно защото не съм християнка. Последната ми мисъл беше "Мамка му, очакавах за себе си по-драматичен край!" и исках да заплача, но не можех.

# 76
kamunyak,явно сме чели едни и същи книги.Точно това,знам и аз Simple Smile

# 77

ефект от некачествена анестезия

Това съм го преживяла, човек наистина може да си внуши разни неща в такова състояние...

# 78
kamunyak,явно сме чели едни и същи книги.Точно това,знам и аз Simple Smile

Peace
 Обичам, когато теории на хора с прозрения се подкрепят и от учени, в частност физици. Тогава съм склонна да обмисля нещата. Приемането им идва след анализ на собственото  чувство дали е правилно или не. Дори и Айнщайн на смъртния си одър приключва живота си с думите : Има Бог.

Два пъти съм била под пълна анестезия за над 4 часа , всяка. Аз също не съм виждала тунели, светлини. А излизането от упойка е доста гадно преживяване. И на мен не ми се излизаше от сладкото опиянение и чувството на блаженство. Така че, това за мен си е просто лошо преживяване в резултат на агресивните интервенции и  промяна на биохимичния баланс на организма, а не доказателство за Прехода.

# 79
Разбира се, че умира само физическото тяло, душата ни се преражда, докато научим всички предопределени  уроци.
Не го знам от книгите Wink, а си е мое вътрешно усещане от дете. Няма как да ви го обесня, просто ЗНАМ.
За много неща от живота, просто ЗНАМ, без да съм чела от дебелите книги, трудно е да се обясни.
Винаги съм сънувала сънища от предишни животи, т.е. в различни тела, пол, епохи, държави. Случвало ми се е да се запозная с някой човек ,и после да сънувам от къде се познаваме(имам предвид предишен живот). Така с една позната, разказах и разни неща, и тя бе шокирана Shocked, нямаше от къде да знам, че като дете е била с дълга руса коса и винаги са я носили на две плитки.
Като дете съм припадала на 6г. извикали са бърза помощ, единственият ми спомен от въпросният ден, е как летя над едно невероятно спокойно и слънчево място, усещането беше за нирвана. Разказах вечерта на майка ми, тогава тя ми обясни, че съм сънувала, беше шокирана, че не помня нищичко от инцидента. Случката е от преди повече от 30г., усещането и споменът са ми непроменени, ярки.
Има доста литература по въпроса за преражданията и живот след смъртта, който има желание и нужда може да прочете, а вътрешният му глас ще му подскаже на какво да вярва.
Мисля, че бих предпочела да ме кремират.

# 80
Преди малко повече от месец моя свекър почина и една от роднините му ни разказа какво е чела в библията за след смъртта. Значи след като почине човек душата му остава в къщатата където е живял и е там до 40 дена,през това време е твърде възможно да ни се чуят негови стъпки глас,начин на отваряне и затваряне на врати и т.н., но след тези 40 дена той тръгва към небето( при Бог) по една стълба и носи чувал пълен с камъни и през това време докато той се качва ако почине др човек от града или селото чувала се прехвърля на него.Когато пристигне при Бог той определя къде ще е в Рая или Ада. А ако някой се чуди какво има там в рая и ада... в рая всички хора си живеят като нас само че всичко им е по леко,нищо не им тежи пак си работят,пак си имат домеве и т.н. а в Ада пак работиш и живееш но не ти е леко, както тук при нас живите.
   Това знам това съм чувала,дано съм била малко полезна !!! Wink
 Значи, мила, вземи и си прочети сама Библията, без да се доверяваш на разни там лели.Жената те е излъгала , вярвам, че не нарочно Peace, а от  пълно неведение.Сигурно и нея така са я лъгали.Невежеството по този въпрос може и да е следствие на  безбожните години  на социализма  в държавата ни, но това няма да те оправдае, когато деня настъпи.
   Масово хората живеят в заблудата , че един ден всички ще се съберат с близките си  при Бог, в Рая.Тука аз визирам Бог изявяващ Себе Си в Библията , сиреч Светата Троица, Отец+Син+Святи Дух.Не са трима , един е!!!А мога да твърдя, че гаранция да бъдат в Рая няма  даже за  вярващите, защото много хора казват , че вярват в Бог, обаче на практика те нито Го познават, нито им пука за Него, нито пък  са чували, че е нужно да бъдат спасени.Да продължа ли? Редно е да се претеглим. Ето:
-никога не са стъпвали в църква
-стъпвали са , но само по празниците от традиционализъм
-мислят си, че щом са кръстени като деца, то да запалят свещ и да се прекръстят е достатъчно за да замажат  правосъдието на Бога
-престъпват основните Божи/библейски/ норми ежедневно- не кради, не лъжи, не убивай/ аборта е убийство ,за сведение/, не пожелавай, не прелюбодействай, да нямаш други богове... не кълни, не блудствувай/живеейки без брак, това се постига/и т.н.т.
-смятат , че Христос е само някакъв духовно извисен човек от древността
-смятат , че библията  е написана  с комерсиална цел
-струва им се , че могат да живеят както си поискат, то като дойде време, ще се разкаят.
-никога не са правили изповед на греховете си пред Бог, ни то са Му поискали прошка за тях
-не знаят, че Христос  е жертвата/курбана/ за тези грехове и , че няма нищо друго на света ,с което да могат да се откупят
-никога не се молят
-молят се , но само , ако са в  нужда
-а когато опре ножа до кокала, продават вярата си в Бог и отиват за помощ при дявола /врачки, екстрасенси, астролози.../ -това библията нарича духовно блудство!
  Няма да продължавам безкрайно, само още едно, но то е показател за вярата ни:
- И след като са били  кръстени, покаяли са се и са  повярвали  в Христос/Бог/, живота им продължил ли е по старому, или е бил променен? Защото, ако не е бил променен, то да не се надяват на нищо .

Човек може да вярва във всичко, което  му се струва разумно или пък му се иска.Това е свободната воля дадена ни от Бог.Това  обаче не означава, че щом нещо ни се иска, харесва ни, или пък  ни се вижда логично по човешки, то непременно е правилното! Имаме избор .За щастие имаме  много информация и все още време.То за всеки  от нас е различно и  затова е добре да не си играем на руска рулетка с вечността, нали?

Защото има и друго място освен Рая.Едва ли има хора , които  да вярват, че ще отидат там.Но повечето ще отидат и това Бог го твърди. Но по-важното е, че Той не желае нито един да бъде изгубен и е взел мерки.Божият Син е бил принесен в жертва за нас, еднократно, но завинаги.На който повярва и приеме да Го последва името  ще бъде записано в книгата на вечния живот, при Отец. Спасителния пояс е хвърлен, така да се каже, а ние ще го хванем ли?

Не прочетох всичко написано.Исках само да споделя  библейската страна на нещата, защото  видях, че е  изопачена несъзнателно Peace.Моля се, всеки един да вземе присърце  мисълта за това  къде ще отиде душата му  във вечността.Мога да разказвам още, но не бих се натрапвала, ако ви смущавам.Макар, че ми е  жал за това как хората отхвърлят истината за християнството , поради  лъжата , която са прочели за него в нета или в разни съмнителни вестници.
 Пожелавам ви спокойна нощ и ви оставям с няколко библейски пасажа точно по темата ни, които лесно копирах от  моята електронна библия.Много е удобно Wink

ев. Йоан 11:25 "Иисус й рече: Аз съм възкресението и животът; който вярва в Мене, и да умре, ще оживее."

ев. Йоан 5"24 " Истина, истина ви казвам: който слуша словото Ми и вярва в Оногова, Който Ме е пратил, има живот вечен, и на съд не дохожда, а е минал от смърт към живот"

"Евреи 9"27 И както на човеците е отредено да умрат един път, а след това - съд..."   Препоръчвам цялата 9-та глава на това послание.

ев. Йоан :16-18 "...защото Бог толкоз обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който вярва в Него, да не погине, а да има живот вечен. Защото Бог не проводи Сина Си на света, за да съди света, а за да бъде светът спасен чрез Него.
 Който вярва в Него, не бива съден, а който не вярва, е вече осъден, задето не е повярвал в името на Единородния Син Божий."

от ев. Матея 13 глава " И говори им много с притчи, като казваше: ето, излезе сеяч да сее; ⇨
 и когато сееше, едни зърна паднаха край пътя; и долетяха птици и ги изкълваха.
 Други паднаха на каменисто място, дето нямаше много пръст; и скоро поникнаха, понеже пръстта не беше дълбока.
 А когато изгря слънце, бидоха попарени и, понеже нямаха корен, изсъхнаха.
 Други паднаха в тръни, и израснаха тръните и ги заглушиха.
 Други паднаха на добра земя и почнаха да дават плод: едно сто, друго шейсет, а друго трийсет.
 Който има уши да слуша, нека слуша!
Вие, прочее, чуйте, какво значи притчата за сеяча:
 При всекиго, който слуша словото на царството и не разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му: ето кого означава посеяното край пътя.
 А посеяното на камъни е онзи, който слуша словото и веднага с радост го приема,
 ала няма в себе си корен и е непостоянен: кога настане скръб или гонение заради словото, тоз-час се съблазнява.
 А посеяното в тръни е онзи, който слуша словото, но грижите на тоя век и примамливото богатство заглушават словото, и то бива безплодно.
 Посеяното пък на добра земя е онзи, който слуша словото и го разбира и който принася плод: един дава плод сто, друг шейсет, а друг трийсет...
  А Той им отговори и рече: сеячът на доброто семе е Син Човеческий;
 нивата е тоя свят; доброто семе, това са синовете на царството, а плевелите - синовете на лукавия;
 врагът пък, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века, а жетварите са Ангелите. ⇨
 И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, тъй ще бъде и при свършека на тоя век:
 ще изпрати Син Човеческий Ангелите Си, и ще съберат от царството Му всички съблазни и ония, които вършат беззаконие,
 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби;
 тогава праведните ще блеснат като слънце в царството на Отца си. Който има уши да слуша, нека слуша!"

Само да вметна, че според библията няма бродещи духове на починали, няма прераждане, няма друг застъпник за нас пред Бог Отец, освен Христос, няма нужда от курбани и от много други неща. Не вярвайте на всеки, особено на такива, които даже страница не са прочели през живота си.Истината за  Бог и Словото му може да бъде открита само на едно място и то е църквата.А не Интернет, вестници, телевизия и пр.

Лека нощ! Простете за правописа, но много ми се спи и няма да коригирам повече Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 03:26 от Lei@

# 81
Въ връзка с последния пост: аз пък препоръчвам гледането на Zeitgeist. И междувпрочем, точно поради някои от нещата, споменати от Lei@, намирам за неправилно кръщаването на дечица, които не са в състояние да осъзнаят този ритуал.

Подкрепям мненията, че енергията не се губи, а само се преобразува. Така е логично, в края на краищата. А по повод присъствието или отсъствието на "висша сила", се замислих дали пък тази концепция не е израз на йерархичното ни мислене? Че непременно трябва да има някаква вертикална структура във Вселената, някой над някого.

# 82
  В библията също никъде не пише , че деца могат да се кръщават.Кръщението е символ на вяра.То заявява готовността ти да следваш Христос, независимо от обстоятелствата, опасностите, трудностите, подигравките. Потапянето във водата символизира, че умираш за греховете си заедно с Христос, а излизането, че ще живееш с Него завинаги.най-просто казано.Едно бебе няма как да направи и изобщо да проумее подобна истина.Пък и на него никой все още не му търси отговорност.Кръщенето  не гарантира, че децата ви ще станат вярващи или пък добри хора.Бог търси личната отговорност.Никой не отива в рая заради вярата на мама и тати, баба и дядо.

# 83
  • София
Да, въпросът с упойките е много съществен.
Аз имам интервенции с упойка и подобни усещания, като единият път беше много дълга опреация, продължила повече от осем часа и излизането от упойката беше малък кошмар, подобен на описанията, които се спрягат за отвъдното- тунел, светлина и онова усещане, че не искаш да се връщаш, а един куп народ те друсат, мокрят с ледена вода и ти бият шамари, за да се събудиш. И доколкото си спомням, според лекарите трябваше да ме събудят непременно. Обаче събуждането беше ужасно, все едно ме изтръгват от един прелестен свят.
Но все пак, беше само упойка.

# 84
Мисля че умира само тялото, а душата се преражда.
Тези, които вече ги няма Flowers Rose живеят в спомените ни.

# 85
  • Варна
Записвам се да следя, че професионалистите започнаха да се записват в темата. Обещава да е поучително.

Аз не знам - мешавица е в главата ми: мисля малко като Жози, Октопода и 10с, ама не съвсем, съвсем. Спрях да мисля по въпроса.

# 86
Leia, един едничък въпрос да ти задам.
След като Библията е сглобена буквално през 325 година, тоест, ТРИ века след предполагаемото възкръсване на Христос, как ние да вярваме, че това, което е написано в нея, отговаря на тогавашната реалност? Нали се сещаш, че 2000 години по-късно няма как да се мери със съшия аршин и хората да се държат в същия страх и подчинение от Неизвестното?
И че на същата тази църква и е МНОГО по изгодна приказчицата за АД и РАЙ, отколкото ако се беше прокраднало някъде нещичко, говорещо за СЛЕДВАЩИ животи и прераждане на душата, да речем.

# 87
 В библията също никъде не пише , че деца могат да се кръщават.Кръщението е символ на вяра.То заявява готовността ти да следваш Христос, независимо от обстоятелствата, опасностите, трудностите, подигравките. Потапянето във водата символизира, че умираш за греховете си заедно с Христос, а излизането, че ще живееш с Него завинаги.най-просто казано.Едно бебе няма как да направи и изобщо да проумее подобна истина.Пък и на него никой все още не му търси отговорност.Кръщенето  не гарантира, че децата ви ще станат вярващи или пък добри хора.Бог търси личната отговорност.Никой не отива в рая заради вярата на мама и тати, баба и дядо.
Само да вметна, че според библията няма бродещи духове на починали, няма прераждане, няма друг застъпник за нас пред Бог Отец, освен Христос, няма нужда от курбани и от много други неща. Не вярвайте на всеки, особено на такива, които даже страница не са прочели през живота си.Истината за  Бог и Словото му може да бъде открита само на едно място и то е църквата.А не Интернет, вестници, телевизия и пр.

Лека нощ! Простете за правописа, но много ми се спи и няма да коригирам повече

Ужас, после защо имало релегиозни войни!
Буквалното четене на библията, и религиозният фанатизъм, меко казано ме ужасяват. И кой е казал, че написаното в Библията е достоверно 100%?
Хубаво е, хората да спазват т.н. божи заповеди, най-малкото, за да живеем в един по-добър свят........но вярата да се основава на страха Naughty, защото видите ли Бог иначе ще ни накаже, и нямало да отидем в Рая Crossing Armsмоля ви се ooooh!.
Lei@, прочети ''Дванайстото откровение'', там доста добре се обеснява '' че всеки има възможността да се промени, да бъде спасен-само за миг'' и това не зависи от религията, а от ''усещането за безкрайна доброта и любов''. Няма да разказвам книгата има си сюжет, обеснен е и прословутият календар на маите.
''Божествената връзка е една и съща за всички хора, без значение от религиозната им насоченост. Всяка религия в света набляга на едва няколко аспекта от т.н. преживяване Божествена връзка. Други елементи са омаловажени, а трети-изобщо не биват споменати.
Взети заедно всички религии застъпват адекватно това усещане. Но сама по себе си, всяка религия е непълна. Следователно това, което е необходимо, е всяка религия да предаде своето познание за Божествената връзка на всички други и да научи какво липсва на собственото и учение.''

# 88
  • Варна

Lei@, прочети ''Дванайстото откровение'', там доста добре се обеснява '' че всеки има

Също толкова "добре се обяснява всичко" в която и да е книга от спиралататочкаком, например. Или пък от индиготаточкаком.
Да има желание само човек - просветлението днес дебне отвсякъде!
  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 89

Lei@, прочети ''Дванайстото откровение'', там доста добре се обеснява '' че всеки има

Също толкова "добре се обяснява всичко" в която и да е книга от спиралататочкаком, например. Или пък от индиготаточкаком.
Да има желание само човек - просветлението днес дебне отвсякъде!

PeaceВерно, че Библията не е единствената книга Wink
В момента чета въпросното ''Дванайсто откровение'' и съм възхитена от начина ,по който е поднесена информацията, т.е.  там се говори за обединение на хората, въпреки религиите им.......и че календарът на маите не посочва свършекът на света, а начало на ново развитие на съзнанието и осъзнаването.

Общи условия

Активация на акаунт