Какво има след смъртта?

• 560 764
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 755
Ти наистина ли не знаеш християнското учение за края на света? Какъв друг отговор мога да ти дам? Отговорът на другия ти въпрос също го знам. Но какво общо има с темата? Писах по него в друга тема. Нещата с осъждането са доста по-комплексни. За това можем да говорим в православната тема. Но сега всички ще започнат да се оплакват че спамя. За мен беше достатъчно да дам горните линкове. За какво е всичко това?
Благодаря.Беше много изчерпателна.Особено на тези два въпроса.

Кво ще стане с мощите,ако се разруши планетата?
Кой е първият роден с "непорочно зачатие"/демек татко му е бог?

Е сега,след като установихме къв безпорен авторитет си в хриситянството,мисля всички ще отдъхнем единодушно Mr. Green

# 7 756
Няма да отговарям на провокации. Със сигурност мога да говоря за всичко надълго и нашироко, но "каквото повикало, такова се обадило", "каквото посееш, това ще пожънеш". И мястото не е в тази тема, както посочиха пишещите тук. Ти провокираш толкова много ненужни постове и спам. Виждам, че смяташ, че знаеш всичко, за какво да говорим тогава? Водила съм подобни разговори и в други теми и всичко ми е до болка познато. Просто не ми се занимава.
Да кажем, че не ме предразполагаш и не харесвам подхода.
Следващият ти провокативен пост ще бъде оставен без отговор. Мълчанието си го тълкувай както желаеш.

# 7 757
А не..Ся тъй ти отърва..Ква провокация беше,след като просто поисках да се аргументираш.
Твърдиш нещо,после не можеш да се аргументираш..
Па после провокации ..Кисело ти е гроздето Серафима.. Stop

Е добре де..
Айде..Не на мен.
На другите обясни,защото тук не си пишем само ти и аз!
Написа нещо за мощите,аз те опровергах..Ами доизясни се,бе жена.Заради другите хора..
Попетата не те ли учиха да смириш егото си и да бъдеш в услуга на ближния? Crazy
Ми айде..Кво ми се правиш на ощипана мома.
Или си кажи,че си некомпетентна,или обясни на хората..

# 7 758
Вижте какво значи кирлианова фотография и нейното приложение
Вижте етерно тяло
Душата къса всички връзки с тялото!Рано или късно...
Не можеш да разделиш енергия от съзнание.Съзнанието е енергия и енергията е съзнание.В добавка и третият аспект.Материята,която също се явява неделима част.
Но под материя погрешно се разбира познатата ни нам материя,а Вселената далеч не е ограничена само с нашата материя.Изобщо..Осъзнавате ли,че и антиматерията си е материя?

И накрая..организмът не образува енергия. Енергията спомага за спойката на атомите(организмът)като след това протича през него до края на съществуването му.

Нашият Космос има начало.Значи има и край!
да видя дали съм разбрала правилно:
Материята, която изгражда нашия физически свят също е енергия. Излиза, че всичко което изгражда човека /и всичко останало/ е енергия, която в различните си проявления /различните тела на човека/ има различна плътност и трепти с различна честота. Но колкото по-фино е тялото, толкова по "силна" е енергията  и най-вероятно по-устойчива. И така всички енергийни образувания умират рано или късно, но по-грубите - каквото е физическото ни тяло, умират по-бързо - защото по-груба е спойката между отделните елементи и следователно по-лесно се руши. От тук следва, че има живот след смъртта и той пак е на няколко нива - свят на душите и свят на духа /а може и още да има/. Един ден и душата умира и остава духа, който също умира някой ден и става част от единната енергия.
Това че кирлиановата фотография показва липса на енергия около болно място или слаба енергия ме обърква доста - по-фините тела просто се отдръпват от болното/ умряло физ. тяло или вече са умрели преди то да умре?

П.п включвам се в заформилия се отново дебат с мой отговор по въпроса: "Кой е първият роден с непорочно зачатие?" - Не знам кой е първия, но постоянно се раждат хора създадени непорочно - чрез един едновременно физически, душевен и духовен акт, наречен "секс". Все пак сексът обикновено не е порочен акт  Laughing

# 7 759

П.п включвам се в заформилия се отново дебат с мой отговор по въпроса: "Кой е първият роден с непорочно зачатие?" - Не знам кой е първия, но постоянно се раждат хора създадени непорочно - чрез един едновременно физически, душевен и духовен акт, наречен "секс". Все пак сексът обикновено не е порочен акт  Laughing
Питах Серафима,понеже въпросът е част от библето..Ма тя и хабер няма за кво иде реч Joy Joy

Отчасти си разбрала за материята.Да.
Духът е безсмъртен
Посредством Кирлиановата фотография са правени снимки на ампутиран крайник.Е,физически го няма,но на фотоса си е там
Правено е и с растения.

виж "етерно тяло"

# 7 760
Тъкмо щях да се поправя - някой път някои мисли бавно стигат до където трябва  Mr. Green
Болното място не е без аура - има си, но е с друг цвят и интензивност.
Оф, олекна ми  Crazy

Защо да е безсмъртен човешкият дух - или като е част от човешко тяло не придобива някакъв вид индивидуалност, а си остава единен  Thinking

# 7 761
Не съм казал"човешкия дух"...Тва е понятие на стихоплетците.
Казах,че Духът е безсмъртен.Божият дух,извечния динамис поддържащ всьо и вся..
Душата...Не бих казал смъртна,но ...Подлежи на рециклиране в един момент.

# 7 762

Мисля, че християните не допускат мисълта, че планетата ни може да бъде разрушена Peace . Те очакват второ пришествие и страшен съд.

# 7 763

Мисля, че християните не допускат мисълта, че планетата ни може да бъде разрушена Peace . Те очакват второ пришествие и страшен съд.
Е и?
Нищо не пречеше,да отговори хипотетично.
Щото те и в Дядо Мраз не вярват,но това не значи,че Луната не се отдалечава от Земята и след милион години(образно казано)тук няма да може да вирее и хлебарка,кво остава некви си мощи да се запазят.

# 7 764
Именно. Това е пророчеството. Не съм допускала, че е възможно някой да не го знае.  

ексипнос, ще помоля да преминем на Вие.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 19:07 от Серафима

# 7 765
Ми не...Не ми два отвътре да ти говоря на вие!Това е форма на уважение все пак,а аз не мога да уважавам лицемерието. Naughty

# 7 766
Добре, аз ще използвам Вие, за мен това е признак на дистанция и на цивилизация. Не разбирам защо трябва да занимаваме останалите с тези неща.

# 7 767
Добре, аз ще използвам Вие, за мен това е признак на дистанция и на цивилизация. Не разбирам защо трябва да занимаваме останалите с тези неща.
Ми тогаз спри се бе жена...Пфууу... Нали си имате тема за православието..Ходи там си разтягай локумите..Sick

Викат,че и лицимерието е мноо близко до цивилизацията.Ся обаче се убедих по емпиричен път.

Астрална памет

"Съзнанието и активността на астралното тяло са нещо съвсем различно от спомените в мозъка за тях. Съществуването или пък липсата на физическа памет по никакъв начин не афектира съзнанието в астралния свят, нито пък способността му да функционира там с перфектна лекота и свобода. Не само че е възможно, а дори е често срещано човек да функционира свободно и ползотворно в своето астрално тяло по време, когато физическото тяло спи и да се върне във физическото си тяло без да има дори капка спомен за астралните дейности, в които е бил ангажиран."

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/391-2012-02-01-21-08-42.html

# 7 768
Междудругото, който е късоглед замислял ли се е, че в съня си вижда прекрасно  Crazy Много забавно  Party

# 7 769
Междудругото, който е късоглед замислял ли се е, че в съня си вижда прекрасно  Crazy Много забавно  Party
И факт.

Общи условия

Активация на акаунт