Какво има след смъртта?

• 568 190
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 850
Joy Joy
Аааа, ще стигнеш съвсем скоро и до: тия глупости човек не може да ги напише, поредният оп се е взел на сериозно Laughing hahaha

Може да е роботоиден агент - те са по-далечни от хора.  Wink А чакай да питам нещо, че пак съм бляла докато съм чела, пък не ми се препрочита пак - Оп-овете могат ли да творят? Творят ли изобщо и ако могат, то творчеството им е по-земно или изобщо не могат да творят?

Pak започнах да чета статията за жертвите и още с първите изречения ме почнаха въпросите. Добре, ако аз съм извършила нещо ужасно спрямо някой друг човек, това оневинява ли ме задето той е избрал да бъде жертва?! Абе не ме кефи тая концепция. Еди-кой си избрал да бъде насилник и решил да пребие, изнасили и убие след това някое дете, защото то е избрало да бъде жертва и да изживее страдание. Педофилът-убиец не е виновен, защото изборът е бил на детето и може да си живее спокойно до старини и да не се спира да върши добрини като "духовен приятел" на дечицата, помагайки на душите им да израстват духовно, изнасилвайки и убивайки ги, за което той ама никак не носи отговорност, че те са избрали да са жертви преди да се родят.  Crazy Звучи ми като философия-измишльотина на болен мозък. Бягство от отговорност и наказание. Най-вече бягство и страх от наказание. Тази философия би била много удобна на престъпниците, но й липсва справедливост. Дълбоко съм убедена, че във Вселената има справедливост и дори много често се явява приживе, свидетел съм на това как всеки го постига участта, която заслужава. Обикновено на стари години. Няма спокойствие за виновните души.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 16:12 от HAPPY_QUEEN

# 8 851
И на мен не всичко ми е ясно относно оп-овете. Мисля, че могат всичко, което могат и индивидуалните души, значи и творят. Не знам коя ще е най-значителната разлика...според мен тя е в това къде отиват те след смъртта. Не е на същото място, където тия с ВА. Още по-важното-те не могат да напускат Земята, да се пробват и в други светове. Все тук ще се въртят. Така ми се струва. Rolling Eyes Логиката така сочи-одухотворил ги е планетарният дух и при него ще се върнат, техният дом е Земята. А ВА носи божествената частица, неговият дом е Вселената.
Статията за жертвите ще я осмислям още, засега нямам мнение. Всички сме с тая нагласа, но дуална- и в аспект на жертва, и в аспект на насилник. Иначе нямаше да сме тук, това разбрах. Много е относително обаче, жертва не е само в буквален смисъл, насилник също.... Crazy

# 8 852
Стигнах вече до там дето автора е на моя начин на мислене за дуалността. Чудно ми е обаче защо е отделил толкова време за жертвата, а за насилника писал ли е? Стигнах до някакво негово писмено лигавене, но ще почета още малко и ще ходя да си върша други неща, че ще се схвана. Има проблясъци де, нищо че с някои неща не съм съгласна - има и проблясъци, има и лигавщини.

Сякаш е брал яд на някой докато е писал.  hahaha

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 16:56 от HAPPY_QUEEN

# 8 853
Статията е много смислена и дълбока. Правите грешка като приемате думите "жертва" и "насилник" в крайния им буквален вариант.

# 8 854
Може и така да е. Аз съм си тъпо парче и не съм я прочела цялата и като че няма да стане скоро. Обаче намерих един сериал, който задължително ще гледам - V.
Скрит текст:
особено като видях това

Мен си ме влече натам - към извънземното.  Laughing Земните философии са ми малко отегчителни и ме интересува само справедливостта.

# 8 855
Може и така да е. Аз съм си тъпо парче и не съм я прочела цялата и като че няма да стане скоро. Обаче намерих един сериал, който задължително ще гледам - V. Мен си ме влече натам - към извънземното.  Laughing Земните философии са ми малко отегчителни и ме интересува само справедливостта.
Не се казва "тъпо парче" - това е манталитет на жертва  Laughing. Чети, чети, натам стига и до извънземните.
А, а справедливост нямало, не търси.

# 8 856
Е щом стига и до извънземни, ще чета.  Laughing Е пък аз съм си тъпо парче, пък нека да е манталитет на жертва - не ме бърка.  Mr. Green  Аз нека съм си добре, пък манталитета съм му... Laughing

Ако има нещо, в което вярвам, то е справедливостта. В моя живот всеки си е получил заслуженото. Не можеш ми изтръгна най-съкровената вяра, ако ще 100 философии да ми размахаш.  Wink (Все пак да уточня, че справедливостта за мен не е с религиозна или отмъстителна насоченост. Съдбата си знае работата.)

# 8 857
Дам, и аз наблюдавам околните как си плащат за грешките. Та, има справедливост, но кой ли я раздава  Thinking

# 8 858
Прочетох статията на Ън. През цялото време не можех да спра да се оценявам от кои съм. На вас мина ли ви през ум, че може да сте ОП? Мен тази мисъл ме стегна под лъжичката. Но от друга страна в статията пише, че ОП се познава по това, че бяга от езотерични теми. Само по този показател може да се приеме, че всички, които се интересуват от тази тема (пишат или само четат) са хора с души.  newsm78

ПС Кой е Том Монтолк? В нета има няколко негови статии, но не виждам биографична справка.

# 8 859
.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 21:45 от Еластина

# 8 860
Прочетох статията на Ън. През цялото време не можех да спра да се оценявам от кои съм. На вас мина ли ви през ум, че може да сте ОП? Мен тази мисъл ме стегна под лъжичката. Но от друга страна в статията пише, че ОП се познава по това, че бяга от езотерични теми. Само по този показател може да се приеме, че всички, които се интересуват от тази тема (пишат или само четат) са хора с души.  newsm78

ПС Кой е Том Монтолк? В нета има няколко негови статии, но не виждам биографична справка.

А защо те стегна под лъжичката? Писах преди малко, че ми се стори, че внесох смут с тази статия и  съжалих за това, че я пуснах по тази причина. Защо се притесни от възможността да си ОП? Амбър дори написа:дано имаме всички души, дано имаме всички шанс..... Shocked Какво е толкова страшно да си ОП? Crazy Защо един ОП може да няма шанс?
Размислях върху ОП-овете и индивидуалните души. Дали това, че общувам с нещо непременно ме прави човек с ВА или е възможно да съм ОП, който говори с кошерното съзнание? Не, знам. ....Чудя се възможно ли е...... Thinking Да речем, че е възможно и съм ОП. Какво по-малко имам от индивидуалното съзнание? В житейски план нищо, каквото за тях, това и за мен. Може би в духовен..... Rolling Eyes Да, ще ме разстрои мисълта, че може би няма да мога да се пробвам на други места във Вселената, а тя е толкова необятна и дава много възможности, но.....кой ми гарантира, че ако имам собствен ВА няма да зацикля в земната Игра и тук да си остана? А кой ще ми гарантира, че там някъде в необятния Космос ме чакат само хубави изненади? Нима не е възможно моят ВА да е избягал на тази планета от нещо по-неприемливо и да е намерил тук своя дом? Хиляди възможности.....Имам някакви резерви, ако съм ОП. По същия начин обаче ме тревожат капаните на безкрайния Космос. Както е казал Мелвил в "Моби Дик": ".... Като из засада  ни пронизва мисълта за унищожението, докато наблюдаваме бялата глъбина на Млечния път". Опасността дебне отвсякъде, но и спасение дебне отвсякъде.... Grinning

# 8 861
Оп-овете са в темата за духа, сега четох. Ние тук сме едни такива извисени   Grinning

Аз успях да изчета цялата статия за жертвите, прескочих само филмовата част, че хич такива филми не мога да гледам. Хубаво да избягаме от модела на жертви, респективно тогава ще изчезнат и агресорите, но това би означавало коренно различен живот на земята... как ли би изглеждал  newsm78...

# 8 862
Прочетох статията на Ън. През цялото време не можех да спра да се оценявам от кои съм. На вас мина ли ви през ум, че може да сте ОП? Мен тази мисъл ме стегна под лъжичката. Но от друга страна в статията пише, че ОП се познава по това, че бяга от езотерични теми. Само по този показател може да се приеме, че всички, които се интересуват от тази тема (пишат или само четат) са хора с души.  newsm78

Мина ми, че може да съм ОП или роботоиден агент (по-вероятно за мен). Както ми минават идеи дали не съм извънземно дете или хибрид. Не знам и какво значи "божествена искра". Е мисля, все пак, че съм индивидуалист и чак кошерно съзнание нямам... За останалите неща не съм съвсем сигурна.

# 8 863
Да, изглежда е по-лесно и приятно да живееш като ОП, отколкото като човек с душа. Хубаво сравнение дава авторът - хората с души са източниците на енергия, които се подкарват от ОП-овете към доилките.
Все пак ме ужаси идеята да съм хранителен канал.
А, другото, което ме впечатли, е, че домашните любимци могат да се одухотворят от контакта си със стопанин с душа. Ние имаме двама котараци - единият си е типично животно, което яде, спи... никакъв контакт с хората, а другият само дето не проговаря.

# 8 864
Мен ме притесни идеята, че човек с душа може да бъде издоен до 0 при съвместен дълъг живот с човек без душа, който го изцежда до дъно и че тези загуби може да са необратими.  Confused А дали може все пак по някакъв начин човек с душа да се предпази от такова изцеждане, дори и да живее с ОП?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт