Какво има след смъртта?

• 568 191
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 835
По повод смъртта на Нелсън Мандела в нета се пише много за него. Мислех, че знам много неща за него, май хич нищо не зная. Попаднах на цитати на негови мисли - тези особено ме впечатлиха:
"Всичко изглежда невъзможно, преди да бъде направено."
"Нашият най-дълбок страх е, че не сме достатъчно добри, че не сме способни. Всъщност, ние се страхуваме от собствената си мощ, защото е безгранична."

Отивам да се информирам повече за Мандела - може да открия нещо относно нещата, над които мислим тук.

# 8 836
  • Варна
Чета ви отдавна. Сега имам повече повод и много мисли ме вълнуват - мой близък е на смъртно легло, поддържат живота му в болница. Та се чудя докога? Т.е., кога душата ще реши, че й е писнало и ще си тръгне? Дотук се стигна до голяма степен по негово желание - не пожела да се лекува и да се промени. Та не мога да разбера защо се мъчи още, защо не се "пусне"... защо е тази агония...
Дайте да чета нещо по темата, моля.

# 8 837
Всичко по темата е назад в темата.

# 8 838
Душите да се борят за тела? За какво им е, като има свободни тела, за които няма желаещи души и затова се анимират по друг начин? Само идеята, че избираме, а не получаваме наготово тяло предварително, подсеща, че има достатъчен набор.
Не знам дали нечовешки души могат да се наместят успешно в човешко тяло, без никаква подготовка Rolling Eyes
По вероятността всичко да е по друг начин също трябва да се помисли...ако някой има предположения, ще ми бъде интересно. Simple Smile
Изпуснала съм къде има тела без души... освен ако нямаш предвид ОП-овете с кошерна душа (така ли се казваше?!). Те си имат обща душа, пак имат. Иначе преди време четох, даже и поствах материал за това как има души, които не минават през целия цикъл фетус-раждане-детство-зрялост ами се намъкват при някаква трагедия. Примерно ако човекът е много нещастен, иска да умре, прави опит за самоубийство или умре преди да му е дошло времето (да кажем, в катастрофа). Тогава нова душа се намества на мястото на старата, а старата отива на почивка. Ох, как го разказвам.  Laughing Всички спомени (или поне по-главните) се прехвърлят и това може да стане постепенно, по време на сън. Това бях чела, може и да стават такива работи.  Rolling Eyes Казват, че след това човек ставал много по-различен от преди, сякаш е нов човек. И при мен се случи така. Simple Smile
Сигурна съм, че има много нечовешки души в тела на хора на тая планета.

# 8 839
http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/483-2013-12-06-14-09-24.html

"преди да дойдем на Земята ние имаме набор от спомени и изградени мисловни модели, които са се формирали в нас от това, което сме били до онзи момент (говоря в контекста на линейното време). Усещам, че у повечето хора съществува погрешното разбиране, че Висшият Аз е перфектен, завършен и Абсолютен във всеки един момент (минал/сегашен/бъдещ). И да, и не. На практика това не е така, още повече разглеждано времево към момента на влизането в земната Игра. Всъщност една от причината да сте тук се състои във факта, че на едно много дълбоко ниво Висшият ви Аз е почувствал нуждата да съзрее. Което прозрение, като процес непременно е предхождано от осъзнаването, че ти липсват много неща. Да, Висшият Аз е нещо в милиони пъти повече от всяка негова индивидуална инкарнация и той е вашето Истинско „Аз“, но това не го прави съвършен и всемъдър. Дори Източникът не е съвършен и всемъдър, иначе нямаше да има нужда от физическото проявление. Висшият Аз обаче излиза от земната Игра (поне онези, които ще я завършат) в пъти по-зрял и мъдър от това, което е бил в момента на започването й. Преди това обаче, той трябва да разбере много неща за себе си и собствената си природа (както прави в крайна сметка и Източника чрез Висшите Аз – микрокосмос/макрокосмос)."

# 8 840
Чета сега материала постнат от ае. Има някои неща, които ме грабнаха, но като цяло никак не съм съгласна с идеята, че жертвата сама си избира обстоятелствата. Изобщо не вярвам в това, че човек избира да мине през някаква гадост. Примерно сега обсъждаме в друга тема за педофилите. Е добре де, как едно дете ще избере да бъде изнасилено, примерно? Е това нещо не мога да го приема. Стигаме пак до извода, че жертвите сами са си виновни.  Не съм дочела всичко, възможно е да се изказвам прибързано. Но цялата тази идея, че човек сам избира да бъде жертва, ми се струва като бягство от отговорност да признаем колко несъвършено общество сме хората и колко още има да учим докато стигнем до някъде... Продължавам да чета да видя до къде ще стигне материала.

Също така мисля, че се гледа малко непълно и едностранчиво на нещата. Според автора има два чисти вида - едните са тип жертва, а другите - тип насилник и взаимно се привличат. А какво, ако един човек носи в себе си и от единия, и от другия тип? Аз в живота си съм срещала предимно смесени типове. В определени условия излиза наяве едната страна, в други - другата. Всеки насилник може да се превърне и в жертва, а всяка жертва - в насилник при различни обстоятелства/избори. Не мисля, че има толкова чисти видове, както са описани в дадения материал.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 20:44 от HAPPY_QUEEN

# 8 841
svetli , Hug!
Има разлика в това,дали изкуствено му поддържат живота с апарати (примерно е в кома),или просто облекчават последните му дни със системи ,болкоуспокояващи....Предполагам е вторият вариант.Повярвай ми ,душата му знае кога да си тръгне,явно се подготвя,има още време.Много по-хуманно е и за двете страни(и за вас и за болния),в такъв момент да е обгрижван и професионално.
А книгите за такива ситуации са много - книгите на Майкъл Нютон,Согиал Ринпоче-"Тибетска книга за живота и смъртта"(има глава в тази книга,която описва точно етапите,през които минава душата,приготвяйки се за "оня" свят,на мен ми помогна много),дори и Дънов.
Знам,че ти е трудно,търсиш отговорите на много въпроси.... Hug

# 8 842
И аз мисля, че докато нишката, свързваща душата с тялото е здрава, никаква друга душа не може да влезе в това тяло - колкото и пъти да излиза душата от тялото и колкото и далеч да пътува.
Отделно мисля, че създаването на тялото е обвързано с конкретна душа - предварително се определя коя душа в кое тяло ще влезе.
А за времето на влизане на душата в новосъздадено тяло до скоро бях убедена, че става със зачатието, но някой тук писа, че не можело 2 души да обитават 1 тяло - а нали тялото на бебето е в тялото на майката.

Хубаво де, кога се създава нишката? И защо създаването на тяло да е обвързано конкретно с определена душа? Излиза, че е предопределено и се знае предварително кой сперматозоид ще оплоди яйцеклетката, защото най-малкото това определя пола на плода.
 Ами при птиците как е? Имат или нямат души? Ако имат кога им се вселява душата - като се излюпят ли?
 Да не отварям дума за теориите, че всяка клетка има душа, щото сперматозоида и яйцеклетката са живи клетки, нали?

# 8 843
Мноу интересна статия тази  за хората с души и органичните портали! На средата съм, но напълно отговаря на моите наблюдения, толкова ми  е интересна, че дори надви неспособността ми да се концентрирам... PartyИ аз имам нещо да разказвам, ама после...

# 8 844
Материалът от линка ще го прочета по-късно.

Цитат
]Усещам, че у повечето хора съществува погрешното разбиране, че Висшият Аз е перфектен, завършен и Абсолютен във всеки един момент (минал/сегашен/бъдещ).
Не. Мисля, че почти никой дори в тази тема не се замисля за своя ВА, даже не може да си представи, че такова нещо реално съществува, че да започне и да размисля върху него.
Много мислих по въпроса. Видях, че е нещо велико, сравнено с  мен. Но не мога да забравя как ми се показа и какво ми каза. Не дойде като един велик Бог, който всява респект, макар че мислеше за себе си като за Бог. Беше дете, съвсем малко, плачеше безпомощно, търсеше утеха. Нямаше и помен от перфекционизъм, абсолютна завършеност във всеки момент.
Цитат
Всъщност една от причината да сте тук се състои във факта, че на едно много дълбоко ниво Висшият ви Аз е почувствал нуждата да съзрее.
Разбира се. В това няма никакво съмнение. Иначе идването тук губи смисъл. Освен това е погрешно земната игра да се разбира като веселие и забавление за ВА, каквото е компютърната игра за някой малчуган. Това си е сериозно изпитание за нашия свръхразум и му струва и на него много усилия. Мисля, че приема много сериозно Играта.
П.П. Пънки, мисля ,че тази статия обърка и разстрои много хора и дори съжалих, че я пуснах. Направо не знам какво да мисля и аз, но както и да го въртя ми се струва, че не е за пренебрегване написаното в нея.

# 8 845

П.П. Пънки, мисля ,че тази статия обърка и разстрои много хора и дори съжалих, че я пуснах. Направо не знам какво да мисля и аз, но както и да го въртя ми се струва, че не е за пренебрегване написаното в нея.
Koй пък толкоз се е разстроил?  newsm78 Иначе и аз не съм я дочела. Изобщо, имам запазени 6 прозореца на интересни за мен материали, които само съм започнала до чета, но още до никъде не съм... Това не ми пречи да ги обсъждам де.  Laughing Може после да се окаже, че съм сгрешила.  Laughing

# 8 846
На мен ми харесва станията от ае..някак ми идва близка, логична и дори забавна на моменти
За хората с души и органичните портали ще чета след това  Simple Smile

# 8 847
 Надявам се, друг живот!

# 8 848
Още не съм прочела цялата статия от ае, но снощи дочетох за Оп-овете. Сега поне си имам нова обида, която няма да бъде схваната - да наричам някой ОП.  Party  Joy

За жертвите и насилниците съм си на старото мнение - че няма чисти жертви или насилници, а всеки може да минава и през двете форми в рамките на един живот, в зависимост от личностите, които среща или обстоятелствата около него. СПоред статията - които сам създава. Така че, ако това е вярно - в рамките на един живот човек може да избере да бъде и жертва, и насилник. После ще видя дали има подобна идея в статията или авторът си защитава идеята за чистата жертва и чистия насилник.  Crazy Мисля че жертвата почти винаги еволюира до насилник. А не може ли човек просто да защитава справедливостта без да е жертва или насилник?! Много ограничен/опростен избор представя автора според мен...

# 8 849
 Joy Joy
Аааа, ще стигнеш съвсем скоро и до: тия глупости човек не може да ги напише, поредният оп се е взел на сериозно Laughing hahaha
Статията по-горе най-сетне я дочетох, няколко часа общо ми трябваха....тежка статия, трудно се чете, много време ще ми трябва да я осмисля Tired

Общи условия

Активация на акаунт