Какво има след смъртта?

• 568 070
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 955
''Тайната '' си е съвсем елементарно филмче. Сега прочетох поста на ае и я обсъдихме с аверката ми, която ми е на гости. Аз не го помня добре, но тя каза, че там вселената е описана като необяснима и хаотична...Откога се каня да ви разказвам 1 малко мое опитче точно за привличането... Tired

# 8 956
''Тайната '' си е съвсем елементарно филмче. Сега прочетох поста на ае и я обсъдихме с аверката ми, която ми е на гости. Аз не го помня добре, но тя каза, че там вселената е описана като необяснима и хаотична...Откога се каня да ви разказвам 1 малко мое опитче точно за привличането... Tired
Хаосът е друга форма на ред.
Да приемеш Хаос буквално,значи да признаеш случайността като основен движещ фактор в Мирозданието.Първопричината за всьо и вся.

# 8 957
Ей, как ме ядоса тази статия.... Close само това приемам веднага
Цитат
Няма такова нещо като свободно мислене.
Изобщо....каквото и да мислим, случва ни се това, което е заложено в мисленето, по-точно в същността на ВА. Позитивно мислене.... позитивни ла*на Close бла, бла....Каквото е онова там вътре, това ни се случва в живота, не мисля, че можем да го променяме. Опитвала съм нещо, сигурно повечето са го правили....при някоя ситуация или възможност пускаш мисълта си да се рее абсолютно свободно и да не участва изобщо и си представяш как би могла да се развие тази ситуация. В колко от случаите е оптимистична, благоприятна.....? Така добиваш представа как е настроено онова нещо вътре. Да, на някои сигурно им е устроено на вълна победител и те винаги ще бъдат такива, въпреки ситуациите, въпреки утежняващите обстоятелства. Само се питам.....все такова ли остава или има надежда да се промени....от само себе си, с опита, с времето с......каквото и да е.... Rolling Eyes Thinking

# 8 958
Да Ън,защото Абсолута е безпричинен.Той е отвъд разума.
Точката в която разум,съзнание и емоция са едно.Без анализ..без условия..Просто Е.

За това всяко мислене е вид окова.
Но на етапа на който сме,имаме нужда именно от тези окови.Да ни задържат в тази реалност,че инак все едно сме били в Рим и не сме видели Папата..

# 8 959
На мен последната статия от ае ми хареса. Особено това:
 "Погледнете на него директно – вие трябва да бъдете в настоящето, всичко ви тика в тази посока, защото това е вашата естествена функция, от която бягате. Наистина ли смятате, че ако беше жизнено важно за вашето пълно разгръщане (на ниво земно преживяване) да виждате минало/бъдеще и всички други невероятни неща за които има изписани 300 милиарда книги, нямаше да го можете по рождение? Функцията на мозъка ви е такава, каквато е! Приемете я и спрете да гледате на нея като на недостатък, а като на най-мощния ви инструмент да интегрирате всичко в живота си!"
Поне по отношение на мен го приемам за много вярно. В настоящия ни живот се проявяват тези способности, които са ни необходими, за да го изживеем пълноценно. Ако се научим да приемаме това, което имаме като най-доброто възможно за нас, ще съумеем и да използваме даденостите по най-добрия за нас начин.
От тази гледна точка няма победени - колкото и зле да си, ако приемеш фактите каквито са и откриеш важното в тях, ще успееш да се измъкнеш от ситуацията и да се развиеш. Ако пък не успееш, значи просто ти е нужно повече време за изучаване на дадената ситуация.

# 8 960
Сега ще прочета статията, само да вметна, че в "Тайната" казват точно това - не само да мислиш, да искаш, а да си представиш, че вече имаш/си това, което искаш - да се чувстваш сякаш вече си/го имаш.

Откога се каня да ви разказвам 1 малко мое опитче точно за привличането... Tired
Е хайде кажи де.

„Някой ми го показа и аз го видях сам.“ Това ми хареса. Интересно ми е кой пише тези статии?

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 15:29 от HAPPY_QUEEN

# 8 961
Приемам го за етапа, на който сме. За етапа на който съм аз самата, по-точно ВА. Но дали същността му ще се промени някога? В смисъл ако е устроен да не е победител сега на този етап дали някога ще промени тази си същност и ще придобие нова, на победител? А победителите дали ще се откажат от тази си същност и ще слязат по-ниско!? Не съм от победителите.... Confused Дали в тази същност ще се въртя до края, дали е възможно да завърша цикъла, без да успея да променя същността на ВА?...  ooooh!
П.П. И аз чакам опита с привличането, може да науча нещо ново и полезно, много зациклям

# 8 962
Стигнах до "Мисленето никога не може да бъде свободно – то е резултат от нашите обусловености, от нашето минало, от нашата култура, от нашия климат, от социалната, икономическа и политическа среда. Мисленето не е обусловено единствено когато се раждаме, в първите мигове на живота ни (а някои биха оспорили с право дори и това). Веднага след това се започва и това няма край, дори след физическата смърт, където попадате в света на собствените си проекции или ставате закуска на нечии извънземни интереси."
Добре, а в предната статия за манталитета на жертвата не се ли казваше точно това - че човек сам избира да бъде, а не са виновни обстоятелствата и заобикалящата го среда. Сега пък няма свободно мислене - то е обусловено от миналото, обстоятелствата, средата и т.н. Не е ли противоречие това - ако избираме да бъдем жертви/насилници, то следва мисленето ни да е резултат от свободния ни избор. Или се очертава да е нещо вторично, присъщо само на този живот!?  newsm78 Аз питам, не че съм или не съм съгласна. Аз си имам свое мнение за всичко, но все пак ми е интересно как стоят нещата според автора, ако някой мисли като него.

# 8 963
За мен по принцип можем да избираме свободно, но дефакто т.н свобода на ниво живот във физ. тяло е обусловена от редица фактори /изброените в статията/. Тези фактори ги трупаме докато преминаваме през отделните животи, а самото физ. тяло също на генетично ниво носи част от тях /т.е предават се от родителите/. ВА има свобода, но когато започне инкарнирането или т.н Игра се отказва на ниво тяло и душа от тази свобода, за да достигне до нея - вече напълно осъзнавайки я или оценявайки я, преодолявайки всички зависимости. Пък може и да няма и ВА свобода, а тя да е само потенциално възможна и стигането до нея да става след преминаването на определени етапи на развитие, като единия от начините за това е живот във физ. тяло.
Мъгляви са ми нещо мислите, тези дни е така във всичко  Crossing Arms

Ън Аз засега твърдо вярвам в наличието на свободна воля - дали изначално я имаме или можем да достигнем до нея, няма значение. А ако има свобода, значи всичко е възможно - можем да постигнем всичко, защото свободата е липса на ограничения. Следователно можем и ние /вкл. и ВА/ да се променяме.

# 8 964
Дано е така, мамам-ам, дано.
Хепи смятам, че се има предвид мисленето на ниво този живот. А манталитета жертва-насилник се отнася до ВА.
Може би наистина е правилно това, което казва мамам-ам, ВА се отказва от свободата си на ниво тяло и мислене и това е напълно съзнателен избор.
Но той е такъв, какъвто е, има си своя същност. А дали може инкарнациите да го променят като същност....в това не съм сигурна. Някак....много ми се струва. Rolling Eyes Нещо като водата, която дълбае камъка през вековете и го променя. Само дето това не е камък.... Whistling

# 8 965
А дали може инкарнациите да го променят като същност....в това не съм сигурна. Някак....много ми се струва. Rolling Eyes Нещо като водата, която дълбае камъка през вековете и го променя. Само дето това не е камък.... Whistling
Ми ако не се променя от изживяването във физическо тяло, за какво му е на ВА цялата работа  Thinking
Другият вариант е да го прави за забавление. А може и по някаква съвсем друга причина,  която ние даже и не можем да предположим.
Напоследък съм се спряла на варианта, че прави цялото това упражнение с преражданията, защото му е вътрешно присъщо. Както тук някой го влече към музиката, друг към четенето - нещо от сорта. Един донякъде неосъзнат стремеж към нови и различни преживявания, към развитие, сбеосъзнаване и себеусъвършенстване.

# 8 966
Приемам го за етапа, на който сме. За етапа на който съм аз самата, по-точно ВА. Но дали същността му ще се промени някога? В смисъл ако е устроен да не е победител сега на този етап дали някога ще промени тази си същност и ще придобие нова, на победител? А победителите дали ще се откажат от тази си същност и ще слязат по-ниско!? Не съм от победителите.... Confused Дали в тази същност ще се въртя до края, дали е възможно да завърша цикъла, без да успея да променя същността на ВА?...  ooooh!
П.П. И аз чакам опита с привличането, може да науча нещо ново и полезно, много зациклям
Трупането на количество неминуемо води до промяна в качеството!

# 8 967

Трупането на количество неминуемо води до промяна в качеството!
Понякога, обаче, в обратна посока.  Joy

# 8 968
Няма значение.Единствената деструктивна опция е стангацията.Липсата на движение.
Има ли движение има и развитие.

# 8 969
15 карта от Големите аркани на Таро е дяволът Twisted Evil и се превежда като инерция. Сложен до друга карта той променя значенията си, но сам по себе си той значи инертност, мдам.

Общи условия

Активация на акаунт