Какво има след смъртта?

• 560 188
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 165
Коя душа ще отиде в Рая и коя в Ада, все още не е настъпил момента.
"Разпределянето" им ще стане след Второто пришествие, а то все още не е настъпило.

Винаги ми е било интересно това разпределение след второто пришествие. Значи идва Господ Исус Христос и разпределя християните (защото само те вярват в Него) към ада и рая. Обаче какво става с другите хора, които имат други Богове. Нашия Господ не може да закача мюсюлманите и будистите например, защото те си имат свой си Господ. Буда и Аллах си имат свои намерения, които сигурно не съвпадат с намеренията на Исус Христос. Значи Исус Христос си прибира нас християните, а на Земята остават будисти, мюсюлмани и т.н. други религии да си чакат своите Богове.

Добре,всеки Бог си разпределя, неговите си "вярващи" . Ами тези които не вярват в богове, тоест са атеисти, като мен?  Laughing

# 9 166
Не знам. Мен ще ме вземат извънземните и се приключва.  Laughing

# 9 167
Коя душа ще отиде в Рая и коя в Ада, все още не е настъпил момента.
"Разпределянето" им ще стане след Второто пришествие, а то все още не е настъпило.

Винаги ми е било интересно това разпределение след второто пришествие. Значи идва Господ Исус Христос и разпределя християните (защото само те вярват в Него) към ада и рая. Обаче какво става с другите хора, които имат други Богове. Нашия Господ не може да закача мюсюлманите и будистите например, защото те си имат свой си Господ. Буда и Аллах си имат свои намерения, които сигурно не съвпадат с намеренията на Исус Христос. Значи Исус Христос си прибира нас християните, а на Земята остават будисти, мюсюлмани и т.н. други религии да си чакат своите Богове.

Добре,всеки Бог си разпределя, неговите си "вярващи" . Ами тези които не вярват в богове, тоест са атеисти, като мен?  Laughing

Няма съмнение, че различни текстове в Библията са "пипнати" с някаква цел... някои от тях даже са били махнати изцяло, а на доста места, по времето на утвърждаването на християнството (периода 1-6 век от н.е.), е направено
Скрит текст:
преиначаване на разказваното в останалите евангелия, които знаем и до днес като част от Библията. Довнесени са някои ритуали, някои от които се обясняват с просто "чудо", "тайнство" и т.п. В езотеричната литература могат да бъдат намерени доста обяснения на повечето текстове от Библията от една малко по-различна гледна точка, но което дава своего рода обяснение на редица текстове и техния дълбок смисъл, различен от повърхностното първосигнално тълкование във връзка с прокламираното от Църквата векове наред. Затова, аз поне, считам, че това са остатъците от оригиналните текстове, докато на места където се говори за неща обяснявани от църковните хора като "чудо", "тайнство", "Божа работа" и САМО по този начин и стоят като кръпки, то това съотнасям към привнесените и изменени текстове. Такива има в мачалото на Библията, а и вероятно относно тази процедура наречена "Второ причастие", когато всички мъртви ще възкръснат и заедно с живите ТОГАВА ще отидат в Рая, ако са вършили все праведни дела ИЛИ на Съд, ако са прегрешавали.... На много други места се говори, че "Само Бог е безгрешен, а човеците - грешни" (колкото и да се старавят да не са). Това сигурно е така... Аз съм перфекционист в доста области, но и същевременно привърженик на "Прекомерния светец и Богу не е угоден!"... Логически от фабулата заложена в Библията (след корекциите) излиза, че всички ще отидат на Съд. Защото човеците са все в нещо прегрешили..... Това държи в страх масите! Която всъщност (според мен) е била и целта на корекциите в оригиналните текстове преди да се разпространят измежду останалите християни. Очевидно по-силна е била Църквата през средните векове спрямо т.нар. централна власт у всяка държава в Европа. Кардиналите във Франция са били по-силни и властни от самия крал на Франция. Същото е било и в другите държави. А папата - още по-силен. Създадена е процедура за "пречистване" като "грешникът" предава на Църквата имуществото си (Църквата като посредник между хората, независимо от техния сан и Бог). Но това имущество - естествено - не стига до Бог, защото то не му е нужно! Остава във Църквата..... Така Църквата става в пъти по-богата от самия крал и кралство! Това превдно ли е???  Thinking Стигаме до въпроса за самия Бог.... Бях писал преди 1-2 седмици тука, че смисъла на "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори" не е физически "създаде" човек както Него си - двукрако същество с две ръце и една глава (защото това ли е Бог???), а по-скоро това е Душата на всеки човек, която се счита за част от Вселенския Разум в доста книги, различни от Библията. Затова има и пряка супер-супер-бърза (много по-бърза от Светлината) връзка на подсъзнанието на човек (Душата) с Вселенския разум (Бог)! Във филна Цайтгайст се дава кратко но смислено обяснение за ритуалите по Коледа (и други периоди), които Църквата изисква и прокламира като ритуали насочени към Бог... Излиза, че това са стари езически ритуали, в рамките на най-естествения култ към Слънцето, което древните са считали за Бог... То е давало (и дава) Живот на Земята, техния и нашия свят... Това звучи доста по-резонно - човек вижда РЕАЛНИ в му смисъл, защото нещо става тогава - Слънцето е в характерно положение тогава (най-къс ден, равноденствие). Но интерпретацията на Църквата е друга..... С друга цел правим еди-какъв си ритуал по Коледа, например. Защото така пише в Библията.... Ама каво е пишело преди товаааа - не е ясно  Shocked Сравнението на религиите показва почти идентични ритуали и сходна "логика", прокрадваща се въпреки различните текстове на Библията, Корана и другите Свещени книги на съответните религии.... Защо? Защото (най-вероятно, според мен) всички те се коренят в древния култ към Слънцето. Т.е. въпросът е какво е Бог? Дали е Слънцето (едно олицетворение на Бог в един дълъг период от време) или е именно този Всеобщ Вселенски Разум, който може всичко и знае всичко за миналото, настоящето и бъдещето. Т.е. - ако е така - то Бог е един за всички човеци, независимо дали са християни, мюсулмани или други. Те са все човеци с Душа (подсъзнание), което е частица от общото Вселенско съзнание (разум). Дали човек е "вярващ" според църковния смисъл или въобще вярва в нещо (че утре пак ще изгрее Слънцето ИЛИ че даден предмет му носи щастие и успех), то това - според мен - е израз именно на тази ПРЯКА връзка човек и Бог по линия на Душата като част от едно общо и силно цяло. Затова е нужно вярването и вярата. Тук Църквата не преиначава нещата (или само малко).... Вярта е усещане. Усещането е характеристика на Душата (Подсъзнанието), а не на материята (тялото) или пък Съзнанието (логически действащия ум на човека)....  Twisted Evil Писах преди няколко дни, че все по-практически подкрепям теорията и вижданията на средновековните учени и алхимици за етера... Че сме потопени в етер и т.н. Тази концепция, макар и да няма преки доказателства, в много по-добра степен обяснява някои "необясними" явления, вкл. на ниво квантова физика. Търсенията продължават! Flutter

Ох, сорри, че стана много дълго... но не можах по-кратко!  Blush

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 19:49 от Miami_beach

# 9 168
Хепи Hug
Нарочно не влизам тук, че не си доспивам и ми е едно такова...Надявам се утре да изгледам линкове...
Скрит текст:
Не се оплаквам, бели кахърхета са, ама аверката ми дойде да поживее с нас, за което се радвам, ама по цел ден напред-назад, бръм-бръм. И моля ви се, взе, че си боядиса сама 1 стая Rolling Eyes, е , само втората ръка, ама сама и за 1 ден, думи немам! ShockedА стария пес излизал,ходил по любов, бил се, върна се с кръв по лапите, сега се лекува с гладолечение. Разделихме голямата котка от малкото и, а то недоволства, взе да ака по леглата. Laughing Отгоре на всичко мъжо почна да хърка ooooh!и още, и още такива... Laughing
Чувството, че съм в Матрицата ми се усили, сякаш сънувам, сънувам... Tired
А за Таро може да направите така. Гледате си за некаква ситуация...Аз си тегля по 3 карти, не редя келстки кръстове и други формички...След тва си изваждате други 3 карти, по ваш избор, такива, квито бихте искали да ви се случат, нареждате си ги и си ги оставяте така, на скришно местенце. Wink

# 9 169
Пънки - Какъв е смисълът на първите 3 карти? Каква е връзката  другите 3?  newsm78

# 9 170

Добре,всеки Бог си разпределя, неговите си "вярващи" . Ами тези които не вярват в богове, тоест са атеисти, като мен?  Laughing

Аз вярвам,че Бог е един за всички народи,просто както в онази легенда за Вавилон,
различните религии са му сложили различни имена.

# 9 171
Прочетох в други форуми, че се присмиват на начинаещите, които още взели-невзели тестето и тръгват да си гледат. Особено пък да редят келтски кръстове.  Laughing Разрешава ни се обаче да задаваме въпроси. Та пак по източник интернет се спрях на следното:
Първо се нареждат картите, тестето да е стройно подредено, а не размесено.
Картите се месят като се редят една по една в нещо като елипса.
След това получилият се куп се върти с ръце, докато си задаваш въпроса.
Някъде тук трябва да си кажа, че използвам картите за добро.
Накрая събирам картите накуп, цепя тестето на три, в лява посока. Първата върху третата и двете заедно върху втората. Така три пъти като всеки път вадя по една карта. Накрая обръщам тестето и така се вижда четвърта карта.
По анализа съм раздвоена.
Според едно обяснение отговорът на въпроса ми е в третата карта, а първата и втората дават подробностите, при които ще се случат нещата, а четвъртата, от обърнатото тесте дава светлината, в която се разглежда цялата ситуация.
Според друг източник трите карти са минало, сегашно и бъдеще, а картата от обърнатото тесте дава отново контекста на тълкуване.

# 9 172
Нема значение в кво вярва човек, там където ще иде след смъртта, зависи от неговата чистота и лекота.
За Тарото.Значи така. Гледам си например как ще протече връзката ми с Иван. Излизат примерно следните карти- Кралица на жезлите, Кулата, Паж на мечовете/обърнат наопаки/.
Кво значи тази подредба?
Кралица на жезлите като архетип може да значи мъдра жена, или селянка, или пресметлива...зависи от контекста, но може да значи и жена спатия. в случая решавам, че тва съм аз.
Паж на мечовете може да значи по млад от мен мъж с черна коса и очи, но ако Иван не е такъв значи излиза с другото си значение-измамник, гадняр, непредвидим, авантюрист, некой, който ни следи, воайор.
Кулата означава разруха.
При тази подредба аз бих забравила за връзка с Иван  ooooh! но да речем, че мноу искам Иван да ме изведе на кино или да ми направи бебе. Wink
За кино подреждам картите така:
Кралица на жезлите/аз/-в единият край.
В другия край избирам карта за Иван, избирам карта, която показва  кое свое качество Иван ще прояви във връзката ни. да речем, че освен кино искам да ме черпи и с бира. Laughing значи избирам за него Крал на пентаклите.
Между нас двамата слагам 1 или неколко карти, например Асо чаши/празненство Party/
Или Императрицата/ за бебе, любов, изобилие.../
Нареждам си ги така да си седят и може да помедитирам върху тях.
Не знам добре ли обясних. Confused

# 9 173
Пънки - Аха... Значи чрез вторите 3 карти ти закодираш нещо... нещо което искаш да ти се случи, т.е. ти знаеш и трите карти и дори някакси ги режисираш... Wink Дори може да се каже, че ако установиш, че връзката ти с Иван (въпрос, който те интересува) върви на зле, то чрез вторите 3 карти си поставяш задачата да пооправиш нещата... Така ли?  newsm78

B l a n k a - Аз досега реално съм използвал само най-простите варианти при надникването в даден проблем чрез ТАРО - (1) гледане чрез 3 карти, изтеглени за миналото, настоящето и бъдещето на проблема и (2) изтегляне само на 1 карта, която да даде отношение към проблема..... Досега това е било достатъчно и на 100% успешно за всички питащи във връзка с различни, вкл. моя милост....  Twisted Evil

# 9 174
Да, Маями, значи съм успяла да обясня. Оки. Останах малко сама и зех, че живнах, явно ми е потребно да оставам сама, все пак смятах да прекарам живота си в манастир. Simple Smile Тибетски. Без Брат Пит. Laughing Да, явно живнах. Grinning

# 9 175
B l a n k a много хубави са ти картите - успешно да си ги ползваш  Simple Smile
Пънки а този метод с вторите 3 карти - пожелателните - действа ли?
Аз май съм в някаква сатурнова дупка - като в някакъв капан се чувствам, и все някакви мисли за грешно подреден от мен живот ми се въртят  Confused Та по-добре да не се опитвам да си направялявам нещата в някаква насока, но все пак да си зная, ако някой ден ми дойде друго наум - да се възползвам от този метод с 3-те карти  Laughing
И аз като теб имам нужда понякога да се усамотя някъде - но откакто се помня не ми се отдава. Все има хора около мен. Май само в някой затънтен манастир ще ми се получи. Но с моя късмет скоро след установяването ми там сигурно ще стане едно от най-оживените места в района  Mr. Green

Miami_beach
напълно споделям написаното от теб за християнството и Библията. Тази религия е създадена да отдалечава хората от Бог, за да ги държи в страх и подчинение, а не за да ги свързва с него.
Happy как ме изненада с новото име - директно си викаш извънземните да си те приберат у дома  Laughing Ето линк към инфо за войната между извънземните и съдбата на Земята: http://psyhea.webnode.com/epos-za-zemyata-/

# 9 176
Мамам, аз мисля, че добре те разбирам, с теб май сме с най-близки светоусещяния...И аз имам чувство, че вселената ще изчезне, особено нощем като разхождаме кучетата, имам чувството, че гледам себе си некак отстрани, като на филм, хем участвам във всичко, хем не съвсем Rolling Eyes...И също лесно задълбавам в сатурнови дупки...Почвам със самообвинения и завършвам с идеята: Да освободим земята от хората! Sunglasses и веднъж завинаги да се свърши мъката на човешкия род. ooooh!
 Simple SmileЪн, аз вече сажелявам, че се обадих оттатъка...
Млъквам. baby_neutral

# 9 177
Колко ми е познато само. Да освободим земята от хората. Само че не се измъчвам за мъката на човешкия род, а виждам мъката, която причиняваме с присъствието си тук.... на себе си, на околните, на природата, на планетата...  И също често животът ми е филм и аз го гледам отстрани.

# 9 178
Благодаря много  Hug
Пънки, ти търсиш отговора в средната карта или разглеждаш трите в комплекс?

# 9 179
И аз така понякога мисля, че сме някакви бацили или вируси дето само рушат.
Но друг път пък поглеждам от друга страна - борейки се с вирусите организмът става по-силен. Когато се сблъскваме с проблеми или проблемни хора може да страдаме, но може и да научим нещо, което да ни направи по-силни, по-добри, по-знаещи.
Ние хората сме ужасни, но може би мисията ни е с вредата си да помагаме на света да се развива към добро. И в същото време да се учим от другите неща в този свят и  да се развиваме и ние към по-добро. И така взаимно да се подпомагаме докато всичко стане перфектно уравновесено.

Общи условия

Активация на акаунт