Какво има след смъртта?

• 577 108
  • 11 927
  •   3
Отговори
# 135

Наистина няма нищо случайно в живота, но хората още не са готови за истината, за това и не им се поднася информация.
от кого?

И на мен са ми казвали, че съм стара душа, но не може да е вярно, защото имам малки уши и масивна мандибула.
Laughing  Laughing Laughing

Днес форумът ми е много забавен Crazy

# 136
Добре де, защо някои постовете се превръща в религиозен спор. Не може ли, простичко да се изкажем, като напишем своята гледна точка. Без цитати от библията и убеждаване в нещо, което може би в същност не е тема на разговора.
Чисто психологически и за наше спокойствие вярваме в близостта ни с мъртвите, след тяхната кончина. Толкова е простичко.

# 137
Уф, хич не ми се иска да влизам в спорове за религията, ама няма да изтрая, щото съм разярен разбирач, явно.

Lei@, удобно ли ти е да забравиш факта, че Библията е писана векове след елинистичната и римските епохи (Египет даже няма да споменавам), с всичките им научни открития или искрено ги пренебрегваш? Какво значи божествен произход? Евангелията са ги писали хора, например. Относно историческите факти - че кой оспорва наличието на исторически събития в Библията?

Ще повторя: още древните гърци са знаели, че Земята е кълбо, и не само. Спирам, че се включих в спама, извинете за което.

mandorla amara, аз пък не вярвам в това - не мисля, че родителите ми се реят някъде наоколо, за да ми помагат или нещо подобно, звучи ми като скучно и тормозещо занимание.

# 138
mandorla amara, аз пък не вярвам в това - не мисля, че родителите ми се реят някъде наоколо, за да ми помагат или нещо подобно, звучи ми като скучно и тормозещо занимание.

Не съм написала такова нещо в нито един от постовете си тук. Просто в сърцето ми, моят брат е с мен, както баща ми. За мен това е важно. В този човешки план говоря. Без да има реене, духове или тем подобни.

# 139
Уф, хич не ми се иска да влизам в спорове за религията, ама няма да изтрая, щото съм разярен разбирач, явно.

Lei@, удобно ли ти е да забравиш факта, че Библията е писана векове след елинистичната и римските епохи (Египет даже няма да споменавам), с всичките им научни открития или искрено ги пренебрегваш? Какво значи божествен произход? Евангелията са ги писали хора, например. Относно историческите факти - че кой оспорва наличието на исторически събития в Библията?

Точно това писах и аз няколко часа по-рано.

Плюс че написаното от хора пак се базира на предаваното десетилетия наред от уста на уста. И не се знае въобще КОЛКО от това, написаното, е стигнало до нас. Тоест, стигнала е ЧАСТ.

Знам, че ще отклоня темата, но сега очаквам включване на тема "само богопомазаните и истински евнагелия са достигнали"  Laughing

# 140
mandorla amara, извинявай, множественото число в поста ти ме подведе, че правиш обобщения.  Peace Предвид темата, не мисля в посока емоционалният мир на оцелелите, а по-скоро за пътя на починалите, так затова така.

Жозефина, то си дойде включването - слепи сме.  bowuu

# 141
mandorla amara, извинявай, множественото число в поста ти ме подведе, че правиш обобщения.  Peace Предвид темата, не мисля в посока емоционалният мир на оцелелите, а по-скоро за пътя на починалите, так затова така.

Мислите ми звучат по един начин, но написано изгледжат не така убедително. Може би, защото още не приемам кончината на брат ми и за това съжденията ми са свързани с емоционалният ми мир.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 19:16 от mandorla amara

# 142
Разбрах те, последното, което написах не беше критично към теб, а към мен самата.   bouquet

# 143
  • в рока
Момичета пуснах и анкета,ако имате желание,гласувайте Wink

# 144
Казват,че сънят е малка смърт.След като се събуждаме след нея,защо да не го правим и след голямата?
Преди години говорих с починалите ми дядовци и малката ми племенница,чрез една жена говореща с починалите.Никога не я бях виждала,но никога няма да забравя този ден.
Петър,Димитър и Мария са тук,говори с тях--това бяха думите и и аз онемях.Малката се оплака,че я стискат обувките и ме помоли майка и да купи едни нови и да ги даде да ги носи някое дете.Единият ми дядо ми се скара,че се държа ужасно лошо с майка ми,аз започнах да се оправдавам и той ми каза,че знае,но че тя ми е майка и аз не трябва да се държа така.Бях уплашена,за което сега съжалявам. Много неща можеше да ги попитам.
Татко почина на скоро и това преживяване ми даде сили да преживея по лесно смъртта му.
Дано съм ви била полезна.

# 145
Казват,че сънят е малка смърт.След като се събуждаме след нея,защо да не го правим и след голямата?

Защото не ни е изядено тялото от червейчета, все още , при 'малката смърт'
кой каза така?
бабите на село?
моля ви се!
някой няма ли да ми отговори на поста за логиката на прераждането? нетърпелива съм да видя баба ви какво е казала по този въпрос

# 146
Предполагам логиката е, че един живот не е както казваш ти от първи клас до университета, а е само един клас. Първо прераждане=предучилищна, второ=първи клас и т. н. до завършването, известно като нирвана, ако не се лъжа.

# 147
Да кажа само за библията,че има неточности,как Господ ще каже,че е сътворил всичко за 6 дни и на 7 си починал,като това въобще не е вярно.
Майка в продължение на една година след смърта на баща ми го виждаше да се прибира,всеки ден,ходила е и на вън да види дали е някой човек който да прилича на него,но нямаше,аз усещах,че ме закриля,говорила съм с него в сънища,докато един ден бях легнала следобяд и той ми каза,че повече нямам нужда от него и,че има друг който да ме пази,говореше за мъжа ми.Плачех молих го да не си тръгва,но явно така е трябвало и връзката прекъсна.Само още веднъж го видях когато почина кучето ми и аз много страдах,видях го него с кучето,на една прекрасна зелена поляна огромна,кучето беше щасливо можеше да тича на воля и от тогава нищо.Това е което ми се е случило лично на мен,ще разкажа и какво съм чувала пок от близък човек,но не сега.

# 148

някой няма ли да ми отговори на поста за логиката на прераждането? нетърпелива съм да видя баба ви какво е казала по този въпрос

Тук не става въпрос за вяра в прераждането.
  Духовната наука констатира наличието на прераждането, както официалната наука констатира наличието на ДНК.

Причините за нещастията в един земен живот могат да бъдат най - различни. Неслуките могат да бъдат кармично изравняване на грешки в един минал живот. Също така могат да бъдат изравнени в един бъдещ живот. От друга страна, дадена личност без съществен кармичен товар може да избере труден живот, за да може да бъде полезна за семейството, рода или човечеството.
 Причината да слизаме на земята в толкова циклични прераждания е че по - голямата част от човечеството не постигат съвършенство в малък брой инкарнации. С всяко отделно прераждане човек може да става по - съвършен, но ако допусне някакви грешки той трябва да ги изправи.
 Ако погледнем миналата човешка еволюция и се отправи поглед в бъдещето, ще се разбере, че процесът на прераждането е имал своето начало и логично ще има своят край.

Трябва също така да се прави разлика между душа и дух.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 20:58 от Xylometazolin

# 149
 Духовната наука констатира наличието на прераждането, както официалната наука констатира наличието на ДНК.
Нямам нищо против вярванията и размишленията ви, но моля ви не се гаврете с думата "наука". Няма такова нещо като "духовна наука". Правдоподобност ли се опитваш да си спечелиш с употребата на тази дума тук? Нищо наречено "наука" не е констатирало никакви прераждания до момента. Ако нещо друго е - религии, суеверия, вярвания и т.н. - хубаво, констатирали са, припиши им ги тия заслуги на тях. Но да намесваш науката по такъв лъжлив начин за са придадеш тежест на аргументите си, това е невежо и манипулативно.

Общи условия

Активация на акаунт