Какво има след смъртта?

• 577 135
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Казвайте за де-жа-вю.

# 181
jp, под ''когато му дойде времето'' нямах предвид физическата смърт на тялото, а когато човек е готов духовно да разбере и приеме подобна информация. Отричането и страхът са неподготвеност и неготовност,.
Ето, Клонка, например, още на 7г. са решили, че е готова и са и дали да си припомни повечко информация и способности(моите уважения, КЛОНЕ, че не ги използваш за материална облага, рядко срещано, повечето се самозабравят).......но аз имам малко по-различно мнение за хората със способности, смятам, че дадените им такива, не са дарба, а изпитание, изпитание, дали ще  се изкушат да злоупотребят с тях.
jp, цитатите верно, изглеждат досадно дълги, но са доста интересни, ако  ги прочетеш.

# 182
  • София

Ани, регресивната хипноза същото ли е като ребъртинга?

Е, не е. Едното е хипноза, а другото - система за постигане на определено състояние посредством определен начин на дишане.
Ивонска тук може да каже повече.

# 183

Много хитро се измъкваш. Не те карам да ми излагаш аналитични методи в пет тома, а просто крайният резултат, крайното доказателство. Формулата за лице на правоъгълник може и да е отнела много мисъл и писания, за да се достигне до нея; нас това не ни интересува, защото не всеки може да го разбере. Но всеки може да приложи формулата и да изчисли лицето на правоъгълника, и който и да го опита, колкото пъти да го смята, отговорът винаги ще бъде един и същ. Това е възпроизведимо доказателство. Може и да не разбирам какво е било в главата на Нютон, но ако пусна ябълка от балкона, мога да докажа че тя ще падне долу на плочките, няма да хвръкне в небесата. За такива доказателства говоря. Не за аналитични методи.

Ако един ученик пропусне няколко класа и му дадем формулата за правоъгълник, той няма да може да я приложи, защото е пропуснал базовите знания от другите класове.  Всъщност това само доказва, че за да може човек да прилага дадена наука трябва да я изучи и то последователно.
  Няма какво да се добави повече, защото няколо пъти беше казано.

# 184
jp, под ''когато му дойде времето'' нямах предвид физическата смърт на тялото, а когато човек е готов духовно да разбере и приеме подобна информация. Отричането и страхът са неподготвеност и неготовност,.

От моята гледна точка пък, неистовото желание да вярваш в живота след смъртта крие неспособност да се пребориш с ужаса си от момента, в който няма да бъдеш, от небитието. Това е толкова силно в нас - част от инстинкта ни за оцеляване и вкопчване в живота на всяка цена.

Та пак да попитам - би ли намерила сили някога да посрещнеш една различна истина - че там отвъд няма нищо? Че ти е било дадено само съвсем малко време - за всичко на този свят - и после пак се превръщаш в нищо. Ще бъдеш ли някога готова да се пребориш с този страх? Simple Smile

Защото няма как да знаем със сигурност, нали?

# 185
Ако един ученик пропусне няколко класа и му дадем формулата за правоъгълник, той няма да може да я приложи, защото е пропуснал базовите знания от другите класове.  Всъщност това само доказва, че за да може човек да прилага дадена наука трябва да я изучи и то последователно.
  Няма какво да се добави повече, защото няколо пъти беше казано.
Значи ще избягваш въпроса докрай, добре. Наистина няма какво да се добави повече, защото вече стана ясно.

# 186
  • София
Де-жа-вю то ми пропускате.

И съм любопитна и за конете, признавам си.
Но явно няма как да разбера.

# 187
  • София
Честно казано, имайки предвид, че нямам спомени какво е било преди да се родя и хич даже не мисля, че ми е било лошо да съм едно завършено НИЩО, никак даже не ме смущава идеята, че след смъртта всичко ще си дойде изначално по местата - отново ще съм НИЩО. Нищото си е направо съвършено!!!
Но!!!
Има разни закони, които са си чисто научни и според тях нищото не съществува. А, де???!!! Thinking Mr. Green
Материя, антиматерия...всичко се създава. За да има съзидание, значи имаме нещо. Нали така?

Ази, дежа вюто ти не съм го забравила, просто бях чела преди време нещо по въпроса. Много смислено звучеше, но не го запомних. Идеята беше, че совите не са това, което са. Демек - нищо мистично в него. Laughing

Какви коне??? Thinking

# 188
Оффф, Ази, права си, няма защо да се ядосвам, просто съм прекалено емоционален човек. Всеки има право да си вярва в каквото иска, трябва да уважаваме избора на другите Wink
Просто на мен, никога не са ми трябвали/не съм имала нужда от доказателства за вярвам и знам, и го намирам, за newsm78излишна загуба на време, знам ли..........но хората са си прави да искат формули.
Явно Клонка ще ти помага за конете, обзалагам се, че може Winkда ти даде инфо.
 jp, няма проблем, не ме е страх от смъртта, не държа да бъда вечна или безсмъртна, но душите ни са такива. Трудно ми е да ти го обесня, това мое убеждение, както ти казах, не е изградено с годините, а винаги си е било в мен. Понякога наистина ми се иска смъртта да е край,след това да няма нищо.........честно.
'

# 189
  • Варна

Ани, регресивната хипноза същото ли е като ребъртинга?

Е, не е. Едното е хипноза, а другото - система за постигане на определено състояние посредством определен начин на дишане.
Ивонска тук може да каже повече.

Определените начини на дишане (холотропно, например), особено различното подаване на кислород, също имат способността да променят химичния баланс на мозъка, оттам и неговата дейност - видения разни, халюцинации, туй-онуй, екстазни състояния (това е постигано в дейности, нямащи нищо общо с духовните търсения, пък знам ли?).
Дали е по-надеждно от хипнозата? За тези, които търсят доказателства се вълнувам, де, не за мен.

# 190
Ази, какво за дежа-вюто, не те разбрах?

# 191
Всеки си е задавал този въпрос.Вярвате ли в някакъв живот след смъртта?В прераждането?Аз по скоро съм склонна да мисля,че човек е енергия,и както знаем от физиката ,никоя енергия не се губи в природата.Но къде отива тази енергия след смъртта?Не знам.

Човек остава да живее в сърцата на близките си, това е сигурно. Друго сигурно няма, няма върнали се от оня свят. Може и да има, иска ми да се да има, но мисля, че по-скоро няма нищо. Все едно изключваш телевизора и дотам... Confused

Клонка, има, има нищо! И в математиката го има - чистата и кръгла нула. Какво имаш предвид под нещо създадено? То всичко е създадено вече - от Големия взрив, оттогава няма нещо ново като атоми,всичко си е тука на земята, само си променя "профила".

# 192
Ази, дежа вюто ти не съм го забравила, просто бях чела преди време нещо по въпроса. Много смислено звучеше, но не го запомних. Идеята беше, че совите не са това, което са. Демек - нищо мистично в него. Laughing

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Трудно ми е да ти го обесня, това мое убеждение, както ти казах, не е изградено с годините, а винаги си е било в мен. Понякога наистина ми се иска смъртта да е край,след това да няма нищо.........честно.
'

"Обясня"... Не обичам да правя забележки - наистина - но понеже точно тази тема се напълни с "обеснители"...

Това, че нещо си е било в теб с години, само по себе си не го прави вярно - надявам се, че поне това разбираш.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 23:47 от jp

# 193
  • София
Явно Клонка ще ти помага за конете, обзалагам се, че може Winkда ти даде инфо.
Какви са тези коне, бе???

Лурдес, математиката си е математика. Физиката и химията мислят друго hahaha

# 194
Лурдес, математиката си е математика. Физиката и химията мислят друго hahaha

Хаха, ама една без друга не могат. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт