Какво има след смъртта?

• 577 123
  • 11 927
  •   4
Отговори
# 270
Изпитвам панически страх от смъртта и от това, че вече няма да чувствам. Не смея да си мисля има или няма живот, вечен ли е той, ще се връщам ли пак на Земята....

Никога обаче, няма да забравя думите на Вера Кочовска, че в момента сме в Ада. Истина или не, просто ми направила впечатление.

# 271

Така е, ама пусто никой не гарантира в какво ще се преродиш Wink)) Така че давай да си пием коктейлчетата, докато можем  Drunk

точно така  Grinning
хайде, наздраве, докато сме живи cheers
когато умра bishop , все ми е едно дали разумът ми ще се рее над пустинята гоби ли над вечните ловни полета.

дано ако се прераждам да е  във пухкаво пуделче на някое младо и хубаво момиче, което да ме обича и да се грижи за мен, а не да се преродя в някоя свадлива сврака.

# 272

Постнатата анкета показва: хората отбелязали, че приемат съществуването на прераждането са повече от 50% (от прегледалите темата)

Въпросът на анкетата не е "вярвате ли в прераждането", а "в живот след смъртта", което може да означава и други неща!!!

Имам позната, която също толкова силно вярва в прераждането. Та покрай нея съм чела малко за него.
ani 27, би ли помогнала да разберем що е то нирвана - не е ли крайното състояние, краят на преражданията, към който се стремяли преродените души, защото животът бил тоооолкова гаден, че да спреш да съществуваш било най-върховното щастие??!
Нещо ми се губи на мен - уж смисълът на преражданията е да станем по-съвършени, а в един момент - като стигнем до съвършенство, искаме просто да изчезнем!!! И какво се получава в крайна сметка - след нирвана няма ли пак едно празно нищо??? Извинявай, не съм особено компетентна по въпроса, затова и питам, не се заяждам.
И друго забелязвам в мненията, което е интересно - Божественият произход на Библията се отрича, заради това, че е написана от хора, а тук се проповядват книги, също написани от хора!!!

# 273
Както се казва "поживем увидим".
Вярвам, че нещо има. Нямам преки доказателства.
Само косвени.

# 274

И друго забелязвам в мненията, което е интересно - Божественият произход на Библията се отрича, заради това, че е написана от хора, а тук се проповядват книги, също написани от хора!!!

Не се проповядват и никой не им приписва божествен произход на тези книги.

# 275
  • София
Честно казано това с прераждането не ми се вижда логично. Какъв е смисълът да трупаме опит, който после напълно да забравяме? Раждаме се отново, не помним нищо - за какво е това прераждане?

По съм склонна да вярвам, че смъртта е преход към някакво друго състояние на съществуването. Както раждането. Просто земното ни съществуване е някаква фаза, както при какавидите, която ни подготвя за следващ етап. Етап коренно различен от това, което сме сега. Но е нужно време, за да си напълно готов за него - затова човешкото общество е непримиримо към убийствата, защото така насила се прекъсва етапът на формиране на душата и може би тя не успява да премине в другата фаза.

# 276
  Сливаме се отново с Всемира. Напоследък сума ти физични теории, които аз не разбирам, май ще докажат, че всичко е едно.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 12:02 от Iris04

# 277
  • София
АКо говорим за логика, има логика в идеята за равновесие в природата.
В този ред на мисли, хората не се раждат равни и рядко един човешки живот два възможността да опознаеш всичко, поне на мен няма да ми стигне.
А и съм мислила върху именно тази справедливост, някои се раждат, за да живеят в Ад, други - в Рай, условно казано. Защо? Нали има равновесие в природата. За човешкото равновесие и правосъдие изобщо не говоря, но и в правото има много интересни принципи, между другото.

# 278
  • София
Azzy , говориш не за логика, а за справедливост. Има разлика.

# 279
  • София
О, разбира се, че има разлика.
Посочих къде търся логиката, просто. В някаква форма на равновесието в природта.
Как да кажа, споделям насоката на мислите си, когато съм расъждавала по подобни въпроси.

# 280
  • София
Аз, например, търся логика в причинно-следствената връзка. Но допускам, че що се отнася до човешкото съществувание, такава може и да не съществува, а всичко да е плод на една случайност, която се е появила без никаква цел и престава да съществува без никакви последствия.

# 281
  • Варна
  Сливаме се отново със Всемира. Напоследък сума ти физични теории, които аз не разбирам, май ще докажат, че всичко е едно.

Това май е това, в което и аз най-много вярвам. А кое е преди, кое след, кое едновременно - ще видим, или усетим, или научим, както там ни се полага.
И, да, няма начин да не е Равновесно.

# 282
  • София
Абсолютно допускам и чисти случайности и съвпадения и изобщо да ме чака голямото Нищо там.
От друга страна, представяте ли си да знаем със сигурност, че има и още.
Тогава сигурно ще станем мързеливи, лениви и спокойни, че има и второ раздаване и няма да изживяваме пълноценно това раздаване.

# 283
Да, но при това следващо раздаване ти въобще няма да знаеш, че ТИ именно си била Аззи.
А и ако си се била отпуснала в прежния живот, в другия няма гаранция какво точно ще бъдеш
Пак има уловка.

# 284
се реех в един прекрасен свят.Беше ми толкова леко и хубаво там.После чувах някой да ми крещи:"Дишай,дишай..."И знаех,че трябва да се подчиня,а не ми се искаше.После ми разказаха,как без малко да ме изтърват.Ако това е смъртта,не ме е страх от нея.
Именно, да! И мен вече не ме е страх от смъртта. Страх ме е от раздялата само. И мисля, че знам защо никой не се връща от оня свят. Wink

Обаче в прераждането не вярвам, понеже населението на земята се увеличава непрестанно. Значи се появяват нови души от някъде...

Сега се връщам да ви изчета.

Общи условия

Активация на акаунт