Какво има след смъртта?

• 576 925
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 420
Не знам! Прераждането не е живот след смъртта, а материализиране на енергията ти или душата ти. Прераждането не става веднага т.е. хоп умираме си жени и хоп будим се новороден младенец. Вярвам в съществуването на паралелните светове, но това е една тема, която не е за тук. Mr. Green

То пък някой гарантира кой, кога и как се преражда в нещо като не нов/друг живот...

Много пък сте пунктуални, сякаш спорим по математически казус.  Tired

Защото има ред или не знаеш?! Laughing Всичко във Вселената си има място- хаосът не и е приоритет! Grinning

# 421
  • София
...
Защото има ред или не знаеш?! Laughing Всичко във Вселената си има място- хаосът не и е приоритет! Grinning

И този ред ти е добре познат? Убедена си, че всичко казано/прочетено е абсолютно точно?

# 422
  Вярвам в съществуването на паралелните светове, но това е една тема, която не е за тук. Mr. Green[/i]

А! И аз.

И аз.

# 423
Днес явно никой не ме разбира във форума... Laughing
ivonska   а ти убедена ли си да речем , че това , което виждаш и живееш е реалност? Или ти вярваш максимата- око да види, ръка да пипне?!? Grinning
 Всичко е толкова относително, че ако задълбаем да ти отговорям ще се изгубим някъде там, не че не мога да ти приведа писменни доказателства в подкрепа на това , което съм написала , но няма сми , не мислиш ли? Grinning

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 11:32 от Fortune

# 424
 Човек има едно физическо тяло и три духовни тела.

Затова човек може да се преражда само като човек. Прераждането започва през Лемурийската епоха, макар тогава хората да изглеждат доста по-различно от колкото сега.

Всъщност само третото най-висше тяло се преражда от инкарнация в инкарнация. То е придобито от човека най-късно едва през настоящото четвърто планетарно превъплъщение. То е ядката на човека,която трупа опитности от живот в живот.

Животните имат едно физическо тяло и две духовните тела, растенията- едно физическо и едно духовно тяло, а минералите само физическо тяло.

Тъй като минералите,растенията и животните нямат третото най-висше духовно тяло/ което само човека притежава/, те не се прераждат.

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 11:34 от Assamas

# 425
  • София
.... Всичко е толкова относително, че ако зъдълбаем да ти отговорям ще се изгубим някъде там, не че не мога да ти приведа писменни доказателства в подклепа на това , което съм написала , но няма сми , не мислиш ли? Grinning[/i]

Именно поради тази причина ми се стори доста амбициозно и арогантно да се изпада в тълкувания от такъв характер и налагане на "терминология":
Не знам! Прераждането не е живот след смъртта, а материализиране на енергията ти или душата ти. Прераждането не става веднага т.е. хоп умираме си жени и хоп будим се новороден младенец. Вярвам в съществуването на паралелните светове, но това е една тема, която не е за тук. Mr. Green
... Wink

# 426
ivonska , ти пак не си вникнала... терминология никъде не вкарвам. Кое те притеснява с прераждането/нещо не ти схващам стройната мисъл/- да, пак ще се повторя прераждането не е живот след смъртта и то не става веднага. Относно инкарнация и реинкарнацията има писано, та писано/подплатено с доказателства и т.н./ Друг е въпросът, ако ти имаш друг мироглед и тези неща ти се струват нереални и отвлечени. Арогантна все още не съм... Mr. Green... когато стана ще си проличи. Laughing

# 427
  • София
.../нещо не ти схващам стройната мисъл/-....

Тя твоята щото много стройна,
[Днес явно никой не ме разбира във форума... Laughing
  Mr. Green

Радвам се, че за теб няма тайни по отношение на процесите след смъртта. Wink Ще рече човек, че си изживяла всички възможности, свързани с това...  Tired

# 428
Аз също съм убедена , че има нещо след смъртта .
Не са ми нужни доказателства , просто вярвам в това . И не защото ме е страх , че ще изчезна завинаги . Съвсем не . Както казваше баба , няма да се свърши света с мен . Wink

А храна на червеите не мисля да ставам , поръчала съм си кремация . Grinning

За мен животът е просто кръговрат , нищо не свършва , просто преминава от една форма в друга .
Смъртта е просто преход . Не ме е страх , дори ми е интересно какво следва .

Azzy , аз имам подобна любов към кучетата . Никое друго животно не ме привлича така .

За споменатите митарства , сестра ми има една книга , в която точно са описани подробно .
Забравих името , като ми го каже , ще пиша . Peace

# 429
 ivonska , насочи се към друг- днес не ми "хапе" вече с теб! Видно, че си станала с дъ-то си нагоре /образно казано/. Но се терапевтирай с друга съфорумка , нямам кеф точно по тази тема да споря с теб- не са ти ясни нещата мацка - видно е! Sunglasses Flutter

# 430
ще стигнем и до мулдашев още малко и неговите открития/просветления или каквото искате ги наречете/.

------------

хепи мама, от съществуването си човекът се опитва да открие какво е това нещо, което е след смъртта Simple Smile. хипотези, теории измислици, съновидения, съмнения,  догадки  и какво ли още не е имало, има и ще има до края на човечеството/не съм пророчица и не знам ще има ли изобщо край и кога Wink/.

силно ме съмнява дори да има шепа просветени в това да са сред нас във форума, иначе да, ще си чешкаме клавиатурите до безкрай, ще сънуваме розови сънища и ще  'проникваме' в посланията на мъртвите. няма как да няма интерес към нещо, толкова скрито, мистично, загадъчно и заповечето страшно/поради липсата на достоверна информация за 'живота' след това/. скромното ми мнение е, че нещата са вероятно доста по-прости отколкото можем да получим от огромната информация, която ни залива.

# 431
  • София
... не са ти ясни нещата мацка - видно е! Sunglasses Flutter

Но пък вече знаем кой е експерт по въпросите, касаещи пътя на душите, тайминга и дестинациите им.  Mr. Green

# 432
... не са ти ясни нещата мацка - видно е! Sunglasses Flutter

Но пък вече знаем кой е експерт по въпросите, касаещи пътя на душите, тайминга и дестинациите им.  Mr. Green

Ам-ам сега ще те изям.. Joy Благодаря за гласуваното доверие и терминологията! Joy Peace
.. и за да не е само спам ще копна едно интерсно мнение от друг форум , но пък е по темата.

"Има ли живот след смъртта?
В човешкото съзнание бушуват въпроси, чийто отговор вероятно никога няма да открием. Как е възникнала земята, защо сме надарени с разум, как са се появили египетските пирамиди, защо въобще живеем, при условие, че един ден ще си отидем?
И най- екзистенциалният от всички- какво ще се случи с нас след смъртта ни.?

Нека погледнем на човешкия живот отдалеч... Стотици, милиони години наред събития са променяли облика на земята и природните процеси, на които тя е подвластна. Всичко е една гигантска необхватна добре смазана машина, която изпълнява ред функции, в течение на милиарди години. Тази гигантска машина е само малко късче от Слънчевата система. А още по-глобално погледнато, Слънчевата система е една микроскопична част от целия Космос.
Реално, ние дори не знаем, не бихме могли и да знаем, колко е голяма Вселената и какво има отвъд нея.

Замислете се сега за настоящия момент и колко незначителен и преходен миг изглежда живота ни на фона на тези размисли. Къде е уловката да сме на тази земя толкова години?
Защо сме се развили толкова, и продължаваме да се развиваме, вместо тихо и кротко да изживяваме спокойно дните си, както праисторическите народи? Защо човешкото съзнание е проектирано да се развива и да търси начини да подобрява всячески капацитета си, да обогатява познанията си, при условие че пред него реално не стои вечен път, а всичките ни въздишки са преброени?

Подобни въпроси са подтикнали учените да се заемат сериозно с изследването на идеята за безсмъртието на духа. Една от основните теории за това какво се случва с нас след смъртта ни е, че се прераждаме. Всичко това се случва с цел, разбира се. С опита, който придобиваме по време на всеки земен път, ние се доближаваме все повече до съвършенството. За всеки е необходимо да изживее различен брой животи, докато достигне това състояние на завършеност. Смята се, че, реално, спомените от предходния ни живот се съхраняват в съзнанието ни първата година след новото раждане. След това малкото дете започва да акумулира нови знания, спомените от преди постепенно избледняват и в един момент изчезват.

Скептиците, естествено, отхвърлят подобни теории, отдавайки ги на силния страх на хората от смъртта. Те гледат на съществуването ни изцяло и единствено като на някакъв чист късмет, определят така наречената душевност като висша нервна система, и всичко според тях се преустановява в момента, в който отдадем последния си дъх.

Може и да са прави, че в стремежа да избягат от смъртта, хората посвещават живота си на търсене на обяснения и доказателства, че съществува прераждане. Но налице са необорими факти, които допълнително стимулират учените да задълбочават изследванията си. Най- актуалното твърдение е изпадането в клинична смърт, след която хората се съживяват. Те разказват за усещане на лекота, чистота, спокойствие, опрощение. Някои виждат фигури, усещат как нещо ги влече към неизвестното, обикновено обляно в бяла светлина. Какво е тази бяла светлина, какво има отвъд нея?

Как може да обясним, че хора в състояния на дълбок транс или медитация, отключват в себе си способност да говорят на други езици /Ксеноглосия/. Има записано доказателство за двама близнаци-деца на две годинки, чиито родители забелязали, че децата им общуват на странен неразбираем език помежду си. Когато ги завели в Колумбийския университет за изследвания, учени открили, че те всъщност общуват на език, който е изчезнал преди хиляди години, и няма реален източник, откъдето може да са го придобили, още повече предвид факта, че са още деца.

Някъде в Тибет, пък, се слави способността на някои деца да демонстрират познания за факти, които никога не са били узнавани преди те да ги споменат, относно житието и битието на Далай Лама. Те са били наричани Далайчета, тъй като говорели така, сякаш носят част от душата му в себе си. Едно от тях твърдяло, че в една определена кутия били положени зъбите му, и когато открили въпросната кутия, учени били изумени че там действително били зъбите на духовния водач Далай Лама.

А на какво се дължат привиденията, призраците, силите и образите, които тълкуваме като паранормални?

Много въпроси остават без отговор, въпреки значителния напредък на науката. Какво се случва с нас след като умрем може да каже само този, който един път се е срещнал със смъртта. А за наше най-голямо разочарование никой, веднъж попаднал там, не се е върнал. Може би щяхме да се чувстваме много по-облекчени и спокойни ако знаехме какво ни чака отвъд. Но пък кое щеше да поддържа тонуса ни тогава?
Неизвестността от смъртта ни кара да се плашим от нея и да я определяме като нещо лошо. Ако знаехме, че тя е приятно изживяване, нямаше да се стимулираме да живеем, да се обогатяваме и развиваме, а щеше да ни е все едно дали живеем или ще умрем. Тогава животът въобще нямаше да бъде същият, самото ни съществуване щеше да е много по-празно и безсмислено. А може би това е било изначалната идея на Създателя - хората да умират, а не само да се раждат, за да се развива съзнанието и света заедно с него. И тук отново достигаме до предположението, че все пак има някой, който управлява живота ни, стимулира развитието и най-важното възпроизвеждането ни.

Защото какво по-голямо доказателство за живот след смъртта от това да оставиш след себе си друг живот, вплел частица от твоя собствен. Този цикличен процес ще съхрани част от теб и твоето послание в настоящия момент, от настоящия момент в бъдещето, а от там до края на света. Краят на света, който обозначава реалното начало на вечността."

източник : http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=2975&tid=41305

# 433

А храна на червеите не мисля да ставам , поръчала съм си кремация . Grinning

За мен животът е просто кръговрат , нищо не свършва , просто преминава от една форма в друга .

Червеите са една абсолютно нормална и естествена част от този кръговрат. Simple Smile Защо те притесняват?

# 434
  • София
Fortune, нали няма да си мерим авторитетите?!  Shocked Tired Аз отказвам да те замерям с цитати от моите фаворити, но колкото и да съм пленена от философията им, остава място за подозрението, че вероятно не всичко е обхванато и надали е универсално за всеки процес... Помисли и ти.

Общи условия

Активация на акаунт