Какво има след смъртта?

• 576 907
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 405
  • Linz
въпрос - къде е душата ми и какво става с нея, докато аз спя? Може ли да е там където ще отида след като умра?
Вероятно. Имаме липса на съзнание и при функциониращ мозък, а какво се случва, когато мозъкът окончателно изключи?!

# 406
# 407

През първото планетарно състояние човешкият зародиш е заложен само като минерал.Други царства не е имало/ но минерал в коренно различна форма от колкото днешните минерали/. През второто планетарно въплъщение човек е заложен като растение/ физческото тяло добива 2 степен на съвършенство а първото духовно тяло-първа/ . През третото планетарно въплъщение, човек представлява нещо подобно на животните но в разлина форма/ физическото тяло има своята трета степен на съвършенство, първото духовно тяло втора и третото духовно тяло първа/.

Да, благодаря!
          Стигам до извода, че някои от нас все още се намират в във второто планетарно въплащение на човека, първо духовно. Някои от първо въплащение на човешкия зародиш са минали направо в четвърта степен на съвършенство...с една дума, човешката душа се е зародила още с първата степен на физическото съвършенство.

# 408
въпрос - къде е душата ми и какво става с нея, докато аз спя? Може ли да е там където ще отида след като умра?
Вероятно. Имаме липса на съзнание и при функциониращ мозък, а какво се случва, когато мозъкът окончателно изключи?!
  За да има човек будно дневно съзнание, трябва физическото тяло и другите три духовни тела да се намират в непрекъсната и здрава връзка помежду си. Такова съзнание има човек между раждането и смъртта, когато е буден.
  Когато човек заспи, физческото тяло и първото духовно тяло остават свързани. Другите две духовни тела се отделят от тях. Човек губи своето обичайно  будно дневно съзание, защото вече всиките му тела не са единно свързани.
   Всички знаем, че преди да заспим чувстваме умора. Както когато сме гладни, физическото тяло има нужда от храна да възстанови силите си, така и двете духовни тела имат нужда всяка нощ да постъпват в Духовният свят, за да въЗстановят изчерпаните сили проявяващи се като умора.
   След смъртта физическото тяло отпада. Тогава съотношението между духовните тела става  от друг характер. Човек добива едно духовно свръхсъзнание, което се различава от будното дневно съзнание, което имаме между раждането и смъртта.

# 409
.....
първо митарство-...........празни приказки

съдейки по това, на първо четене виждам просто 100 000 потребители на форума как се пържат в казана Mr. Green

а пък горе си представям как дяволите се превиват от смях и трият доволно ръце каква богата реколта сме им осигурили Twisted Evil

# 410
  • Tам през Атлантическия океан
Не съм чела всичките 28 стр. на темата  Crazy
но въпроса от анкетата ме провокира да драсна  Sunglasses

Вярвате ли в живота след смъртта?   Sunglasses

Ако някои наричат живот това след смъртта то тогава какво е това сега  Whistling  ?

Та , мойто мнение е че живот след смъртта нЕма  Mr. Green  има други неща но не и живот  Wink

Живота е тук и сега  Peace

# 411
  • София
....
Ако някои наричат живот това след смъртта то тогава какво е това сега  Whistling  ?

Животът след смъртта касае прераждането. Ако умреш и се преродиш, това Е живот след смърт, нали?!

# 412
  • София
Не съм чела всичките 28 стр. на темата  Crazy
но въпроса от анкетата ме провокира да драсна  Sunglasses

Вярвате ли в живота след смъртта?   Sunglasses

Ако някои наричат живот това след смъртта то тогава какво е това сега  Whistling  ?

Та , мойто мнение е че живот след смъртта нЕма  Mr. Green  има други неща но не и живот  Wink

Живота е тук и сега  Peace

Разбира се, че тук и сега, просто темата е друга...
Както се интересуваме от физика, история, космоса, така тук питаме - дали има нещо след този земния живот...

# 413
....

Животът след смъртта касае прераждането. Ако умреш и се преродиш, това Е живот след смърт, нали?!

Да де, но се прераждаме пак за земен живот.
           Така, че както и да го въртим, все на Земята си оставаме.

# 414
Аз вярвам в прераждането. С постъпките си в този живот ние си изграждаме кармата за следващия. Като бях малка много се чудих защо винаги на добрите и порядъчни хора се случват лошите неща, а сега вече имам отговор на този въпрос - това е карма и си плащаме за греховете от предишен живот. Един живот не е достатъчен за развитието на душата. Понеже не може в краткия период на едно земно съществуване да се достигне съвършенство, душата се вселява след смъртта на тялото (след повече или по-малко продължително време) в друго, ново тяло, за да продължи в него пътя на самоусъвършенстване.

# 415
  • където мечтите се сбъдват
Холограма,не мога да ти посоча точен текст от Библията,но ще ти кажа от къде го знам.Веднъж ходихме в манастира св.Георги в Поморие и там видях на стената в църквата окачено табло с двадесетте митарства.Стана ми интересно какво е това,но нямаше кой да питам.И така в последствие намерих тази информация,която цитирах.За митарствата пише,че се споментават от св.Отци от 4 век,а и по-рано-св. Макарий Велики,св.Василий Велики,св.Йоан Златоуст,св.Григорий Богослов,св.Августин и други.

# 416
  • София
...
           Да де, но се прераждаме пак за земен живот.
           Така, че както и да го въртим, все на Земята си оставаме.

A, това не е съвсем сигурно...

# 417
 Не знам! Прераждането не е живот след смъртта, а материализиране на енергията ти или душата ти. Прераждането не става веднага т.е. хоп умираме си жени и хоп будим се новороден младенец. Вярвам в съществуването на паралелните светове, но това е една тема, която не е за тук. Mr. Green

# 418
  • София
Не знам! Прераждането не е живот след смъртта, а материализиране на енергията ти или душата ти. Прераждането не става веднага т.е. хоп умираме си жени и хоп будим се новороден младенец. Вярвам в съществуването на паралелните светове, но това е една тема, която не е за тук. Mr. Green

То пък някой гарантира кой, кога и как се преражда в нещо като не нов/друг живот...

Много пък сте пунктуални, сякаш спорим по математически казус.  Tired

# 419
  Вярвам в съществуването на паралелните светове, но това е една тема, която не е за тук. Mr. Green[/i]

А! И аз.

Общи условия

Активация на акаунт