Какво има след смъртта?

• 560 794
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 705
  • Linz
Толкова противоречиви неща се изписаха в тази тема, че само доказват, че въобще не сме наясно по този въпрос.
Е, аз за себе си смело твърдя, че съм достатъчно наясно и този факт ме прави не само щастлива, но и спокойна, че някой ден отново ще съм заедно с моите близки хора в един нов, прекрасен свят!
Q VADIS,  Hug  никога не е късно човек да отвори сърцето си за истината. А тя е толкова прекрасна!
Би ми било любопитно да коментираш и останалата част от поста ми. Така просто вярвам/не вярвам не е интересно и не се получава дискусия. Защо заключенията на професора се разминават с изживяванията на хората по време на клинична смърт?

# 706
  • Варна
Помня само един случай, и то защото има жълт привкус, предполагам, че и той ни го каза, за да ни привлече интереса , беше свързан с бесилката на Левски. Или по полето бяха определили къде е точно, или като знаеше къде е точното място, беше регистрирал биополе на мястото. Нещо такова, но точни факти и подробности не ми идват на ум.

A не би ли следвало да има биополе до биополе из софийското поле? Thinking

И защо учени да не вярват в Бог?

# 707
  • Добрич
РЕНИ, това дали някой е видял или не нещо, според мен, не може да бъде никакъв критерий за наличието или не на задгробен живот.

И на мен ми се случва понякога да не забелязвам очевидни неща, но това не значи, че съм умряла.

А ти самата как би тълкувала кирлиановите фотографии и наличието на биополе след смъртта?...

Всеки автор представя своето виждане за нещата, подкрепено от някакви "доказателства", според него. А ние четем и си избираме кое да отхвърлим и в какво да вярваме, според нашата си представа за същите тези неща. Разбира се представата ни не е константно явление и може да се променя.

Или както вече писах - всеки си избира в какво да вярва.

# 708
  • Linz
Ами нали точно изживяванията на прага на смъртта се изтъкват като довод в подкрепа на теорията за отвъден свят. Обаче професора с неговите фотографии обърка работата.
Аз от кирлианова фотография не разбирам нищо и не мога да коментирам.

# 709
Помня само един случай, и то защото има жълт привкус, предполагам, че и той ни го каза, за да ни привлече интереса , беше свързан с бесилката на Левски. Или по полето бяха определили къде е точно, или като знаеше къде е точното място, беше регистрирал биополе на мястото. Нещо такова, но точни факти и подробности не ми идват на ум.

A не би ли следвало да има биополе до биополе из софийското поле? :

Звучи логично.  За Васил Левски знам, че е обесен, но не и такива подробности колко души са били обесени, бесилката специално за тях ли е издигната или се е ползвала редовно.  Blush По някакъв начин  смяташе, че е възможно полето, което засичат на мястото на бесилката, да е на Левски. Подкрепяше си тезата с факти и доказателствата, но мога да се сетя за тях само под хипноза  Wink

# 710
Много от хората които пишат в форума имат право да не вярват в библията,но не в нея ,а в хората които са я използвали недоброжелателно.През цялата човешка история религията е използвана за вреда на хората.Но библията е друго   нещо,тя и извора на истината и ако хората наистина я прочетат сами ще  се докоснат до БОГ.Дали има или няма БОГ това  ако се огледаме колко прекрасно е създаден човека  сами можем да си отговорим.За това за хората които казват  ,че Библията е преработена не е точно така.Когато са намирани части от текстове те точно отговарят на тази свещена книга която имаме и днес.На вселенският сбор са махнати само книгите които са писани след смъртта на апостол ЙОАН.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 00:47 от Q VADIS

# 711
Отговорът дали има живот след смъртта в библията е еклисиаст 9 -10 стих казва.   Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.Много хора казват ,че душата се отделя от тялото . Обаче  библията казва друго ,че душата е самият човек.Битие 2-7 стих .И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа

# 712
Аз за себе си вярвам,че не всичко свършва със смъртта.Както споменах получих 2 предупреждения на сън,които спасиха живота ми.Може да е случайно,разбира се,но не съм мислила подсъзнателно,че може да съм болна от рак.Дори не ми е минавало през ума.При това с пресни изследвания,че всичко си ми е на ред.Да,ама това ми каза починала позната.После се оказа вярно.
Гледах днес един филм,та за него искам да споделя в темата.Разказва се за опити на ЦРУ.Още през 70-те години,са опитвали чрез хипноза да промиват мозъци.Искали са да направят идеалния убиец,които да получи амнезия след извършено престъпление,за да не може да каже кой какво му е нареждал.Това с амнезията се е оказало неуспешно,но под хипноза са успявали да внушават мисли,като хипнотизираният е твърдял,че тези мисли са си лично негови.Та и тезата,че под хипноза човек си спомня минали прераждания издиша.

# 713
Невъзможно ми е да отговоря на анкетата. По начина, по който е формулирана. Не вярвам в живот след смъртта, по простата причина, че животът завършва със смърт.  Не че има особено значение в какво вярвам  Laughing
Нямам нищо против вярата. Просто не ме интересува особено. Мога да вярвам в силата на една табуретка и ако вярвам истински, съм убедена, че табуретката ще откликне. По един или друг начин  Laughing
Вярата в Бог е друго нещо. Там играе съвестта. При едни е по-гръмогласна, при други спи, но общо взето напътства.
Какво има след физическата смърт на тялото не ме интересува особен - така или иначе ще разбера. Като му дойде времето.
Друг е въпросът, че знам, че има какво да очаквам  Mr. Green

# 714
Отговорът дали има живот след смъртта в библията е еклисиаст 9 -10 стих казва.   Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.

Хм, точно това се чудех днес - какво казва юдаизмът за живота след смъртта. Май казва, че няма такова нещо? Или поне не казва, че има?

За една религия това е проява на висша смелост - наистина все повече я уважавам. Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 12:34 от jp

# 715
точно това се чудех днес - какво казва юдаизмът за живота след смъртта. Май казва, че няма такова нещо? Или поне не казва, че има?
За една религия това е проява на висша смелост - наистина все повече я уважавам. Simple Smile
Но казва, че ще има възкресение и вечен живот - за тези, които вярват в жертвата на Исус Христос...

# 716
   Еклисиаст въобще е най-яката книга от Библията.

Казах в сърце си за синовете човешки - да ги изпита Бог, и да видят, че те сами по себе си са животни,
19. защото съдбата на синовете човешки и съдбата на животните е съдба една: както умират едните, тъй умират и другите, и едно е диханието у всички, и човек няма предимство пред добитъка, понеже - всичко е суета!
20. Всичко отива на едно място: всичко е произлязло от пръст, и всичко ще се върне в пръстта.
21. Кой знае: духът на синовете човешки възлиза ли нагоре, и духът на животните слиза ли надолу, в земята?
22. И тъй, аз видях, че няма нищо по-добро, освен човек да се наслаждава с делата си, понеже това е негов дял; защото, кой ще го доведе отпосле да погледа това, което ще бъде след него?

И ще се върне пръстта в земята, каквото си е била; а духът ще се върне при Бога, Който го е дал.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 13:34 от Iris04

# 717
  • Ямбол
Те и на камикадзетата им казват, че след смъртта си отиват в рая, където ги чакат 72 девственици Mr. Green и дори си слагат метален бандаж, за да има с какво да работят в рая.

Но казва, че ще има възкресение и вечен живот - за тези, които вярват в жертвата на Исус Христос...

# 718
точно това се чудех днес - какво казва юдаизмът за живота след смъртта. Май казва, че няма такова нещо? Или поне не казва, че има?

А, не - това е само за християнството. Simple Smile В Стария завет няма такова нещо.

Iris04, духът може и да се върне - но това не значи "живот", нали? Може би е нещо като рециклиране или друга загуба на индивидуалност. Иначе вярно изглежда яка книга.

Лилянa, не ми се проверява, но мисля, че девствениците са "само" 40. Макар че лично на мен би ми било скучно с тях цяла вечност.

# 719
А, не - това е само за християнството. Simple Smile В Стария завет няма такова нещо.
Embarassed Вярно е! Но важното е, че Бог ни е дал този шанс!

Общи условия

Активация на акаунт