Какво има след смъртта?

• 560 706
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 780
jp, виж в Йоан 5 глава, от 19 до 29 стих, също и 40-ти стих.

# 781
  • София
Християнската религия е много логична и за тези, които "вярват" във Вселената и Висшия разум и т.п.
Просто е.
Колкото до идеята на Ивонска, че Той има различни форми - така, де, нали именно затова на нас, хората, ни е пратил своя син в човешки образ, за нас, хората, че да го схванем и разберем.
Кучетата, котките, змиите и т.п...някак си не кореспондират с мен лично Mr. Green.

# 782
jp, виж в Йоан 5 глава, от 19 до 29 стих, също и 40-ти стих.

29. и ще излязат: които са правили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Нищо не пише за това, че само който вярва, ще е спасен - а само който е правил добро. Не е това, което твърдиш.

ivonska, то аз съм такава материалистка, че ако не ми каже поне числата от тотото, въобще няма да повярвам, че е тя. Simple Smile После ще му мислим...

КЛОНКА, какво значи да вярваш във Вселената? Simple Smile

Но тъй като нещо зациклихме пак на християнска тема, аз си излазям до по-интересно развитие.

# 783
  • София
Християнската религия е много логична и за тези, които "вярват" във Вселената и Висшия разум и т.п.
....

Ценностите са близки по звучене в по-разпространените религии (не случайно дадох пример с паралелите към християнство и мюсюлманство в будизма).  Peace Останалото е въпрос на форма и тълкуване. Но да се принизява една за сметка на друга, е крайност.

# 784
Нищо не пише за това, че само който вярва, ще е спасен - а само който е правил добро. Не е това, което твърдиш.

Йоан 5 гл., ст. 24:
"Истина, истина ви казвам,
който слуша Моето учение, и вярва
в този, Който ме е пратил, има
вечен живот, и няма да дойде на
съд, но е преминал от смъртта
в живота"

6 гл. ст. 40:
"Защото това е волята на Отца ми:
всеки, който види Сина и повярва
в Него, да има вечен живот,
и Аз да го възкреся в последния
ден."

ст. 47:
Който вярва в Мене има вечен
живот."

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 23:38 от anjali

# 785
Не само християните вярват във възкресението ,но и мюсюлманите защото  те ползват различни части от БИБЛИЯТА.

# 786
  • София
КЛОНКА, какво значи да вярваш във Вселената? Simple Smile
Да вярваш, че тя е нещо разумно, което създава и контролира процесите изцяло - в живота и извън него. Mr. Green
Предполагам.
Но въпросът ти не е правилно адресиран. Grinning

# 787
мюсюлманите ползват различни части от БИБЛИЯТА.
Абсолютно вярно.

# 788
 Другото което искам да кажа,че в света има 3 основни религии.Това са  юдеисти ,християни ,мюсюлмани .Будизмът не е религия - то  е философия.

# 789

Йоан 5 гл., ст. 24:
в живота"

6 гл. ст. 40:
"Защото това е волята на Отца ми:
ден."

ст. 47:
Който вярва в Мене има вечен
живот."

Е, въртим се в цикъл - Мойсей повярвал ли е в Исус? Не. Значи няма за него вечен живот, нали така?

# 790
Исус е дошъл на Земята много време след Мойсей.
А самият Мойсей ще бъде възкресен по простата причина, че е бил праведен и верен на Бога.

Учението за вечен живот идва и с раждането на Христос, с Новия завет. Именно поради тази причина, всички които са живели преди Христос и имащи право на вечен живот, ще бъдат възкресени.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 00:06 от anjali

# 791
Исус е дошъл на Земята много време след Мойсей.
А самият Мойсей ще бъде възкресен по простата причина, че е бил праведен и верен на Бога.

Извинявай, но той не е видял Сина - колкото и праведен да е бил.

# 792
Отговора не е ли точно в Йоан, ст. 29 на 5 гл.
Праведните, верните на Бог - живели преди Христос
и
вярващите в Христос, живели след Него и преди Неговата смърт (т.е. докато Христос все още е бил жив).

# 793
Моисей ще бъде възкресен на за живот на земята.Библията казва че първият възкресен за небето  е Исус  и никои преди него а освен него сте бъдат възкресени още само 144 000 които ще бъдат с него на небето в деня на страшният съд.А другите сте бъдат възкресени за да живеят отново на земята- затова казва пророка
че това сте стане в последният ден след Армагедон.
 Йоан 5 гл., ст. 24:
в живота" това за хората с Исус                                                                                                                                                                                                                           А това за хората като Моисей"Защото това е волята на Отца ми:
ден."

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 00:20 от Q VADIS

# 794
Отговора не е ли точно в Йоан, ст. 29 на 5 гл.
Праведните, верните на Бог - живели преди Христос
и
вярващите в Христос, живели след Него и преди Неговата смърт.

Ами не - въобще не се казва такова нещо - за живелите преди него в гл. 5.

По-скоро двете си противоречат.

Между другото, за да не проточваме този разговор твърде дълго, ще ти споделя, че този въпрос - дали по заслуги или по вяра се печели вечен живот, е дискутиран надълго и нашироко от доста теолози. Има десетки части от Библията, които аргументират едното и също толкова - за другото.

Също така, различните християнски деноминации се различават във виждането си за това.

Така че едва ли ще открием с теб топлата вода. Simple Smile Просто исках да илюстрирам, че Библията не дава единствени и консистентни отговори - ако човек наистина подходи обективно. Знам, че това като цяло не пречи на вярата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт