Какво има след смъртта?

• 560 816
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 765
Аз не решавам математически уравнения, за да доказвам кое от какво "следва".

Но някаква базова логика можеш да ползваш, нали? "Следва" няма общо с никакви уравнения.

# 766
  • София

jp, ама, това звучи не като "знание", а като промиване на мозъци!

Ми доколкото знам, си е доста интересна хуманитарна дисциплина. Simple Smile

Ето например курсовете на един американски университет за балалаври по нея: Undergraduate Course Descriptions.

Не е по-измислена от - примерно - културология.

И, разбира се, не изисква да си религиозен, за да я изучаваш. Нито пък има за цел да класира религиите.

Ето от Уикипедия.

Разбира се, и не твърди, че християнството е the top of the best.
...

Това, което описваш просто не е същото! Wink Явно има друго сравнително религознание...

# 767
Явно има друго сравнително религознание...

Аааа, може - той и Елвис може да жив... Simple Smile

# 768
е, християнството е ''топ ъф дъ бест'' , вижда се , най-вече протестанството

'' Протестанска  етика и развитието на капитализма ''

# 769
Опитах се да обясня по-рано, че има хора, които поради някакви обстоятелства не са имали възможност да разберат за Божиите намерения за вечен живот. Те ще бъдат възкресени и ще им бъде дадена възможността да направят своя избор - ще отдадат ли почитание на Бог, ще повярват ли в Христос и т.н.

Значи само повярвалите в Христос ще живеят вечно, а другите - да мрат. Не е ли леко несправедливо?

Има хора, които отричат изобщо съществуването на Бог - създател. А защо тогава очакват от него този дар?
Нещо като хем не вярвам, че има дядо коледа, пък хем искам подарък от него...

# 770
Опитах се да обясня по-рано, че има хора, които поради някакви обстоятелства не са имали възможност да разберат за Божиите намерения за вечен живот. Те ще бъдат възкресени и ще им бъде дадена възможността да направят своя избор - ще отдадат ли почитание на Бог, ще повярват ли в Христос и т.н.

Хм, това къде го пише?

# 771
  • София
...
Има хора, които отричат изобщо съществуването на Бог - създател. А защо тогава очакват от него този дар?
Нещо като хем не вярвам, че има дядо коледа, пък хем искам подарък от него...

А, с коя арогантност се налага този Бог да бъде единствено Христос? Вселената е възможно да е по-мъдра и причинноследствения ред да няма само една/точно тази визия... (разбира се, не всеки ще проумее една такава логика)

# 772
А, с коя арогантност се налага този Бог да бъде единствено Христос? Вселената е възможно да е по-мъдра и причинноследствения ред да няма само една/точно тази визия... (разбира се, не всеки ще проумее една такава логика)

Бог (Създател) и Исус Христос (Божи син) са две абсолютно различни личности.

# 773
  • София

Бог (Създател) и Исус Христос (Божи син) са две абсолютно различни личности.

Приемам забележката. Но все тая, разбра смисъла, сигурна съм. Wink

# 774

Хм, това къде го пише?

anjali, съвсем сериозно питам. Simple Smile

# 775
  • София
Хм, това къде го пише?
anjali, съвсем сериозно питам. Simple Smile

Не е ли все едно?!  Thinking Всичко го пише някъде....  Mr. Green

# 776
Дори хората, видели Христос и свидетели на извършените от него чудеса, не са повярвали в него. Нали не мислите, че аз - просто един човек, мога да ви убедя в истинността на Библейските писания?  Wink  Истинската вяра не се нуждае от доказателства. Именно това е най-голямото и трудно изпитание според мен.

# 777

Не е ли все едно?!  Thinking Всичко го пише някъде....  Mr. Green

Имах предвид дали го пише "официално" някъде из Библията. Но права си де. Simple Smile

# 778
  • София
Дори хората, видели Христос и свидетели на извършените от него чудеса, не са повярвали в него. Нали не мислите, че аз - просто един човек, мога да ви убедя в истинността на Библейските писания?  Wink  Истинската вяра не се нуждае от доказателства. Именно това е най-голямото и трудно изпитание според мен.

Аз съм до тук. Не ме разбирай погрешно, но не считам, че има смисъл да участвам в такава "дискусия". Но чест ти прави, че не се увлече като посестримата!

# 779
  • София
като ме застигне ще се върна да ви кажа  Wink

Само обещавате. Simple Smile

Но ако се върне, а ти самата си още жива, може да не и се зарадваш!...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт