Какво има след смъртта?

• 560 702
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 795
Това което казвам ако искате ще ви напиша къде се намира в библията.

# 796
 За хората които искат да знаят не страх от ад и радостта за възкресението са водещите неща за хората които вярват.А да сме в единство с Отец и неговият син Исус Христос.

# 797
Той да не е забранил запетайките наскоро и аз да съм пропуснала да разбера?

# 798
  ooooh! Може би аз не бях много точна. Имах предвид, че Йоан гл. 5 ст. 29 се отнася за тези, които са живели преди Христос, а Йоан гл. 5, ст. 24 и гл. 6, ст. 47 - за тези, които са живели докато Той още е бил жив, и след Неговата смърт.

# 799
Ako това  със ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, е за  мен имаш право ,не е че  имам проблем с граматиката.а по скоро се затруднявам с писането на лаптопа.

# 800
Един пропуск от моя страна, съжалявам! Открих в Псалм 37:29 следното обещание, което доказва, че и преди раждането на Христос се е проповядвало за вечен живот:
"Праведните ще наследят земята.
И ще живеят на нея завинаги."

# 801
  • София
Другото което искам да кажа,че в света има 3 основни религии.Това са  юдеисти ,християни ,мюсюлмани .Будизмът не е религия - то  е философия.

Знаем. Няколко пъти се спомена "философия", ето за не прочелите, но решилите да ни поучават:

Не, шанс има за всеки - Бог няма да върне никого, ако иска да тръгне по пътя към Него!
Не сте ли чували за историята за престъпника, разпънат на кръст, точно до Христос? Той през целия си живот е бил невярващ, но в последния момент, преди смъртта си попитал Христос: "Ще ме вземеш ли при себе си?" Христос отговорил, че никой, който повярва в него, няма да бъде изгонен от Божието царство!

Да, бе! Аз затова симпатизирам на будизма, където се прави паралел с другите религии и философията дава доста по-логичен, универсален модел.

Вярата във Вселената е нищо повече от вяра в причинноследствените връзки и онзи ред, който стои зад всичко. Щото някакъв ред има, смятам и вие сте забелязали...

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 07:36 от ivonska

# 802

Вярата във Вселената е нищо повече от вяра в причинноследствените връзки и онзи ред, който стои зад всичко. Щото някакъв ред има, смятам и вие сте забелязали...

Ред във Вселената, несъмнено, има. Но източникът на този ред не е самата Вселена, а Бога, който я управлява. Без него във Вселената щеше да царува хаос или по-точно - изобщо нямаше да я има.

# 803
  • София

Ред във Вселената, несъмнено, има. Но източникът на този ред не е самата Вселена, а Бога, който я управлява. Без него във Вселената щеше да царува хаос или по-точно - изобщо нямаше да я има.

Само дето ние няма как да сме сигурна кой точно е Бог и е безсмислено да прилепваме към конкретен образ, отричайки вярата на други хора! Смятам аз.

# 804
С известно закъснение, но да отговоря - за мен вярата във висш разум/божество, което има власт върху хода на живота ни е религиозно вярване, а "неорганизирана" религия на тази база наричам  всяка индивидуална вяра в такова свръхсъщество, която  обаче не е обвързана с догмите на православното, например, християнство. Може би "философия" е по-коректен термин, но аз си мисля, че философията е нещо по-широкообхватно от това, което описах по-горе. И да, по тази ми логика будизмът си е философия, той не предписва правила за поведение целящи да не разсърдят Буда, нали не бъркам?  Simple Smile

# 805
Един пропуск от моя страна, съжалявам! Открих в Псалм 37:29 следното обещание, което доказва, че и преди раждането на Христос се е проповядвало за вечен живот:
"Праведните ще наследят земята.
И ще живеят на нея завинаги."

Имаше едно обяснение точно по този въпрос в сайта на Православие /не мога да го намеря в момента/. Цитирани бяха книгите на Йов, Исай, Еклесиаста и др. Юдеите /преди да се появят християните/ са вярвали в съда и възкресението. А в православието се казва , че на велика събота Христос е слязъл в ада, за да изведе всички от там. Има и такава картина. Защо обаче евангелистите не са записали нищо - защото не са вярвали. Хората тогава не са били по различни и те са искали доказателства.

ПП Все пак Библията е книга за живота, не за смъртта.  Grinning

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 10:42 от Mama_Nana

# 806
ivinska -Само дето ние няма как да сме сигурна кой точно е Бог и е безсмислено да прилепваме към конкретен образ, отричайки вярата на други хора! Смятам аз.
Това което ти казвам не е проповядване ,по скоро да те насоча каде има отговор кои е БОГ.Библията пише -псалм 83-16.Никои не отрича твоята вяра,ние просто казваме нашата.

# 807
Мама Nana
Имаше едно обяснение точно по този въпрос в сайта на Православие /не мога да го намеря в момента/. Цитирани бяха книгите на Йов, Езекил, Еклесиаста и др. Юдеите /преди да се появят християните/ са вярвали в съда и възкресението. А в православието се казва , че на велика събота Христос е слязъл в ада, за да изведе всички от там. Има и такава картина. Защо обаче евангелистите не са записали нищо - защото не са вярвали. Хората тогава не са били по различни и те са искали доказателства.
Старият завет и Евангелията не се  самоизкЮчват,нито се противопоставят ,те са в пълна хармония помежду си.2Тимотей 3-16 казва .Цялото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата.Така ,че е нормално в Старият завет ,да пише за възкресението,там има и около 200 пророчества свързани с идването на Исус.За съйаление православието много отдавна се е отдаличило от учението на ИСУС.Моля те попитай някои поп каде го пише това ,че той е слязал в ада за да изведе всички от там.Не приемаи като нападка към теб ,ще ми е интересно какво ще то отговори.На мен преди 4г.почина леля ми тогава бях започнала да изучавам библията.На литургията попа започна да чете -по едно време каза ДУШАТА  ПЛАЧЕ И ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ В ТЯЛОТО НО,НО НЯМА КОИ ДА Я СПРЕ И СЕ МОЛИ И СТЕНЕ.Малко след литургията се опитах да го настигна да го попитам ,но за  съжаление  не успях.Точно след 40 дни почина и другата ми леля и се падна пак същият поп.Този път говорих с него като го попитах той се засмя ,потупаме по рамото и ми каза мило момиче това него пише в библията това са си наши измислици на православието.Повярвай ми бях потресена от думите ми .Това стана 2007г.на Бакърена фабрика в София.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 11:22 от Q VADIS

# 808
в православието се казва , че на велика събота Христос е слязъл в ада, за да изведе всички от там. Има и такава картина. Защо обаче евангелистите не са записали нищо - защото не са вярвали.

За съжаление православието много отдавна се е отдаличило от учението на ИСУС.

Православна, католическа, баптистка, протестантска, евангелистка... - това са все църкви, които в някаква степен имат и свои собствени учения, които наистина нямат нищо общо с Библията.
По-рано дадох пример точно с православната църква - хем почита Исус Христос, хем почита троицата, която според нея (православната църква) е Божие триединство - Бог Отец, Божи син и Божи дух - три личности в един образ - а ТОВА, НИКЪДЕ в Библията го няма - това не е ли противоречие??? Ами учението за Богодородица - къде го има в Библията???

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 11:44 от anjali

# 809
Моля те попитай някои поп каде го пише това ,че той е слязал в ада за да изведе всички от там.

Освен Писанието в Православието има и Предание. Има много хора, които са отдали живота си на изучаване на тези неща и стигнали до истини, доста мистични и дори непонятни, неподчиняващи се на логиката, която ние познаваме. Живота на тези хора, отношението им към света и хората, ми дават основание да им вярвам много повече, отколкото аз да чета и да се правя на тълкувател и разбирач.

Общи условия

Активация на акаунт