Какво има след смъртта?

• 560 699
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 810
Бих дала следния пример: Някой произвежда електроуред, прилага към него и упътване за безопасното му и безпроблемно използване. Купувачът обаче, казва: "Защо ми е да чета упътването от производителя и да се съобразявам с него, като мога и сам да се справя с употребата на електроуреда?". Дали обаче е така?
В цял свят се знае, че Библията е Боговдъхновена книга. Но може би разказите на някои хора са по-логични и достоверни?
Защо ни е толкова трудно да повярваме в толкова простички неща?

Може би ще ви е интересно да изгледате този филм.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=123908&hit=1
In.The.Beginning.1966.DVDRip.Divx.AC3.DnT.torrent

# 811
Православна, католическа, баптистка, протестантска, евангелистка... - това са все църкви, които в някаква степен имат и свои собствени учения, които наистина нямат нищо общо с Библията.
По-рано дадох пример точно с православната църква - хем почита Исус Христос, хем почита троицата, която според нея (православната църква) е Божие триединство - Бог Отец, Божи син и Божи дух - три личности в един образ - а ТОВА, НИКЪДЕ в Библията го няма - това не е ли противоречие??? Ами учението за Богодородица - къде го има в Библията???

Чак пък да нямат нищо общо с Библията. Laughing
Християството е динамична и историческа религия, за разлика на любимия за някои будизъм, и се развива. Библията да не би случайно да е все и вся? Догматите на вярата са приети на църковните събори от Отците на църквата и те не противоречат на библейското учение, а го доразвиват и усъвършенстват.

# 812
Моля те попитай някои поп каде го пише това ,че той е слязал в ада за да изведе всички от там.

Освен Писанието в Православието има и Предание. Има много хора, които са отдали живота си на изучаване на тези неща и стигнали до истини, доста мистични и дори непонятни, неподчиняващи се на логиката, която ние познаваме. Живота на тези хора, отношението им към света и хората, ми дават основание да им вярвам много повече, отколкото аз да чета и да се правя на тълкувател и разбирач.

Кои са тия хора, бабите на село?
Това е фолклор.

# 813
Чак пък да нямат нищо общо с Библията. Laughing
Християството е динамична и историческа религия, за разлика на любимия за някои будизъм, и се развива. Библията да не би случайно да е все и вся? Догматите на вярата са приети на църковните събори от Отците на църквата и те не противоречат на библейското учение, а го доразвиват и усъвършенстват.
Доста се отклонихме от темата, но ще може ли някой да ми покаже къде в Библията е писано за богородица, троица, отдаване на почит към икони, кръщенета на деца в църкви и пр.? Едва ли...

ПП Православни християни, католически християни, евангелистки християни ....
Ако ученията на всички тези църкви се съберат в една книга, доста противоречия ще се получат. За да не се получи така, не би ли трябвало да се следва единствено първоизточника - даден ни от Единственият правомощник???

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 12:21 от anjali

# 814
Моля те попитай някои поп каде го пише това ,че той е слязал в ада за да изведе всички от там.

Освен Писанието в Православието има и Предание. Има много хора, които са отдали живота си на изучаване на тези неща и стигнали до истини, доста мистични и дори непонятни, неподчиняващи се на логиката, която ние познаваме. Живота на тези хора, отношението им към света и хората, ми дават основание да им вярвам много повече, отколкото аз да чета и да се правя на тълкувател и разбирач.

Кои са тия хора, бабите на село?
Това е фолклор.

Не ми се спори, нито искам да се заяждаме. Ако някой наистина има желание ще намери начин да провери и да разбере.   Heart Eyes

# 815
Не само,че не пише да се молим на икони ,а и ги отрича.Йеремия 10-3 . Защото обичаите на племената са суетни; Понеже само дърво е това, което секат от гората, Нещо издялано от дърводелски ръце с брадва;    
4 Украшават го със сребро и злато, Закрепват го с гвоздеи и чукове, За да не се клати;    
5 Те стоят прави като плашило в бостан, Но не говорят, Трябва да се носят, Защото не могат да ходят. Не бойте се от тях, защото не могат да докарат някакво зло, Нито им е възможно да докарат някакво добро.

# 816
A  за преданията пише в колкосяни 2-8.Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.

# 817
Един човек сънувал, че върви по морския бряг заедно с Господ Бог.Той видял живота си като следи от нозе по пясъка - неговите и тези на Бога, винаги едни до други.Натъжил се като забелязал, че през най-трудните мигове на живота му в пясъка оставяли следи само един чифт нозе - дълбоки под голяма тежест.Човекът попитал Господ Бог:"Не ми ли обеща, че ако ти дам сърцето си, ще бъдеш с мен през целия път?Защо виждам само едни следи през най-трудните си времена?"
Господ Бог отвърнал:"Безценно мое дете, аз те обичам и никога няма да те оставя.Когато ти беше в изпитания и страдания - там където виждаш следи само от едни нозе - тогава аз те носих на ръце

# 818
  • Добрич
Искам да ви разкажа, какво каза вчера дъщеря ми. Тя не познава майка ми, защото, както вече споменах в темата, баба и почина, докато бях бременна в първия месец. Виждала я  е на снимки,  редовно ходим на гробището заедно и често говорим за нея у дома. Та вчера, докато и оправях косата ето какво чух: " Мамо, мисля, че баба Жани, отново ще бъде малко момиченце и после ще порасне и ще бъде голяма и после пак ще почине. Само, че тя няма да си спомня за нас. Когато пак се роди, няма да си спомня за нас." Никога не съм говорила пред дъщеря си за прераждането, нито пък съм я оставяла да гледа такива филми.

# 819
Q VADIS, Благодаря! Точно и ясно!  Hug      bouquet
Вела, и моят син преди години (беше на 5-6) ми казваше "Мамо, мечтая ти да станеш малко дете, а аз да съм твоят баща, за да мога да се грижа за теб...", но това не доказва прераждането. А сега (вече е на 11) често ме пита "Как ще живея без теб като умреш?"... Някои деца просто не могат да се примирят със смъртта, защото тя ги разделя от най-близките им същества. Осъзнават - твърде рано - че смъртта е безсмислена и жестока, иска им се да я няма и живота да е по-прекрасен...

# 820
Осъзнават - твърде рано - че смъртта е безсмислена и жестока, иска им се да я няма и живота да е по-прекрасен...

А когато пораснат, с повече късмет осъзнават, че съвсем не е безсмислена и жестока и ако я няма животът съвсем няма да е по-прекрасен.

# 821
А когато пораснат, с повече късмет осъзнават, че съвсем не е безсмислена и жестока и ако я няма животът съвсем няма да е по-прекрасен.

Какво е твоето мнение? - Защо децата толкова се вълнуват от смъртта?
Или според теб въпросите им доказват преражданията?

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 18:56 от anjali

# 822
   anjali :  И аз ти благодаря за подкрепата и   възможността заедно да обясним имали живот след смъртта като използваме библията.За да можем когато казваме ,че сме християни да можем да се обосновем защо сме такива.Ако някои има някакъв въпрос нека ми пише лс .                                                                                                                                                                         ИрПуц   -   А когато пораснат, с повече късмет осъзнават, че съвсем не е безсмислена и жестока и ако я няма животът съвсем няма да е по-прекрасен.   Библията казва друго откровение на Йоан 21 от 3-7 стих.Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.    
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.    
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.    
6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.    
7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син. Така ,че нямаме причина да не вярваме в Отеца и Христос.Няма нищо  по ужасно от смъртта на близките ни хора .Аз близо 14г.бях на работа в чужбина може би от носталгията много пъти като се прибирах,от работа със скутера при мисълта ,че може да се случи нещо с родителите ми започвах да плача.Аз лично не смятам ,че има голяма разлика колко си годишен болката е еднакво жестока и задушаваща. Защото дори като пораснем и да осъзнаваме смъртта,ние пак не можем да я приемем.Разликата между вярващи и невярващи е ,че първите имат поне НАДЕЖДАТА.

# 823
Q VADIS, абсолютно си права, ще редактирам поста си.

# 824

Какво е твоето мнение? - Защо децата толкова се вълнуват от смъртта?
Или според теб въпросите им доказват преражданията?

Мисля, че се вълнуват, защото на тази възраст им е доста трудно, ако изобщо възможно, да осъзнаят, че животът има край. Страшна е мисълта, че някой любим човек в един момент вече няма да го има. Тя е страшна за повечето възрастни, всъщност, какво остава за крехкото детско съзнание. А случката, описана от Вела ми е наистина любопитна. Не знам какво доказва и дали изобщо доказва нещо повече от това, че децата са по-умни, отколкото сме свикнали да мислим.

Общи условия

Активация на акаунт