Какво има след смъртта?

• 560 514
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 840
  • Добрич
елиас,  благодаря!

# 841
Помня, че в детската градина много си разказвахме с децата за времето, когато сме били "големи". Аз самата често разказвах каква съм била преди да стана малка... Детски фантазии! Ако не говорите на децата за починалите им баби и дядовци и те няма да коментират нищо. Също и ако не мислите за починали хора, те няма да "идват" в съня ви.

И аз така мисля. Децата са страшно впечатлителни и забелязват, чуват и запомнят неща, на които не обръщаме никакво внимание или споменаваме мимоходом.

Освен това, от тях можете да чуете какви ли не истории. На повечето не обръщаме толкова внимание- така че интерпретациите на тези истории зависи и от нагласата на родителите.

Напълно съм съгласна. Най-малко детските фантазии и измислици могат да послужат като "доказателство" за прераждане или задгробен живот.

Аз нагласата си я имам, но от целия вход, само детето ми да знае името, ми се струва доста странно. Действително не съм питала абсолютно всички съседи дали знаят как се казваше тази баба, но тези, които попитах не знаеха. Ще ми бъде интересно, ако ми предложите  научно обяснение, различно от това, че детето е чуло името от някого.

100 % детето ти е чуло името от някоя съседка. Моли се, все пак, да не развие "свръхестествените" си способности.

# 842
  • София
Синът ми беше на около три, четири години, когато ми заяви, че ни е избрал за родители, описвайки ми сцената - къде сме били, какво сме правили с баща му. Тогава много се впечатлих. Странно, загадъчно, любопитно.
Моят син има същите попадения. Mr. Green
Той пък разказва как преди да реши да "дойде" при нас, имал други родители, бил голям...и разни такива, не ми се влиза в подробности.
Отдавам го на периода, в който гледаше звездните рейнджъри. Там има такива разни. Мисля Grinning

# 843
  • Варна
Точно щях да кажа, че е достатъчно едно дете да е погледало малко Картун, за да не са му чужди темите за прераждане, друг живот, измерение, т.н.
А я да поогледаме приказките: Бабата и Червената Шапочка са изядени, но всъщност са невредими, също и 7-те козлета; Снежанка умира и отново се ражда, Спящата Красавица (и всички край нея) са на СтендБай, денем - лебеди, нощем - момци, Долната земя, Горната земя, условия и техните изпълнения, магически предмети, заклинания и думи, джинове и богатства, богатства, богатства... Grinning

И да не забравя: много принцеси си "избират" Добрите Крал и Кралица, неподозирайки за Злата Мащеха. Неродената мома и тя си избрала бабата и дядото, май и Палечка.

# 844
Въпроса за отвъдното неминуемо преминава в дискусия за съществуването на Бог.Вярата е нещо което не всеки притежава.Тя не се нуждае от доказателства или улики.Човек просто вярва. Самата вяра в Бог го прави реален.Обратното на вярата е логиката. Нуждата от емпирично доказателство за причината и следствието.,,Ръка да пипне око да види", както казват старите хора.Но невярването в Бог не те прави Дявола. Да вярваш, че там някъде нещо повече те чака след смъртта е добре.Да вярваш че всичко свършва два метра под земята без продължение също е добре. Вярващ или атеист, това е въпроса? Това е разликата между необяснимото и все още необясненото.  Поне за мен агностицизма си има своите предимства.

# 845
Въпроса за отвъдното неминуемо преминава в дискусия за съществуването на Бог.Вярата е нещо което не всеки притежава.Тя не се нуждае от доказателства или улики.Човек просто вярва. Самата вяра в Бог го прави реален.Обратното на вярата е логиката. Нуждата от емпирично доказателство за причината и следствието.,,Ръка да пипне око да види", както казват старите хора.Но невярването в Бог не те прави Дявола. Да вярваш, че там някъде нещо повече те чака след смъртта е добре.Да вярваш че всичко свършва два метра под земята без продължение също е добре. Вярващ или атеист, това е въпроса? Това е разликата между необяснимото и все още необясненото.  Поне за мен агностицизма си има своите предимства.

Peace Поздравления за изразеното мнение.

# 846
Въпроса за отвъдното неминуемо преминава в дискусия за съществуването на Бог.

Да - за съжаление. Аз не виждам никаква връзка между тези неща.

Спокойно може да има Бог и въпреки това да са ни дадени само едни 80-90 години живот и толкоз. Както и обратното.

# 847
Ще пиша тук, защото не знам къде, не искам да отварям цяла тема, а имам нужда от съвет. Не се отнася точно до темата, макар че има някаква връзка с това, което се разисква тук, и затова се извинявам Confused От няколко години съм болна, болестта застрашава пряко живота ми. Имах преживяване за това, което е след смъртта , но не искам да говоря. Оттогава виждам у себе си неща, които ме объркват и притесняват. Те са - каквото помисля за някого и то се случва Sad Най-вече лоши неща Close  знам неща, които никой не ми е казвал, просто ми влизат в ума и щом реша да проверя дали е така, се оказва, че е истина. От няколко дни непрекъснато се сещам за една моя позната, която е болна също като мен и без да ми се казва, знаех, че е починала, макар че не беше зле последния път, когато говорих с нея. Вчера дъщеря й ми съобщи, че наистина е починала Sad Преди да се разболея не съм имала такива случки. Не искам да става така, не искам да знам нищо, това ме натоварва. Тормози ме Tired Не знам какво точно да направя, дори не знам мога ли да се помоля и дали е редно? Аз съм атеистка, или поне бях такава преди живота ми да се обърне с главата надолу....Виждам, че има разбиращи хора и питам мога ли да направя нещо.... да се помоля може би...., за да се махне това от мен. Редно ли е да отида на църква и да запаля свещ примерно....или по-добре да не ходя, щом не вярвам? Не знам дори как да се помоля.... какво да кажа Confused Чувствам се ужасно зле, не искам да знам нищо, което и другите не знаят, искам спокойствие. Как да го постигна? Tired
Извинявам се за този пост!  Confused Embarassed

# 848
unadaptable, аз бих те посъветвала да отидеш на добър психолог.

# 849
Ще ти отговоря първа.
Според мен ,силният стрес,следствие болестта ти,отключва екстрасензорните ти способности.Те дремят във всеки от нас и понякога се проявяват.С мен,преди десетина години, се случи същото,само ,че беше провокирано от емоционален стрес в личния живот.Искам да те успокоя,че с времето тези неща поизбледняват,когато ти се понаредят нещата,но когато си в криза,може би помагат.Оставам с впечатление,че си мислиш,че ти докарваш беди на другите,а то не е така.Просто усещаш нещата малко преди да се случат,а защо предимно отрицателни-ами те са проблемните и може би,ако знаеш предварително за тях ще си по-подготвен ,или има възможност леко да се посмекчат.
Щом си атеистка,не ходи на църква насила.Аз също не знам да се моля по канона,даже не знам какво се прави в църква-правя нещата както ги усещам.Не мисли,че това е от "дявола" и запалената свещ ще помогне автоматично,можеш да се помолиш и у вас,насаме със себе си,както ти идва отвътре.Много е натоварващо това състояние,но когато престанеш да му обръщаш прекалено голямо внимание е по-поносимо.Защото каквотоима да става,ще стане - ти не си причина за ничии беди.
 Peace

П.П.Отговорила съм ти втора. Simple Smile

# 850
  Аз бих те посъветвала да не се поддаваш на такива мисли. На всекиго се случва, не е свързано с болестта ти, със сигурност. И аз винаги знам какво ще стане предварително, и всеки може да извади тука десет случки от личния си живот, когато му е проработила свръхинтуицията, особено пък по отношение на лошите неща няма грешка. Никой реално не знае как работи човешкия мозък, каква част от капацитета си използва и как действат тия механизми, но със сигурност няма нищо свръхестествено, нито пък по някакъв начин със "знаенето" си го предизвикваш. Като се фиксира човек обикновено в някакви мисли и  се чувства гадно. Гледай да се разсейваш повече, стига да е възможно.
    А на черква можеш да идеш, разбира се, запали си свещ, постой на спокойствие, никому не е навредило.

# 851
Точно щях да кажа, че е достатъчно едно дете да е погледало малко Картун, за да не са му чужди темите за прераждане, друг живот, измерение, т.н.
А я да поогледаме приказките: Бабата и Червената Шапочка са изядени, но всъщност са невредими, също и 7-те козлета; Снежанка умира и отново се ражда, Спящата Красавица (и всички край нея) са на СтендБай, денем - лебеди, нощем - момци, Долната земя, Горната земя, условия и техните изпълнения, магически предмети, заклинания и думи, джинове и богатства, богатства, богатства... Grinning

И да не забравя: много принцеси си "избират" Добрите Крал и Кралица, неподозирайки за Злата Мащеха. Неродената мома и тя си избрала бабата и дядото, май и Палечка.

Което пък съвсем точно показва в символична форма какви са били вярванията и представите на хората, които са създали приказките и как са ги предавали на децата си в смилаем вид Wink

# 852
опитвам се да заобикалям познати и/или приятели, които твърдят, че децата им /или самите те/ развиват или имат екстра способности, свръхнадарени са, 'виждат' минали и/или бъдещи събития, 'разбират' всичко, знаят отвъд горната летва за възрастта и опитността си,  и надскачат себе си по всички параграфи. всякакви ингида, кристали и подобни. 99% от случаите показва, че се касае за психологически проблеми.

# 853
Свръхразвитата интуиция е съвсем нормално явление при екстремни ситуации.
Цитат
Един мъдрец казва :
"Логиката е начина, по който умът опознава реалността.
Интуицията е начина, по който духът преживява реалността."
Докато на съзнателно ниво премисляш нещо, на подсъзнателно ниво мозъкът обработва информация, която не е уловена на съзнателното ниво и ти представя готов продукт, за който си мислиш, че е паднал от небето.Опитай се да предвиждаш хубавите неща.Не се концетрирай върху негативното.

# 854
  • Варна

Което пък съвсем точно показва в символична форма какви са били вярванията и представите на хората, които са създали приказките и как са ги предавали на децата си в смилаем вид Wink

О, да, много изследвания има по въпроса, много е интересно наистина. Всичко е възможно. Но:
Дъщеря ми: - Мамо, казваш, че хората са измислили много от митовете, защото си е било страх от бурите, заметресенията и нощта?
Аз: - Да.
Тя: - А защо им е трябвало да измислят митовете по-страшни от бурите, земетресенията и нощта?
 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт