Какво има след смъртта?

• 560 583
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 825
Това се опитах да кажа и аз.  Peace

# 826
  • Добрич
..... А случката, описана от Вела ми е наистина любопитна. Не знам какво доказва и дали изобщо доказва нещо повече от това, че децата са по-умни, отколкото сме свикнали да мислим.

Peace И аз така я приех. Дъщеря ми не познава баба си. Освен това темата на разговора ни преди това нямаше нищо общо нито с баба и, нито с живота, нито със смъртта и пр. Затова си мисля, че понякога децата достигат до прозрения и усещат неща, които за повечето възрастни /за съжаление/ са невидими и неосъзнати.

# 827
Синът ми беше на около три, четири години, когато ми заяви, че ни е избрал за родители, описвайки ми сцената - къде сме били, какво сме правили с баща му. Тогава много се впечатлих. Странно, загадъчно, любопитно.

# 828
Искам да ви разкажа, какво каза вчера дъщеря ми. Тя не познава майка ми, защото, както вече споменах в темата, баба и почина, докато бях бременна в първия месец. Виждала я  е на снимки,  редовно ходим на гробището заедно и често говорим за нея у дома. Та вчера, докато и оправях косата ето какво чух: " Мамо, мисля, че баба Жани, отново ще бъде малко момиченце и после ще порасне и ще бъде голяма и после пак ще почине. Само, че тя няма да си спомня за нас. Когато пак се роди, няма да си спомня за нас." Никога не съм говорила пред дъщеря си за прераждането, нито пък съм я оставяла да гледа такива филми.

Подобно нещо преживяхме и ние.Майка ми почина мъчително преди две години.Няколко месеца след смъртта и,моят племеник(тогава беше четири годишен),попита сестра ми,дали и е мъчно за баба-тя отговорила положително.После той казал,че не трябва да и е мъчно,защото баба му пак щяла да дойде при нас,но като негово бебе,когато се ожени Shocked.Пак да подчертая,че става въпрос за малко дете,на което при никакви обстоятелства не му е говорено за прераждане  и т.н
това съм споделила и в темата за сънуването на близки,които са починали

# 829
  • Linz
Помня, че в детската градина много си разказвахме с децата за времето, когато сме били "големи". Аз самата често разказвах каква съм била преди да стана малка... Детски фантазии! Ако не говорите на децата за починалите им баби и дядовци и те няма да коментират нищо. Също и ако не мислите за починали хора, те няма да "идват" в съня ви.

# 830
Помня, че в детската градина много си разказвахме с децата за времето, когато сме били "големи". Аз самата често разказвах каква съм била преди да стана малка... Детски фантазии! Ако не говорите на децата за починалите им баби и дядовци и те няма да коментират нищо. Също и ако не мислите за починали хора, те няма да "идват" в съня ви.

И аз така мисля. Децата са страшно впечатлителни и забелязват, чуват и запомнят неща, на които не обръщаме никакво внимание или споменаваме мимоходом.

Освен това, от тях можете да чуете какви ли не истории. На повечето не обръщаме толкова внимание- така че интерпретациите на тези истории зависи и от нагласата на родителите.

# 831

Освен това, от тях можете да чуете какви ли не истории. На повечето не обръщаме толкова внимание- така че интерпретациите на тези истории зависи и от нагласата на родителите.
Не мога да не се съглася.
 И все пак доказателства няма ни в подкрепа на задгробния живот, ни за липсата му.

# 832
  • Добрич

Сега си спомних още една интересна случка с дъщеря ми. Тогава беше на две или три години, не помня точно. Във входа ни живееха квартиранти, които гледаха болна баба. Жената била на легло и тъй като не можела да става те имаха болногледачка, която да се грижи за нея през деня. Когато квартирантите дойдоха във входа, бабата вече е била на легло, така, че никой от нас със съседите не я познаваше. Един ден като излязох до магазина видях некролог на някаква починала Гергина. Въобще не се сетих, че може да е от входа, защото никога не бях чувала името на  бабата. Освен това никога не я бях виждала и знаех, че тя съществува, единствено заради присъствието на болногледачката. Т.е. напълно я бях забравила. На връщане обаче се усетих, че тази жена най- вероятно е починала, защото разбрах, че смъртта е във входа, а познавах всички други съседи. Като се прибрах, казах на съпруга си, който беше с детето у дома и не бяха излизали, че болната баба от четвъртия етаж е починала. В момента дори не си спомнях името и, когато детето каза - Герга. Останах така  Shocked След като чух Герга, се сетих веднага, че на некролога, пишеше Гергина. Попитах я от къде знае, но тя не можа да ми обясни.

Не предавам особено значение на тази случка, до преди малко дори я бях забравила, но съм убедена, че дъщеря ми никога не беше чувала името на тази баба.

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 01:04 от Вела

# 833
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз като luna, не съм съгласна.
...

Thinking луна всъщност е съгласна  Hug
децата виждат и чуват повече от колкото ни се иска  Tired и не винаги само това, което искаме

а как го пречупват не е истина просто  ooooh!

# 834
... но не мога да се съглася, че всички родители, имащи интереси в тая насока, чуват това, което искат да чуят...  Wink  Както е видно и от темата, не всичко е обяснимо, доказуемо и лесно смилаемо за нас. Мисля, че в болшинството от такива истории  подочутото в комбинация с детското въображение е основното, но не винаги. Има и необясними с логиката на човешкото общуване моменти.

# 835
... но не мога да се съглася, че всички родители, имащи интереси в тая насока, чуват това, което искат да чуят...  Wink  Както е видно и от темата, не всичко е обяснимо, доказуемо и лесно смилаемо за нас. Мисля, че в болшинството от такива истории  подочутото в комбинация с детското въображение е основното, но не винаги. Има и необясними с логиката на човешкото общуване моменти.

Има по-скоро недостатъчно информация - например къде какво е чуло детето. Просто малките са като попивателна.

ПС И нищо лично - но статистиките за Вела показват най-активно участие в подфорум Алтернативна медицина, в теми като "Поискай енергийна помощ".
Това за мен демонстрира определена нагласа.

# 836

Има по-скоро недостатъчно информация - например къде какво е чуло детето. Просто малките са като попивателна.
Това го включих към подочутото и въображението.   Понякога няма откъде да чуят, защото не се говори, не се споменава дори и тези въпроси не са предмет на някакъв, дори мижав интерес. При толкова малки деца контролът винаги го има. Сами не ходят до съседите, нито излизат навън. Информираността им все още зависи от родителите най-вече.

# 837
Е, на 3-4 вече ходят на детска градина, гледат телевизия, срещат хора в кварталния магазин, в автобуса и в асансьора - не е като да са изолирани само с родителите.

Мен дъщеря ми ме изумява всеки ден, а е само на година и половина.

# 838
  • Добрич
...
 Понякога няма откъде да чуят...

Peace

....
ПС И нищо лично - но статистиките за Вела показват най-активно участие в подфорум Алтернативна медицина, в теми като "Поискай енергийна помощ".
Това за мен демонстрира определена нагласа.

Аз нагласата си я имам, но от целия вход, само детето ми да знае името, ми се струва доста странно. Действително не съм питала абсолютно всички съседи дали знаят как се казваше тази баба, но тези, които попитах не знаеха. Ще ми бъде интересно, ако ми предложите  научно обяснение, различно от това, че детето е чуло името от някого.

# 839
Вела, аз съм един здраво стъпил на земята вулгарен материалист  Mr. Green, но историите с детето ти ми се струват наистина необясними...и успокояващи.

Общи условия

Активация на акаунт