Какво има след смъртта?

• 560 292
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 915
  • Варна
 "Аз и Отец едно сме" (Йоан 10:30)
Това може и да означава, че Бог/Творец е навсякъде, "и в най-малкото", може и да потвърждава старото: "Каквото долу, това и горе" и т.н. Тоест, Бог е всичко, ние сме Бог, как пък Божият син няма да е?
А може да си е буквално - Аз, Исус, и Отец сме едно - Бог. За Светия дух и Отец/Син въпросът е малко по-сложен.
Изобщо, това са много стари и дълги спорове, да не ги начеваме.
 Simple Smile

# 916
Цитат на: КЛОНКА в Четв., 25 Авг. 2011, 17:52
Възкръснал е, защото е Бог. Не по сантиментални или поучителни подбуди.

kapola -Е именно де,но тогава защо му е било да идва в човешки вид,да умира и да възкръсва след това?!Задавате ли си и този въпрос?
 Това е един подарък от БОГ за хората.Как е било възможно да се покрие огромната загуба ,която Адам причинил на всички нас,и да бъдем освободени от робството на греха и смъртта.Тъй като бил загубен съвършен човешки живот,никой несъвършен човек не можел да го откупи.Псалм 49-7    7 Ни един от тях не може никак да изкупи брата си, Нито да даде на  Богу откуп за него.Това е в съгласие с принципа за съвършената справедливост,която се намира в Божието слово и гласи Живот ще се даде за  живот.Така,е трябвало да се изкупи греха от равнопоставен на Адам 4овек.римляни 5-12  Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха.

# 917
             Колко сина е имал Бог, че Исус му е Първородният?-Много са първо са ангелите ,и след това сме ние хората.Но библията казва,не само първородният но и пържото създание което Бог е създал ли4но.колосяни -1-15,1715 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание; 
16 понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено; 
17 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява. 
18 И глава на тялото, то ест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко.

# 918
  • София
Офффффффффффффффф. Оф. Демек, аман и то баш по темата.

# 919
Хич и не си мислете за възкресение и Вечен живот.

34 Исус им отговори и рече: Чедата на тоя свят се женят и мъжат;
   35 но ония, които се сдобита да получат Оня свят и Възкресението от мъртвите, нито се женят, нито се мъжат;
         /Евангелие от Лука/

Ха, честито на женилите се и мъжалите се /т.е. на оженилите се и омъжилите се/. Flutter
Тълкуването на Библията не става по този начин! Всеки стих има връзка с предходният и следващият... Не внушавайте на хората, че е грях да се женят или омъжват! Исус Христос не е казвал нищо подобно!

Началото - имало седем братя. Първият брат се оженил за една жена и починал, но бил бездетен, според Мойсей в такъв случай вторият брат има право да се ожени за жената на брата, след това вторият брат се оженил за жената, но умрял и той...и така до седмият брат, след което умряла и жената. Та попитали - след възкресението, с кой от братята жената ще живее на Оня свят.
    И Исус отговорил с 34.../така както съм го написала от Евангелието на Лука/

МАлко пояснение: Исус е искал да каже, че на "Оня свят" хората нямат семейства в смисъл като тези тук - нямат мъже и жени, не се женят и не се омъжват. Там структурата е съвсем различна и хората са построени по различен начин - с нетленни тела. Нямат нужда от семейства, мъже и жени и няма да се обвързват по такъв начин помежду си.  Wink

# 920
С възкресението си Божият син доказва своята божественост, безсмъртност, т.е - простичкия факт, че е Бог.
Това твърдение говори за непознаване на Библията - Божието слово...
Направо ме накарахте да изровя Библията си /с малко зор, че от 10 години не съм  я поглеждала  Laughing/ понеже се сетих, че някъде имаше стих, в който се доказваше че Исус е Бог.
Потърсих и в интернет и намерих следните откъси:
"АЗ и Отец едно сме" (Йоан 10 глава, 30 стих)
"Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм" (Йоан 8 глава, 58 стих)
"ЗНаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот." (Първо послание на Йоан, 5 глава, 20 стих)
Мисля че имаше и още един, но не го намерих. Нещо от рода, че който изповяда, че Исус е Бог, ще има вечен живот. Не съм сигурна точно как беше оформен стиха.
И аз знам това - че Бог има 3 лица: Бог Отец, Син и Святия дух. Това също го казват в Православната църква, но почти никой не го разбира. Особено като кажат: "В името на Отца, Сина и Светаго Духа". Мисля, че малко хора го разбират и забелязват.

# 921
livelo, благодаря за подкрепата. Не очаквах да получа такава.  Laughing

# 922
Глупости и щуротии до небесата Close Сега да видим кой ще напише пръв най-голямата от всички глупости: Бог е любов! Веднага ще му скоча Twisted Evil

# 923
Глупости и щуротии до небесата Close Сега да видим кой ще напише пръв най-голямата от всички глупости: Бог е любов! Веднага ще му скоча Twisted Evil

И как ще си разрешиш проблема с "виденията" и предчувствията като му скочиш?

# 924

Що?! newsm78

# 925
Един въпрос към по-религиозните. Бог създал Адам и впоследствие Ева.Те имали двама сина, Каин и Авел.Каин претрепал Авел.Та въпроса ми е: От къде е намерил Каин жена за да продължи рода человеческиПризнавам, че не съм специалист по въпроса и може да има съвсем нормално обяснение на въпроса.

# 926
Един въпрос към по-религиозните. Бог създал Адам и впоследствие Ева.Те имали двама сина, Каин и Авел.Каин претрепал Авел.Та въпроса ми е: От къде е намерил Каин жена за да продължи рода человеческиПризнавам, че не съм специалист по въпроса и може да има съвсем нормално обяснение на въпроса.
И аз се питам същото newsm78

# 927
  • София - Рим и обратно
Сега да видим кой ще напише пръв най-голямата от всички глупости: Бог е любов! Веднага ще му скоча Twisted Evil
Зависи как се тълкува, но в този израз има безкрайно много истина. Защо искаш да скачаш? Може би просто не го разбираш правилно.

# 928
И аз се питам същото newsm78

Еееее, това е много старо... Адам и Ева са живяли стотици години, естествено, че са имали много деца.

# 929
  • Бургас
и децата са се размножавали помежду си ли ?

Общи условия

Активация на акаунт