Какво има след смъртта?

• 559 743
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 710
Имаш право, че личният опит е субективен, но когато много хора имат сходен личен опит в практиките, до който достигат независимо един от друг, можем да имаме някакъв критерий за истинност.
Нали това е едно от изискванията на науката за истинност - при един и същи опит различни хора да получат един и същи резултат.

Един факт си е факт, независимо от неговата субективна интерпретация.

# 1 711
eksipnos,
Мирча Елиаде казва „Борбата между Бал и Ехова още не е завършила.” и тази борба е за индивидуалност.
newsm78...Поредният комкс с главен герой Шизоидният Йехова Joy

Всички световни религии се стремят да убият и най-малкото раличие между хората. Заповядват любов, заповядват вяра, заповядват подчинение и обещават наказание при непослушание, възнаграждават сляпата вяра. За каква индивидуалност може да се говори изобщо? Човека е длъжен да е част от масата.
В наши дни с манипулациите на съзнанието са се заели всички медии. Осъзнаваш ли, че решенията които взимаш се основават на информация за събития, които ти не си видял лично? И че тази информация рядко е чисти факти, а е манипулирана, за да ти влияее по определен начин? В тази връзка препоръчвам книгата (има и филм) на Виктор Пелевин „Поколение П”.
Човек с индивидуалност е свободен от оковите на карма, и за него няма разлика между материалния, менталния, психичния и духовния свят и може да пребивава във всеки от тях, без да е нужно първо да умира, и да губи връзка с материалното си тяло във физическата реалност.
Тялото е инструмент за придобиване на индивидуалност и като такова заслужава уважение и грижа. Моето тяло не е просто приносител (автобус), и не е торба с феклаии, съжалявам, че мислиш така за своето тяло. вяра в знание.

Е виждам..просветнало ти е за някои нещица,ма що бъркаш вяра с религия?
Иначе тая теория за кармата ми е като източен вариант на християнското изкупление.
Не твоето не тяло  ги снася златни Laughing

.

Аз знам, че духът е човешка същност (не е енергия, сила и т.н.), нещото което ни прави хора, и е даден назаем. Засега можеш да ми повярваш, а един ден сам да провериш и да превърнеш тази вяра в знание.

Това което те прави"човек",е степента на развитие на съзнанието.
С риск да се повторя..Духът от кой точно ни е даден на заем?
п.п.Аман от кредитори начи! Mr. Green

Аа..и ако може тва да поясниш,че съм силно заинтригуван..
Цитат
Човек с индивидуалност е свободен от оковите на карма, и за него няма разлика между материалния, менталния, психичния и духовния свят и може да пребивава във всеки от тях, без да е нужно първо да умира, и да губи връзка с материалното си тяло във физическата реалност.

# 1 712
Имаш право, че личният опит е субективен, но когато много хора имат сходен личен опит в практиките, до който достигат независимо един от друг, можем да имаме някакъв критерий за истинност.

Ами не - не е никакъв критерий за истинност това. Личният опит на повечето хора например показва, че Земята е плоска - просто това ни посказват сетивата ни. Но всъщност това не е така, нали?

А и чисто статистически - личният опит на огромната част от хората не показва след смъртта да има друго съществуване. Т.е. по твоето правило за "когато много хора имат сходен личен опит" би трябвало да следва, че след смъртта няма нищо, нали така?

# 1 713
jp,
правилото за опита не е измислено от мен, а е строго научен принцип, възприет от международната общност много отдавна. Това, че ти не го смяташ за верен не е от значение.
Повечето хора нямат НИКАКЪВ опит или спомен за състоянията след смъртта, така че примерът е неуместен.

eksipnos,
няма как да не намеся Йехова, защото последователите му са създатели на най-големите проблеми на света. Само си спомни какво зло са сторили на България при приемането на християнството. Християните са избили 52 български рода, не 52 човека, и не 52 семейства, рода! А не ти ли хрумна по-интересния въпрос кой е тоя Баал и защо Йехова воюва с него?
Вярата е инструмент за манипулации на религиите, не ги бъркам.
Карма (и на мен не ми допада думата, но засега ще я използваме) няма нищо общо с изкуплението. По-скоро предопределя твоите решения и избори в настоящия живот, а след края му предизвиква преражданията. Докато не се изчисти няма как да се прекъсне потокът от последователни прераждания.
Съзнанието (като Ум) - прав си, че от степента на неговата еволюция зависи дали ще си човек или камък. Но не е достатъчно.
Духът - ами дава го този който навремето го е дарявал на всички. В днешно време дарът  също може да се получи, но само от човек, който знае за него и е добил своята индивидуалност.
А относно текста, за който казваш, че те е заинтригувал - задай ми конкретен въпрос, там съм написала всичко точно както е.

# 1 714
jp,
правилото за опита не е измислено от мен, а е строго научен принцип, възприет от международната общност много отдавна.

Аха. И къде мога да прочета повече за този "строго научен принцип" - защото аз за първи път чувам за него?

# 1 715
Не знам къде в интернет има информация за това,но накратко казано принципа е следния:
Извършва се изследване, получава се резултат, публикува се научна статия с обяснение на резултатите и се предлага на всички заинтересувани да проверят истинността. Проверката се извършва чрез повтаряне на опитите и получаване на същия резултат. И когато проверят резултатите и се убедят в тяхната истинност, това става признат факт.

Темата е за това какво има след смъртта, нека обсъждаме нея.

# 1 716
Party Party.Оф..Ню Ейдж заразата,набира главозамайваща скорост..

...за 52та рода,се шушука че били еврейски Laughing

Баал,ясно кой ама е,що се бият с ненормалния  Йехова,ми е през шмайзера да ти кажа..Имам си достатъчно лични битки..

Бъркаш много за вярата..Не само сляпото стадо има вяра в сърцето си.Научи се да правиш разлика между истинска"вяра",идваща отвътре,и такава насадена отвън.

Никой и нищо не предопределя условията за моето развитие,изборите ми,абсолютно всичко е плод на свободна воля! Замисляла ли си се за свободната воля(вероятен отговор на вечното клише"защо Бог позволява да се случват злини")
Цитат
Духът - ами дава го този който навремето го е дарявал на всички. В днешно време дарът  също може да се получи, но само от човек, който знае за него и е добил своята индивидуалност.
Не знам..на мен никой нищо не ми е давал,просто защото Аз Съм...
Пак ще цитирам любима  авторка"Да си дух а да искаш да си духовен,не ели като да си златен,но да искаш да бъдеш позлатен?"Освен ако не смяташ,че има нещо в което"не е вдъхнат Божи дух" ?
Според мен,ти се размива концепцията за дух и душа..

Цитат

Този текст се състои от едно изречение.Колко по конкретен трябва да бъда  Thinking

Извършва се изследване, получава се резултат, публикува се научна статия с обяснение на резултатите и се предлага на всички заинтересувани да проверят истинността. Проверката се извършва чрез повтаряне на опитите и получаване на същия резултат. И когато проверят резултатите и се убедят в тяхната истинност, това става признат факт.
Т'ва е ясно..ама щеше да интересно да посочиш източника на"строго научният факт"за който говореше.

# 1 717
noara, какво представлява подобен експеримент?

# 1 718
Не знам къде в интернет има информация за това,но накратко казано принципа е следния:

Темата е за това какво има след смъртта, нека обсъждаме нея.

Ами обсъждаме я, де.

Мисля, че разбирането ти за научните методи е доста профанско - без да се обиждаш. Един експеримент в рамките на едно научно изследване не е "личен опит". Надявам се, че не се налага да ти разяснявам това или ще има нужда?

И малко неща в науката са "признат факт". Повечето са достатъчно добра за момента теория. Която още утре може да бъде оборена от друго наблюдение, хипотеза, експеримент, изследване и т.н.

# 1 719
eksipnos,
Няма смисъл да се опитваш да ме поставиш в своите рамки, явно е, че знанието, което представям тук не ти е познато. Не одобрявам Ню Ейдж движението, не говоря за него.
Прочети отново какво съм написала за вярата. Ти пишеш същото, с други думи, няма никакво противоречие.
Ти не си свободен,  нямаш свободна воля, никой от нас няма, докато не разруши или докато не пресътвори самскарите си. И можеш да кажеш за себе си „Аз Съм”, но това просто не е вярно. За да е истина, първо трябва да си разградил самскарите си, после да знаеш за другата действителност и трето – да получиш дар, с който можеш да пребиваваш там. От поведението ти виждам, че не си ги направил тези неща. Опитай да обуздаеш Егото си и ще се изненадаш какво ще чуеш в тишината.

Човек, който има индивидуалност, е поставил в баланс частите на своето съзнание (като Ум) – мисълта, егото и интелекта. Изчистил е самскарите и си поради това е свободен. Съвършено свободен, със сила и знание. Той може да посещава реалноста отвъд смърта и затова знае какво има там. Без предположени. Знае.
Чувал си за петте коши, петте тела, всяко от тях е предназначено за различна реалност. Е , такъв човек може да пребивава във всяка от тях. А после спокойно да си живее тук и сега, в материалния свят, като използва тялото си за трамплин към другите ралности. Затова трябва да благодарим, че съществуват нашите тела. Това обяснение достатъчно ли е?

JP, ако искаш да обсъждаме научните методи на изследване и доказване – отвори нова тема, тут не е мястото на такова обсъждане. Това ли е единственото, което те впечетли в моите думи?

Summer Smile, ще ти отговоря на лични, темата тук е друга.

# 1 720
JP, ако искаш да обсъждаме научните методи на изследване и доказване – отвори нова тема, тут не е мястото на такова обсъждане. Това ли е единственото, което те впечетли в моите думи?

Извинявай, но темата я отвори ти с твърденията

и
правилото за опита не е измислено от мен, а е строго научен принцип, възприет от международната общност много отдавна.

Зад думите ти не виждам да стои някаква аргументация освен "АЗ ЗНАМ" - така че няма как да ме впечатлят. Като гледам, и за "строго научния принцип" биеш отбой - та отстрани никак не изглежда впечатляващо.

# 1 721
Има разлика между дух и душа.

През 869 година на Осмия вселенски християнски събор в Константинопол е бил премахнат постулатът за наличието на вечният Дух в триединството на човека и той остава само с тяло и душа, притежаваща известни духовни качества.

Познанието за карма и съдба, както и прераждане е било валидно  в древното християнство преди 6 - ти век, като през 553-та година на Петия вселенски събор в Никея учението на Ориген, александрийски богослов е обявено за ерес. Карма и прераждане са анатемосани.

# 1 722
Познанието за карма и съдба, както и прераждане е било валидно  в древното християнство преди 6 - ти век, като през 553-та година на Петия вселенски събор в Никея учението на Ориген, александрийски богослов е обявено за ерес. Карма и прераждане са анатемосани.

Източник?

# 1 723
Защо търсиш източник, като можеш сама да си го намериш? Постоянните ти провокации и лутания в темата нямат край.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B … D0%B1%D0%BE%D1%80

# 1 724
Четох Уикипедия. А ти?

Къде вътре пише, че:

- "Познанието за карма и съдба, както и прераждане е било валидно  в древното християнство преди 6 - ти век"

- Къде Ориген говори за карма и прераждане?

Лош знак е, че нервничиш при елементарни въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт