Какво има след смъртта?

• 559 782
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 1 725
eksipnos,
Няма смисъл да се опитваш да ме поставиш в своите рамки, явно е, че знанието, което представям тук не ти е познато.

Знание..тази плява?
noara,никой не обича проповеди.Още повече пък поднесени хаотично и с неясна концепция..
Свободната воля,за мен е факт.Не знам твоето"знание"от къде напира..ама за мен са вископарни просотоии,с които при това самата ти не си много наясно.Лошо няма,ако рецитирането те кара да се чувстваш като създание"заслужило"да му отпуснат душа на заем.. Joy Joy Joy..Ама не е зле,да приемеш,че монетата има две страни,и някой може да се е сдобил с душа,пожизнено.. не само"на заем" Whistling

Ти с каква наглост можеш да твърдиш дали Съм или не Съм?Нямам спомени да съм споделял с теб физиката си?!?С каква наглост,твърдиш пред хората,кой е свободен и кой не?!?С каква наглост заявяваш кое ние дадено и кое не?Ти лично,имала ли си контакти със Създателя,че да знаеш кое как?Или пак..книжки..филмчета..Личен опит..нанай..

Обяснението ти за 5-те тела..за кво да е достатъчно.. Shocked..Всъщност Stop..достатъчно е да.Всичко е достатъчно,че и пре..Не се хаби повече. Mr. Green

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 23:11 от eksipnos

# 1 726
jp, напъни се! Не става всичко наготово. Чела, но недочела...положи малко повече усилия.
 И не, не нервнича на елементарни въпроси.

eksipnos, хайде дефинирай какво е Ню ейдж, защото май самият ти не си наясно.

# 1 727
jp, напъни се! Не става всичко наготово. Чела, но недочела...положи малко повече усилия.

Тия номера - в детската градина.

Ако имаш нещо да казваш, го кажи. Ето - посочи къде си чела. Там няма такова нещо. Опитваш се да излъжеш ли или просто не знаеш за какво говориш? Та - още един шанс да се аргументираш?

Иначе eksipnos много хубава думичка е намерил - "плява". Много добре пасва на брътвежите ти.

# 1 728
eksipnos,
виждам, че ти си решил за себе си, че си връх на еволюцията, имаш си всичко и си всичко. ОК. Аз нямам нужда да обсъждам знанието с теб, така че няма повече да отговарям на безсъдържателното ти заяждане. Ако имаш да кажеш нещо смислено по темата за това какво има след смъртта - кажи го.

Аз споделям факт за това, което е след смъртта. Ако искате го приемайте, ако искате - не. Но неаргументираните нападки са поведение на 14 годишни деца.

# 1 729
Аз споделям факт за това, което е след смъртта. Ако искате го приемайте, ако искате - не. Но неаргументираните нападки са поведение на 14 годишни деца.

A неаргументираните "факти"? Simple Smile

# 1 730

eksipnos, хайде дефинирай какво е Ню ейдж, защото май самият ти не си наясно.
Нова Епоха.. Laughing...плявата на Блаватска и куп шизита кат нея..Whistling

# 1 731
eksipnos,
виждам, че ти си решил за себе си, че си връх на еволюцията, имаш си всичко и си всичко. ОК. Аз нямам нужда да обсъждам знанието с теб, така че няма повече да отговарям на безсъдържателното ти заяждане. Ако имаш да кажеш нещо смислено по темата за това какво има след смъртта - кажи го.

Факт,е че ще ни ядат червеите един ден..За другото..като се върнеш от оня свят,тогаз ми го поднасяй кат ФАКТ hahaha hahaha hahaha

п.п.Аз много неща съм казал по темата..ама чукча явно само писател,не читател..

# 1 732
Дааа... поведението на хората само говори за тях, няма нужда да коментирам.

Xylometazolin,
да, права си, действително има разлика между дух и душа.
Както знаеш, в апокрифните евангелиета има много истина и затова християнската църква се е погрижила те да станат апокрифни. В евангелието на Юда четем следното:
"Рече му Исус: Поради това Бог нареди на Михаил да им даде човешка същност като заем, за да могат те да служат, но Великия нареди на Гавраил да дари човешка същност на Великото поколение, без никакъв управник над него - това са духът и душата. "
Т.е. дарът е душата, а заемът е духа.
Болшинството хора в наши дни притежават човешка същност дух, даден им назаем. Затова хаосът в разбирането е голям и изрази като „изпълни ми се душата с любов”,  „душата еволюира”, „душата е вечна”, „душата страда”, „душата се радва”, „обичам те от цялата си душа”, „този човек е голяма душа”, „душевадец”, „душата изпитва наслада”, „душко моя”, визират всъщност емоции породени от самскарите, които обуславят живота и поведението на всеки човек.

# 1 733
Хубаво де..айде ние неуки..ама 100 пъти те попитах"Кой точно е заемодателя?
Ъъъ..Еволюцията на душата,е само израз на емоции породени от ..ъъ.."самсакара"?!? Shocked

Ама за едно си права  Whistling
Дааа... поведението на хората само говори за тях, няма нужда да коментирам.

# 1 734
  • София - Рим и обратно
Прочетох бавно и тържествено написаното от noara, но нищо не схванах. Явно много ограничен ми е "заемодателят", и ми е пробутал и бавнозагряващ мозък отгоре на всичко ooooh!. Но по тази причина и не мога да кажа плява ли е или теория всичко изписано. Някоя добра душа за ми разясни концепцията с думи прости Embarassed?
Луна и грош, не говорех за религия. За мен вяра и религия са две различни неща. Първото произлиза от мен самата.
Честно казано, мисля че познавам хора, които нямат никаква своя вътрешна вяра за нищо и никого. Те са малко страшни, дори и на пръв поглед нищо лошо да не правят.

# 1 735
  • Far away from here...
И аз не говоря за религия. Обаче не знам каква моя вътрешна друга вяра трябва да имам?

И няма връзка с темата, ама последните две страници са пълни с нападки  Sad Не е ли по-просто, ако има само въпроси, отговори, споделяне...
Не разбрах много от това, което noara започна да пише, ама то никой и не й даде шанс да обясни повече.

# 1 736
Луна и Грош,личната вяра е индивидуално усещане.Няма как друг да ти каже какво да чувстваш.
Права си,че малко темата се поднесе..но е дразнещо,да ти обясняват нещо,с което самият "обяснител" не е много наясно.Ноара,никой не я е спирал да обяснява каквото и да било.Даже я помолихме да го направи,ама тя явно не можа..Ето..няколко пъти я попитах кой точно ни отпуска заемите,ама уви..Отговор не получихме..Подозирам,че ако все пак се реши го направи,ще бъде нещо мъгляво от сорта на"бог"..

# 1 737

Нова Епоха.. ...плявата на Блаватска и куп шизита кат нея..

Както си и знаех, нямаш нито представа, нито понятие за какво говориш.
 Ню ейдж започвало с Блаватска?!  Joy Joy
 Дори нямаш представа какво е писала Блаватска, което се подразбира от постовете ти, но това не ти пречи да раздаваш квалификации на отявлен критик на авторката.

# 1 738
Аз написах какво се случва след смъртта. Ясно, точно и с прости думи. Това е, няма друго. Въпроси по тази тема не получих. Само нападки по странични за темата въпроси.
Който се интересува от знанието, което споделих, нека да ми напише на лични.
Нямам намерение да търпя изявите на разширеното его на някои потребители.
Оставям ви, с няколко думи за размисъл:

Познанието - туй е сабя,
но мъчно мога да я сграбя и развъртя в десница мъжка,
защото, братко, няма дръжка. Комуто отдаде се мечът,
не могат да му се изпречат ни бог, ни демон - все победи
ще жъне.

Така чрез вярата сърцето
покой намира и опора.
Достъпна е за всички хора, а знанието — за избрани.

# 1 739
Само нападки по странични за темата въпроси.

"Странични" явно се явяват всички въпроси, на които нямаш отговори (но пък претенции - бол)...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт