Какво има след смъртта?

• 560 057
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 3 120
  • София
Цитат
ако бог е нещо вътрешно, част от теб, част от системата, няма ли да се разруши заедно със системата. Бог би трябвало да съществува абсолютно и независимо от системата

Системата не се разрушава, само се променя.

след като бог е Абсолюта защо му е да се променя. Бог е съвършенството което не се нуждае от промяна, защото промяната би го отдалечила от съвършенството

# 3 121
Бог е крайната цел на всяка система. Променя се системата, докато достигне нужното ниво.
Предполагам, че система в случая означава душа, ти го употреби, аз повторих.

# 3 122
ако бог е нещо вътрешно, част от теб, част от системата, няма ли да се разруши заедно със системата. Бог би трябвало да съществува абсолютно и независимо от системата
Бог без съставните му части,изграждащите го елементи(системата)дали е бог"?Ако под бог/Абсолюта разбираме"всичко"/"цялото",то няма как нещо да бъде разглеждано като самостоятелна концепция,не съдържаща се в цялостната.Капката е съставна част на океана.Ако му махнем всички капки,ще имаме ли океан?

# 3 123
  • София
Бог е крайната цел на всяка система. Променя се системата, докато достигне нужното ниво.
Предполагам, че система в случая означава душа, ти го употреби, аз повторих.
Но бог би трябвало и да е началото на всяка система. След като Бог е вездесъщ за какво му е този път между себе, посредством система създадена от него.

# 3 124
Идеята е, че ние сме създадени по образ и подобие на бог от бог, следователно някой ден ще бъдем бог. Т.е. по някакъв начин бог е началото и края.

# 3 125
Идеята е, че ние сме създадени по образ и подобие на бог от бог, следователно някой ден ще бъдем бог. Т.е. по някакъв начин бог е началото и края.

Приемам Бог като абсолюта, извън всяка система и над нея. В последното изречение след следователно бих го поправила на....никога няма да бъдем....стемежът е да сме колкото може по-близо, но там някъде наоколо и винаги под него. Mr. Green И колкото и наивистично и смешно да звучи....мисля, че се разпорежда с нас. Имам причина да мисля така. Смейте се, но не много силно Laughing

# 3 126
  • Русе

"Природата на човека е сложна. Тази негова част, която се състои от душа,ум,дух и разсъдък, е божествена, следователно висшите стихии могат да се lвъзнесат в небето. Неговата материална, светска част, съставена от огън, вода,земя и въздух, е смъртна и остава на земята, за да върне на света това, което е заела от него. По такъв начин човек се състои от божествена част и смъртна част,т.е. тяло"
  Corpus Hermeticum, Асклепий, Двойната природа на човека

# 3 127
Виждам има сериозни почитатели на Сантуш, може пък и така да е, кой знае !  bouquet

# 3 128
Астарлният свят е по интересен от този, мисля, че не би харесал на хората, свикнали със сигурността обаче. Simple Smile Ако знаете кви приключения има там, никак нямаше да се страхувате от смъртта.

# 3 129
  • Русе
 Всеки би могъл да се надруса и да пробва.

# 3 130
  • Far away from here...
Астарлният свят е по интересен от този, мисля, че не би харесал на хората, свикнали със сигурността обаче. Simple Smile Ако знаете кви приключения има там, никак нямаше да се страхувате от смъртта.
Ами, няма как да знаем, защото тези, които "знаят", цитират религиозни учения, говорят с недомлъвки или изобщо не говорят. Simple Smile

# 3 131
Мисля, някой енергийно затворен и надрусан няма да може. Wink

# 3 132
Едно време съм чела Библията. В нея пише, че човек е по-малък от нищо.  hahaha "Що е човек, та да го помниш или човешки син, за да го... (забравих какво беше тук) - по-малък от нищо". АКо някой има Библия и знае къде се намират тези стихове, да ги напише как точно бяха. Пише също, че човек е малко по-долен от ангелите, въпреки че е по образ и подобие на Бога. Разбира се, това е само ако човек вярва в Господ, който е описан в Библията. Други духовни книги не съм чела, но имам желание. Според тях ще да е нещо по-различно.  Thinking

# 3 133
Аз също мисля, че с надрусване не става. Не знам какво виждат, чуват и усещат надрусаните, но за мен те халюцинират собствените си бесове.
Пънки, ако си виждала Бог, докато си била в астрала, моля те да си го признаеш. Може и с недомлъвки. Mr. Green

# 3 134
Ънадаптибъл, това място е доста измамно. Ако човек не е посветен, адепт, ако не го води Ангела му хранител, той може да се обърка какво вижда. Виждала съм Ангела си, духовни учители, духове, хора,живеещи на земята сега и умрели, викали са ме да помагам...Аз не съм чак толкова развита, колкото ми се иска. WinkДоколкото знам, Бог не е в този свят, а в много по висок, има хора, които могат да пътуват не само в астрала, аз правя опити да ''се кача'' в света на мисъл-формите, наречен ментален, но май не успявам. Казвам май, защото в астралния е пълно с мисъл-форми.Астарлния свят не е еднороден, както на земята има въздух, вода, почва, и там е на много нива. Понякога успявам да отида където искам, понякога не. Бих могла да отида при някой от вас даже.

Общи условия

Активация на акаунт