Какво има след смъртта?

• 562 652
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 395
Няма маса без енергия. Хигс бозонът е това, което е придало маса на енергията.

# 7 396
  • Русе

Няма маса без енергия. Хигс бозонът е това, което е придало маса на енергията.

Това е частицата, която е създала маса от енергия.Евентуално.

Според прословутото уравнение енергията на фотона в покой, трябва да е 0. Но пък фотонът се води вълново-корпускулярна частица. С една дума може да се разглежда като вълна. Както и други субатомни частици. Което значи,че в определени опити се държат като вълна, или не са концентрирано нещо, дето може да го забодеш, а някаква трептяща и предаваща енергия струна от пространство.

# 7 397

http://parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/381-2011-12-09-14-54-42.html

Причини да съществувате в човешко тяло на Земята

Изключително интересна статия, Екси! Simple Smile Чета я не за първи път, но мисля, че чак сега я разбрах напълно. И искам да споделя мисълта си. Та...аз мисля, че когато човек се доближи до състоянието, наречено смърт, той се освобождава от много от тези обвързаности, за които става въпрос в статията. Например емоционалната обвързаност. Забелязах за себе си през последните 5 години нещо, което много ме измъчваше, а то е, че вече не съм емоционално свързана с мъжа си и сина си, както бях преди. Самообвинявах се, че съм станала тотален егоист и не обичам вече никого, освен мене. Отговорът е може би този-несъзнателно съм се освобождавала от всичко, което може да ме държи свързана със земята. Това беше най-силната ми връзка с живота тук и евентуално тя щеше да ме държи ниско долу. Мисля, че няма нужда сами да правим някакви съзнателни усилия, нещата се случват от само себе си, без дори да ги усетим. Мисля, че е вярно написаното, поне в тази част.

# 7 398
unadaptable, така пишеш, сякаш си пътник.  Confused
И при мен няма емоционална свързаност с  мъжа ми и сина ми, но аз не помня дали съм имала. Май съм си дърво открай време. А може и да съм пътник.  Laughing

# 7 399
unadaptable, така пишеш, сякаш си пътник.  Confused
И при мен няма емоционална свързаност с  мъжа ми и сина ми, но аз не помня дали съм имала. Май съм си дърво открай време. А може и да съм пътник.  Laughing
Joy Joy Joy
ха-ха, не се възприемам като пътник, но далеч не беше отдавна времето, когато наистина бях. И не крия, че се бях предала. Тогава са настъпили някои промени, които сега забелязвам.

# 7 400
  • Русе
  Днес чух изказването на една петнайсетгодишна тинейджърка, в момента в здрав пубертет. Баба и се беше навила да и обяснява,  че рано или по-късно ще си отиде от света , а малката каза - "Бабо, ние умираме още от първия ден на живота си."  newsm78

# 7 401
Ами правилно е казало момичето Simple Smile .

# 7 402
С раждането почва и началото на смъртта Confused

# 7 403
  • Linz
От гледна точка на дискусията неутриното представлява интересна частица. Преминава през нас, без да си даваме сметка.
Сега се говори за произвеждането на нова голяма машина, с която да се изучава Големия взрив. Ще наблюдават дали няма да изчезнат частици в някое друго измерение.
С изучаването на хигс-бозонът, ако се потвърдят някои теории, стигаме до струнната теория. За момента обаче сме още далече от нея.
Това е от лекциите... Хигс-бозонът тепърва ще го изучават, почти нищо не се знае за него. Само, че не се върти като останалите частици. Това, че е създал маса от енергията не го казаха... казаха, че благодарение на него не се изпаряваме- каквото и да значи това, може да се има предвид същото, но аз да не вдявам.

# 7 404
  • Linz
Дъщеря ми пък като беше на 3 и половина ми каза, че никога няма да умре.
Сега е на 12 и такива екзистенциални въпроси не я вълнуват, пъпката на носа и някой щръкнал кичур коса са проблемите на дневен ред.

# 7 405
  • Русе
 И с моят син така сме се разбрали, че няма да се умира. Няма само Сен Жермен да се подвизава.

То май и неутриното нямаше маса. И май заряд нямаше. Преминава отвсякъде то. Струнната теория засега е най-актуалната, само дето не им излизат съвсем всички сметки.Това за Хигс-бозонът и изпарението,нямам идея за какво става въпрос. То и въртенето-спинът не е баш въртене, ами си пак една тяхна си характеристика.
  Според мен отговорите не са във физиката, ами в главите ни. Ама няма лошо да се рови. Излизат доста полезни приложения.

# 7 406
И аз не вденах нищо за хикс бозона. Тая пуста физика... Confused
А относно твърдението на тийнката....правилно, но само донякъде. Създаваме емоционални връзки, още от раждането, които ни държат свързани към живота, към земята.Възприемам го по-скоро така: колкото повече живеем и в колкото повече връзки влизаме, толкова повече се привързваме към живеенето. Но когато дойде времето, започва освобождаване от тези емоционални зависимости, за да сме свободни, да не заседнем. И тъй като в статията се дават съвети как да не оставяме недовършени дела, да не се "пристрастяваме" към определени земни емоции, аз споделих, че: според мен няма нужда, освобождаването става естествено, без дори да го усетим. нЕма нужда се напъваме, начи.... Laughing
Децата ви добре се справят, какво тук значи някаква си смърт пред пъпка на носа.... Joy Joy Joy

# 7 407
За неутриното гледах един филм преди доста време, казва се Призрачната частица/The Ghost Particle.

Има го в колибка и във вбокс  Wink - http://vbox7.com/search/?completed=0&vbox_q=the+ghost+particle

# 7 408
Светлинният капан и Луната като основна „рециклираща“ станция

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/473-2013-09-16-23-12-46.html
става въпрос за прословутата Ню Ейдж пропаганда за "белият тунел"и "бялата светлина" ,промотирани така силно дори от Холивуд(и а познайте чие лоби лежи в меката на киното Mr. Green

Хареса ми статията. Най-вече това, че светлината е представена в негативен аспект. Не съм се сещала досега да я подлагам на критичен анализ  Mr. Green Ще поразсъждавам над въпроса  Thinking

П.п както е видно от последните разсъждения в темата, ако не решим проблема с пъпката на носа, и проблемите за живота и смъртта няма да успеем да преодолеем  Laughing

# 7 409
  • Linz
Сега предостят лекции за неутриното и тъмната материя.
А "божествена частица" идва от goddamn particle- в смисъл, че 50 год. го търсят проклетия бозон Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт