Какво има след смъртта?

• 562 715
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 860
  • Linz
Серафима,
Цитат
Теориите за вселената са най-разнообразни, включително противоречащи си и взаимно изключващи се. След като учените не могат да стигнат консенсус, има ли смисъл от подобно мъдруване?
Става въпрос за наука, естествено, че има смисъл! Благодарение на нея сега можем да водим тази дискусия. Нормално е да има противоречия и всичко, което не можем да наблюдаваме директно е в сферата на догадките и теориите. Но когато се навържат поредица от факти, някои теории дръпват напред, други изостават. И възкресението е една теория, която дори няма изгледи да бъде доказана.
Цитат
Наистина ли вярвате, че по рационален път можете да си обясните всичко?
Когато нещо може да се обясни по рационален път, нямаме друг избор, освен да го приемем. Може някой ден науката да е в състояние да обясни всичко по рационален път.
Цитат
И защо мислите, че физическата вселена е равнозначна на духовната?
А не става ли въпрос за физическо възресение?

Ghost, а какво точно е "живот"? И какъв мислиш, че е по-вероятният сценарий при наличието на това толкова важно обстоятелство?
Поздравления за композията, наистина е яка!

# 7 861
Изключително интересна гледна точка за историята на планета Земя и видовете, които са я населявали, създаването на човешкия вид и пр. Не претендирам да е точна, но е изключително интересна, новаторска и нестандартна:

http://slou.alle.bg/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8/% … 1%82%D0%B8%D0%BB/

# 7 862
 Животът, както изглежда, може да създава собствени правила, според които да свързва материята и да прави едни връзки по-устойчиви от други. Клетките в организмите не се свързват според физични сили а чрез биохимични връзки. Животът може да управлява енергията, защото самият той е проводник на енергия. Разумът еволюира в зависимост от това, колкото по-сложни връзки се правят и по-ефективно се управлява енергията. Животът е химия Simple Smile Разумът - канализирана енергия.

# 7 863
Ааа, Екс, не си прав за Бог, е! Не ги е излъгал, умрели са наистина. Нали затова ни е темата? Wink Влезли са в цикъла на живота и смъртта, мдам.
Оoooo, в статията пише нещо...Излизаш от тялото си, все 1 в будно състояние или насън, отсъстваш 15 минути, да речем, а там преживяваш нещо, което е сякаш неколко години. Аз съм забелязала, че тече там времето по-бързо, но не и толкова бързо...Значи могат да се изживеят още толкова интересни неща! Crossing ArmsИначе аз различавам сънищата си явно, то не  е и трудно, де. Некои приличат на АП, но за мен тези АП, направени на сън, са ми по сънни точно, да де, кой разбрал... Confused
Мноу е лесно да разбереш развитието на човек, ако го видиш в астрала, аз не ги виждам като облачета мъгла или не съм им обръщала внимание, виждам ги същите, но груби и размазани, с неоформени черти, освен тва са голи, не се сещат да си направят дреха, или не могат, знам ли... newsm78
 ooooh!Тоз пост го почнах преди 5 часа,не знам разбира ли му се смисъла Laughing, утре ще коментирам последната част на статията, за защитата, може нещо да добавя...

# 7 864
Появата на Серафима има и положителен ефект върху темата - всички се обединяват и насочват енергии, за да преодолеят влиянието й  и постват готини неща   Laughing

Животът, както изглежда, може да създава собствени правила, според които да свързва материята и да прави едни връзки по-устойчиви от други. Клетките в организмите не се свързват според физични сили а чрез биохимични връзки. Животът може да управлява енергията, защото самият той е проводник на енергия. Разумът еволюира в зависимост от това, колкото по-сложни връзки се правят и по-ефективно се управлява енергията. Животът е химия Simple Smile Разумът - канализирана енергия.
Мисля си, че може би енергия = разум = живот. Енергията е разумна, а животът е проявление на тази разумна енергия. В тази енергия съществуват безброй форми на проявен на живот и още безброй непроявени възможности. Като всяка проявена възможност поражда нови такива. Проявяваните в настоящето възможности са само част от всички съществуващи. Възможностите появяващи се по едно и също време се проявяват, т.е придобиват образ и/или форма по различно време. Примерно днес се случват, създават неща, които са се появили като възможности в различно време от миналото - преди 1 милион години, преди 1 година, преди 1 секунда... Тези появили се от идея /възможност/ съществуваща от 1 секунда може да са продиктувани от събитие отпреди 1 милион години, когато са били вероятно бъдеще спрямо породилото ги събитие. Или това е моята представа за времевия континуум - минало, настояще и бъдеще съществуват едновременно.

За разширяването на Вселената ми хрумва и друго - ами ако не се разширява, а просто преминава от една форма в друга, от един вид материя в друга, примерно  познатата ни материя преминава в тъмна материя  Thinking

# 7 865
А не става ли въпрос за физическо възресение?
От това, което четем от хората пребивавали в ада или рая, те са отделени от нашия физически свят. Тялото ни там ще бъде друго, по леко, без пол.
От тази гледна точка, логично е да предположа, че след като ще възкръснем с тяло там, няма да е в това измерение.
Така че настъпването на черната материя и разрушаването на физическата вселена може да се окаже, че по-скоро потвърждава пророчеството за апокалипсиса.
От друга страна, смятам че Божият промисъл ще се погрижи за всичко и действително няма какво да мъдрувам. От моя гледна точка точните науки и вярата не си противоречат, но смятам че са различни неща.

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 12:41 от Серафима

# 7 866
да се моля на бог при това с некви си православни мантри Crazy

Из форума на православие.бг

Противник на православието: от както видях Исихазма в Православието ми светна, че тук има метод с който да стигна до истината, който метод ми е съвсем познат от другите учения... И щом на 6 континента имат подобни методи, следва (от съвсем елементарни статистически сметки) че този клас методи са Истина... А навсякъде има молитви и мълчание и почти навсякъде някое упражнениице за раздвижване

Какво казва православният: Методите не могат да бъдат истина. Те са просто средства за постигане на нещо. Въпросът е какво е нещото. Факт е, че ако сравняваме практиките в различните традиции ще намерим доста прилики, и това е нормално. Всички сме създадени от Бога а и всички на тази земя виждаме духовните неща "като в мъгла". Пак напомням, важна е целта. Методите са само средство за постигането и. Ако целите в две религии са различни, то определено трябва да се замислиш каква е целта към която се стремиш. В случая спасение или нирвана... The choice is yours

Сега и от мен: постоянната молитва води до съвсем различно духовно състояние и съвсем друг прозрение от това, което се постига с източните религии. Казвам го от личен опит. Това се установява само с практика. Ще добавя, че при православните няма и 'упражненийца за раздвижване', има само поклони.

И още нещо от същия православен коментатор:
Ей сега си подпирам един шкаф с английското и руското издание на книгата "*******" (не искам да и правя реклама). 2100 страници в които е описана цялата космогония и са дадени отговори на множество въпроси, които човечеството си задава последните 2000 години. Всичкото това нещо продиктувано от "висши същества" чрез автоматично писане на човек, който преди това и идея си е нямал от религия, езотерика, философия и прочее. Като четеш нещата виждаш че нямат човешки произход. Всяко изречение е изпълнено с дълбоко съдържание и иска доста мисъл и изследване за да го разбереш. Дава се, защото тези "същества" са счели че дадена част от човечеството вече е готова да приеме такова "послание". Като цяло нещата там не си противоречат с Библията. Обаче само като цяло. След като я прочетох внимателно намерих една ерес. Когато обаче си развиеш тази ерес отричаш Изкуплението и ... отиваш на кино... Това е само един пример.
Потапяйки се в такива "извори" виждах как нещата ми се връзват, обяснявах си някои "тайни", получавах отговори... С години се занимавах с подобна тематика. В един момент обаче почувствах нещо в душата си, което дълбоко ме притесни... Имам се за искрено търсещ човек, а който търси - намира. По божия милост ми светна една лампичка че всъщност в стремежа си да постигна Целта съм се отдалечил неимоверно от нея. Ако не беше светнала, сега може би щях да съм богат човек с влияние и възможности, недостъпни за повечето хора и... със загубена душа...
Ти си мислиш че си достатъчно умен и предпазлив за да се опазиш от лошите влияния. И аз така си мислих. Работата е там, че за да се рови човек в такива работи и да се запази му трябва една солидна основа. Тази основа е православната догматика. Не говоря за попски и бабешки работи. Говоря за огромното богатство, дадено ни чрез Светия Дух на светите отци и чрез техните творения. Задълбоченото изследване на догматиката изисква доста труд и посвещение, но ако човек хвърли усилия в тази насока всичките езотерики започват да му изглеждат като игра на шикалки...

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 12:48 от Серафима

# 7 867
Според теб какви са шансовете ние с теб да се окажем от една и съща страна на Бог?
Това не мога да знам. Себе си считам за грешница, а твоят житейски път, къде ще те отведе не зная. Бог знае всичко за всички и Той съди всекиго. Не е моя работа да давам присъди.

Може би ти си в следната категория: (Цитат от православие.бг)
"За жалост и в България си имаме последователи на т.нар. "сатанинска вяра", но те в по- голямата си част са неосъзнати 14-15 годишни момченца и момиченца, слушащи "black metal" и прекланящи се пред северните митологии. Хубавото е, че голямата част от тези "сатанисти" като излязат от пубертета, поумняват и макар едва ли да стават християни, то поне престават да си пълнят гласите с дивотии като т.нар. "сатанизъм".

Съмнявам се, че английският ти е на достатъчно високо ниво, за да разбираш в пълнота текстовете на въпросните песни.

Ето и още за метъла:
Скритите послания в музиката

Скрит текст:
Взривове от насилие и разврат протичат редом с изпълнението на дадена рок група, а също така и по време на прослушването на техните записи в дискотеки. Всичко това свидетелства за демоничната природа на тази музика. Така например в 1965г. на концерт на Битълс в САЩ са убити около 100 човека, а по време на концерта на групата Ху убитите са 11, а ранените 42 души. В Мелбърн по време на рок фестивал сериозни наранявания получават повече от 1000 души. През 1988г. по време на изпълнение на Гънс енд Роузис на фестивал в Донинктън са установени смъртни случаи, а през 1994г. подобни по време на изпълнение на групата Мотор Хед.

По информация на в-к “Шпигел” музикантите от направлението “дед метал” търсят връзка с неонацисти и опитват да направят обединение между сатанисти и фашисти – т.нар. “бяло армейско движение”. Освен видимото въздействие върху слушателите на изброените рок групи има информация за извършвана тайна обработка върху съзнанието на слушателите.

В течение на няколко десетилетия по данни на Ян Ван Хелзинг, въздействието се извършва чрез т.нар. “замаскирано обратно звучене”. Това се извършва по следния начин. По време на записа на изпълнявания рок на групата заедно с музиката предназначена за слушателя се записват и специални съобщения, но на по-висока чистота /ултразвук - аналогично на беззвучното изсвирване към кучето/ въобще чрез звуци които не могат да бъдат осъзнато възприети от ухото, но оказващи в същото време активно въздействие върху подсъзнанието на човека /т.нар. сублиматни съобщения/. В случая, когато мозъкът в продължителен период от време се подлага на подобно въздействие от същия този звуков сигнал в него протича биохимична реакция, аналогична на тази реакция произтичаща при употребата на морфин, т.нар. ендорфини /естествен морфин/.
Тази реакция произвежда двоен ефект: усещане на нещо приятно и активизиращо мозъчните процеси. При тази хипер активност на мозъка се възприемат по ясно подсъзнателните съобщения още повече когато те са резултат на един магьоснически ритуал и когато се превръщат в програма от действия за изпълнение.
При “маскираното обратно звучене” съобщенията се записват в обратна последователности в точно този вид се вмъкват в подсъзнанието. Те стават възможни за долавяне, когато музикалния запис се проиграва отзад напред и представляват нещо като думи написани отзад напред или като думи които могат да бъдат прочетени в огледален вид. Изследванията проведени в това направление показват, че подсъзнанието може да улови фраза произнесена отзад напред, а после да я разшифрова като съобщение, даже когато съобщението е изразено на непознат на аудиторията език.

Ето няколко характерни примери: групата Кис /KISS/ на английски думата има двойно значение, в случая се разшифрова като “Крале на служба при сатаната”.
Песен: Бог на гръмотевиците, Съобщение: “Дяволът сам той е бог”.

Мадона -
Песен: Наподобяваща дева, Съобщение: “Аз се трансформирам в грях”

Куин -
Песен: "Crazy Little Thing Called Love" Съобщение: “По дяволите библията, всичко което аз искам това е магията”

Полис -
Песен: Всичко което тя върши е вълшебство, Съобщение: “Силата е в злите”

Ролинг Стоунс -
Песен: Връх, Съобщение: “Аз те обичам, така говори дявола”

Принс -
Песен: Пурпурен дъжд, Съобщение: “Небесата е трябвало да бъдат взривени по-рано”

Битълс -
Песен: Революция №9, Съобщение: “Започни да пушиш марихуана и ме обърни срещу покойника” /тъй като сатанистите се страхуват от името на Христос, те го наричат покойника/.

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 13:49 от Серафима

# 7 868
  • София
Има СЪД

# 7 869
  • Русе
   Mamam-am, едвам изплувах да ти прочета поста. Интересно предположение. Нещо ти се върти около това време, ама ще узрее още малко по-ясно предполагам.

Разглеждам душата, като фрагмент от обща енергия. А това какъв фрагмент точно е в тялото, предполагам зависи от средата - родители, близки, всички които очакват новия човек. С една дума желанията и мечтите за новия живот,го предопределят до някаква степен. При развитието си всеки би могъл да привлича по-вече енергия или да губи.Както и да даваш енергия на някого или на нещо.

# 7 870
Мисля си, че може би енергия = разум = живот. Енергията е разумна, а животът е проявление на тази разумна енергия.

Мисля, че това ще отговори на въпросите за разумът. Тук разглеждат цялата Вселена като интелигентен организъм, който може да мисли - http://vbox7.com/play:87643ae368.

Мисля си, че може би енергия = разум = живот. Енергията е разумна, а животът е проявление на тази разумна енергия.
За разширяването на Вселената ми хрумва и друго - ами ако не се разширява, а просто преминава от една форма в друга, от един вид материя в друга, примерно  познатата ни материя преминава в тъмна материя  Thinking

Вселената се разширява и това е факт, доказано е. Тъмната енергия е отговорна за разширението на Вселената. Тъмната материя, от друга страна е още по-мистериозна. Гравитационните сили не съвпадат с количеството обикновена материя, т.е познатата ни материя е твърде малко, а при толкова малко материя, гравитацията няма как да е толкова силна. И тук идва тъмната материя, която никой никога не е виждал, но трябва да я има, иначе обектите щяха да се разлетят насам-натам Laughing . Една хипотеза предполага, че тъмната материя съдържа "суперсиметрични частици", това са хипотетични частици, "партньори" на частиците, които вече физиката познава.

# 7 871
Мисля си, че може би енергия = разум = живот. Енергията е разумна, а животът е проявление на тази разумна енергия. В тази енергия съществуват безброй форми на проявен на живот и още безброй непроявени възможности. Като всяка проявена възможност поражда нови такива.

За разширяването на Вселената ми хрумва и друго - ами ако не се разширява, а просто преминава от една форма в друга, от един вид материя в друга, примерно  познатата ни материя преминава в тъмна материя  Thinking

Мисля,че си на прав път.Абмър също..

Преминаването от една форма в друга(трансформация)е закон и правило в Мирозданието.
Всъщност..Промяната е единствената непроменлива величина.

Познатата ни материя минава в друга форма.Своята първоначална.
Но това става именно чрез"разширяване"...Просто това разширяване е проявление на първоначалната енергия дала старт на Сътворението.
За това после имаме и свиване.
То си е закон от физиката бе хора.Всяко действие си има противодействие.

Пънки,никъде не пише,че сме създадени безсмъртни,извън цикълът живот-раждане.
Яхвето ги плаши,че ще се капичнат на мига.Ама не би....

Всъщност..

http://www.youtube.com/watch?v=1R1EBnM6h7I

Са Та На Ма

Безкрай,Раждане,Смърт,Прераждане....

А ся познайте от 3 пъти кой премахва Ма-прераждането,изопачавайки смисълът на тази древна мантра и превръщайки я в гротеската"сатана"? Mr. Green

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 13:54 от ua

# 7 872
   Mamam-am, едвам изплувах да ти прочета поста. Интересно предположение. Нещо ти се върти около това време, ама ще узрее още малко по-ясно предполагам.
И аз едвам изплувах да прочета отговора ти  hahaha
Права си, че нещо ми се върти в главата, всъщност появи се докато четях последните публикации в темата, съвсем новородено е и се не знае как ще се развие  Laughing
За даването и приемането на енергия и аз мисля като теб - мисля, че има непрекъснат обмен на енергия или енергията да е един поток, който ние можем да засилваме, намаляваме, насочваме, фрагментираме.

СлънцеЛуна
интересни хипотези има в линка.
А разширяването на вселената , за да е доказано, трябва да се знае къде е края й - но дори и да е видян този край - дали наистина това е края на вселената или просто място, откъдето започва друг вид материя, непозната за нас  Thinking Това че се увеличават разстоянията между видимите за нас обекти във вселената може да се дължи до намаляване на броя им /примерно всмукването им в черна дупка или трансформация в друг вид материя/ или на струпването на тези обекти в друга част на вселената, която не можем да видим.
А ако наистина се разширява - какво има на мястото, към което се разширява  Thinking

# 7 873
Вярно е, че Библията никъде не отрича прераждането. Но също така е вярно, че тя никъде не говори за прераждане. Ако съществуваше прераждане, Библията в никакъв случай не би го отминала без внимание.

Не издържа и на елементарна критика твърдението, че текстовете за прераждане били отстранени в по-късните й редакции. Основната идея на Божието Слово е възкресението - духовно и телесно. Самата идея за възкресението е несъвместима с идеята за прераждане.

И днес звучи актуално предупреждението на ап. Павел в Посланието му до колосяните:

"Гледайте, братя, да не ви увлече някой с философия и с празна измама според човешкото предание, според стихиите световни, а не според Христа" (2).

В сбита форма учението за прераждането се състои в следното: основен закон в духовния живот е развитието на душата, а за това един живот не бил достатъчен. Понеже не може в краткия период на едно земно съществуване да се достигне съвършенство, душата се вселява след смъртта на тялото (след повече или по-малко продължително време) в друго, ново тяло, за да продължи в него пътя на самоусъвършенстване. Тези, които тук не правят зло, в другия си живот или ще се преродят като духовни водачи, или ще се освободят от прераждания. Накрая всички ще се слеят с Абсолюта. Отделните личности са маVя - т. е. илюзия. Всички сме частици от Бога, т. е. богове, но на ниско стъпало на усъвършенстване.

Знаем, че след смъртта човек не може да извършва никакви дела, включително не може и да се покае. Езекия също е знаел, че само докато е жив може да се разкае за греховете си, че след смъртта си няма да има възможност за това. Ако имаше прераждане, едва ли Езекия щеше така умилно да се обръща към Бога със сълзи на покаяние, защото щеше да знае, че макар тук и сега да е грешил, то след прераждането си, в другия си живот на земята, може да се усъвършенства духовно, да изкупи грешките си със страдания и да се надява на по-добро прераждане. Щеше да се надява в другия си живот да постигне нирвана или пък да се слее с безличния Абсолют. Но не, Езекия знае богооткровеното учение на Св. Писание за състоянието на душата след смъртта, и че от ада може да го избави само Изкупителят Бог, но при условие, че той искрено се откаже от греха и възжелае от все сърце да служи на Бога приживе.

Вътрешни противоречия на учението за прераждането:
Скрит текст:
Ако съществуваха обаче минали животи и душата е съществувала по-рано, то:

1. Би трябвало още от най-ранната си възраст, човек да притежава много знания и опит (натрупани в следствие от предишните животи). Ние обаче наблюдаваме точно обратното: знанията, опитът, уменията се получават и натрупват с годините в един живот.

2. Никой човек не си спомня с какво точно е съгрешил или какви добрини е извършил в предишния си живот, респ. животи, и следователно с какво е заслужил страданията или безбедния си настоящ живот.

3. Ако имаше прераждания, то всички хора без изключение трябваше да си спомнят предишните си животи, така както всички ние имаме съвест, която колкото и да е помрачена, ни изобличава и ни спомня всички лоши и добри дела, които сме извършили.

4. Ако поддръжниците на вярата в прераждането ни опонират, че някои от нас са забравили предишните си животи или че само с помощта на гуру можем да си ги спомним, то ще отвърнем така: Ако човек не си спомня преражданията си то те са напълно безсмислени. Защо да страдаме, като не знаем защо сме наказани? Не е ли жестоко от страна на Бога да наказва някого за грях, който той не знае и за който няма чувство на вина? Не е ли все едно да бъдат наказани малоумни и невменяеми за техните грехове! Ако имаше прераждания Бог нямаше да ни остави в неведение и щеше да ги запише върху скрижалите на съвестта ни.

5. Ако с помощта на духовен учител, чрез вършенето на добро могат да се обезсилят лошите последствия от предишния живот и може да се измени кармата, то тогава последната се отрича като неизбежен и абсолютно справедлив закон. Нали Бог е отредил чрез страдания в сегашния, човек да изкупва грешките от миналия си живот. А ако и сега грешим, също трябва да понесем вината си. Страданието сега за предишните, както и за настоящите грешки се приема за справедливо и никой човек не може да го отмени. Греховете против Бога могат да бъдат простени и изкупени само от Него.

6. Не е ясно защо благочестиви хора страдат. След като са толкова благочестиви и добри, то явно в предишния си живот също са били такива (по закона на прераждането и кармата) защо сега страдат?

7. В обществения живот, както и в развитието на цялото човечество въобще, трябваше да има голям духовен подем и напредък. След толкова много прераждания човечеството трябваше да е станало много по-духовно извисено от своите предшественици. Напротив - омразата, социалните напрежения, войните ни карат да мислим, че в повечето отношения ние сме станали по-лоши от нашите предшественици.

8. Ако бъдат последователни и логични, то вярващите в кармата и прераждането не би трябвало да осъждат престъпника за неговото престъпление и да защитават потърпевшия. Престъпникът не е виновен, че е такъв, защото в предишния си живот не е могъл да се усъвършенства, имал е лоша карма и затова сега е такъв. Жертвата пък съвсем не е невинна. Тя вероятно в предишния си живот е била престъпник и сега "заслужено" е получил наказанието си.

http://www.pravoslavieto.com/inoverie/reincarnation/istina_ili_luzha.htm

# 7 874
Са Та На Ма

Безкрай,Раждане,Смърт,Прераждане....
Яко!
А Луцифер значи Носител на светлина  Laughing

Серафима изчетох противоречията за прераждането - излиза, че всички би трябвало да си спомняме до най-малката подробност и настоящия си живот. А щом не е така значи не съществуваме, т.е нямаме настоящ живот. И какво излиза - няма Бог, щото в Библията пише, че Бог е създал всичко. Щом няма нищо създадено,  няма и създател  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт