Какво има след смъртта?

• 568 016
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 000
Ми нали е казано, че ''утрешният ден сам мисли за себе си'' и да не се тревожим какво ще облечем и други такива. Тва си е ръководство за живот, Евангелието.
А всеки, който не  е ''мотика'' Wink/израз на Мамацита Simple Smile/ е склонен да се обвинява, да има угризения за кво ли не...
А живота наистина е ужасно материален, явно тва е сценария на Матрицата, рамката, в която требва да се развиваме и почти се изгубваме.
Учителят Дънов казал на учениците си, че живот, прекаран в бъхтене нема мноу смисъл, както и да не обръщат внимание на декора...Декорът се сменя, важното в вътре...
Знам ли. Simple Smile

# 9 001
Опааа, абсолютно вярно е това, че декорът се сменя, напълно различен е всеки път. Обаче...обаче....окото се лъже най-лесно. И не знам защо се твърди, че очите са това, което пазим от предишни животи.... За мен те са абсолютен инструмент на Матрицата. И няма как животът да не е материален, след като се управлява изцяло от нея. Но пък това, което ние правим в него, си е личния ни начин да вървим напред, по-бързо или по-бавно. И една незабележима домакиня може да извърви много повече път от една амбициозна корпоративна кучка, ако е налучкала програмата, която си е поставила преди да дойде тук.
Искам да си знам програмата! Crossing Arms По-точно искам да мога да си я изпълнявам. Защото...понякога се досещам, но нямам достатъчно силна воля, за да правя каквото трябва. Окото се лъже най-лесно ooooh! Дънов да беше обяснил как се игнорира декора.

# 9 002
На този въпрос "Какво има след смъртта" никой не може да отговори.Но е 100% сигурно че има нещо.Е....разните му " гадатели" ще ви изброят какво има....една ще каже прераждане,друга че ще ходите на друга планета,трета че ще се превърнете в животно и прочие  Joy Никой не може да каже какво има след смъртта,защото никой не се е върнал оттам!

# 9 003
Материалното нема значение, поне не такова, каквото му се приписва...
Май не ви честитих празниците, но се сдухах от това, че наближават и че ще минат. Е, минаха, провалиха ми се... опитах се да чета темата, но мъжът ми постоянно ме разсейва, накрая почнах да му я чета на глас и той каза, че за него това е "цигулиране".  Joy (Това случка от врачанския край, свързана с класическа музика.) Сега пък ми каза, че се смея като мъж.  Joy Ох, извинете ме, че не съм по темата, мъжът ми се грижи непрестанно да не мога да се съсредоточа.

# 9 004
Ние отиваме да разходим кучетата.Не можах да намеря форума на Галантния, леле как бързо го изтриха! Shocked Аз винаги съм си разсредоточена, даже диагноза такава си имам. SunglassesИ понеже съм си отнесена, и ми пляскат с ръце пред лицето или ми свирят с пръсти като на мач, за да се съсредоточа, и ми викат:''Алоооо, земята вика Пънки!'' Grinning

# 9 005
''Алоооо, земята вика Пънки!'' Grinning
hahaha

Аз пък съм толкова здраво стъпила на земята, че понякога усещам да ми вика нещо: "Алооо, Небето е! Ела малко насам!"  Laughing Но Земята толкова здраво ме държи, че само за кратко успявам да се отлепя от нея  Mr. Green

За смисъла и "Аз съм" моето мнение е, че всичко съществуващо е създадено по един модел - най-малкото е подобно на най-голямото и затова ако опознаеш и разгадаеш който и да е обект от действителността, ще разбереш и всичко останало. Най-лесно /ако изобщо можем да говорим за лесно/ е да изучиш себе си - най-близо си до себе си и най-дълго време прекарваш със себе си.

Напоследък все по-често се замислям, че ако не сменим приоритетите и духовното не излезе на преден план пред материалното или най-малкото двете да имат еднаква стойност в живота ни, ще загинем  Confused
И за да не завършвам песимистично - на мен нещо напоследък взе да ми се губи декорът - на моменти всичко някак се отдръпва или по-скоро навлиза навътре в себе си. Имам чувството, че ако продължи по-дълго това, всичко около мен ще изчезне. Но понеже Земята ме държи здраво, както казах, всичко трае само миг.  Crazy
В моя живот новите тенденции започват от китайската нова година, не от нашата. Вие имате ли някакви наблюдения относно това- в смисъл, че китайците по-точно са определили края на годината?

# 9 006

Напоследък все по-често се замислям, че ако не сменим приоритетите и духовното не излезе на преден план пред материалното или най-малкото двете да имат еднаква стойност в живота ни, ще загинем  Confused

Не, по-скоро ще станем като зомбита. Ние от темата няма да станем, но останалите - напълно възможно. Зомбитата са с промит мозък и лесно се управляват/манипулират - не е ли точно това целта на правителството в сянка?!

Koга е китайската нова година? Вчера гледах един филм - "Монгол" - много ми хареса за силата на духа. Доколкото разбрах, филмът е руски. Умирам си и за определени японски/китайски/азиатски като цяло филми. Много ми харесва какъв дух витае из тях, въпреки че доста ги осъвременизират, но пак не са станали чак такива бози де. Даже любимата ми любовна история е "Летящи кинжали".  Mr. Green (Малко отклонение, както винаги.  Laughing)

# 9 007
Китайската нова година започва всяка година по различно време - обикновено е през февруари, но гледам сега ще е на 31 януари. Но не знам от какво зависи началото  newsm78

И мъжа ми е фен на азиатските филми - най-вече заради бойните сцени. И аз ги харесвам, но по-малко от него и то заради духовните практики. Синът ни и той засега е фен - заради боя и магическите способности. Може пък той да успее да обедини физическо и духовно в живота си Laughing

# 9 008
  • София
А какво мислите за автоимунните заболявания? Самонаказваме ли се с тях или какво?

# 9 009
За заболяванията не бива да се мисли, първо на първо...  Mr. Green

Искам да ви честитя празника и да ви пожелая по-добра година и повече намерени отговори!  Hug

# 9 010
А какво мислите за автоимунните заболявания? Самонаказваме ли се с тях или какво?
.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 21:25 от Ън

# 9 011
  • София
Благодаря ти Ън, че се включи. Точно от теб очаквах да чуя мнение. Всичко, което си написала за наследствеността и генетичната обусловеност ми е ясно. Интересно ми е от езотерична гледна точка защо се появяват. Самата аз имам две взаимосвързани автоимунни заболявания, за щастие не са животозастрашаващи и за това съм се размислила по темата.

# 9 012
Самата дума..Автоимунно
Това трябва да говори много
Всички болести се "причиняват"на едно по-висше ниво.
От функцията(или по0точно дисфункциите)на нашите фини тела
Но това е като влиянието на някоя от по-външните матрьошки,към най-малката в средата.Това е човекът.Това сте вие.

Автоимунните болести се дължат,обаче,на дисфункция на самия човек.С други думи,малката матрьошка сама се самоунищожава.Причини?
Също като при другите болести,първо трябва да бъдат отстранени причините,и едва тогава се лекуват симптомите.

# 9 013
Мисля, че и аз обяснявам нещо подобно, но по друг начин. Решенията се взимат на по-високо ниво, на най-високо, Аз-ът.
Цитат
Автоимунните болести се дължат,обаче,на дисфункция на самия човек.С други думи,малката матрьошка сама се самоунищожава.Причини?
Тук не съм съгласна. Трябва да има много, много сериозна причина някоя личност да иска да изчезне, да я няма. Нещо толкова сериозно не може да се скрие, поне засегнатият ще е съвсем наясно. Колкото и голяма мотика да е, по израза на Мамасита, цитирана по-рано тук Laughing.
Какво става на по-високо ниво обикновено не знаем, няма откъде и въпросът: защо аз, защо на мен? никога няма да изчезне. Дори и Аз-ът да се опитва да ни обясни какво и защо се случва, пак ще го има лутането в догадки. Но личният ми опит ми показа, че нещата са повече от видимите и са свързани с други, за които дори идея си нямаме. Защото не сме в състояние да се гледаме в перспектива, както може Аз-ът. Знаем твърде малко за себе си, всъщност почти нищо...За да научим причините, те трябва да ни се кажат съвсем буквално и после да видим подлежат ли на отстраняване.

# 9 014
Не съм съгласен.
Подсъзнанието избива,но това не значи,че съзнанието е наясно кво му се случва.

Баш в момента имам такъв пример и ставам свидетел на самоунищожението на един индивид.
Смятам,че до две години макс,целта ще е постигната и индивида няма да е между живите в нашия свят.
Тъжно но факт.
И не знам как да помогна..

п.п.Знаете малко за себе си,защото не търсите начини да се самоопознавате и самооткривате ежесекундно.

Общи условия

Активация на акаунт