Какво има след смъртта?

• 568 041
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 8 985
Къде ви е коледният дух, бе хора? Я малко по-ведро. Всяко нещо има смисъл, нищо че може да не го разбираме на момента. Животът ни също има смисъл, въпреки че все гоним нещо друго и си мислим, че ни се изплъзва, той си е тук и сега  и има някаква съвсем определена цел.

# 8 986
Добър вечер. Влязох в темата и се почувствах уютно. Simple Smile Няма да коментирам новата визия на форума, вече го направих, където трябва.
При мен от няколко дни е в пълна сила принципът на резонанса. До такава степен, че отговорите на моите терзания ми ги дадоха на първо място, отваряйки Библията-въобще не беше нужно да тълкувам, директно ми го пляснаха в челото. А после и в крайните надписи на един филм. Ей така, погледнах, докато четях нещо и надписът ми развя косите Simple Smile
Хубава вечер желая на всички и весели празници Simple Smile

Coming to town, he is. Christmas Merry to You.  Simple Smile

# 8 987
Напоследък само чета темите във форума, но не ми се пише - хаотично ми е в главата, както и в живота ми. Не се случва нищо особено лошо или хубаво, но всичко е някак неопределено, объркано. Забелязвам подобни неща и в темите тук. И се сетих за нещо, което бях чела навремето за митологията на българите и гърците /мисля, че го има и при другите народи/. Края на годината се е приемало като време, в което влизат в битка Доброто и Злото, Хаос и Ред, Бог и Дявол... или както там се наричат противоположните сили. Това е решаващата битка, от която зависи дали цикълът на живота ще продължи или ще дойде краят. Затова и празникът за Новата година е много по-голям и всеобхватен от всички останали празници през годината. В миналото празникът е коренно противоположен на делника - не се работи, хората се събират, а не се разделят заради различни дейности, отпадат всякакви норми и правила /и сега е така, но границите са по-размити/. Гърците примерно всички излизали по улиците, нямали ограничения в яденето, пиенето, сексуалните контакти. Бедните се обличали и държали като богати и обратното. Т.е празникът на хората повтарял случващото се в света на боговете - хаосът на битката между противоположностите. Жертвоприношенията и подаръците са начин да се подкрепят силите на доброто и в същото време да се даде нещо в замяна на полученият от боговете най-скъпоценен дар - живота, защото в крайна сметка Доброто побеждава и така дарява на хората още един жизнен цикъл - Нова година.
Може би древните хора не са си измислили всичко, а наблюдавайки нещата от живота са усетили, че има нещо особено в това време на годината, нещо решаващо за живота. Може наистина да става нещо в духовните светове и то да ни се отразява и на нас  Thinking
Изказах си размислите и страстите  Mr. Green
Весела Коледа и Щастливо ново начало - да започнем само хубави неща да изживяваме и споделяме тук и най-накрая всеки да достигне до това, към което се стреми!  babydust7 Close-mas:

# 8 988
Къде ви е коледният дух, бе хора? Я малко по-ведро.

Застанала Смъртта пред вратата и звъннала, но никой не отворил. Звъннала още няколко пъти по-настойчиво и този път вратата се отворила. Отвътре излиза Чък Норис и в този момент Смъртта запява:
 - I wish you a Merry Christmas
I wish you a Merry Christmas
and a Happy New Year!

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 12:18 от Ghost

# 8 989

Застанала Смъртта пред вратата и звъннала, но никой не отворил. Звъннала още няколко пъти по-настойчиво и този път вратата се отворила. Отвътре излиза Чък Норис и в този момент Смъртта запява:
and a Happy New Year!
Mr. Green

# 8 990
И от мен весели празници. Отивам да готвя голямото готвене за днес, утре голямата коледна сбирка на родата, после пак тук  Hug.

# 8 991
  • Linz
Тази нощ сънувах, че идва потоп. Повече вода, отколкото има на Земята, щеше да се излее върху нас. Уещах увеличаващата се влага във въздуха и ме беше страх. Отворих клетката на папагалите и прозореца за да се спасяват, но те останаха в стаята. Мислех си как няма да имаме време да се удавим, защото стените щяха да се пръснат под напора на водата и да ни смажат. Седях и просто чаках, заедно с баба ми, която почина и брат ми, който беше още дете... Чудех се откъде ми идват тия глупости на акъла, и сега обърнах внимание, че тия високи планини наоколо някак си ми наподобяват на гигански вълни. Доста зловещо.

Ще ми се и аз да можех да виждам смисъл във всичко и нявсякаде, но уви Confused

Всъщност влязох тук за да пожелая Весели празници Close-mas:
Нека има повече здраве, любов и късмет!

# 8 992

and a Happy New Year!
Mr. Green

Grinning Не обичам Коледа и смятах да си сложа за подпис любимия герой на мъжо-Смърт от Светът на диска, ама се отказах...
И подаръци не купувам, но пращам дарове мисъл-форми. Simple Smile И на вас ви пращам, просто визуализирам цвете или плод с вложена идея или пожелание-жълто за здраве, розафко Wink за любов, сапфирено за блага...Сега ви пращам символа на архангелят лечител и вестител на боговете Рафаел-ибиси, да ви донесат здраве и радост!
Лирическо отклонение.
Скрит текст:
Сещам се аз преди мъничко, че не съм купила нищо на моите фенове Laughing съседските деца, които са ми публика като излизам по двора да говоря на кучетата и даже ми повтарят глупостите:''Чьомито мноу порасна и стана котка прекрасна!''Отивам  до магазина, което си е цял ритуал.Марлю,/куче, 6 месеца/ всеки път се провира през пръчките на вратата и хуква след мен. Да, ама вече е наедрял, като бомбичка е и се заклещва. Laughing Кви писъци, леле мале, харесва му живота, миличкият! Изваждам го аз, прибирам го, чувам след малко нещо туп, туп след мен...Гледам Марлю! Joy Хайде пак го прибирам, този път вътре, с вкусна хапка за утеха...Занесох и храна за бездомните, ама кученцето избяга и котките намазаха.
А на Марлю и Чьоми/коте, 8 месеца Simple Smile/ им викаме братовчедите Grinning щото си играят заедно, на криеница най-вече. Мога цял ден да ги гледам, толкова са забавни. Тва за развеселявка, че май не сме от гуляйджиите по празниците.

# 8 993
Остана и аз да пожелая всичко най-добро на всички в темата. Grinning Най-вече спокойствие и вътрешно равновесие, което в последно време намирам за най-ценно.
На себе си пожелавам да оздравея по-бързо, бях забравила какво е да караш грип повече от 24 часа. Crazy
Имам да пиша разни неща, но ще изчакам да отминат празниците. Хубаво изкарване от мен!  bouquet

# 8 994
  • София
Момичета, а и момчета, весели празници и от мен! Да ви е светло на душите и да живеете в хармония със себе си.

П.С.: Имах интересен за мен сън - питам някого (или себе си може би), какъв е смисъла на живота. Отговорът, който получих бе "Аз съм". И така, седя и си размишлявам над това. Приемам иде и за разтълкуване newsm78

# 8 995
Веднага ще излея малко мозък. Wink
АЗ СЪМ=Айн Соф, най-високата сфера от Кабала, Абсюлюта
И предположение за значението на съня.
Излизане от веригата на карма, от света на илюзията, от Матрицата...

# 8 996
Ай, Пънки, това ще е страхотно за нея. Grinning
И аз нещо ще кажа, по-опростено, но нека се събират още мнения. Simple Smile
Аз съм-послание от ВА, аз съм тук, има ме.
И за личността на Ниандре- смисъла на живота е в това, да съществуваш, да те има, да си тук. Щом живееш, всички шансове са пред теб. Няма начин един ден да не стигнеш до целта.

# 8 997
  • София
Леле Пънки, сигурна съм, че не съм стигнала този етап. По-скоро като че ли Ън ми дава някаква насока....

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 00:05 от Niandre

# 8 998
 Simple SmileМи то и аз съм така, Ниандре, нема полза от мен в ежедневието, от материална гледна точка...
Скрит текст:
стана ми мноу странно, щото мъжо използва тази дума-конвенционално, пък не съм чувала други хора да я използват newsm78

# 8 999
  • София
Тъй де, гледам много много да не се поддавам на тези си "черни" мисли, но не винаги се получава.
Кефиш ме, че гледаш толкова леко на битовизмите. Дай рецепта моля Wink

Общи условия

Активация на акаунт