Какво има след смъртта?

• 560 756
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 025
  • София
Понеже в темата често се "замервате" с научни теории и доказателства, си позволявам да пусна тази статия 10 научни термини, които използваме неправилно.
"Аз знам, че нишо не знам..."
-Сократ-

# 11 026
  • Ямбол
Понеже в темата често се "замервате" с научни теории и доказателства, си позволявам да пусна тази статия 10 научни термини, които използваме неправилно.
"Аз знам, че нишо не знам..."
-Сократ-
Нищо не се отваря.

# 11 027
  • Русе
Скрит текст:
Питам какво е дух и душа.
Душата си ти, духът е Бог. Ти живееш чрез/в Бог /разумна енергия, нищото, абсолюта и т.н./. Духът е онова, което оживотворява душата. Духът е непроменяем, защото е вечен и не се преражда, не се развива. Душата е променяема, може да даде приоритет на духа, но може и на материята. Едно бебе не знае кое добро, лошо, правилно, неправилно - то е повече в духа /чиста детска душа/, с времето обаче материята се намесва все повече, душата се променя. Трите са свързани, човекът е трите в едно. След смъртта остава душата, но животът й е в ръцете на Бог. Един ден той ще реши дали тази душа ще възкръсне като човекът, в който е била или ще умре безвъзвратно.
Това е.
   Благодаря за обяснението.

А ако наистина ти се налага да работиш с координати, то е добре да знаеш, как се изписва думата "абсциса". Без лоши чувства, да не се изложиш някъде другаде.
   Знам, че се пише така и няма опасност да се изложа в това отношение където и да е. Ако става въпрос за загриженост.  Grinning Доста легитимна съм във форума и не пиша нещо просто така, след като много хора могат да ме разпознаят Само с надежда да намаля някои ненужни коментари.

# 11 028
Аз не мога да разбера, защо след като душата можела да живее извън тялото след смъртта, не може да живее приживе без тяло?  Защо въобще имаме тела, след като излиза, че душата била независима от тялото? Това е биологичен нонсенс. Защо ще създаваме хардуеър за софтуеъра, при положение, че втория може без първия и е на практика излишен?

Мона 77 и на мен нищо не ми се отваря.

# 11 029
  • Ямбол
Аз не мога да разбера, защо след като душата можела да живее извън тялото след смъртта, не може да живее приживе без тяло?  Защо въобще имаме тела, след като излиза, че душата била независима от тялото? Това е биологичен нонсенс. Защо ще създаваме хардуеър за софтуеъра, при положение, че втория може без първия и е на практика излишен?
...
Така е. Логиката ни води до това, че двете са свързани.

# 11 030
  • Русе
   Не бих сравнила душата със софтуер. По скоро разумът е софтуер. Софтуерът е просто логика, която управлява механизмите или така наречения хардуер. Душата , ако я има е нещо друго. А разумът е по-скоро рефлекс, отражение , реакция.

# 11 031
Аз не мога да разбера, защо след като душата можела да живее извън тялото след смъртта, не може да живее приживе без тяло?  Защо въобще имаме тела, след като излиза, че душата била независима от тялото? Това е биологичен нонсенс. Защо ще създаваме хардуеър за софтуеъра, при положение, че втория може без първия и е на практика излишен?

Simple Smile

# 11 032
  • София - Рим и обратно
Аз мисля, че душата е съвсем различно нещо, когато е вън от тялото. Тялото има доста ограничени възможности, а и съвсем различни "интереси" от душата в етерната й форма. Мои си размисли.

# 11 033
  • София - Рим и обратно
Ън, много интересно. Този Висш Аз не е ли душата ми все пак Laughing? Иначе ми идва сложно.

# 11 034
Е какво тогава е душата? Научавам само какво не е. Така и не разбрах какво е ?

# 11 035
Аз не мога да разбера, защо след като душата можела да живее извън тялото след смъртта, не може да живее приживе без тяло?  Защо въобще имаме тела, след като излиза, че душата била независима от тялото? Това е биологичен нонсенс. Защо ще създаваме хардуеър за софтуеъра, при положение, че втория може без първия и е на практика излишен?

За някои неща си трябва материя ...

Да усетиш новия живот в утробата си,без да имаш утроба,ще ти е малко трудно..А оргазъм..на куково лято..Солта на сълзите..вятъра по голата кожа..Шоколада топящ се върху небцето..

Е,разбира се има и такива които вярват в разните мисии свише и прочее бози..

Ама аз за себе си знам,че съм се родила и ще продължавам да се въплъщавам в плът/месо,именно заради тривиални нещица,като от типа на изброените по-горе

# 11 036
  • София - Рим и обратно
Токът в телевизора...нещо от сорта.

# 11 037
Горе-долу е така..

ЕЦ-Отец
ток-Дух
ел.крушка-Душа

# 11 038
  • София
Не се отваря, зашото някой е минал с баданарката и е изтрил връзката ooooh! Иначе статията си се казва та 10 научни термина, които не използваме правилно ( на който му се чете да я потърси)

# 11 039

Хубаво, де ама това пак не отговаря на въпроса, защо на душата и е необходимо тяло и защо не може да си излиза, когато си иска от него? Нали била независима.

А и на токът му трябва нещо, по което да се движи, иначе във вид на светкавици е напълно безполезен.

Общи условия

Активация на акаунт