Какво има след смъртта?

• 562 736
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 370
"Първата глътка наука те прави атеист, но на дъното на чашата те чака Бог" Wink

# 11 371
  • София
харесва ми.

# 11 372
Да, да, а по средата кой е? Средата е безкрайност, където си само ТИ. Ако познаваш себе си, можеш да избягаш от ограничението, да прескочиш началото и края, и да отидеш, където си искаш... на Малдивите на плаж, например... ха- ха...

# 11 373
  • Ямбол
Още едно, от това, което употребяваш и най-много да си горе на черешата, никъде другаде.

# 11 374
Супер.. Grinning

# 11 375
Още едно, от това, което употребяваш и най-много да си горе на черешата, никъде другаде.
Дали си на Малдивите или на черешата е въпрос на гледна точка и потребност.Човек е голям, колкото са големи мечтите му- сигурно и на черешата изживяването е страхотно...

# 11 376
Супер.. Grinning

Това съм го чела в тази книга http://nobelisti.tripod.com/, но не си спомням от кой учен беше.

# 11 377
  • Ямбол
Айнщайн?

# 11 378
В януарския брой на немското Гео има обширна статия "Имаме ли нужда от Бог?". Само го разлистих набързо, но ми се набиха две изказвания: на Айнщайн- "Аз съм дълбокорелигиозен атеист" (което продължавам да се опитвам да го осмисля, някой ако може да помогне). Другото е на Виктор Юго- "Да вярваш е трудно, да не вярваш е невъзможно"... да, логично Laughing

Ето ти повече по въпроса за Айнщайн :

"Аз съм един дълбоко религиозен невярващ. Това сигурно е религия от нов тип. Никога не съм приписвал на Природата замисъл или цел, или каквото и да е антропоморфно качество. Това, което аз съзирам в Природата, е нейната възхитителна структура, която възприемаме само откъслечно, а тя би трябвало да изпълва всеки мислещ човек с чувство на смирение. Да, това е едно автентично религиозно чувство, но мисля, че няма нищо общо с мистицизма. Идеята за личен Бог ми е съвършено чужда, бих казал дори наивна."

„Лъжа е това, което се пише за религиозните ми убеждения, лъжа която се повтаря систематично. Аз не вярвам в личностен Бог и никога не съм го отричал, а съм го подчертавал изрично.“

"Аз вярвам в Бога на Спиноза, който се разкрива в закономерната хармония на света, но не вярвам в Бог, който се занимава с вярата и дейностите на човечеството."

Бога на Спиноза е самата Природа. Айнщайн е ученият с чиято "религиозност" се спекулира най - много. Само някой учен да каже думата "Бог"  и край, веднага се юрват вярващите да се надпреварват кой пръв да го цитира, но парадокса е, че същите тези вярващи обясняват какви глупаци били учените и нищо не знаели, защото това там нематериалното се виждало със специални сетива и настройка на ума и т.н. и т.н.

Не, Вернер Хайзенберг.

# 11 379
Една мисъл на Айнщайн специално към Лиляна - Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.  Hug

# 11 380
  • Ямбол
Една мисъл на Айнщайн специално към Лиляна - Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде.  Hug
Абсолютно съм съгласна, темата е подходящо доказателство за думите му.
Свидетели сме на какви ли не въображения - ходили и излизали от тялото си например.

# 11 381
  • София
Абсолютно съм съгласна, темата е подходящо доказателство за думите му.
Свидетели сме на какви ли не въображения - ходили и излизали от тялото си например.
За някои въображение, за други действителност  Wink

# 11 382
  • Linz
Anna-Bell, мерси, сега вече е ясно. Мисля, че мога да използвам това определение и за себе си Simple Smile

# 11 383
Трябва веднъж завинаги да се каже и разбере ясно - никой не излиза от тялото си буквално. Буквалното напускане на тялото се извършва само веднъж в живота и се нарича смърт.
Излизането от тялото е условно наименование. Какво? показа наскоро една нагледна картинка и го обясни съвсем разбираемо, става въпрос за разтягане по-скоро, също както, ако нещо се върже на ластик и се разтяга ластика, а после пак се прибира като го пуснеш. На същия принцип е и това, за което за пореден път се заяжда Лиляна. Просто е възприет термина излизане от тялото и се нарича така. Освен това има къде по-интересни неща, които са свързани много повече с тази тема, отколкото ап, та ми е неразбираемо защо все за това се дрънкат някои в тази тема? Rolling Eyes

# 11 384
  • София
Последно - излиза ли се или не? Какво се разбира тогава, ако не е излизане от тялото? Къде се срещат въпросните други души и пр.? Как точно се пътува и се виждат разни неща?

Общи условия

Активация на акаунт