Какво има след смъртта?

• 560 558
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 445
Може ли пример за информация на науката, която целенасочено е била публикувана по-късно?

Голяма част от научните открития и технологии първо се пробва да се използват в медицината и военната индустрия, и след време се предоставят за по- широко и масово ползване.  А вероятно има и такива, които са опасни при безконтролна употреба. Съответно логично е , че за известно време част от информацията остава засекретена - аз го приемам за нормално. В момента нямам достатъчно време да приложа статии, но мисля, че има свободно достъпна инфоемация по темата.
     Други открития не е било нужно да се крият от хората, но така или иначе никой преди да бъдат направени не е вярвал, че могат да съществуват , и както знаем, е имало много силна съпротива срещу тях.
     Както и да е, мисълта ми е , че не можем да знаем за всичко, с което науката се занимава в момента.

# 11 446
  • Ямбол
Как така говориш за нещо, за което твърдиш, че е много, а не можеш да дадеш пример поне само за едно от многото?
Кажи за едно откритие, за което си сигурна, че е спестено при откриването му.

# 11 447
  • София
а в много повече случаи на никого не му е пукало за откритията и те са отлежавали в чекмеджетата. Трети открития не са били крити, но не са могли да се превърнат в част от живота, защото към момента не го е имало златното съчетание на време, място и достъпни технологии. Много е лесно да се изпада в конспирация, но тя е истина много, много рядко.

# 11 448

Ок. Добре. Коментара ти говори сам за себе си. Кажи защо смяташ, че това което четеш е истина и защо науката не се занимава с него? Защото учените са прости и елементарни, а ти умен та умен, нали? Познах.

Науката се занимава с абсолютно всичко, за което човечеството някога си е задавало въпроси. Навсякъде около нас са хилядите факти, че неща, които са били смятани за чудеса в миналото, сега са просто ежедневие. Друг е въпросът, че много от информацията е била публикувана целенасочено много по-късно. Също тепърва предстои хиляди "чудеса" да преминат в графа "научни факти". Колко от тях ще доживеем да видим също е отделен въпрос. Но автоматичното противопоставяне и отхвърляне на каквото и да било досега обикновено не е било успешно.

Именно, занимава се с абсолютно всичко. Проучва и изследва, точно така. Само, че за "нетленни хора", "безсмъртна душа", "астрални пътувания" и "Бог" си е казала отдавна думата. И не виждам смисъл ако има открития, които да свидетелстват за безсмъртието на човека да бъдат крити.

# 11 449
Как така говориш за нещо, за което твърдиш, че е много, а не можеш да дадеш пример поне само за едно от многото?

Компютри, микровълнови фурни, GPS технологии и други.

Ок. Добре. Коментара ти говори сам за себе си. Кажи защо смяташ, че това което четеш е истина и защо науката не се занимава с него? Защото учените са прости и елементарни, а ти умен та умен, нали? Познах.

Науката се занимава с абсолютно всичко, за което човечеството някога си е задавало въпроси. Навсякъде около нас са хилядите факти, че неща, които са били смятани за чудеса в миналото, сега са просто ежедневие. Друг е въпросът, че много от информацията е била публикувана целенасочено много по-късно. Също тепърва предстои хиляди "чудеса" да преминат в графа "научни факти". Колко от тях ще доживеем да видим също е отделен въпрос. Но автоматичното противопоставяне и отхвърляне на каквото и да било досега обикновено не е било успешно.

Именно, занимава се с абсолютно всичко. Проучва и изследва, точно така. Само, че за "нетленни хора", "безсмъртна душа", "астрални пътувания" и "Бог" си е казала отдавна думата. И не виждам смисъл ако има открития, които да свидетелстват за безсмъртието на човека да бъдат крити.

Това е твоето мнение и на мен ни най - малко не ми пречи. Аз лично не бих дръпнала ярка червена забранителна черта пред каквито и да е бъдещи открития. Просто не се съпротивлявам на идеята за такива. Уважавам науката достатъчно, но гледам да не изпадам в каквито и да е крайности.

# 11 450
Само, че за "нетленни хора", "безсмъртна душа", "астрални пътувания" и "Бог" си е казала отдавна думата. И не виждам смисъл ако има открития, които да свидетелстват за безсмъртието на човека да бъдат крити.
Науката нищо не е казала по въпроса. Ако това, че хората, които летят или са летели в космоса, не са срещнали Бог и това е доказателство, че Той не съществува, добре.  Wink

# 11 451
  • Ямбол

Компютри...
Та какво за компютрите? Тук май се обърка. Преподавам история на изчислителната техника и няма нито един етап, в който да е направено откритие и то да не е било използвано веднага.
Така че измислиците ти и теориите за конспирации може да ги пробваш някъде другаде. Ако и останалите ти твърдения са толкова неверни, като това последното, ясно ми е значи - поредната фантазьорка, почитателка на конспирациите.

# 11 452

Компютри...
Та какво за компютрите? Тук май се обърка. Преподавам история на изчислителната техника и няма нито един етап, в който да е направено откритие и то да не е било използвано веднага.
Така че измислиците ти и теориите за конспирации може да ги пробваш някъде другаде. Ако и останалите ти твърдения са толкова неверни, като това последното, ясно ми е значи - поредната фантазьорка, почитателка на конспирациите.

Не говоря за най- простите сметала, а за такива с по - сложни функции. На мен ми го каза баща ми, който работеше в първия в България сервиз за ремонт и профилактика на персонални компютри и периферия, и е говорил с много запознати специалисти от различни държави. Не знам, може би те грешат.
     И Лиляна, хайде да не ми отправяш глупави квалификации и велики заключения  за личността ми - всички можем да използваме определения, предполагам се сещаш. Ако искаш да обясниш или да корегираш някого, толкова не се научи да го направиш нормално и "от нивото, на което претендираш, че си"?
     На конспирации не съм почитателка - параноя нямам. Казах, че ако нещо не е било използвано от самото начало, го приемам за нормално.

# 11 453
  • Ямбол
Добре де, щом знаеш нещо за компютрите, защо не го каза веднага? А първо отговори с някакви други общи неща, които отново не отговориха на въпроса ми, сега отново отговаряш, че знаеш нещо, но не го казваш.
Как трябва да ти задам въпрос, че да отговориш точно.
Моля, дай един пример, в който има открития на науката и те не са били оповестени веднага и то целенасочено. Ти един пример не даваш, а твърдиш, че имало много такива. Как да ти вярвам?
Какво за компютрите, какво е било открито и колко по-рано? За коя година става дума?

# 11 454

Аз ще перефразирам въпроса си от предните страници по следния начин: след като душата може да живее извън тялото и то безсмъртно (въпреки че такова нещо в природата няма, дори и атомите са смъртни) защо тези състояния се усещат само в критични моменти. Защо така както си стоим изведнъж не си напуснем тялото, сърцето ни не спре за два часа и хоп ние пак обратно вътре? Иначе излиза, че всичките истории за астрални пътувания и "безсмъртие на душата" са просто едно голямо нагласяне така, че да излезе накрая, че смърт няма? И какъв е смисъла от безсмъртна душа? Въобще от душа?

Не знам дали си даваш сметка, че въпросите ти говорят за неразбиране/тотално/ на тази материя, но все пак ще опитам да ти говоря нещо.
Най-напред точен отговор, научно обоснован/както все искат питащите/ няма кой да ти даде. Почти всичко е в сферата на предположенията, които се раждат в резултат на някакъв мимолетен опит. Опит от ситуации, които не могат да бъдат повторени и няма кой да ти обясни. Просто се мъчиш да си отговориш някак на въпросите, които се пораждат и търсиш с кого да сравниш, друго няма.
Сега конкретно по питането: Защо състоянията се усещат само  в критични моменти? Това не е вярно. Останала си с такова впечатление, защото повече говорят хората в клинична смърт и на тях повече им обръщат внимание. Правилният въпрос е защо се усещат и в критични моменти? Защото това е стрес за организма, той реагира и е възможно да попадне на това положение.
На това няма да отговарям
Цитат
Защо така както си стоим изведнъж не си напуснем тялото, сърцето ни не спре за два часа и хоп ние пак обратно
, прекалено детинско. А какъв е смисъла от безсмъртна душа? Смисълът е велик, залогът е огромен. Надявам се, че наистина е така, иначе нищо няма смисъл. За да го осъществим ни трябват не хиляди, не и милиони години, а много повече. Тук трябва да се говори за порядък от еони време. Това е почти безсмъртие, защото нашето съзнание не може да обеме такъв колосален период от време.

# 11 455
  • Ямбол
....
Не знам дали си даваш сметка, че въпросите ти говорят за неразбиране/тотално/ на тази материя, но все пак ще опитам да ти говоря нещо.
....
Каква материя? Много ясно, че всеки си дава сметка, че не може да отгатне какво някой друг си фантазира.

# 11 456
Добре де, щом знаеш нещо за компютрите, защо не го каза веднага? А първо отговори с някакви други общи неща, които отново не отговориха на въпроса ми, сега отново отговаряш, че знаеш нещо, но не го казваш.
Как трябва да ти задам въпрос, че да отговориш точно.
Моля, дай един пример, в който има открития на науката и те не са били оповестени веднага и то целенасочено. Ти един пример не даваш, а твърдиш, че имало много такива. Как да ти вярвам?
Какво за компютрите, какво е било открито и колко по-рано? За коя година става дума?

Не мога да помоля да ми се припомнят подробности, тъй като баща ми вече не е сред живите, но ако открия негови колеги, ще говоря с тях.
     Аз не искам да ти променям мнението, но за себе си мога да кажа, че ми е малко наивно да смятаме, че всичко и винаги ни се снася на момента първо на теб и мен , защото така ни е кеф.
     Ще спра с отклонението по темата, за да не отидем пак в съвсем друга такава. Има много начини и места, където всеки може да си проверява.

А по отношение на основната тема, Ън е права - едните няма как да докажат, че тези явления съществуват , както и другите няма как да докажат, че не е вярно (и двете поне засега) . Затова лично аз принципно предпочитам да съм по умерена и да не бързам със заключенията. И на мен някои неща ми идват малко вповече, но и не ги отричам яростно само, защото не мога да си ги обясня.

# 11 457
 Ън,
Душите не би следвало да са безсмъртни, а трябва да станат такива. Това е смисъла на цялото упражнение. По логично е и се подчинява на повечето философии и религии.

Защо така както си стоим изведнъж не си напуснем тялото, сърцето ни не спре за два часа и хоп ние пак обратно вътре?
Както си стоиш, можеш да напуснеш тялото, какъв е проблема, но тялото не може да издържи, то умира и ти хлопва мандалото, тогава си търсиш нов дом.  Wink Така по ясно ли е?

# 11 458
  • Ямбол
....
     Аз не искам да ти променям мнението, но за себе си мога да кажа, че ми е малко наивно да смятаме, че всичко и винаги ни се снася на момента първо на теб и мен , защото така ни е кеф.
  ....
Чакай сега. Аз никъде не съм казала своето мнение в това отношение, нито пък какво смятам.
ОК, не можеш да дадеш пример, значи изобщо не говори наизуст. Лесно е. Отпада тогава твърдението ти, че "много от информацията е била публикувана целенасочено много по-късно", защото ти просто нямаш нито един аргумент в полза на това твърдение. Да ме пращаш да чета също не тежи никак.

По отношение на съществуването на някакви явления, няма такива, които да са били видени от хора и да не са проучени от науката.

# 11 459
  • София
въпросът не е в доказването, а в доказателствата (това отделно от възприетото правило, че се доказва същентвуване, а не несъществуване). Проблемът на вярващите е, че те нямат нито обективни доказателства, нито някакво обяснение. Тук се слагат картинки и схемички, които са чиста фантазия и специални ефекти. В най-добрия случай всичко това, което се дава като обяснение, може да се приеме за художествено или философско разсъждение и описание. Към момента по-голяма тежест имат обясненията, свързани с физически или стресови психични събития с човека, или пък като чисто въображение и субективно преживяване на ниво случващо се в мозъка. В една теория е важно да има смислено обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт