Какво има след смъртта?

• 559 764
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 640
Личното ми мнение е, че подобен род "учени" издават подобни книги само и единствено с цел печалба. Те(книгите) се котират много добре на пазара и съм сигурна, че на всеки от вас ви е направило впечатление в даден момент, че пазарът буквално е заринат от астрологии, нумерологии, ясновидство, астрални проекци и т.н. Когато обърнете книгата отзад виждате колко препоръки, какви суперлативи има писани, както за автора така и за "бестселъра" му и колко други "учени" и "професори" го подкрепят и са направо възхитени. Но това е маркетингов трик и нищо повече. Просто има много пари има в този бизнес, това е.

Например, един от пионерите, Робърт Монро http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Monroe в астралните проекции, за когото даже се смята, че е популяризирал термина "извънтелесно преживяване" издава не само много книги на тази тема, но и създава институт и собствена радио станция. През 1962 г. сменя името на компанията си на Монро Индъстри, защото освен гореизброените се сдобива и с кабелна телевизия, а по - късно производство и продажба на аудиокасети по въпросната тематика. Та така осигурява добър бизнес, който е ръководен в момента от децата му. Отделно от това и патентова аудио техники, които стимулират синхронизирането на лявата и дясната половина на мозъка.

Читателите  приемат още по - добре такава литература, особено когато някой учен пише за подобен род неща. Някой по назад беше споменал за руски академик от незнам си каква академия. Чела съм от руски академици, членове на РАН, че всички академии в Русия освен РАН, са абсолютно измислени организации, които нямат нищо, ама нищо общо с науката. Ако някой академик или професор се пише за такъв и членува не в РАН, а в другите, псевдоакадемии, то изобщо не трябвало да му се вярва. Това го четох от академиците на РАН и аз лично им вярвам.

Мама Нана,  Hug

# 11 641
  • София
В разказите им не личи да разсъждават и да търсят разумно обяснение, а отиват да търсят отговори в окултното и езотериката, което не ми е сред източниците, които показват разум и образование.
Разбирам те какво искаш да кажеш, но за такива неща образование няма, така че единствените места, на които могат да се търсят отговорите са именно окултното и езотериката...

# 11 642
 Grinning Бруталният "научен" материализъм рулира!  Joy    chef Щом нещо не мое да се пипне, значи нема такова!  Grinning Аз познавам няколко човека, които подобриха здравословното си състояние като цяло или определени свои здравословни проблеми с "енергийните клизми" на Норбеков.  Mr. Green Явно добре им се отразяват все пак, пък дори и самовнушение да е и той да печели от това.  Grinning Както и мнозина са се излекували или значително подобрили с хатха йога, гладолечение, хомеопатия, фитотерапия, ТЕС и други непризнати от "научната" медицина методи, която изобщо не им е помогналаа, а и продължава масово да трови хората с медикаменти и ваксини и и да ги реже при всяка възможност, без дори да има нужда от това.  Rolling Eyes Sunglasses

# 11 643
Личното ми мнение е, че подобен род "учени" издават подобни книги само и единствено с цел печалба...

Хората, които са завършили който и да е от добрите университети по света, в повечето случаи са финансово осигурени за поколения напред.  Grinning

Не всичко се върти около дребната печалба, както на нас на Балканите ни се струва.

# 11 644
Аз познавам няколко човека, които подобриха здравословното си състояние като цяло или определени свои здравословни проблеми с "енергийните клизми" на Норбеков.

Плацебо ефект.

Доста хора пък го смята за шарлатанин. Най-малкото, заради "по-безобидните му лъжи, като тази, че бабички летят на курсовете му и учителите му се телепортират или левитират, правейки камъни на пясък".  Rolling Eyes
https://scanman.wordpress.com/2009/08/30/шашмалогът-норбеков/ ;
https://bgskeptic.wordpress.com/2009/09/28/защо-норбеков-е-измамник-и-шашмалог/

Лиляно, в линка, който съм дала, става дума за лекар, завършил Харвард, неврохирург с 25 години опит!  

Харвард, за твоя информация, е един от  топ университетите в света, в първата тройка, по-желан дори от Оксфорд и Кембридж.  Да не ти обяснявам как се влиза, а и как се учи в топ университетите, ама много акъл трябва!  С един правопис няма да стане.  Laughing

Как мислиш, кой е по-образован и кой по-добре знае какво е халюцинация - един хирург, завършил Харвард, и рязал мозъци в течение на 25 години, или наша Лилянка от Ямбол?   newsm78

Хората, които са завършили който и да е от добрите университети по света, в повечето случаи са финансово осигурени за поколения напред.  Grinning

Съжалявам, че ще те разочаровам, но този неврохирург не е завършил Харвард, ето CV-то му: http://www.ebenalexander.com/about-dr-alexander/curriculum-vitae/
Education:
1972 Phillips Exeter Academy, Exeter, NH
1975 A.B. University of North Carolina at Chapel Hill (Chemistry)
1980 M.D. Duke University School of Medicine, Durham, NC

т.е. е бакалавър по химия от University of North Carolina и доктор по медицина от Duke University School of Medicine.
И докато Харвард е номер 1 в класацията на топ-университетите в света, то University of North Carolina е чак на 67 място, а Duke University е на 34-то. Разликата е много голяма. http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/ … eputation-ranking

Работил е в Harvard Medical School след дипломирането си, но не е завършил Харвард.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 15:04 от росмари

# 11 645
Няма ли да обясните що е това "здрав разум" и за каква "образованост" иде реч? То лесно да изпляскаш нещо, дето не знаеш смисъла му, ама иначе сме с прИтенции. Grinning
...

Какво искаш да обяснявам, като в същия пост съм дала пример. Образованост, обща култура, да разбираш това, което избираш, когато става дума за здраве, образование и разни други важни за теб и детето ти неща. Нещо такова трябва да имаш и когато попаднеш в ситуация на видения, сън, халюцинации. Да помислиш първо преди да изпляскаш определението за астрална проекция с отвратителен нарочен диалект, който уж трябва да значи, че си много навътре, а всъщност издава, колко си заблуден.
Човек трудно би могъл да бъде образован във всички сфери на живота, за да взема компетентно решение и затова разчита и се доверява на професионалистите в съответната област. Общата култура е друго нещо, на теб такава ти липсва, особено по теми, в които си много активна, но това не пречи да даваш определения на другите.
Що се отнася до диалекта, ползвам го ежедневно и ме разбират. Явно и общата ти култура в тази посока я няма.

# 11 646
Съжалявам, че ще те разочаровам, но този неврохирург не е завършил Харвард, ето CV-то му: http://www.ebenalexander.com/about-dr-alexander/curriculum-vitae/
Education:
1972 Phillips Exeter Academy, Exeter, NH
1975 A.B. University of North Carolina at Chapel Hill (Chemistry)
1980 M.D. Duke University School of Medicine, Durham, NC

т.е. е бакалавър по химия от University of North Carolina и доктор по медицина от M.D. Duke University School of Medicine.
И докато Харвард е номер 1 в класацията на топ-университетите в света, то University of North Carolina е чак на 67 място, а Duke University е на 34-то. Разликата е много голяма. http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/ … eputation-ranking

Работил е в Harvard Medical School след дипломирането си, но не е завършил Харвард.

Колко време изгуби, за да уточниш тази подробност?  Laughing  И те в Харвард приемат на работа кой да е, така ли?

Като не е завършил, а "само" е работил в Харвард, това го прави по-необразован от такива като Лилянка и Андариел, така ли си мислиш?

Разликата е цяла вселена, драга, цяла вселена.   Wink

Аз сега имам работа, а вие тричките можете да се организирате и да му напишете на човека писмо, пък и на Роберт Мънро и всички останали, и да им обясните колко са необразовани, неправи и как нямат какво да ядат, та са опряли до това да пишат книги за заблуда на хората.

Пожелавам ви успех с писмото и не забравяйте да пуснете отговора им в тази тема!  Hug

# 11 647
  • София
 "НЕ ГО СМЯТАЙ ЗА УМИРАНЕ - посъветва го Смърт. - ПО-ДОБРЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ СИ ТРЪГНАЛ ПО-РАНО, ЗА ДА ИЗБЕГНЕШ НАВАЛИЦАТА"

Почина един от най-големите - Тери Пратчет. Не съм срещала по-добре описана Смърт от едноименния герой в книгите му.

Наистина ли? Кога?

не само ми прави впечатление зариването, а направо е потоп!Една-трета от книжарниците са с такава литература, една-трета с любовни, фентъзита, трилъри, и останалата трета, че и по-малко е за класика, учебна литература, специализирана литература и т.н. Дори бих казала, че дори става все по-малко от една-трета, някъде към четвъринка.

Жустем, шах и мат! Пипнаха те! Със сигурност ще имаш мнооого работа и скоро няма да те видим в темата. Wink

# 11 648
  • Русе
 Andariel, ти знаеш ли нещо изобщо за Тери Пратчет.
 Съвременен писател, който пише нещо средно между  сатира и фентъзи. Много се изложи да знаеш. Grinning Пак.  Grinning

# 11 649
Колко време изгуби, за да уточниш тази подробност?  Laughing  И те в Харвард приемат на работа кой да е, така ли?

Не повече от 2 минути.
Приемат и още как, ако баща ти е не кой и да е, а Eben Alexander Jr., a great neurosurgeon, president of the Harvard Medical Alumni Association.
Иначе, твоят неврохирург е искал да става космонавт, но баща му го е убедил да следва медицина.

Колкото до това, кой колко е образован, не се наемам да определям. Андариел и Лиляна може да се всякакви, но поне не се клонират през тема.

# 11 650
Личното ми мнение е, че подобен род "учени" издават подобни книги само и единствено с цел печалба...

Хората, които са завършили който и да е от добрите университети по света, в повечето случаи са финансово осигурени за поколения напред.  Grinning

Не всичко се върти около дребната печалба, както на нас на Балканите ни се струва.

Именно. Точно, че не става въпрос за дребна печалба, а за цяла индустрия, затова и дадох примера с Монро. На всеки тук е ясно, че специално в Америка ако могат и от въздуха ще направят пари. И специално там, ако имаш пари за поколения наред искаш да ги утроиш за векове напред. Grinning Това мисля, че никой няма да оспори.

# 11 651
  • София
Andariel, ти знаеш ли нещо изобщо за Тери Пратчет.
 Съвременен писател, който пише нещо средно между  сатира и фентъзи. Много се изложи да знаеш. Grinning Пак.  Grinning

Какво "пак"?  newsm78 Да, зная кой е, изчела сигурно почти всичките му книги преди години, поне каквото беше издадено. Но не знаех, че е умрял вече. Мен не ме е страх да кажа, че не зная нещо. Ако ме беше страх, нямаше хич да питам, а да проверя тихом-мълком.

Американците изживяха една много сериозна криза на житието и битието си в момента, в който рухнаха двете кули. Това не беше просто рухване на две сгради, а рухване на илюзията за сигурност

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 15:50 от Andariel

# 11 652

Джъстем, скъпа.  Джъстем.   Simple Smile  Не Жустем. 

Успех в уроците по четене занапред!

# 11 653
  • София
Андариел, вчера е починал, казвам ти, в случай, че не си се информирала вече.

# 11 654
  • София
не съм, от новините чух само това, че в Смолян все още има селища без ток.

Общи условия

Активация на акаунт