Какво има след смъртта?

• 559 966
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 625
  • София
Да, ако преценя, че мога да му вярвам, може да може да ми помогне за неща, за които друг да не може, това най-общо казано.
За лекуване - не ми се е налагало, за промяна на начина на мислене, зависи какво ми предлага, но някой да властва над мене - не и това няма нищо общо с вярванията на човека срещу мене.
За деца не говоря, защото нямам.

# 11 626
  • Ямбол
Ами те такива ни лекуват. Нас и децата ни. Такива учат децата ни.
Говори само за себе си. Такива лекуват теб и учат детето ти. С некадърност и пари здраве и образование не се купуват.
Моят избор и за лекари, и за учители на децата ми, досега не ме е подвел, без да ходя да давам пари под масата, защото не разчитам на парите, а на собствената си преценка, защото разбирам какво избирам.

Така е и с тълкуването на някои видения, някои разбират, че това са възможни халюцинации или някакъв друг вид видения, а други ги окачествяват като преживявания, случили им се специално на тях. Разликата между едните и другите е в образоваността, в разума, здравия при това.

# 11 627
  • София
И точно каква е разликата в образоваността?
А какво ще кажеш за тези, на които им се е случвало, но не мислят, че това ги прави специални?

# 11 628
Anna-Bell,
Не разбирам към какво се стремиш особено с този емотикон " Joy". Съжалявам.

Исках да го напиша с усмивка. Ако ти го разкавам на живо бих ти го казала като нещо шеговито, не сериозно. Като нещо, в което няма злоба. Прецених, че смеха е ще го покаже най - добре, но явно не. Може би не съм използвала правилния емотикон.

# 11 629
Моят избор и за лекари, и за учители на децата ми, досега не ме е подвел, без да ходя да давам пари под масата, защото не разчитам на парите, а на собствената си преценка, защото разбирам какво избирам.

Смешно е да пише такива съвети и да ги представя като меродавни човек от малкия град,  който освен това работи в сферата на образованието.

В останалия свят, особенно в големия град трудно избираш учител ( и за първокласник и за гимназист)  ако не направиш съотвения жест. За лекари пък да не говорим.

и на мен ще ми е интересно в какво с измерва образоваността според Лиляна.

# 11 630
Няма ли да обясните що е това "здрав разум" и за каква "образованост" иде реч? То лесно да изпляскаш нещо, дето не знаеш смисъла му, ама иначе сме с прИтенции. Grinning

Anna-Bell  Hug

# 11 631
  • Ямбол
Няма ли да обясните що е това "здрав разум" и за каква "образованост" иде реч? То лесно да изпляскаш нещо, дето не знаеш смисъла му, ама иначе сме с прИтенции. Grinning
...

Какво искаш да обяснявам, като в същия пост съм дала пример. Образованост, обща култура, да разбираш това, което избираш, когато става дума за здраве, образование и разни други важни за теб и детето ти неща. Нещо такова трябва да имаш и когато попаднеш в ситуация на видения, сън, халюцинации. Да помислиш първо преди да изпляскаш определението за астрална проекция с отвратителен нарочен диалект, който уж трябва да значи, че си много навътре, а всъщност издава, колко си заблуден.

# 11 632
  • София

Така е и с тълкуването на някои видения, някои разбират, че това са възможни халюцинации или някакъв друг вид видения, а други ги окачествяват като преживявания, случили им се специално на тях. Разликата между едните и другите е в образоваността, в разума, здравия при това.
От тези ти думи разбирам, че хората, които не смятат, че такива преживявания са всъщност халюцинации или видения, "страдат" от липсата на здрав разум и образованост,  демек липсва им обща култура. Правилно ли съм те разбрала?
Също така те попитах какво би казала за тези, които са имали подобни преживявания, но не се смятат за специални (каквито според мен са всички споделили свои подобни преживявания в темата, но това е мое мнение)?

# 11 633

Също така те попитах какво би казала за тези, които са имали подобни преживявания, но не се смятат за специални (каквито според мен са всички споделили свои подобни преживявания в темата, но това е мое мнение)?

Дори съм забелязала, че някои от хората, имали подобни преживявания, стават много по- смирени, по- разбиращи, по- не-дребнави, приемащи и оценяващи, отколкото са били преди това - именно, защото са осъзнали колко мънички и преходни сме тук. Това дали околните вярват в истинността на преживяването им не е важно в случая - важното е, че този опит ги е променил по този начин.

# 11 634
  • София
Всъщност ти си права, наистина не е важно кой вярва и кой не, в крайна сметка всеки има право на избор какво да мисли и е излишно да се опитваме да убедим някой, който мисли различно от нас, да повярва на това, което сме казали.   bouquet

# 11 635
...

Образованост, обща култура... Нещо такова трябва да имаш и когато попаднеш в ситуация на видения, сън, халюцинации. Да помислиш първо преди да изпляскаш определението...  който уж трябва да значи, че си много навътре, а всъщност издава, колко си заблуден.

Лиляно, в линка, който съм дала, става дума за лекар, завършил Харвард, неврохирург с 25 години опит!  

Харвард, за твоя информация, е един от  топ университетите в света, в първата тройка, по-желан дори от Оксфорд и Кембридж.  Да не ти обяснявам как се влиза, а и как се учи в топ университетите, ама много акъл трябва!  С един правопис няма да стане.  Laughing

Как мислиш, кой е по-образован и кой по-добре знае какво е халюцинация - един хирург, завършил Харвард, и рязал мозъци в течение на 25 години, или наша Лилянка от Ямбол?   newsm78

Световна Класация на Университети

Я погледни къде е Харвард в тази класация.  А Ямболският университет?  Laughing

Проблемът на някои хора в тази тема е, че дори идея си нямат колко много не знаят.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 00:31 от Justem_3

# 11 636
  • Ямбол
...
От тези ти думи разбирам, че хората, които не смятат, че такива преживявания са всъщност халюцинации или видения, "страдат" от липсата на здрав разум и образованост,  демек липсва им обща култура. Правилно ли съм те разбрала?
...
Почти, но не точно. Аз не знам какви са преживяванията, понеже те не разсъждават по тях, липсва ми нещо в описанията им. Затова не мога да отсека категорично, по-категорична съм за избора на някои хора на лекар и учител.

...
Пак така - не им знам какво точно са преживяли. Дали се смятат или не за специални няма голямо значение. В разказите им не личи да разсъждават и да търсят разумно обяснение, а отиват да търсят отговори в окултното и езотериката, което не ми е сред източниците, които показват разум и образование.

...
Лиляно, в линка, който съм дала, става дума за лекар, завършил Харвард, неврохирург с 25 години опит! ...
И аз какво трябва да направя? Какво ме интересува какво си дала? Аз не говоря за университет, аз обсъждам мненията в тази тема. Кой от тази тема е завършил Харвард?

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 07:45 от Лилянa

# 11 637
  • София
и какво, като е завършил Харвард и е с опит, е застрахован от това да се потопи изцяло в субективното преживяване за сметка на целия си опит? Това постоянно се случва, но нормалният човек винаги държи под око и физическата реалност.

# 11 638
А Луис Карол пък е бил преподавател по математика в Оксфорд. Значи описаното в "Алиса в страната на чудесата" също е реално?

Неврохирурзите и те са хора, имат ипотеки и гърла за хранене.

Ето проф. Ернст Мулдашев пък е очен хирург, доктор по медицина, професор, директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия, почетен консултант в Луисвилския университет (САЩ), член на Американската академия по офталмология, член на Международната академия на науките към ООН и т.н.... , а какви измишльотини пише в книгите си, само стой и му вярвай!
Скрит текст:
"Мулдашев пише за т.нар. сомати, съществуващи в много тайни пещери, които уж са атланти. Твърди, че той самият бил допуснат в една такава пещера, а пазители са монасите от околните манастири, които пазят в тайна съществуването на атлантите-сомати. Според Мулдашев преди години китайска военна част попаднала на такава пещера и всички, които се осмелили да влязат вътре, полудели моментално." http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=601783.msg30155251#msg30155251

Но като че ли черешката на тортата е акад. Мирзакарим Норбеков - президент на Санктпетербургската академия по психосоматична саморегулация и вицепрезидент на Международния университет за традиционна народна медицина в Москва и неговия бестселър "Енергийна клизма, или Триумфът на леля Нюра от Долно Нанагорнище" /ориг. "Энергетическая клизма, или Триумф тети Нюры из Простодырово"/ (книга с повече от 5 милиона читатели)

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 08:58 от росмари

# 11 639
  • Русе
  "НЕ ГО СМЯТАЙ ЗА УМИРАНЕ - посъветва го Смърт. - ПО-ДОБРЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ СИ ТРЪГНАЛ ПО-РАНО, ЗА ДА ИЗБЕГНЕШ НАВАЛИЦАТА"

Почина един от най-големите - Тери Пратчет. Не съм срещала по-добре описана Смърт от едноименния герой в книгите му.

Общи условия

Активация на акаунт