Какво има след смъртта?

• 559 767
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 670
За мен тази логика издиша..
Разбира се,5 пръста на ръката и не са еднакви..Но..

Мислили ли сте,дори за миг само,какво би било,ако никога няма да спрете да съществвуате?

Първоначално може и да неква мижава утеха,но за мен лично е най-големият ми дерт и ужас.

Че веднъж сформирана една индивидуалност,няма спиране на процеса..
И че квото и да правиш,вечно ще те има,а това значи да ги има и болките,мислите,страданието.
Сега понякога като се сетя за някоя простотия дето съм направила и ме стегне под лъжичката..И се чувствам гадно,болезнено..Ами сега просто сменям мисълта,бягам от себе си..Ама до кога можеш да бягаш от себе,при положение,че всички пътища водят на там..Към Себе..

Не знам..Аз преживях огромна депресия и срив,когато стигнах до това"заключение"..
Защото никой не ме е питал,искам ли да ме има,не искам ли..
Ама сега съм факт,и за добро или лошо..Тва е положението..

А както е казал народа..По-добре ужасен край,отколкото ужас без край..

# 11 671
  • Ямбол
Много лошо ви влияе Пънки.

# 11 672
Тва към мен ли беше?

Пънкито е от отбора на Светлината..

На мен тези не ми влияят ама никак..Даже напротив..Хич не може да се разберем..
Аз си харесвам мрака..

Кво казал Пратчет по повода..

Слънчевата светлина мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака."

# 11 673
  • Ямбол
Да, към теб и към онзи другия, които ползва уличния диалект.

# 11 674
Да, към теб и към онзи другия, които ползва уличния диалект.

Аха..А влиянието в какво се изразява?

Едва ли е в уличния диалект?

Какво общо виждаш в моите позиции и тези на Пънки?

Ако беше чела по-внимателно,вместо само да "тролираш"в темата,щеше да си наясно,че в ралиите на Пънки,обитават даксали,водачи,ангели и прочее..

А моя свят си е населен с най-обикновени таласъми и караконджули-гамени..При това говорещи на уличен"диалект",квото и да значи това.. Laughing

Жаргон,ма Лиляно...Жаргон..Няма такова животно като уличен диалект..А уж си даскалица

# 11 675
Мислили ли сте,дори за миг само,какво би било,ако никога няма да спрете да съществвуате?
Това е ужаса, но всичко е насочено към безсмъртието. Аз тайно се надявам, да имаме избор все пак. Grinning

Слънчевата светлина мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака."
Демек /на "уличен диалект"/ имаме шанс.

# 11 676
  • Ямбол
...
Какво общо виждаш в моите позиции и тези на Пънки?
...
Никъде не съм твърдяла, че имате общо в позициите ви.

В този ред на мисли, за различията ви, уж едни и същи неща се случват при АП, а ги тълкувате по различен начин. Що така?

А за жаргона и диалекта не ми обяснявай кое какво е, точно диалект имам предвид.

# 11 677
  • София
значи стигнахме до чудесата, а не до това как има нещо отвъд. Кои всички хора?
Почти всеки човек вярва в нещо, което "здравия разум" не може да обясни, ако ли пък не вярва, все още не е обяснил неверието си обосновавайки се на  "здрав разум" и човешката логика. С две думи няма категоричност нито от едната, нито от другата страна. Вярата и неверието са идентични, както едното така и другото могат да отведат до грешка, и двете могат да бъдат измамни.
Да, стигнахме до чудесата, а може би според теб няма такива и никога не е имало, а всичко идва от липсата на знания /"образованост"/ и  "заблуда на сетивата, на ума".  Grinning
Мисля, че точно чудесата дават вяра на хората в това, че има нещо отвъд.
 Ако можеш обясни това, аз не мога.
http://www.pravoslavieto.com/docs/blagodatnijat_ogan.htm

Не зная как стигна до тези изводи за "такива като теб". Говорим за вяра, все пак, макар някои да се опитват да представят субективните си усещания като неподлежащи на съмнение и като факти. Вярата има едно важно свойство, неделимо нейно качество - тя не се нуждае от доказателства. Това, което аз смятам за чисто шарлатанство или липса на здрав разум са опитите за мимикрия на вярата като част от науката, като много умело или не съвсем умело се търси верифициране чрез използване на белези на науката, напр. Еди-кой-си е лекар, професор, неврохирург и пр., приписват й се термини от науката, връзка с физиката и т.н.  За това става въпрос, и то в най-вулгарен смисъл - пари и власт.

Според мен това с никога да не престана да съществувам е ще е вечно мъчение. Като Сизиф - душата няма да има покой. Според мен колкото е плашеща смъртта, също толкова е плашещо и вечното съществуване.

# 11 678

А за жаргона и диалекта не ми обяснявай кое какво е,  Laughing
Няма,няма..Нищо няма да ти обяснявам,то и без това е безсмислено

А къде видя аз да пиша за АП?М?Посочи поне един пост в който пиша за личните си АП,трол такъв.. Laughing

# 11 679
Според мен това с никога да не престана да съществувам е ще е вечно мъчение. Като Сизиф - душата няма да има покой. Според мен колкото е плашеща смъртта, също толкова е плашещо и вечното съществуване.
Тогава защо твърдиш, че страхът от смъртта кара хората да вярват дори в небивалици?

Това, което аз смятам за чисто шарлатанство или липса на здрав разум са опитите за мимикрия на вярата като част от науката, като много умело или не съвсем умело се търси верифициране чрез използване на белези на науката, напр. Еди-кой-си е лекар, професор, неврохирург и пр., приписват й се термини от науката, връзка с физиката и т.н.
Като изключим комерсиалното и печалбарството, мисля, че по този начин се цели да се докаже, че вярванията не са "привилегия" на неграмотните, необразованите, ниско интелигентни хора  т.е. хора, които лесно поддават на манипулации.
Да, вярата не се нуждае от доказателства, но защо ти и Лиляна непрекъснато искате такива? newsm78 Защо считате, че вашите обяснения са правилни и по този начин осъждате вярването на другия като безпочвено?
 Дадох ти линк за нещо, което няма обяснение, но е факт /обективен/, при това пряко свързано с религиозно вярване. Заблуда, глупост, невежество, игра на сетивата и мозъка ....какво е? Защо е свързано точно с религиозно вярване и се случва там? За какво представяне на субективни усещания  говорим при положение, че имаме факти? Ако обаче това събитие не представлява интерес за теб и ти можеш да го пренебрегнеш или да си го обясниш с изброените по горе, то за други не е така, то е важно доказателство за вярата им.
 Аналогично е написаното в темата. АП за някои, е нещо реално съществуващо, необяснимо по рационален и разбираем начин.
Както едното чудо съществува без рационални обяснения, защо да няма и преживявания без такива? Кое ни дава право да обвиняваме споделилия го в невежество и заблуда.

# 11 680
  • София
къде съм писала нещо за необразовани, нискоинтелигентни и неграмотни хора? Или за невежи? Както виждаш, има доста "вежи", с дипломите барабар. Говоря за субективни преживявания, това е! Затова казах, че за шизофреника хаюцинациите са съвсем "факти", сънищата също изглеждат съвсем истински.

Какви факти точно имаме? Какво е измерено, че да са факти?

# 11 681
Какви факти точно имаме? Какво е измерено, че да са факти?
Губим си времето. Няма смисъл.
Приятен ден!

# 11 682
  • София
Точно, че си губим времето, защото факти няма, измервания няма! Всичко това е вяра и толкова! Ако имаше факти, досега да се бяха появили и да бяха, ако не абсолютно приети, то поне представени на сериозни форуми и публикувани в сериозни научни списания. Има ли представяне на научни форуми и в научни списания? Ако има, с удоволствие ще прочета.

# 11 683

http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Fire

За някои е просто измама. Например през 1238 папа Григории забранява на францисканците да участват в церемониите. Други смятат, че тайно монаси го палят всяка година. Ще прочетеш по подробно. Просто давам и другата гледна точка, аз не знам какво е и не се наемам да го определям. Просто не знам.

Във връзка с чудесата обаче се сетих, че един много богат човек на име Джеймс Ранди, дава един милион долара, ако някой му демонстрира някакво необяснимо чудо. В смисъл на паранормални способности, телепатии, телекинези, астрални виждания и каквото се сетиш. Може да участва абсолютно всеки, няма никакви ограничения. За сега спечелил няма.
http://web.randi.org/the-million-dollar-challenge.html

# 11 684
Точно, че си губим времето, защото факти няма, измервания няма! Всичко това е вяра и толкова! Ако имаше факти, досега да се бяха появили и да бяха, ако не абсолютно приети, то поне представени на сериозни форуми и публикувани в сериозни научни списания. Има ли представяне на научни форуми и в научни списания? Ако има, с удоволствие ще прочета.

Разгеле!

И щом стигнахте до това умозаключение,тогава що още си мерите..Ъмм.."вярванията"?

Какъв ти е проблема Андариел,ето това не разбирам?Какво ти пречи чуждата вяра?И на теб и на Лиляна и на другите,които просто се чувстват длъжни да бъдат опозиция в тази тема?Уж си интелигентна,не загря ли,че вярата си е вяра и ако някой се кланя на Великденския Заек,то това си е негово изконно право?Thinking

Да,ако може някакво смислено обяснение,защо хабите толкова енергия за да оборите вярата на другите?
Ми луди,шизита,фантазьори..Един медитира,друг прави рейки,трети виси в църквата,четвърти в джамията,пети в синагогата,шести губят цял живот мрънкайки мантри из будистките храмове,седми в някоя лаборатория..
Е,какъв ви е проблема бе хора?
Давате ли си сметка,от 7 млрд.души,какъв процент вярва в нещо си?!?
Защо имате проблем с чуждите вярвания?

Общи условия

Активация на акаунт