Какво има след смъртта?

• 559 333
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 790
Снощи гледах част от „Мистични истории” по Нова ТВ. Ако някой го е гледал какъв психолог беше написано, нещо с ю... започваше?

# 11 791
[Стига де, аз от дете "падам" от големи височини Летежа е невероятен. Скоростта е несравнима. Чувството е свобода.

аз понякога падам от много голяма висчоина но това е само в фазата на заспиването.

когато е по време на съня не падам, а просто летя.
понякога с малко усилия,  друг път просто мога да се рея без проблеми .
никога не съм приемала като нещо паранормално. Плувам и се гмуркам от много малка и за мен това е отражение на свикването с чувстовото за сравнителна безтегловност във водата.

Никога не съм се гмуркала и не обичам да го правя - страх ме е да гледам под водата. Обаче много често сънувам, че летя ниско над земята - понякога наподобява плуване или гмуркане. Не знам дали има някаква връзка с нещо паранормално, но факт е, че ми се случва забележително често.
Това е астралното летене. И аз му викам плуване, защото усещането ми е, че плувам във въздуха, но го наричат летене иначе. Краката ти не опират земята, това е изходната точка на разграничаване от съня.

# 11 792
Краката ти не опират земята, това е изходната точка на разграничаване от съня.
Как се справяш със скоростта? Примерно - не може да спреш, а насреща има дърво. Инстинктивно вдигаш ръка пред очите и какво виждаш тогава ... По късно разбираш, че минаваш "през" или буквално на някакви микрометри от това дърво, но това после. По любопитно ми е как виждаш ръката си и изобщо виждаш ли себе си?
Сега вече ни пратиха на психиатър, но няма значение.  Wink

# 11 793
  • Ямбол
Не знам как нещо се изключва да е сън, като сънят все още не е изучен изцяло, все още е загадка.
В едно множество, като не му знаеш всички елементи, как разграничаваш един елемент, че не е от това множество? Въпросът ми е към този, който смята нещо за "изходна точка на разграничаване на съня".

# 11 794
Снощи гледах част от „Мистични истории” по Нова ТВ. Ако някой го е гледал какъв психолог беше написано, нещо с ю... започваше?

Юнгиански психолог.

# 11 795
Елементите, осъзнато сънуване и извънтелесно преживяване (ИТП), последното го наричаме АП са определени, ако не в цялост, то поне до определена степен. Посочени са общите и различните моменти.
Дори да не се знаят всички елементи на едно множество, по логичен път, могат да се открият или най малко предположи какви биха били неизвестните или какви не биха могли да бъдат.
Периодичния закон на химичните елементи на Менделеев е точно за такова множество с неизвестни, но предполагаемо съществуващи ементи, които много по късно са открити и са заели определеното им предварително място.

Юнгиански психолог.
Мерси, не знаех, че има такива.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 12:08 от Mama_Nana

# 11 796
  • София - Рим и обратно
О, да, и аз съм имала такива "полети". Като казахте, какво правиш ако видиш дърво и се сетих Crazy. На мен ми е ужасно, много ме е страх. Освен това изпитвам нещо като гъдел, ама неприятен. Все едно някой насила те гъделичка. Това ли е?

# 11 797
  • София
Когато бях малка много летях насън, но отдавна не ми се е случвало за съжаление. Също скачах от високо и летях, не падах... Навремето като гледах "Пилето" по Уилям Уортън си спомням, че имаше такава сцена, как героя лети, беше едно към едно с начина, по който летях аз насън. Нищо друго не помня от филма, но това е друг въпрос Simple Smile

# 11 798
[Как се справяш със скоростта? Примерно - не може да спреш, а насреща има дърво. Инстинктивно вдигаш ръка пред очите и какво виждаш тогава ... По късно разбираш, че минаваш "през" или буквално на някакви микрометри от това дърво, но това после. По любопитно ми е как виждаш ръката си и изобщо виждаш ли себе си?

Аз нямам проблеми със скоростта, лека съм като перце и се движа бързо или бавно в зависимост от това как искам. сякаш го контролирам по скоро с главата отколкото с тялото.  дори в процеса на съня понякога скачам от високо или подскачам и литвам  за да премина по лесно или достигна някоя точка. Явно обаче понякога забравям и за тази възможност  защото като литна и си мисля- защо забравих че може да ми е толкова лесно - това на сън си го мисля. и дори и да летя имам визия - т.е. не съм "мисъл с очи". Като малка понякога полета ми струваше огромно усилие - буквално усещах огромно физическо усилие да се откъсна. но летях по-често. Сега летя по-рядко но съм много по опитна в летежа ... и освободена. Може би съм натрупала повече летателна практика  Joy

никога съм нямала произшествия със сблъскване, мисля че и на птиците не им се случва често да се блъскат освен в сезоните когато слънчето стои ниско и те не разбират че отсреща има прозорец - получава се вид оптична измама.

# 11 799
  • Русе
  Искам да попитам, тези състояния, които описвате имат ли някакво отражение, връзка в реалния ви живот. Кореспондира ли преживяното в АП с някакви решения, освобождения, етапи от реалния живот. Аз никога не съм изпитвала такова.
За първи път срещнах подобно описание в един ромат на Джек Лондон -  "Скитник сред звездите" Не знам обаче дали и той е имал подобни състояния.

# 11 800
Краката ти не опират земята, това е изходната точка на разграничаване от съня.
Как се справяш със скоростта? Примерно - не може да спреш, а насреща има дърво. Инстинктивно вдигаш ръка пред очите и какво виждаш тогава ... По късно разбираш, че минаваш "през" или буквално на някакви микрометри от това дърво, но това после. По любопитно ми е как виждаш ръката си и изобщо виждаш ли себе си?
Сега вече ни пратиха на психиатър, но няма значение.  Wink

Хах, отдавна са ни казали да ходим да се прегледаме Joy
Обикновено не се виждам, само съзнание съм. Един единствен път се видях цялата отстрани, още ми държи влага  Sick Да речем...не беше това, което си представях.... Crazy
Защо вдигаш ръка инстинктивно, да се запазиш ли? Аз нямам проблеми с препятствията, не се панирам, когато трябва да се размина с нещо, понякога усещам, че се навдигам и ги преминавам, друг път...май минавам през тях, или имам някакво такова усещане. Може би ги заобикалям на микрометри, както казваш, но ми остава грешно усещане, не съм сигурна.
Амбър, не, при мен няма връзка с реалния ми живот, с решения или етапи някакви, както и със съзнателно желание  да отида в астрала. Нещо отделно и независимо е, просто се случва. Опитите ми за потискане на АП обикновено завършват с неуспех, излизам и това е. Успявам в единични случаи, когато съумея да спра вибрациите, но е трудна работа. Confused
Джек Лондон...не знаех...сигурно е можел да излиза, щом го е описал.... Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 17:14 от Ън

# 11 801
  • Ямбол
...
Дори да не се знаят всички елементи на едно множество, по логичен път, могат да се открият или най малко предположи какви биха били неизвестните или какви не биха могли да бъдат.
Периодичния закон на химичните елементи на Менделеев е точно за такова множество с неизвестни, но предполагаемо съществуващи ементи, които много по късно са открити и са заели определеното им предварително място.
...
Да, това е така, но в даденото множество все още не са известни всички правила, по които се определят елементите на множеството. Причината за сънуване не е известна. А какви сънища може да съществуват няма правилник. Всичко може да се определи като сън. Как тогава е ясно, че нещо не е сън?

# 11 802
...
...
Да, това е така, но в даденото множество все още не са известни всички правила, по които се определят елементите на множеството. Причината за сънуване не е известна. А какви сънища може да съществуват няма правилник. Всичко може да се определи като сън. Как тогава е ясно, че нещо не е сън?
Ако не заспиш изобщо, или ако внезапно "се събудиш" в астрала е най-сигурно. Иначе си правиш разликата на принципа на две познати състояния, защото знаеш какво е АП, знаеш и какво е сън, имаш опит и от двете състояния и ги разграничаваш. Ако мислиш, че може да ги сбъркаш, си има опорни точки, които да ти помогнат. Пр: не опираш крака в земята, а плуваш в пространството или направо се усещаш как летиш.

# 11 803
Причината за сънуване не е известна. А какви сънища може да съществуват няма правилник. Всичко може да се определи като сън. Как тогава е ясно, че нещо не е сън?
А как разбираш, че си сънувала?  Кога разбираш, че си сънувала?

Ън,
Рабрах те, както и че си "грозна".  Hug

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 21:10 от Mama_Nana

# 11 804
  • Ямбол
...А как разбираш, че си сънувала?  Кога разбираш, че си сънувала?
...
Както всички останали - когато се събудиш и установиш реалността, че е друга. А също и когато само ти, сънувалият си видял нещото, което е било сън и няма друг, който да те е видял да правиш нещо, което евентуално подозираш, че не е сън. Освен това сънят е несъзнателен, не го предизвикваш, нито го мислиш целенасочено.

Общи условия

Активация на акаунт