Лондон за 3 дни

• 18 015
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
"Срещу тези два музея се намира един страхотен музей, доста неизвестен за обикновения турист -
Victoria and Albert Museum."

Ееее неее , това е един от най-известните музеи в Лондон Simple Smile

Неизвестен , но безценен музей е този на Sir John Soane :
http://www.soane.org/

Aspley House (това е домът на победителя на Наполеон - Дюка на Уелингтън) също си заслужава.

Може би не съм се изразила правилно  Embarassed- по-скоро имах предвид, че не е много популярен за всеки турист - имам познати, които са били по няколко пъти в Лондон, но или не са чували за него, или не са проявявали интерес. Но разни туристи - разни интереси Rolling Eyes

Поздравления и благодарности за 2-та посочени от вас   bouquet- не съм ходила, а толкова обичам този тип аристократични старинни къщи Shocked Даже се скарах на мъжа ми, че не ме е завел Mr. Green Joy

# 46
Първият беше приятна изненада и за мен макар да знаех за него все не стигах дотам.
Останах очарована - на малка площ безценни експонати , а и имах шанса да ме "объркат" за част от класа по изкуство който провеждаше занятие в тоя ден.
Така излушах подробна беседа за англиските класици от явно доста авторитетния им лектор.
Просто незнайно как точно зад гърба ми заключиха вратите за обикновените посетители и се озовах аз и групата колежани Simple Smile

# 47
Здравейте, април месец ми предстои една командировка до Лондон. ОБАЧЕ ще пътувам сама и ме е ужасно страх че ще се загубя! Джи пи еса ще е с мен, но съм страшно зле с ориентацията, признавам.
mallkata за Рим ми даде страхотни насоки и помощ, ако се включиш и тук с помощ ще съм наистина много благодарна.
Запазила съм си картата на метрото, която я намерих на предните страници. От летището трябва да стигна до този адрес: http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Other/2009/ … 0/WC500004772.pdf
И ще имам някакво време за разглеждане, привечер (когато предполагам всичко ще е затворено), но за снимки ще стане, стига да не вали)))
Та моля за съвети и помощ  Hug Praynig

# 48
Ina.gg - от кое летище трябва да стигнеш до там? Има общо 5 летища, които обслужват Лондон - Хийтроу, Гетуик, Станстед, Лутън и Лондон Сити. Повечето европейски градове са така устроени, че е малко трудно да се загубиш, но ти си знаеш...
Canary Warf ( където отиваш) е спирка и на Jubilee Line ( метрото) и на DLR ( Docklands Light Rail ), така, че е лесно достъпно откъм транспорт, а иначе поне в станцията на метрото имаш доста изходи в различни посоки, но има табели и си пише кой изход накъде води.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 19:16 от Pip88

# 49
Като стана въпрос за децата, ние заведохме нашия в Зоологическата градина, наистина му беше много интересно, напр. най-малката птичка колибри, хипопотама, жирафите, онази клетка с птиците.... И разбира се много много ми харесаха фламингото и пингвините, както и кафетериите им след дългото обикаляне  Hug В последствие разбрах че имало  и някаква безплатна зооградина но била по-малка с не толкова много животни.

Да е безплатна - не е, но е по-евтина от тази в Regent's Park. Много е подходяща за по-малки деца, защото има страхотна детска площадка (съвкупност от няколко такива, които разполагат с играчки за пясък, детски колелета и т.н.) и особено в по-топло време можете да прекарате там целия ден. Намира се в Battersea Park, който също е чудесно място за разходка.
http://www.batterseaparkzoo.co.uk/

# 50
Ina.gg - от кое летище трябва да стигнеш до там? Има общо 5 летища, които обслужват Лондон - Хийтроу, Гетуик, Станстед, Лутън и Лондон Сити. Повечето европейски градове са така устроени, че е малко трудно да се загубиш, но ти си знаеш...
Canary Warf ( където отиваш) е спирка и на Jubilee Line ( метрото) и на DLR ( Docklands Light Rail ), така, че е лесно достъпно откъм транспорт, а иначе поне в станцията на метрото имаш доста изходи в различни посоки, но има табели и си пише кой изход накъде води.

Мерси за отговора.  bouquet Казаха ми че трябва тази линия да хвана DLR ( Docklands Light Rail ), виж за поелта все още незнам, така че ще се включа допълнително като знам подробности.
За загубването, не съм пътувала сама и за това ме е шубе, друго си е като има някой с теб)

# 51
Да , най-напред трябва да видиш на кое летище ще кацнеш.
Изключвам да е на Лондон Сити , ако пътуваш от София отпада и Станстед  , защото там са Ryanair от Пловдив
Wizz кацат на Лутън , Изиджет на Гетуик , а останалите на Хийтроу.

DLR- a e много готин - все едно се движиш в град на бъдещето сред всичките тези небостъргачи Simple Smile
Иначе метрото също пътува дотам както вече са ти казали.

# 52
mallkata   bouquet благодаря за включването) В такъв случай предполагам ще е на Хийтроу, но нека не избързвам, ще се включа допълнително с подробности да не ви губя времето само с догатки и предположения.  Peace

# 53
Датите на полета са 17-21 април с British Airways.
http://www.britishairways.com/travel/fx/public/en_it?eId=111011& … estamp=0215081407
ето линкче. Пристигам там 16:00 тяхно време, докато отида до хотела и се настаня поне 17:30 - 18:00 ще стане, и вечерта е за нощен Лондон, по това време, май нищо няма да работи((, Другите дни пак след 18:00 часа ще мога да се разхождам, та ако може да ми подскажете в близост до http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Other/2009/ … 0/WC500004772.pdf
този адрес какво мога да разгледам, то за музеи ще е абсурд  Sad

# 54
В петък част от Британския Музей е отворена до по-късно. Можеш да планираш след като разгледаш сайта му, ако ще си там в петък.
И изобщо има доста музеи и атракции, които са отворени и след 18.30. Виж този списък и разгледай сайтовете на атракциите, които си избереш, за повече пдробности: http://www.timeout.com/london/museums-attractions/features/7710/ … nd_galleries.html
И тук: http://golondon.about.com/od/thingstodoinlondon/a/lateopenings.htm

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 10:39 от Old Sport

# 55
Ина - този период - втората половина на Април  е обикновено една от най-хубавите в Лондон - надявам се и времето да е на твоя страна. Щом си със БА - значи кацаш на 5-ти терминал на Хийтроу. Не казваш къде ще е хотела ти и знаеш ли как да стигнеш до там ( маршрута можеш да провериш чрез www.tfl.gov.uk ). След като не си пътувала сама преди надявам се, че знаеш, че трябва да си на летището поне 2 часа преди полета. Внимавай на връщане, защото това означава, че трябва да си на 5-ти терминал около 6.30 сутринта, а по това време градския транспорт е по-нарядко и трябва да предвидиш достатъчно време за да си на летището в този час. При всички положения ще имаш смяна на транспорт, освен ако не те закарат на летището.

До Canary Warf се стига или с метрото или с DLR.
Ако искаш забележителности в близост до Canary Warf  - по линията ти на DLR в едната посока са  Greenwich ( обикновено целия в нарциси и цъфтящи магнолии по това време на годината) & National Maritime Museum, а в обратната посока - Tower of London, и малко по на запад St. Paul's Cathedral. А с метрото или с автобус - всичко е достъпно.

# 56
Ина - този период - втората половина на Април  е обикновено една от най-хубавите в Лондон - надявам се и времето да е на твоя страна. Щом си със БА - значи кацаш на 5-ти терминал на Хийтроу. Не казваш къде ще е хотела ти и знаеш ли как да стигнеш до там ( маршрута можеш да провериш чрез www.tfl.gov.uk ). След като не си пътувала сама преди надявам се, че знаеш, че трябва да си на летището поне 2 часа преди полета. Внимавай на връщане, защото това означава, че трябва да си на 5-ти терминал около 6.30 сутринта, а по това време градския транспорт е по-нарядко и трябва да предвидиш достатъчно време за да си на летището в този час. При всички положения ще имаш смяна на транспорт, освен ако не те закарат на летището.

До Canary Warf се стига или с метрото или с DLR.
Ако искаш забележителности в близост до Canary Warf  - по линията ти на DLR в едната посока са  Greenwich ( обикновено целия в нарциси и цъфтящи магнолии по това време на годината) & National Maritime Museum, а в обратната посока - Tower of London, и малко по на запад St. Paul's Cathedral. А с метрото или с автобус - всичко е достъпно.

Е, не)))))) Така хубаво си ми го описала, че вярвай ми изчезна ми и страх и всичко) Хотела още незнам кой ще е със сигурност, но се предполага, че ще е този
http://www.galahotels.com/detail.aspx?HotelId=163497
Да, така ми казаха че с DLR рябва да пътувам. но разучавам тепърва и даноуспея до тогава да науча наизуст кое къде)

# 57
Inna - ако това е хотела - местоположението е супер, защото е много близо до Marble Arch. От летището до там има разни варианти, но при всички положения ще е със смяна на транспорт. Наблизо ти е Oxford Street за малко шопинг ( виж какво би те интересувало и на сайтовете на магазините можеш да видиш и работно време, но като цяло затварят по-рано отколкото сме свикнали в БГ). Има доста забележителности, които са ти в близост и до хотела - Бъкингамския дворец е недалеч дори и пеш, Хайд Парк, и много други. От хотела до Канари Уорф се стига със Central Line на метрото до станция Bank, малко пеша и отиваш на DLR ( това е надземна теснолинейка) и с нея до крайната цел. Всички линии на метрото ( които евентуално ще ползваш ) са устроени на принципа - движение на изток (Eastbound)  или запад (Westbound). Т.е. примерно когато от хотела искаш да отидеш до Канари Уорф и вземеш Central Line на метрото следваш табелите за Central Line Eastbound ( понеже отиваш в източна посока). След това обратно като се връщаш към хотела си Westbound. Единствено си проиграй варианта за връщане към летището защото тогава ще ти се наложи да тръгнеш с първите влакове за летището за да си навреме.

# 58
За шопинг едва ли, но няма да пропусна да мина по Оксфорд стрийт)) каза ми че до хотелчето е магазина Примарк, аз много го уважавам)) Тръгвам с големия куфар да накупя на детето разни нещица))) Иначе е чудесничко, че всичко което описа е достижимо, ще си направя някаква програмка, записвам си чинно което си ми написала. Аз така или иначе само вечер ще мога да обикалям, но мъжа ми ще е с мен, а той ще е сам по цял ден, така че той ще пълни очи, аз после ще гледам на фотоапарата))))

# 59
ina.gg , не знам дали забеляза по-горе линковете, които ти пуснах - има предостатъчно музеи и атракции, работещи до късно, особено щом ще сте отседнали в центъра. Да си в Лондон и да гледаш само снимки на фотоапарата, не е честно  Wink Не си го причинявай. Къде-къде по-ценни неща има да се видят освен Оксфорд стрийт Peace

Общи условия

Активация на акаунт