Отговори
# 195
  • София / Пловдив
Мерси на всички за инфото за флумастерите! Ще търся тези дни от изброените модели.

Аз взех обувки на КиК, точно защото всичките ни от пролетта са спортни модели. Пък госпожицата твърдо е решила, че на първия учебен ден ще бъде с пола. Иначе дрехи някакви специални за училище няма да купувам за сега. Като изкарам есенно - зимния гардероб и видя колко от нещата ни стават  Crazy тогава ще преценявам. Нямат униформи в първи и втори клас.

.... май ще се ориентирам към Herlitz, иска ми се да е комплект с несесери и сак за физическо, но в тези сайтове немските са намалени само разни момичешки модели... Трябва да дебна за момчешки, щото 200 лв и кусур не ми се дават.....

В немския сайт на Херлитц има хубави момчешки комплекти. Раница + чанта за физическо + два несесера /единият е зареден с моливи/, излизат към 110- 120лв. Можеш да поръчаш през представителите в Бг, доставката отнема 2-3 седмици, още имаш време.

# 196
Ей, супер, много ти благодаря! Точно вчера разглеждах този сайт от линка на SZA и се убих да търся цени и начин за поръчка и няма, и няма! Викам сигурно аз съм зле, как поръчват хората... и реших, че е от mytoys и другите сайтове, които бяхте дали. А на българския сайт на Херлитц нямаше същите тези модели, значи ще се обадя и ще питам.

# 197
  • София-България, Израел - където си поискам
Всички "маркови" фулмастери издържат дълго време  Peace много е важно и кога са произведени. Аз купувам от книжарници, където имат оборот и не могат дълго да се задържат в магазина Peace
Днес купих обувки от КиК за 45 лв, харесаха ми ,а и на първокласника също Grinning мери и едни на Капчица, но го стягаха и не ги купих Peace
Валенцето, и от мен поздравления за покупката на чанта Wink много ми хареса Peace
На всички само хубави емоции  bouquet

# 198
  • София
И от мен честито на всички напазарували. Ние сега се връщаме от море, зарязахме децата малко и на планина.
Още нищо не съм купувала, като си дойдат на 6-8 септември ще вземем раница, а за другото ще изчакаме РД по класове/08/09/.
Дрехи има доста, ще купим и униформата. Обувки ще видим какво ще е времето, ще трябват едни затворени....

# 199
  • На черешата
 Хайде и аз в новата тема.
 С обувките проблеми нямаме за сега, моите девойки са с малки крачета. Каката сега ще е 4-и клас, а още е на 33-и номер, малчо носи 30. Дрехи за първия учебен ден не сме купили, нищо не мога да харесам, а времето си наближава.  ooooh!

# 200
Аз поръчах и обувки за сакото (дано съм уцелила размера), ето такива (надлежно одобрени от татко му, че у дома той отговаря за избора на обувки Simple Smile). Мисля с това да приключа по тоалета - ризи и панталони има. Остават ми едни гуменки, че пристигналите от поръчката са му големи и май съм готова и с физическото. Други дрехи специално няма да купувам...

Честно казано, аз също купувам адски рядко от тук на редовни цени - само в краен случай (като едно яке от Окаиди миналата зима примерно, но според мен си струваше от всякъде 100-те лева). Купувам или от чужбина онлайн, или тук от намаления (сега има във Fox и онзи ден им купих по едни къси карирани панталони и по две блузки с якички - всичко излезе общо 70 лв). Просто смятам, че цените тук са много надути, а много малко са магазините, които правят истински намаления (тази година за първи път хванах намалението в Бенетон на първия ден и наистина си струваше, тъй като още имаше хубава стока, та им накупих за пролетта и другото лято).

# 201
Привет и от мен. Не съм писала скоро, но ви следя. За мен днес приключи изцяло пазаруването за училище. И за двете госпожици. Несесери - доста добри от Метро с 2 ципа (фирмата е Norex), пълни са, но двете веднага раазкараха нещата от вътре и си наредиха свои си. Фулмастри - купувам традиционно 24 или 30 цвята на Хемус марк - предоволна съм - издържат понякога и повече от година. Тетрадки пак от Метро - съвсем прилични са цените. Пак от там - саморегулиращи се и залепващи прозрачни подвързии в няколко размера. Както и блокове на Фабер-кастел (по 5 в опаковка) и тефтерчета за записване на домашните.
От Оринж взех комплекти линии - гумени, пластични, огъват се, не се чупят  - с две думи идеални (линия, триъгълник и транспортир). Пак от там гуми и острилки с контейнер за 2 размера моливи - дебел и стандартен. Поискаха си някакви етикети, та и това.
Дрехи имаме, та чак са се зарили. Анцузи и маратонки взех от Спортдирект, дойдоха бързо и са с отлично качество, като за малката има черните маратонки Адидас с 3 лепенки, които някой беше пуснал преди няколко страници(излязоха ми 15 лири).
Чакам да им дойдат зимните ботуши от Амазон - 2 чифта високи почти до коляното, естествена кожа. Както и зимно яке за голямата от Редут-а. Малката ще наследи от кака си 2 шуби, така че има.
В момента заедно разчистваме стаята им, което се оказа доста бавен процес, защото количството играчки е  #Crazy Някой беше споменал, че се чуди за бюра и разпределения. В детската стая има долно легло, на Г-образно горно легло (което виси от тавана, като и двете са размер като за възрастен човек), 2 двукрилни гардероба, 2 високи шкафа, 1 нисък, 1 ракла, както и Г-образно бюро с чекмеджета, което сме правили преди години с баща им сами и е доста голямо (всяко рамо е широко по 70см и дълго по 150см) с въртящ стол на колелца. Всичко го побираме в стандартна панелна стая 4,20 на 3,60м. И си има предостатъчно място по средата свободно. Бюрото обаче никога не е ползвано за учене, а само за компютъра. За тази цел се използва кухненската маса.
Относно колко знания има всяко дете - хич и не се притеснявам, че детето ми не може да чете или пише. Ненаучено няма да остане, оттук нанатък го чакат достаа годинки само уроци. Затова и не правим нищо в момента. Само игри. И не, не съм и грам притеснена, че дъщеря ми ще учи 1 час английски на седмица. Ако съм честна, даже искам и него да го няма. Английският език  искат не искат ще го научат всички, но българския...Едно време като сме започвали чуждия език от 5 клас и какво - който иска ще се научи, това е. И въобще няма да записвам малката на допълнителни уроци по език - напатих се достатъчно с доста школа, аз ще се занимавам и с двете. Може да съм консерва в това отношение, но не искам да си кривя душата.  Naughty

# 202
Наистина цените в БГ са много надути, дори и с ,,намаленията" Money.Няма такива цени никъде...Аз накупих дрехи на децата тази година от Италия сега от намаленията, всичко на цена от 2,5 EUR(тениски за излизане) -5.00(блузи с дълъг ръкав и къси панталони)-10.00(дънки и панталони, есенно яке за малкият) до 15.00 ЕUR най-скъпото нещо- зимно яке и яке за есента с две лица от OVS).Човек ако има възможност да се снадбява от чужбина е най-добре.Хубаво е , че вече има и такива сайтове и у нас, та можеш и он-лайн да пазаруваш хубави дрехи.Хората като правят намаления , правят истински намаления, така, че да могат всички да се облекат и обуят...
Само за обувки се чудя какво да правя -дали да купувам,  Вики има маратонки нови, кецове също и не знам дали има смисъл да взимам нещо по-официално.... newsm78

# 203
  • Пловдив
бим бам няма ли да сте с униформата на първия учебен ден?

# 204
Taка, сагата с раницата приключи. Сашо доволно отнесе от Метро тази. Сега остава да намеря готин празен несесер, че моливи и флумастри имаме достатъчно. Риза и обувки има. С други думи с едрите покупки приключих. Сега остава само да дойде 01,09, та да имам списак за канцеларията.

# 205
  • Чикаго / София
Аз си признавам, че като ви чета какви пари давате за раници и дрехи очите ми стават ей такива  Shocked

Ама нали не съм в Бг, и не коментирам. Аз все още нищо не съм купувала за училището, макар че почва след 10 дни. Чакам утре децата да се приберат от Бг и през седмицата ще отидем и напазаруваме един ден.

Deja Vu ако няма да ги носи тези официални обувки през учебната година, по-добре не му купувай. Купи си му обувки/маратонки с които ще му е удобно да ходи. Аз поне не купувам специално официални обувки ако знам, че няма да се носят повече от веднъж-два пъти. Предпочитам да купя тоалет който да се връзва към обувките които има и са му/ й удобни за всекидневно ползване.

Много симпатични раници сте купили. Харесват ми, макар че както казах цените ми се струват космически  Crazy

# 206
  • Пловдив
Ние вече имаме раница от Метро http://www.herlitzbg.com/popup.php?id=58&pageno=548 от този модел. Нашата е зелена с футболист. Joy Подарък му е за Р.Д. Днес се чудех, как ще му бъде по удобно дали да купя по голям несесер с моливи и флумастри, или да ги взема по отделно.

# 207
  • Варна
Честито за придобвките! Покрай вас и аз тръгнах да избирам раница с крачета, обаче засега никъде не съм открила... е, търсих само в два-три магазина (Варна)

# 208
  • София / Пловдив
бим бам няма ли да сте с униформата на първия учебен ден?

Ти сега ме разби!
Аз разбрах, че до трети клас нямат униформи.
Питах уж, като я записвах...  Rolling Eyes или аз не съм разбрала, или не са ми казали наистина нищо за униформи.
Сега се чудя да чакам ли родителската среща през септември или да ходя да ги питам още сега?

# 209
  • Пловдив
За съжаление и аз се изненадах като теб преди няколко дни...има го поместено вече в сайта на у-щето.
Знам, че има и други в темата от малката Лиляна и затова писах,много хора незнаят все още...
Аз също ще чакам род. среща...

Общи условия

Активация на акаунт