Отговори
# 510
Още нищо не сме купували  Embarassed връщам се да ви чета.

За обувките - 35-ти носи, и на тези номера вече започват обувките за големи, с токчета и др. щуротии, все към тях й шарат очичките  Twisted Evil

# 511
  • Sofia
Снощи в крайна сметка поръчах тези обувки, нямаше нейния номер, та взех по-малкия, били уголемени. Дано й станат, поне за 15ти, пък после ще го мислим още.

# 512
  • София
И аз съм от по - безотговорните.
Все още нищо не съм приготвила.
Като че ли друго ме вълнува много повече - предстоящата родителска среща.
Предлагам всяка от нас да напише своите въпроси, за да обменим идеи.
Мен като че ли най - много ме интересува, какво е направено за сигурността на децата.
Има голям булевард на 20 метра от входа на училището и мен лично тръпки ме побиват, ако някое бъде изтървано от поглед и успее да излезе само извън пределите на училището. 

# 513
Поздрави от село. Прибрахме се отпочинали и заредени с нови сили.

Днес ще щурмувам книжарницата, за да напазарувам учебници и после и склада за униформи - за 2 панталона и 2 ризи. Другото му става все още от миналата година.

В сряда е първия учебен ден!

# 514
  • София
Ей Шунка, мислих си, че моето момиченце е с малко краче (28 са и леко малки, а пък 29 са и големи), но вие ни надминавате.

Много моля, ако някой си е взел вече документа за еднократната помощ от училището да ми даде повече информация за текста. Нашето у-ще е с по-различен статус и не знам дали имат готов текст.

# 515
  • Sofia
Маминко, все пак е с 1 година по-малка Wink

# 516
Снощи в крайна сметка поръчах тези обувки, нямаше нейния номер, та взех по-малкия, били уголемени. Дано й станат, поне за 15ти, пък после ще го мислим още.

Шунка,идеални са,дано са и удобни Simple Smile,
Нарцис,аз също нищо не съм купувала,всичко е от миналата година,Васко го обличам с по-изсипани дрехи,широки тениски и ризи,панталоните също,той е висок-130,а слаб,така че му вземам горни дрехи за 9-10 годишни,а от миналата година носи панталони за 8....,
Немирница,вие къде сте??
Маминко,за какво иде реч??За първи път чувам за такава еднократна помощ Rolling EyesТи си осведомена за всичко,ще крада информация,може,нали Simple Smile

# 517
  • София / Пловдив
....За първи път чувам за такава еднократна помощ Rolling Eyes...

Еднократна помощ в размер на 150лв. за първокласници, полага се на семействата с по-нисък доход. Най - общо казано, ако взимаш детски, ще вземеш и тази сума.

# 518
  • Варна
Маминко, когато отидох в нашето училище ми дадоха да си попълня моите си данни/т.е. на детето/ във готови форми. Съдържаха горе-долу следния текст : Служебна бележка, в удостоверение на това,че дете..... е записано в първи клас редовна форма на обучение в паралелка ... към училище.... Логото на училището отгоре+телефон и адрес. Отдолу дата, подпис на директора /в случая на секретаря/ и печат. И задължително изходящ номер.
Еластина, става дума за 150лв отпускани от социални грижи, на тези родители, които отговарят за критерии за детски надбавки.

# 519
  • Пловдив
Ей Шунка, мислих си, че моето момиченце е с малко краче (28 са и леко малки, а пък 29 са и големи), но вие ни надминавате.

Много моля, ако някой си е взел вече документа за еднократната помощ от училището да ми даде повече информация за текста. Нашето у-ще е с по-различен статус и не знам дали имат готов текст.

Взех документа от училище, имаха готово бланка УДОСТОВЕРЕНИЕ, че е записан в 1а клас за учебната 2011/2012 г. Според мен във всяко училище имат такива бланки. В петък подадох документите, в Социалните тъй като този месец подавам и  за детски надбавки взех от училището 2 такива удостоверения.След 15.09  ще взимам ново удостоверение от училището, че сме започнали първи клас, което ще приложат към документите за детски надбавки.

# 520
....За първи път чувам за такава еднократна помощ Rolling Eyes...

Еднократна помощ в размер на 150лв. за първокласници, полага се на семействата с по-нисък доход. Най - общо казано, ако взимаш детски, ще вземеш и тази сума.
Значи не ме касае,но пък около мен има доста хора,които ще информирам.Благодаря,Бим Бам и Антония Simple Smile

# 521
  • София / Пловдив
..... Взела съм удостоверение да му изкарам карта за градския транспорт. .....

Кога ви го дадоха това удостоверение?
Когато занесохте в училището и документа за прехвърляне от градина в училище ли?

# 522
Еластина, хм, я да взема да напиша в профила си. Крайно време е.
В най-прекрасното село -столица живеем.

За най-доброто приятелче на Стефи и за учителката взех по една книжка със стихове на Леда Милева, преведени на английски език. Само дето идея си нямам какви са традициите тук и дали се подарява нещо дребно или букет на учителката в началото на учебната година. Миналата година Стефи почна училище с месец закъснение......Но явно без поздравителна картичка няма да се разминем.

# 523
Относно обувките - моята я считам със сприличен по големина крак - 31. Взех тези http://www.javari.co.uk/dp/B004VPMQMU?ie=UTF8&ie=UTF8 - цената ми е супер като за кожа.

За еднократната помощ - само напомням да си проверявате в уверенията от училищата да пише че детето е записано за ПЪРВИ път в първи клас. Това им е изискване на социалните. След като в моето не го пишеше и се разправяхме с началничката може ли дете на 6 години да е за втори път и тя ме увери, че може, тъй като имала деца на 5 години в 1ви клас. Та се връщах да ми издават ново уверение. А иначе аз получих еднократната помощ още преди 1 седмица (бях подала документите края на юли) и вече отиде по предназначение.  Crazy

# 524
  • Пловдив
..... Взела съм удостоверение да му изкарам карта за градския транспорт. .....

Кога ви го дадоха това удостоверение?
Когато занесохте в училището и документа за прехвърляне от градина в училище ли?

Отидох в училището и си поисках. Взех на веднъж 3 удостоверения- 2 за социалните и това за градския транспорт. В Пловдив в началото на учебната година се получават километрични опашки  пред бюрото за ученически и студентски карти, дано да успея да си спестя висенето с часове.

Общи условия

Активация на акаунт