Отговори
# 165
  • Варна
Не знам дали й е пластмасово дъното, но е твърдо. Има крачета. В Метро беше 77.99 лв с ДДС-то.

За избора на училище - то е същото като съседите, не си ги избираш, поне докато не можеш да си платиш подобаващо. И на мен не ми харесват много неща, някои родители не са ми симпитачни, ама като не мога да си позволя да я пратя в частно училище във Великобритания, например, си трайкам и се задоволявам с възможностите си.

Едва ли може всички родители да са ни симпатични, даже и частното училище (където и да е то).
Важна е средата, но е важно и детето, къде то би се чувствало добре (някъде може и да го смачкат, на друго място да го теглят нагоре), а това зависи до голяма степен и от учителката в начален курс.

Всеки като родител иска най-доброто за детето си. Когато аз бях ученичка, майка ми ме съветваше да бъда приятелка с по-добрите ученици, да се вписвам в тяхната среда, да се старая да достигам техните знания. Не че не го правех, но отговора ми винаги беше: "ако на отличниците, майките им ги съветват същото, дали ще искат да си играят с мен и да сме приятели"  Crazy

# 166
  • Страната на чудесата
Като чета тук умотворенията на родителите, и ми става жал за някои деца.
Нещата определено се преекспонират, и това за първи клас ooooh!
Детето според мен не трябва да бъде натоварвано с очакванията на родителите то да бъде по- и най-. Но, всеки сам решава.

# 167
  • Варна
Като чета тук умотворенията на родителите, и ми става жал за някои деца.
Нещата определено се преекспонират, и това за първи клас ooooh!

И на мен така,затова и не пиша. Crazy
Стерилна и идеална среда няма никъде,дори и в  частните,прескъпи чужбински у-ща.
Полезно за децата е да израстват в смесена такава,да се сблъскват с всякакви индивиди и сами (подковани с възпитанието и личния пример на мама и тате до 7годишна възраст,а и по-нататък разбира се) да си избират приятелите,начина на живот и от какво и доколко да се влияят. Laughing

# 168
  • Страната на чудесата
Именно, Деси, най-после някой мислещ newsm10
Цял живот в най-добрите условия, осигурени от мама и тате, и стават едни прекрасни .... Sick

# 169
jj okocha не съм амбициозен родител - държа само на език и спорт що се отнася до 7 клас. много ли е ? но да не получа и това ми се вижда прекалено. децата трябва да се развиват естествено според мен и съм далеч от академични знания и постижения в този период. но главите са им достатъчно празни и могат много лесно да усвоят език - който освен това ще им служи цял живот, за разлика от всеки друг предмет. проблемът е че няма явно  система и кадри. Може ли да те помоля щом си учила италиански, д ами кажеш мнениято си за 105 училище, което също е с италиански и доколкото разбрах имат и съвместни изпити или изяви с италианския лицей ?
и да ти кажа без да ми се сърдиш, мисля че от всички нас тук твоята майка е най амбициозният родител Simple Smile някакси е странно тя да го каже това за нас. още повече по онова време беше ясно кой ще учи в този лицей и факта че е успяла да те вкара и да си осигури спокойствието е чудесно. обаче това не може да се каже за никое друго училище в софия - с разградени дворове, с персонал без знания, с всякакви деца, с мизерни условия и ужасна храна и т.н., така че е разбираемо за мен хората да питат и разпитват за някое свестно училище. а доколкото виждам лицеят в горна баня пак се запълва само с деца на наши "величия", така че явно всичко си е постарому. или с две думи аз явно съм точно като майка ти - търся училище, което ще ми донесе спокойствие, но нямам връзки или пари за лицея в горна баня. и затова толкова питам, ясно е че накрая каквото стане.

# 170
Именно, Деси, най-после някой мислещ newsm10
Цял живот в най-добрите условия, осигурени от мама и тате, и стават едни прекрасни .... Sick

бих вметнала че сегашната принцеса на Англия точно така е прокопсала - с пари и с попадане в подходящата среда. нима  всеки родител не иска детето му да е сред по качествени хора в училища и колежи, в работата си и изобщо нявсякъде ?

# 171
  • Варна
Anaise ,разсмя ме! JoyКое точно ти гарантира,че щерката на богаташа или пък синчето на семейство от лекари да речем са перфектни,за да общува твоето дете с тях.Говориш за химери разни!

# 172
Anaise, аз и моето попадане в лицея не е удачен пример, защото моите родители - учителка и работник в Кремиковци - изобщо не са търсили нещо по-специално за мен. На изпита за ДГ бях пратена п опрепоръка на възпитателките в кварталната ДГ на принципа "що пък да не се пробва". После съм си минавала по стандартните процедури и цедките на всички следващи нива. Споменах го не по този повод, а за да ти кажа, че независимо от това, че НУКК и лицеят са прехвалени, както казваш, дават ти среда от "величия" и пр. шансовете ти на пазара на труда са като цяло еднакви с другите хора. Каквото и където и да си завършил като си смотан и некадърен няма да ти се получи.
Както виждаш аз не драпам там да си вкарам детето.
За 105-то представа нямам.
За празните глави и езиците съм напълно съгласна. Дете на двуезично семейство съм. Даже водих проекто-първолака на Helen Doron английски още като беше на 2-г., но пак повтарям, всичко си зависи от детето. Ти можеш да го боднеш в най-идеалната среда, но то да не се чувства добре там и после кой ще е крив?

Писах, писах и забравих за гара Искър  Laughing
Ходих там и раници намерих само на втория етаж. Там има една чудна госпожа, която ми даде много акъл. Харесах два вида раници - 55 и 65 лв. Заредени несесери - 18 лв. По евтината раница е само с твърд гръб. Тази от 65 е с твърд гръб и дъно. Като цяло се спрях на втората, но ще мина утре и през Метро, а в понеделника през склада на Пласи, които вкарват продуктите на Милан. Имат уникални несесери и ученически пособия.

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 14:15 от jj okocha

# 173
бих вметнала че сегашната принцеса на Англия точно така е прокопсала - с пари и с попадане в подходящата среда. нима  всеки родител не иска детето му да е сред по качествени хора в училища и колежи, в работата си и изобщо нявсякъде ?

Това е не подходящ пример за мен. Толкова ми е жал за това момиче, изглежда измъчена.
Искрено се надявам изборът да е неин, а не на родителите и  Laughing

Колкото до нас. Направила съм избор за училище на детето, направила съм избор за начална учителка (още не се знае дали ще сме при нея). Ще се опитам да я насочвам през годините. Но какъв ще е точно резултата времето ще покаже.
И колкото повече расте детето, толкова повече свобода на избор ще и осигурявам.
Най-голямата грешка според мен е да принудим децата да изживеят нашия живот (или този за който ние мечтаем)

# 174
Цитат на: rummi_pl link=topic=601809.msg19466422#msg19466422
Ще се опитам да я насочвам през годините. Но какъв ще е точно резултата времето ще покаже.
И колкото повече расте детето, толкова повече свобода на избор ще и осигурявам.
Най-голямата грешка според мен е да принудим децата да изживеят нашия живот (или този за който ние мечтаем)

Мда, много точно казано...

# 175
  • Варна
Моля варненци, които вече са си купили раници/чанти да пишат от къде. Аз засега нищо не съм купувала, изчаквам родителската среща. От тази тема научих, че флумастри не са необходими в I клас, а се бях засилила да търся.  Желая успех на всички първолаци и родителите им Simple Smile

# 176
  Привет момичета ! Колко много сте изписали , някак като ви чета ме обзема някаква еуфория може би защото нищичко не сме купили все още, иначе благодаря за инфото относно раници и канцеларски материали   bouquet , а иначе относно подбирането на "стерилна " среда за детето ми изобщо не искам и не му създавам такава  Simple Smile

# 177
  • Deutschland/HE
Моля варненци, които вече са си купили раници/чанти да пишат от къде. Аз засега нищо не съм купувала, изчаквам родителската среща. От тази тема научих, че флумастри не са необходими в I клас, а се бях засилила да търся.  Желая успех на всички първолаци и родителите им Simple Smile

здрасти Simple Smile
на нас ни искат флумастри /ОУ"Раковски/. Интересни раници видях и в Пъблик-а.
Поздрави на Дани.

# 178
  • Варна
Охоо, откога не сме се засичали, много ми е драго!

Ще проверя в Пъблик-а, благодаря!

Много поздрави на Катето и Боби (когото май не съм виждала...)

# 179
  • Sofiа
Леле, много пишете, не мога да смогна да ви изчета Crazy
И сериозни теми обсъждате newsm78 Моето мислене за избора на училище си го "измислих"  през първата половина на годината, изживях си всички терзания и съм изчерпана. Сега вече въобще не се връщам да разсъждавам по въпроса Stop С пазаруването за ученика също приключих. Надявам се до 2 седмици да му е готова и новата стая и да се свърши вече с подготовката окончателно Mr. Green Нямам търпение да стане септември вече Blush

Общи условия

Активация на акаунт