Отговори
# 255
  • Пловдив
Раницата на моята госпожица е като на Yana_a_n, но аз я поръчах от немския амазон и с доставката до тук в митницата на Пловдив излезе - 138 лв. Много е красива наистина, както и всички от тази серия.

И аз съм давала на Креми да опита газирано, но на нея не й харесва - така че притеснения за това нямам. Не знам и аз как седи въпроса със закуската сутрин, но докато се ориентираме ще се закусва у дома, макар че е много трудна на ядене

# 256
  • София / Пловдив
....
Да ви питам - вашите пият ли газирано? ......

Да, пие. Обича много газирана вода и фанта, на кока - колата също налита, но от нея давам по две - три глътки само.

Аз не съм привърженик на забраните, защото според мен те провокират обратния ефект. Въпросът е да се научи сама да ограничава количествата на "полезните" храни и напитки. Още се чудя дали да давам джобни пари, при положение, е ще имат закуска и обяд, а ще слагам и по нещичко в чантата да подхапва.

# 257
  • Magrathea
И аз още се чудя за джобните. Иска ми се да започва да започне да свиква, че има определени пари и да се научи да разполага с тях

# 258
Oooo, ммммного за завиждам, че не давате на децата газирано и аз се старая, но аз съм пристрстена към кока-кола и за да не им давам, т.е за да не ги изкушавам не си купувам вкъщи, обаче купя ли си с тях няма начин да не им сипя, въртележка... и на тях им харсва. Еми, като беше "бебе" (на около 1и1/2 си топваше пръста в чашата ми и казваше " мммммм, хуба ако" (понеже татако и казваше: "недей!, акано, акано" и правеше физиономии на погнуса. Сладко не налитат и много си говорим, надявам се да не залитат, когато няма контрол, покрай другите деца. Моите момичета закусват вкъщи рано преди градина, защото не харесват закуската в градината, а като знам и как ядат на обяд предпочитам да ги видя, че поне са закусили, обикноено зърнена закуска с пр.мляко или мюсли с кисело мляко или топла вода с мед, или препечена филийка с масло и чубрица примерно, и чай ( или в краен случай с филе, ако много настоявам), малко са ми злояди и ако може да карат само на хляб с масло и крастевици, нищо друго няма да хапнат, можееее малко сиренце и мляко и до там, задължително супа за вечеря.
 Еми си хареса тази раница: http://www.rakers.net/zsale/herlitz%20flexi%20cat%201.jpg Не искала розова, защото всички, щели да имат розови, чудя се само как предаде, любимото лилаво

# 259
И аз още се чудя за джобните. Иска ми се да започва да започне да свиква, че има определени пари и да се научи да разполага с тях

Напълно подкрепям и аз се чудя за джобните. Иска ми се да се научи от малка да премисля покупките си. В тази връзка имам големи колебания дали да и давам парите за няколко дни или ден за ден. На времето аз получавах парите си ден за ден и никак не успявах да си ги пестя, знаех, че днес като си похарча всичко утре, ще получа пак, докато по стечение на обстоятелствата или пък си е било съвсем съзнателно решение на родителите ми (може би това е по-вярното, но го разбирам чак сега) започнах да получавам в 3 или 4ти клас всички пари за седмицата на куп. Един път си ги загубих, един път ме обраха, няколко пъти си ги похарчвах за някаква глупост в началото на седмицата ( като си представите, какъв ограничен брой "глупости" имаше по мое време, за разлика от сега) и оставах да гледам тъжно до края на седмицата, в един момент започнах да бъда толкова премерена в покупките си, че чак стисната понякога, не знам кое е по-добре

Извинявайте за дългите постове, дано не съм ви досадила прекалено.
Ще следя с огромен интерес темата за джобните  Peace

# 260
  • София
И аз съм се замислила за джобните, въпреки че предвид наличиео на закуска и обяд, най-вероятно ще бъдат изхарчени за снакс! В началото мисля да не давам джобни, че ще й дойдат малко ножко нещата, за които да се грижи - учебници, тетрадки и т.н., всичко да е прибрано, но към средата на първия срок ще започна. Дано устоя до тогава, че ние имаме и кака, на която се дават джобни/понякога за няколко дни, а понякога и за деня, зависи/, и малката и тя ще започне да иска да е като кака си и да има джобни.
А телефон ще носите ли в 1ви клас, решилили сте вече?

# 261
На нас учителката категорично забрани да носят телефон.
Жената обясни, че нейният е винаги включен, и ако има някой притеснение - може да звъни на него, или тя се обажда.

За забраните - не забранявам да яде и пие нищо, но и нищо не карам на сила. Яде и пие каквото поиска, не я ограничавам. Но тя е много слаба. Вчера се мерихме, за една година е качила едва 800 грама и едвам ги докарваме до 21 кг.

# 262
  • София
Ауууууу, Алекс, много сте финни Grinning ние сме над 30, ама и тя си похапва. Не е дебела или пълна, но въпреки това ограничавам тестеното и сладкото.

За телефона - и нашата госпожа предложи да не даваме телефони, но една мама беше категорична, тъй като е имало някакъв инцидент със сина й, в който ако имал телефон нещата щели да са различни, та не знам. На следващата родителска преполагам пак ще се повдигне този въпрос newsm78

# 263
  • Magrathea
Газирано обича, но рядко позволяваме и то по малко.
За телефона- дадохме й телефон преди половин година с цел да свиква, да не го забравя. Сега всеки ден си е с нея. Мисля да я науча да изключва звука, забрана от учителките няма.

# 264
  • София / Пловдив
....
А телефон ще носите ли в 1ви клас, решилили сте вече?

Да, решили сме - ще носи.
В часовете ще стои изключен или без звук, но ще го има в нея и ще знае, че в междучасията или на обед може да ми се обади.
Родителска среща още не сме имали, за да чуя и госпожата какво ще каже, но в правилника на училището, качен на сайта, пише само, че в час не могат да използват мобилни телефони. Забрана като цяло няма.

# 265
Моят първокласник също ще има GSM с изключен звук в у-ще.Ще определим едно време напр.след края на редовните часове да  се обажда на мен или баща му.(това ще е просто за наше спокойствие.)За джобните сме решили че ще му даваме по 1 лв. на ден и се надявам да ги ползва разумно,е със сигурност ще продължа с разговорите в къщи кое е добро за него и кое не да купува.

# 266
Малко позакъснял запис.  Simple Smile

Имам въпрос към родителите, избрали да вземат децата си на обяд- дали е редно детето вече да прекрати следобедното спане?

# 267
Аз съм привърженик на следобедното спане, но  мисля ,че детето трябва постепенно да го намали като компенсира това с по-раното лягане вечер. Виждам че децата на тази възраст имат нужда от доста сън/ нещо , което като че ли не им го осигуряваме/ А вече като ученици трудно ще могат следобяд да спят!

# 268
 Извинете , исках да кажа че в сайта -часът на мама има интересни неща от д-р Михайлов за първолаците. Там той съветва  ,че е необходимо за нашите деца е повече сън и повече игри!

# 269
  • София
Аз съм привърженик на следобедното спане, но  мисля ,че детето трябва постепенно да го намали като компенсира това с по-раното лягане вечер. Виждам че децата на тази възраст имат нужда от доста сън/ нещо , което като че ли не им го осигуряваме/ А вече като ученици трудно ще могат следобяд да спят!

Аз съм напълно съгласна с това мнение. Имат нужда от сън и още как, но си зависи от детето. Има деца, които отдавна не спят през деня, няма сега да се мъчат я. Но моето спи, кога повече, кога по-малко, не съм я отучвала насила през лятото, дори напротив. През годината подкрепям по-ранното лягане, напр. най-късно 21 часа. Надявам се то да компенсира липсата на дневен сън. Ще я наблюдавам, тя ще си покаже.

Общи условия

Активация на акаунт