Отговори
# 525
  • Пловдив
chervenokoska_2, подписа ти много ми хареса. Peace

# 526
chervenokoska_2, подписа ти много ми хареса. Peace

Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 527
  • София
....
За еднократната помощ - само напомням да си проверявате в уверенията от училищата да пише че детето е записано за ПЪРВИ път в първи клас. Това им е изискване на социалните. След като в моето не го пишеше и се разправяхме с началничката може ли дете на 6 години да е за втори път и тя ме увери, че може, тъй като имала деца на 5 години в 1ви клас. Та се връщах да ми издават ново уверение. А иначе аз получих еднократната помощ още преди 1 седмица (бях подала документите края на юли) и вече отиде по предназначение.  Crazy

Точно заради такива "тънкости" много моля, който има пълния текст да го напише тук. Нюанси много - Удостоверение ли, Служебна бележка ли и т.н... Hug

---------
Edit: В нашето училище може би ще съм единствената, която ще си вади такова и за това искам да съм подготвена заради по-специалния статут.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 12:04 от maminko

# 528
Би трябвало в училищата да имат готовите текстове - все пак не издават такива бележки за първи път. Просто се казва за какво е необходима - еднократна помощ, детски надбавки и тем подобни. Единственото, за което се хванаха социалните е, че липсва написаното "за първи път". Иначе останалото е стандартно - имена на детето, първи клас в .... училище за учебната 2011/2012г.

Аз не вадя карти на децата със снимка, тъй като не виждам смисъл от тях. Не пътуват с градския транспорт, не са им необходими някъде другаде за представяне. В училището ни, както писах и преди, се влиза със специален бадж, който се изработва от фирма. Бележниците досега започваха от 2ри клас, но е много вероятно да приеха изменения и от нашия випуск (ако не от него, от следващия) бележници да има чак от 4ти клас - както беше по мое време, когато началния курс беше от 1ви до 3ти клас.

# 529
  • София / Пловдив
.... Взех на веднъж 3 удостоверения- 2 за социалните и това за градския транспорт. В Пловдив в началото на учебната година се получават километрични опашки  пред бюрото за ученически и студентски карти, дано да успея да си спестя висенето с часове.

Добре си се сетила  Peace Наистина опашките иначе са километрични. Едното от бюрата е до нас и гледам, че с часове чакат, като почне уч.година или в началото на календарната, когато се подменят картите.

# 530
  • Варна
Това е нашата сл. бележка, всъщност "справка"

# 531
При нас сагата беше следната. Училището издава бележка, че детето е записано в първи клас
В социално подпомагане не я приемат, защото не пише изрично, че е за първи път. А училището не дават друга, защото тяхната си била коректна. (бележката е от една община, помощта е в друга заради моят постоянен адрес)
След поредният скандал, без който явно е невъзможно вече да се контактува с институциите, началник отдел Социални грижи каза, че не е необходима нова бележка, защото те ще си направят проверка дали сме записани за първи път в училище.
От цялата работа разбарх, че СГ не са много наясно на кого и за какво отпускат помощи  Mr. Green

chervenokoska_2 как са ти изплатили помощта. На нас ни искат втора бележка в срок от 15.09 до 28.09, че сме започнали училище и чак тогава ще я отпуснат  Thinking

# 532
  • Пловдив
rummi_pl, на мен ми казаха, че помощта за първокласници ще я получа след 1 месец, т.е. около 26.09. Втората бележка, която трябва да занеса след 15.09. е за детски надбавки. ( че сме тръгнали на училище).
Как може една и съща Администрация да  тълкува едни и същи неща по различен начин. Mr. Green

# 533
Как може една и съща Администрация да  тълкува едни и същи неща по различен начин. Mr. Green

Точно този въпрос им зададох в прав текст и никой не успя да ми отговори на него  Mr. Green

# 534
  • София
При нас пък Социалните не искаха справка за ваксинациите. Не ми казаха да нося бележка, че е започнала първи клас за детските. Само дето ме връщаха 3 пъти, като третия път накараха мъжът ми да им се покаже, че е той и той се е подписал  Laughing Навсякъде искат различни документи. Аз преди да отида се обаждам по телефона и питам. Записвам си на листче и после отивам.

# 535
При нас сагата беше следната. Училището издава бележка, че детето е записано в първи клас
В социално подпомагане не я приемат, защото не пише изрично, че е за първи път. А училището не дават друга, защото тяхната си била коректна. (бележката е от една община, помощта е в друга заради моят постоянен адрес)
След поредният скандал, без който явно е невъзможно вече да се контактува с институциите, началник отдел Социални грижи каза, че не е необходима нова бележка, защото те ще си направят проверка дали сме записани за първи път в училище.
От цялата работа разбарх, че СГ не са много наясно на кого и за какво отпускат помощи  Mr. Green

chervenokoska_2 как са ти изплатили помощта. На нас ни искат втора бележка в срок от 15.09 до 28.09, че сме започнали училище и чак тогава ще я отпуснат  Thinking

Точно същата сага имах и аз. Но от училището ми издадоха все пак новата бележка, та нещата ги оправих. Изплатиха ми еднократната помощ (по банков път - аз исках така), а това изискват в нашата община (Младост, София) - бележка за доходи, удостоверението от училището и попълнена молба. При мен имаше и решение за развод, но това са други истории. Бележка за ваксинациите се изисква при първоначално подаване за детски надбавки (и регулярно при подновяване всяка година). Ако се удостоверява, че детето е ученик - само удостоверение до 30 септември от училището. Вече няколко години я боря тая система и са големи буквоядци, за наше съжаление...

# 536
  • София
Аз още не съм подала молбата за тази еднократна помощ. Егати лудницата е, а четвъртък се връщам на работа, не искат да я приемат от мъжа ми. Не знам защо, до сега се е случвало за детски да подава той, с моята лична карта в него, ама сега не искали, да съм отидела лично... Crazy И всеки път се заяждат за нещо. Тези които сте ги получили вече - заедно с детските ли ги изплащат или на съвсем различна дата? И долу-горе колко време след подаване на всички бумаги?

# 537
  • В светлината на слънцето
Ето и добрата страна на това да не вземаш детски и такива еднократни помощи. Не се налага да се бориш като прасе с тиква с родната бюрокрация. Mr. Green

# 538
Аз ги получих заедно с детските, но според мен е съвпадение. Горе долу 1 месец след подаване на документите - подала съм на 29.07, получавам детски между 22 и 25 число на месеца (сега на 23 ми изплатиха).

# 539
Нямам нищо против, подготвям всички документи, но не ми става ясно защо в различните общини са различни изискванията  Laughing

Аз преди да отида се обаждам по телефона и питам. Записвам си на листче и после отивам.

И това съм го правила. Преди две години освен това, което по телефона казаха, ме върнаха за оригиналния Акт за сключен граждански брак  hahaha
(При все, че се бях подготвила и носех и такова копие  Crazy )

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 15:57 от rummi_pl

Общи условия

Активация на акаунт