Отговори
# 540
Немирница,сестрата на съпруга ми живее в Дъблин,миналата година бяхме там за сватбата и,много ми хареса Simple Smile
Да се отчета,след като прегледах наличните раници,установих,че твърдите гърбове ги правят тежки Crazy,та по този случай купих една на "Габол",голяма,лека ,с три джоба-различна големина и два странични за вода,моливи на разпродажба в метална кутийка за лев и шейсет Flutter,HB моливи по 15 ст. Flutter,несесер-джоб/по-лек е/,ножичка и гумичка на кохинор,тетрадки и подвързии/взех първоначално прозрачни,обаче после ми показаха едни гланцирани с трансформери и .....тях взех Joy/,това всичко без да съм ходила на родителска среща Mr. Green,мен затова не трябва да ме пускат по магазините, Crazy
Ето и добрата страна на това да не вземаш детски и такива еднократни помощи. Не се налага да се бориш като прасе с тиква с родната бюрокрация. Mr. Green

Колко добре си го казала Simple Smile

# 541
Еластина, да, и аз съм в Дъблин - D14.

Напазарувах всички учебници и само едно долнище на спортната униформа. Другото ще ползваме от миналата година. Пих кафе с една приятелка и отидох да видим и да запиша Стефан на плуване в близкия басейн. Свободни места почти няма вече, всичко е full за начинаещи. Другата седмица почват часовете им, сега съм в чуденка и на какво друго да го запиша след училище и дали ще сваря. Днес в книжарницата и склада за униформи бе манифестация..... Май не бях единствената да пазарувам 2 дена преди началото на учебната година. Crazy

Рапорт даден!

# 542
Леле, момичета, как съм пропуснала темата...

Ще ви следя, има доста полезна информация.

Успех на всички бъдещи ученици!   bouquet

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 10:38 от gergandi

# 543
Да се включа и аз. Отдавна не съм посещавала форума, но и мен ме тресе вашата треска. Сигурно ще се засечем с други девойки от темичката "Детската градина", но ще се представя и тук. Казвам се Надя, с дъщеря Лъчезара - първолак. Тук е мястото да пoздравя Irka за хубавия избор на име - имаме си именнички. Между другото това име е доста популярно, но за момченца и до момента не го бях срещала в момичешки вариант. На нашите хубавици им пасва отлично. Сега по същество - ние сме готови само с тоалета за првия учебен ден и раницата. Друго нищо не съм купувала, като изчаквам родителската среща на 08.09. След това в Метро или в Офис 1 ще накупя всичко накуп. Разглеждах несесерите, виждат ми се много удобни, защото в тях е събрано всичко накуп, но не знам съдържимото колко е качествено. Ако има някой който може да ми препоръча качествен такъв ще съм много благодарна.
Успех на всички първолаци и от мен Hug!!!

# 544
  • Чикаго / София
Мишел благодаря ти! Hug

dona_leone добре дошла на теб и малката ни съименничка. И аз много го харесвам това име. Само малко трудно се оказа за произнасяне тук. Как си чекнат езиците американците докато го изговорят не е истина. Laughing

# 545
Аз ги получих заедно с детските, но според мен е съвпадение. Горе долу 1 месец след подаване на документите - подала съм на 29.07, получавам детски между 22 и 25 число на месеца (сега на 23 ми изплатиха).
Момичета, нали все пак тези помощи са обвързани и с доходи,  не е за всички първолаци? Уж четох по-рано, но пак да проверя, да няма ново нещо!

Благодаря!

# 546
  • На черешата
 Леле момичета, какви са тези големи крака  ooooh! Моето пърчолаче носи 29 номер, а десет годишната му кака е на 32-33. Направо ме изумихте с това 35-37.

# 547
  • На черешата
....
За еднократната помощ - само напомням да си проверявате в уверенията от училищата да пише че детето е записано за ПЪРВИ път в първи клас. Това им е изискване на социалните. След като в моето не го пишеше и се разправяхме с началничката може ли дете на 6 години да е за втори път и тя ме увери, че може, тъй като имала деца на 5 години в 1ви клас. Та се връщах да ми издават ново уверение. А иначе аз получих еднократната помощ още преди 1 седмица (бях подала документите края на юли) и вече отиде по предназначение.  Crazy

Точно заради такива "тънкости" много моля, който има пълния текст да го напише тук. Нюанси много - Удостоверение ли, Служебна бележка ли и т.н... Hug

---------
Edit: В нашето училище може би ще съм единствената, която ще си вади такова и за това искам да съм подготвена заради по-специалния статут.

Добре де, но социалните ми казаха, че не може от сега да отнеса удостоверението, защото детето ми все още не е първолаче. Искат след 15-и да е издадено удостоверението. по тази причина не ми и искаха таккова за детските надбавки, подавах документи в началото на август.

# 548
  • София / Пловдив

Момичета, нали все пак тези помощи са обвързани и с доходи,  не е за всички първолаци? Уж четох по-рано, но пак да проверя, да няма ново нещо!....

Не, няма ново. С дохода е обвързана тази еднократна помощ, не е за всички.

# 549
Благодаря Бим Бам... добре,че ви има,та да ме подсещате за доста важни неща, които бих пропуснала при подготовката.

За радост няма да имам щастието да се нервя със социални. Но ще направя всичко възможно да не плащам същите  данъци на тази държава, поне да не ме е яд в подобни ситуации. За нашето първолаче тя няма да даде нищо и аз съм и СЪРДИТА Wink!!!!

# 550
....
За еднократната помощ - само напомням да си проверявате в уверенията от училищата да пише че детето е записано за ПЪРВИ път в първи клас. Това им е изискване на социалните. След като в моето не го пишеше и се разправяхме с началничката може ли дете на 6 години да е за втори път и тя ме увери, че може, тъй като имала деца на 5 години в 1ви клас. Та се връщах да ми издават ново уверение. А иначе аз получих еднократната помощ още преди 1 седмица (бях подала документите края на юли) и вече отиде по предназначение.  Crazy

Точно заради такива "тънкости" много моля, който има пълния текст да го напише тук. Нюанси много - Удостоверение ли, Служебна бележка ли и т.н... Hug

---------
Edit: В нашето училище може би ще съм единствената, която ще си вади такова и за това искам да съм подготвена заради по-специалния статут.

Добре де, но социалните ми казаха, че не може от сега да отнеса удостоверението, защото детето ми все още не е първолаче. Искат след 15-и да е издадено удостоверението. по тази причина не ми и искаха таккова за детските надбавки, подавах документи в началото на август.

Признавам си - нямам никаква идея защо така се разминават нещата в различните общини. Но е факт, че в нашата си свършиха експедитивно работата след подаването на документите. И да - еднократната помощ е обвързна с доход - по 350лв на член от семейството.  ooooh!

# 551
http://www.plasy.com/files/SCHOOL2011-7.pdf
Много хубаво място за пазаруване. Simple Smile

Цените на място са по-ниски от дадените в каталога.

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 00:52 от Люлин

# 552

Kaзах ви аз Simple Smile Поне 30-40 % надолу от магазинните цени.

# 553
Мишел благодаря ти! Hug

dona_leone добре дошла на теб и малката ни съименничка. И аз много го харесвам това име. Само малко трудно се оказа за произнасяне тук. Как си чекнат езиците американците докато го изговорят не е истина. Laughing

Предстявам си какви интерпретации спрягат Mr. Green, но  Лъчи или Зара предполагам им е по-лесно. Ние на първото сме се спряли.
По повод еднократната помощ, би трябвало във всички подразделения на социално подпомагане, изискваните документи да са еднакви. Аз нямах проблем с подаването, даже използвах и ги подадох с документите за детски надбавки /така се случи - последните подавам всеки август/. Хубавото е, че всичко ми приеха в един екземпляр - удостоверение за доходите, бележка от личната за ваксините на детето, за записване в училище, за семейно положение и т.н. Социалната ме предупреди, че до края на октомври трябва да занеса отново удостоверение от училището, че детето вече посещава учебни занятия, между другото това го пише и в молбата - декларация, която се попълва по образец. Ако се изпусне срокът, или по друга причина не се подаде такова удостоверение, спират автоматично детските надбавки. Иначе и те и еднократната помощ са обвързани с дохода - 350лв. на член от семейството, както е уточнила chervenokoska_2  Peace.

# 554

Kaзах ви аз Simple Smile Поне 30-40 % надолу от магазинните цени.

а с какво работно време са ?!?

Общи условия

Активация на акаунт