Британците, британците! - По (без)космите ще ги познаете - тема 26

• 19 816
  • 714
  •   1
Отговори
# 135
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз да взема накрая да прочета нещо повече. Толкова бях затрупана с работа, че за събитията в Норвегия научих с едноседмично закъснение Rolling Eyes.

# 136
  • КиТ
Джой,Джой поздравления само бъдещи успехи   bouquet  bouquet  bouquet

За новините около Британия,сега разбирам от вас,не съм гледала днес новини...сега ще прочета

# 137
  • Somewhere far away
Бе на къде отива тоя свят...все едно съм в Содом и Гомор. И то не е само в Англия това ...ами и по целия свят- имам чувството че всички са откачени, зли, завистливи и рушащи всичко!

# 138
  • София
Точно това, Пуци. Хуманността трансформирана в политическа коректност и насилствено ``изравняване`` на хора, които вече са равни. Омръзнало ми е това стъпване по терлици около роми, негри, азиатци, мюсюлмани и ми е омръзнало да ги идентифизирам като роми, негри, азиатци,мюсюлмани. Или отваряш границите и премахваш тези етикети-което видимо не стана-или не прявиш нищо, което на този етап ми се струва по-разумната мярка.

съгласна съм.
Само да вметна, че това на този етап е утопия. Поради няколко причини. Основната от тях е икономическото и политическо неравенство на съответните държави, от които идват. Също така - доста силно развити национализми в последните два века, чиито генезис все още не е изяснен напълно. Да, това, за което говориш някой ден ще стане, но първо всеки един от нас, имащ щастието да се роди сред някое "богоизбрано" мнозинство осъзнае и приеме, че всички са равни най - просто казано. Да, но за това трябва да минат поколения, а светът върви към "равенство" по отношение на малцинства, други раси и пр., от много малко време - едва 20 - 30 години, че и по - малко.

Човекът скоро няма да избяга от насилието като форма за себеизява за съжаление. Много ми е мъчно, че именно в Британия и в Скандинавието се случиха такива сътресения.

# 139
каах ли ви , че тая държава яко съкс , а ?   Wink
няма вече колонии  за обиране  , та все повече ще затъва ...

# 140
Джой, нямам идея за такава библиотека.  Thinking

Ване, събитията показват, че на този етап от еволюцията ни е невъзможно всички да забравят всичките си предразсъдъци. Това е положението. Обаче чисто практически снощи се чудехме с мосю С. На кво ниво е полицията, бе братче, че толко време не може да овладее ситуацията. хем се предполага, че имат шоколовка с футболните изроди. Нямам думи направо.  ooooh!

Мина ми възмущението Mr. Green

Пу, язък, я изгледай пак тоя епизод.  hahaha

ПП Илюзията за равнопоставеност е много устойчива, обаче си остава илюзия, за жалост. Не е справедливо, но не са всички равни, какво и да го въртим и сучем - някои са по-тъпи от други, някои са по-богати от други и т.н. Това изключва равнопоставеността. Виж, равноправието е друга бира.

# 141
  • София
Морнин` !

Пуци, така е... и аз лично съм ного тъжна, че е така, защото си носим предразсъдъка в себе си. Аз виждам такива в най - невероятни хора, които са толерантни, възпитани, комуникиращи с "другия" най - общо казано. Лошото е, че и равноправие няма... дори и за мнозинството...

Англичаните не са се справили с футболните си запалянковци/ултраси. Реално едвам удържат фронта така, че да няма агресия/насилие... та не знам това, като е по - серизен въпрос, кога и как ще го овладеят.

# 142
Те че не са се справили, не са, то няма оправия, ама мислех, че имат по-сериозен тренинг за овладяване на буйстващи тълпи, а то кво - провеждали двудневно обучение тия дни, моля ви се.  ooooh!

За предразсъдъците - неизбежно е, просто е част от начина, по който работи мозъка. Просто така се идентифицираме като личности - различни от сульо, пульо и братчед му. Проблем става, когато излязат на преден план.

# 143
Сбогом, дано сте щастливи
утре далече от мееееен Mr. Green
Напускам ви, ще топя бели кълки у морето Hug. Да ми пазите конюшнята, еййй Laughing

# 144
Ееех, да го поздравиш моренцето и лек път насам.  Hug

# 145
Джоо, ще ми липсваш! Hug Hug newsm45

# 146
  • София
Джоооо, лек път, приятна почивка и много приятни емоции   bouquet

# 147
Благодаря ви, момичета, и вие ще ми липсвате Hug Hug Hug. Ще гледам да наминавам да казвам "ахой" от време на време Wink

# 148
Джо, доживя и ти отпуската значи  Sunglasses Да се наплацикаш хубаво  Mr. Green

Днес денят и времето са съвсем тематични  hahaha

# 149
Джой, лек път и приятна ваканция Hug
Слънчогледче, много хубаво представяне на седмицата, толкова е вярно всичко Grinning

Общи условия

Активация на акаунт