Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 89-та тема

  • 153 474
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 22 867

kukita83, то няма нищо сложно, нали изринах нета да търся тиквичкови рецепти, на булдозер се обърнах, та: нарязва се тиквичка на търкаленца с дебелина 1,5 см. и с малка лъжичка се издълбава семчестата част.Украсата отстрани си е моя измишльотина, иначе не е задължителна. В рецептата, от която взех идеята, издълбаните кръгчета се слагат в намаслена тава и се пълнят със следната смес: за една средна тиквичка – 300 гр извара, 2 яйца, 50 гр кашкавал и 50 гр сирене. Аз, понеже нямах извара, направих смес като за солени кексчета от две яйца, 3 с.л. с връх брашно, кисело мляко наизуст, олио на око, бакпулвер и сирене. Насипах по две лъжици смес във всяко кръгче и запекох до зачервяване, при мен 35 мин. Станаха много приятни нещица, малко се страхувах, защото вътре тесто, отвън тиквичка......но добре се получи. Няколко кръгчета напълних така – на дъното кръгче домат, върху него сирене, майонеза с пасиран чесън и копър и отгоре кашкавал. Също добре на вкус. А на тая дългата тиквичка отдавна и се каня, но довечера ще разбера яде ли се или не, иначе е много ефектна. На колажа има начинът на изрязване, отворите се посоляват и поръсват с чер пипер, слага се по резенче домат и парче кашкавал и се запича 20 мин по рецепта. 5 мин преди да се извадят, се намазват с майонеза, размесена с пасиран чесън и се допичат. Аз ги държах доста във фурната, май почти 40 мин, да не е повече, все ми се струваше, че не са изпечени. А, и последните в тавата,  днес нещо ми е карък деня, или аз по-скоро,  реших да правя майонеза (сигурно вече 15 пъти съм я правила без проблем) и тя взе , че стана на вода. Нали съм една практична и прибрана, мразя да хвърлям, мислих майонезения сладкиш на Сладка хапка да правя, баница, един солен пирог руски и накрая я ливнах на тиквичките в тавата. Е, вярвайте, станаха чудни! Grinning Само малко се усеща вкуса на горчицата, ама пък вкъщи се яде, та няма проблем. Някак равномерно ми се изпекоха тиквичките и станаха едни такива сочни, харесаха ми. Та това са тиквичковите манджи от днес! Peace  bouquet

# 76
  • Мнения: 7 433
plamsy,не слагаш ли патладжана в солена вода,за да му се махне горчивият вкус?
Аз не се оправям много с патладжани (че не съм им и фенка),но знам,че майка ми прави така.И може би затова винаги голяма разправия ми се вижда всичко с патладжана..... Rolling Eyes

# 77
  • Мнения: 1
plamsy,не слагаш ли патладжана в солена вода,за да му се махне горчивият вкус?
Аз не се оправям много с патладжани (че не съм им и фенка),но знам,че майка ми прави така.И може би затова винаги голяма разправия ми се вижда всичко с патладжана..... Rolling Eyes

Да слагам го просто забравих да го напиша  Embarassed , поне за половин час го слагам и я сменям 2-3 пъти.

# 78
  • Мнения: 7 433
plamsy,не слагаш ли патладжана в солена вода,за да му се махне горчивият вкус?
Аз не се оправям много с патладжани (че не съм им и фенка),но знам,че майка ми прави така.И може би затова винаги голяма разправия ми се вижда всичко с патладжана..... Rolling Eyes

Да слагам го просто забравих да го напиша  Embarassed , поне за половин час го слагам и я сменям 2-3 пъти.
  А,ок... Peace Мерси. Simple Smile
  Без малко да се зарадвам,че има рецепта без туй досадното накисване.  Laughing

# 79
  • София
  • Мнения: 15 827
  Аз пък не кисна патладжана,посолявам го и го оставям да се изцеди!

# 80
  • Мнения: 7 433
  Аз пък не кисна патладжана,посолявам го и го оставям да се изцеди!
   Да.Така и аз правя за една рецепта.Посолявам и оставям за една нощ.На сутринта ги измивам.

# 81
  • Мнения: 3 735
Хоп с една масленица, че изпуснах темата.   bouquet

# 82
  • Мнения: 1 798
Панирани пилешки хапки

Лебрексче,страхотни тиквени красоти отново! Heart Eyes
Чупвам си от масленицата на ИрПуц  Heart Eyes
Пепика   bouquet

# 83
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пеп-4о, Селма, BiankaD, Labrex, Magansg, благодаря ви много мили дами!   bouquet

Пеп-4о, то рожденикът беше приятелят и´, не дъщеря ми, но нищо, другият месец ще имате възможност да му честите на него, че тя пък има рожден ден.
А аз, Пепи заменям с удоволствие цялата Sachertorte за твоето кьопоолу.
Селма, какви са тези sexy сладкиши, които показваш, ами събуждаш апетита така.
BiankaD, благодаря ти, че разбираш хумора ми. Просто е лято и съм в добро настроение и също съм мързелива да готвя и творя в кухнята, но затова пък се наслаждавам поне виртуално на вашите, а и от скоро, и на твоите превъзходни кулинарни творения.
3xi, много е съблазнително при теб.
Labrex, невероятни предложения от тиквичките, прекрасни са.
Тайна, много вкусен обяд.
Magansg, ох, тази супа топчета и кюфтенцата, ммм... много е апетитно всичко.
Hr.Georgieva, много хубави торти си правила, комплименти.
Nudel33, чудесни предложения, този е един от любимите сладкиши вкъщи, заради любовта им към марципана и аромата и нежният вкус на боровинките.
Yagodka, радвам се, че си отново сред нас и ни радваш очите с невероятните си вкусотии.
Delicate, омайнице, къде се скри и ти в горещите отново.
 
Sunrise32, ето заповядай рецептата за Original Wiener Sachertorte, че вече ме е срам че обещах много отдавна да я напиша, но от клюки в едно друго греховно място, тук във форума де, да не си ги помислите вие пък сега съвсем едни такива, за сладкишите на Селма
... (Краси...*, не ме издавай, ups каква клюкарка съм станала, сега натопих и Краси...*, че и тя го посещава това лошо място, но беше без да искам нарочно, да не се давя сама! Wink)
толкова дълго не намерих време да я преведа и напиша.

Момичета  Hug, не съм забравила и за кекса с мак и за другите обещани рецепти, но моля ви имайте търпение  Praynig, сега е горещо.

# 84
  • Мнения: 50
Благодаря ви много момичета.  Hug smile3525

Дес  тортата се прави сравнително лесно.. Simple Smile

за блатовете:
6 яйца
3 ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
3 ч.ч брашно
1 1/2 бакпулвер
2 ванилийки
2 пълни с.л какао

Първо си правим 2та какаови блата като разбиваме 4 яйца, 2 ч.ч захар, 1 бакпулвер, 1 ванилия, какаото, 2 ч.ч брашно и 3/4 ч.ч олио в тази последователност и печем в малка кръгла тавичка на около 150 градуса. То доста се нагида и се познава като е готово. Пробваме с клечка за зъби по средата и ако няма нищо залепнало по нея значи е готов.. Като изстине го режем на 2 с остър нож.

След това си правим и белия блат с 2 яйца, 1 ч.ч захар, 1/2 бакпулвер, 1 ванилия, 1 ч.ч брашно и 3/4 ч.ч олио по същия начин.

Тази рецепта за блатове ми е най- хубавата и най- сполучливата( опитала съм доста) Simple Smile

За крема:  

500 мл. сладкарска сметана
200 мл. прясно мляко
2 натурални шоколада “Своге”
1 бял шоколад “Милка”
3 пакетчета от по 100 гр. черен кувертюр
няколко капли есенция ром или чаена лъжичка ром

За крема загряваме млякото и сметаната докато заврят и заливаме натручените шоколади с ковертюра и разбъркваме механично. Добавяме есенцията от ром и оставяме да престои няколко часа в хладилник за да се сгъсти.Трябва да стане по- течно, защото в процеса на изстиване доста се сгъстява и докато да стигна до последния слой най- отгоре вече доста се е сгъстило и става ефекта с вълничките Simple Smile


Надявам се да ти хареса ако решиш да пробваш Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 15:37 от Тинчето :)

# 85
  • Мнения: 49
Благодаря ти labrex , ще се възползвам много скоро от рецептичката Simple Smile

# 86
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 478
Много е банално, ама ... запис. Развален ми е фотоапарата и не мога да снимам.

# 87
  • Мнения: 0
Здравейте мами Simple Smile Пиша ви за да ви докажа, че и ние мъжете не си поплюваме в кухнята. За съжаление не можах да снимам произведението, което сътворих с голяма доза фантазия Simple Smile Но за сметка на това ще ви кажа рецептата и дано някой я сготви и снима вместо мен :Р
Ястието се казва "Пътешествие към рая" Simple Smile /това сега си го измислих/

Необходими продукти са:
800гр. свински котлети (обезкостени, ако е възможно)
200 гр. течна сметана
150гр. топено сирене
200гр. гъби
1/2 морков, 1/2 чушка, 1/2 глава лук, кисели краставички/по желание/
чубрица, пикантина, черен пипер, копър, брашно, малко майонеза и горчица /аз ползвах някакъв сос мешавица/, олио

Нарязвате чушката, моркова и лука на дребно и ги запържвате в олиото. Добавяте свинските котлети и поръсвате хубаво с пикантина, доливате малко вода, така че да могат да се изпекат /това обикновено го правя на око, затова не мога да кажа количеството вода/. Добавяте и чубрица и черен пипер. Докато котлетите се запичат, в една купичка забърквате брашно и вода, така че леко да се сгъсти, добавяте и сметаната, копъра,  малко майонеза и горчица и разбърквате хубаво. Ако бъркате с пасатор, можете да добавите и топеното сирене, в противен случай, ще трябва да го добавите отделно към котлетите Simple Smile След като водата изври и пържолите са се запекли хубавичко, добавяте сметановия сос и оставяте във фурната докато се сгъсти соса. ВНИМАНИЕ! На другият ден ястието губи от качесвата си, така че се постарайте да го изядете още същият ден Simple Smile)

# 88
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Furko,  започвам да се питам, да не  си съпругът на Ласи 123 или чакай, ти беше нашият любимец мисля...   newsm78
Хайде момичета помогнете ми  Praynig. Става дума за онзи наш любимец, който някак си обаче не успя да стане любимец на татти... или нещо греша, я ми помогнете бързичко ако обичате.

# 89
  • София
  • Мнения: 15 827
   На мен ми се струва, че Furko е по-малък от предишния човек, но ...

Общи условия

Активация на акаунт