Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 770
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • София
 newsm44 В кварталния супермаркет са заредили немски продукти - голямо изкушение. Взех си този прах.
http://www.lenor.com/de/assets/images/products/lagerfeld/Bl%C3%B … uquet_product.gif
Освен Vernel имаше и още един омекотител с меченце на етикета, но не запомних името. Утре ще го препиша.

# 226
  • София
А кой е кварталния супермаркет? Wink

# 227
  • София
"Бодинор" в Банишора. Знам, че имат още няколко магазина в София, но не помня къде бяха. Ще проуча и ще пиша. Аз купих Ленор прах за цветно 1,44kg /18 пранета/ + Ленор омекотител 750ml /21 дози/ за 13,90лв. Не зная скъпо ли е или евтино, но магазинът ми е през две преки, което не е много добре за семейния бюджет.  Mr. Green

# 228
Спунк,ще чакам отзив за праха. Макар в Бургас да не съм го срещала все още, се надявам да го заредят все някъде...

# 229
newsm44 В кварталния супермаркет са заредили немски продукти - голямо изкушение. Взех си този прах.
http://www.lenor.com/de/assets/images/products/lagerfeld/Bl%C3%B … uquet_product.gif
Освен Vernel имаше и още един омекотител с меченце на етикета, но не запомних името. Утре ще го препиша.

Може би Kuschelweich?

Аз съм го ползвала...като го отвориш мирише хубаво, но миризмата му не е трайна. Ако е същия де. Simple Smile
Иначе тук Ленор прах за пране заедно с омекотител (беше промоция) струва 4,99 евро.

# 230
  • ГОре на черешата...
Пак аз - изчаках 4-5 пранета за да си кажа - ами не съм доволна но БиоПресто за дрешките на малкия - спазвам точно дозировката, пера на 50 градуса и петна от храна, от пясъчника по дупето си остават, чорапките отдолу също не се изпират добре Confused.

Дали ако пробвам с Вайсер Рийзе или Омо ще се избелят цветните дрешки Rolling Eyes?

Иначе май Ленор-а наистина омекотява повече - вчера прах халатите за баня - тази сутрин ги прибрах от простора и са значително по-меки от преди, когато ползвах други омекотители...

Ето този Ленор:

# 231
  • София
Minaaa, този е омекотителят, благодаря за помощта.
ol, ще пиша, когато го опитам, но някой вече го похвали в темата.
mari_eta, аз в момента пера цветните дрехи с течен Диксан. Справя се с чорапите /още повече, че са розови/ и следите от кварталната градинка, а ако видя някое конкретно петно го третирам първо със сапуна на Капус.

# 232
Здравейте!

Четох,четох,но главата ми направо изпуши и затова ще си синтезирам въпросите:

Искам гел,който да прави бялото-бяло и яките на ризите и подмишниците-бели,а не жълти  Laughing
И такъв за цветно,който да пере хубаво  Laughing
Ориентирала съм се към Корал,Даш,Скип или Персил-немски от магазинчето в Пловдив до уч-ще Душо Хаджидеков.

Сега ако може бихте ли ми препоръчали с точност кой да взема и да ми цитирате цена и брой пранета  Praynig Защото аз в момента ползвам течен Рекс за цветно и както се досещате бялото не е бяло,а сиво  Mr. Green Също така слагам и по 175 мл/едно кръгче/ на пералня и препаратът от 3 литра ми свършва за месец  ooooh! Подозирам ,че с немския препарат ще ми излезе  същото като цена,само че прането ми ще е качествено изпрано  Thinking

И наистина ли само с 35 мл може да се изпере цяла пералня  Thinking

# 233
elfi4ka, има тема и за течните препарати/гелове, ако си пропуснала. Там може да намериш отговори.

Гел, който да прави бялото бяло? Ами немски Персил съм пробвала и бях доволна и от стандартния гел, и от актик. Но подмишниците са трудна работа. Това са петна от дезодорант и се махат много трудно. Само праха не се справя. За тези изисквания, които имаш към гела, Корал не е подходящ. Това е light-duty гел, на теб ти трябва heavy-duty: Даш, Скип, Персил, Вайсе рийзе.

Да, от суперконцентрираните гелове 35 мл изпират цяла пералня от 5 кг.

# 234
  • На морето!
elfi4ka, аз съм с почти същите въпроси и изисквания, но не държа задължително да е течен или гел.  Напоследък, специално за бяло не мога да случа на добър прах.
За цветно препоръчвам Елизе, невероятен аромат, пере добре.
Скоро ми предстои и бебешки да купувам пак, отново всички са доволни от Сано, само при мен го няма никакъв нито аромата, нито изпирането на всякакви петна.
Заради липса на качествен прах повечето бели или светли летни дрехи на детето, обожавам светлите цветове през лятото, а и му отиват, се захабиха безвъзвратно.  Crossing Arms

# 235
  • Варна
От известно време се чудя, възможно ли е Корал-ът ми купен от Карфур, да е различен като качество? Аромат, гъстота е ОК, но по-рано като че ли переше по-добре. Имах прекъсване само 3 месеца да не съм прала с него. За по непрентециозно пране си взех 8  кг. Ариел комплит 7, Колор енд Стайл от Карфур и за 26 лв. пере доста добре.
Гес след несполучилата ми любов към Скип за бяло (аромата) какво ще ме посъветваш за спално и др. бяло бельо : Вайсер Рийзе течен или на прах?
Дедо хвърляй едно око, че както съм споменавала обожавам коментарите ти, а пък споровете със Гес още повече  Laughing Нали в спора се ражда и истината и революцията  Hug

# 236
Купих днес Формил за черно от Лидл,  на опаковката пище произведено в Холандия за Лидл България,което ме навежда на мисълта ,че няма да е както трябва качеството му. Все пак ще пера  черното  и тъмното с него ,пък ще видим.
Искам да ви питам за цветоуловителните кърпички-каква е идеята за ползването им всъщност?  Аз ги ползвам ,когато пускам черно, червено, тъмни цветове , виждам ,че се оцветяват в съответния цвят ,макар да пера с подходящи препарати на подходяща температура , но дали има смисъл от тях, когато пералнята се пуска само с един цвят дрехи?

# 237

Скоро ми предстои и бебешки да купувам пак, отново всички са доволни от Сано, само при мен го няма никакъв нито аромата, нито изпирането на всякакви петна.
Заради липса на качествен прах повечето бели или светли летни дрехи на детето, обожавам светлите цветове през лятото, а и му отиват, се захабиха безвъзвратно.  Crossing Arms
И на мен не ми харесва как пере Сано, миризмата му е толкова силна, че ми се гади от нея. Като съставки съвсем не е еко и по-бебешки от другите.
За захабените светли дрехи пробвай (ако имаш) домашен сапун. Отпира отлично стари петна и избелва добре.

# 238
bgroza, по същия на румънски пише "Произведено в Холандия за Лидл - Румъния". Не бъди предубедена. Имаш ли възможност да пишеш тук четирите цифри на баркода му, за да му видя състава?

Цветоулавящите кърпички са направени от катионизирана целулоза. Препаратът за цветно невинаги е достатъчен да предотврати преноса на цвят, защото някои тъкани пускат много боя. Така си правиш двойна защита. Аз например не мога да събера цяла пералня червено (защото не нося червено) или синьо и т.н. и ги пускам смесени цветовете.
Освен това може да се ползват с бяло пране, за да се избегнат фалове. Те уж предотвратявали и посивяването.
Вече има много евтини такива кърпички. Аз купувам от Карфур (собствената им марка) 20 бр. за 1,99 лв., а като бяха на промоция се снабдих с няколко кутии по 1,69 лв.

stenly, аз предпочитем праховете, ако пера бяло, а ако е цветно - гел. Така че зависи какво ти е спалното бельо.

# 239
Като ми казаха, че преди време имало пратка Сано с канцерогенни съставки, не си и помислям за този прах!
Доволна съм от Персил сензитив /Вчера в Метро имало супер промоция 3л за 12.60лв/

Общи условия

Активация на акаунт