Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 770
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Гес,
или в Бургас ви глезят с различни от софийските/ което е трудно за възприемане/, или си се заблудила Hug
Ариел бе холандски 45 дози-25 лева, холандски+ленор 36 дози 18.50 лева, френски 36 дози 19.90 лева, френски сензитив 36-22,50 лева, белгийски Експерт 70 -32 лева
Персил белгийски 75 дози 32 лева, белгийски миксед колор 25 дози 9.90 лева, холандски пур моментс два вида 20 дози 8,90 лева.
Освен всичко друго дозите се оказаха различни от немските. И маркираното на етикета  е леко заблуждаващо. Е, за София не, защото белгийците бяха сметнали дозите за най-мека вода и незамърсено пране. А в София не се цапат  Laughing Например на опаковката Персил от 1,5 литра бе написано 25 дози, но при средна твърдост на водата и нормално замърсено бе 90 милилитра. А на немските е 75. Което означава, че белгийските, френски и холандски не са и евтини, защото 1,5 литра ще стигнат за 17 перални. С което влизам в нов спор с теб и за цените. Не са толкова добри Laughing
Много усукано се получи обяснението ми. Дано си ме разбрала.
Ако намеря време ще мина да видя сега какво е положението с асортимента. Но тогава ме отказаха- уж паралелен внос, но леко не по мой вкус.
Ей, добрутро забравих да кажа! И хубав ден!

# 256
Дедо,точно тези сметки правя и аз - не за колко пранета пише на опаковката, а за колко реално ще ми стигне при нашата твърда вода, а от там - колко ми струва 1 пране.
И какво значение има в коя страна /западноевропейска, разбира се!/ е произведен Персилът или Ариелът /може да е писано някъде , но от скоро ви чета/?

# 257
  • София
Някой ще ми припомни ли как се използва точно омекотителят Вернел, който е на кристали? Бях чела преди в темите, но съм забравила, пък не ми се рови. Взех вчера една дозичка за проба, но продавачката ми каза, че се поставял в барабана заедно с прането. Стандартното шише на омекотителя си има чашка, но аз нямам такава. Малко се усъмних, че се слага в барабана, няма ли да го изхвърли водата преди да стигне до плакненето?
И още един въпрос, ако наистина се слага в барабана, може ли да го смеся с течния препарат за пране, тоест, да го сипя в същата чашка?

# 258
Вернел на кристали омекотява по време на прането, а не при последното плакнене като стандартните омекотители. Затова се слага още в началото с праха. Може да се сложи в барабана или в чекмеджето заедно с праха за основно пране.

Ако пускаш пералнята веднага, можеш да го смесиш с течния, но ако ще я пускаш на отложен старт - не. Не е добре кристалите да киснат с часове в течния препарат.

# 259
  • гр.Добрич
Днес попаднах на Персил с Марсилски сапун. На кутията пишеше на френски език. 44 лв за 63 пранета. Дали е добър праха?

# 260
  • София
Благодаря ти, Гес! Simple Smile

# 261
Спинки, къде е това в Добрич ? Разбирам, че е прах ?

# 262
Чакам с любопитство.

За информация Персил, който гледах там, беше нещо подобно на този

а Ариел си беше както си изглежда нормалния немски Ариел в голяма опаковка.
Guess,в момента пера с този прах ,само че за бяло пране.Моят  си е немски и пак няма това червено чучурче. Peace

# 263
Днес загледах в едно магазинче Weise riese гел за цветно, 22лв за 45 пранета. В табличката виждам, че е среден клас и се чудя дали да го пробвам или да търся Персил или Ариел... Има ли друг препарат за цветно в категорията Heavy Duty, освен Персил и Ариел?

# 264
Днес загледах в едно магазинче Weise riese гел за цветно, 22лв за 45 пранета. В табличката виждам, че е среден клас и се чудя дали да го пробвам или да търся Персил или Ариел... Има ли друг препарат за цветно в категорията Heavy Duty, освен Персил и Ариел?
Всички, които са за памук и дозировката е дадена за 4-5 кг са heavy-duty. Оттам-нататък е въпрос на избор и джоб. Вайсе рийзе много го хвалят.

# 265
  • на дъното
Такааа преди няколко поста питах за турските прахове и с голямо недоверие взех Персил за цветно и той взе,че ме изненада Wink.Не стига,че изпра доматен сос по дрехата ми а и кафе направо да не повярваш ще му стана фенка  Laughing.А за омекотителите от всички ползвани до сега най съм доволна от Силан.

# 266
  • гр.Добрич
Спинки, къде е това в Добрич ? Разбирам, че е прах ?
В магазина на Солаков, но до Пощата. До вратата се мъдри една голяма кутия и му се чудех, че нещо тези течните май не се справят добре.

# 267
О,веднага ще бъде прослушан  Mr. Green А в магазина им до Младежкия дом има течен ариел актилифт-холандски е обаче , цветен -54 пранета за 22 лева. Ама колко литра.... Embarassed

# 268
Има ли в Младост /в София/ или близките квартали магазин за паралелен внос? Ако да, може ли адрес или напътствие?
Благодаря!

Гес, това е най-полезната тема! Мерси за оформлението и споделеното!  bouquet

# 269
Дедо,точно тези сметки правя и аз - не за колко пранета пише на опаковката, а за колко реално ще ми стигне при нашата твърда вода, а от там - колко ми струва 1 пране.
И какво значение има в коя страна /западноевропейска, разбира се!/ е произведен Персилът или Ариелът /може да е писано някъде , но от скоро ви чета/?
И много добре правиш  bouquet
Опитвахме с Гес да изясним в предишните теми колко важна е дозата, както и твърдостта на водата, а не колко кила или литра е препарата. Съвсем скоро гледам един Корал за черно, отпред се мъдри символ 30 дози. И то в стария дизайн на опаковка-с кълбетата. Литър и половина. Викам-Брех! Обаче като обърнах - дозите същите като на познатият ни, а те надебелили дозата за мека вода и незъмърсено пране 50 милилитра и отпред - 30 Laughing
И има значение къде е произведен продукта. Има разлика в дозите, в аромат, в специализация, дори в качеството на изпиране. А Персил във Франция или Англия е съвсем различен от немския. Испанския Ариел е голям смях. Но това са дъвкани приказки. Ще досадя на челите темите, ако ги повтарям. Hug

Общи условия

Активация на акаунт