Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 781
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
В момента и моите кърпички са от Карфур,преди купувах от ДМ и др.,но карфурските засега са най-на сметка . Но забелязвам оцветяването на кърпичката само при червена и черна пералня. Слагала съм и в бяло пране,но не намирам да е променяла цвета си ,или аз не забелязвам?
Баркодът на Формила е 2015 3489, друго не намирам.

# 241
Кърпичките на Карфур са на страхотна цена и вършат това, за което са предназначени повече от добре. Не виждам защо да давам двойно повече пари за по-малка бройка кърпички от други марки. Защото са "Д-р Бекман" ли? Не, мерси! Дори собствената марка кърпички на ДМ са двойно по-скъпи, което е абсурд.
С бяло пране как очакваш да си променят цвета? Може очакваш да посивеят, но това е доста съмнително, че ще се случи.

Благодаря за баркода, bgroza. Този гел за черно е доста сноснен като го гледам така отстрани. Съставът е същия като на разните там буртита и домали и много се приближава до по-високите марки. Съдържа много деликатни тензиди - почти като в шампоаните, - за да не уврежда тъканите и ензимите протеаза, амилаза и целулаза, както и PVP, за да лови багрилата. Но пак искам да подчертая, че това е light-duty гел и не може да очаквате да изпере много лекьосани дрехи. Леко до нормално замърсени, а силни петна - само с предварително третиране.

Изобщо, много приятно съм изненадана от перилните на Лидл. Купих си една кутия прах Формил и, честно казано, си го изхабих с кеф. Всъщност имам още малко от него.

Последна редакция: нд, 28 авг 2011, 22:20 от Guess Who

# 242
Здравейте!

Четох,четох,но главата ми направо изпуши и затова ще си синтезирам въпросите:

Искам гел,който да прави бялото-бяло и яките на ризите и подмишниците-бели,а не жълти  Laughing
И такъв за цветно,който да пере хубаво  Laughing
Ориентирала съм се към Корал,Даш,Скип или Персил-немски от магазинчето в Пловдив до уч-ще Душо Хаджидеков.

Сега ако може бихте ли ми препоръчали с точност кой да взема и да ми цитирате цена и брой пранета  Praynig Защото аз в момента ползвам течен Рекс за цветно и както се досещате бялото не е бяло,а сиво  Mr. Green Също така слагам и по 175 мл/едно кръгче/ на пералня и препаратът от 3 литра ми свършва за месец  ooooh! Подозирам ,че с немския препарат ще ми излезе  същото като цена,само че прането ми ще е качествено изпрано  Thinking

И наистина ли само с 35 мл може да се изпере цяла пералня  Thinking
с 35 милилитра перат Ариел Ексел, Персил Актик, Корал Кляйн. За бяло бих препоръчала прах Ариел или прах Даш. Но аз ползвам и спрей за предварително третиране. Всичко излиза снежнобяло. За цветно  вече течни,  пак немски Ариел или Персил.
За Корала в Карфур ми казаха, че не е оригинален, но аз не вярвам. И за Саното. Не го харесвам , но чак да е канцерогенно, едва ли. Възможно ли е? Моля Guess Who   да се включи
 Peace

# 243
Ти го беше споменала това, някакво момче от магазин за паралелен внос ти казал, че Корал в Карфур не е оригинален. Обаче е оригинален. Съжалявам. И омекотител Софтлан има - и той оригинален, и Суплин има - оригинален е и той, от Франция внесен, и немски Персил и Ариел имаше. И са на хубави цени.

За Сано сигурно са прочели от тук, че съдържа фосфати и, разбрали-недоразбрали за какво става дума, са го обявили за канцерогенен. Как си го представят това, не знам.

# 244
  • София
Влизам да похваля Персила за бели дрехи, наистина дрехите са доста бели и без лекета..аз не му вярвах  Crazy Някои са със щампи, но тях не ги е избелил, пиша му 6-ца.
Покрай вас се заредих с още повече препарати  Laughing. Взех си Корал за цветни, взех си Domol за черни , взех си Персил таблети, преди това си имах и още имам Сано максима за бебе, Ариел и един Елизе.
Днес се огледах в един Корал за дънки във Фантастико, и него ще пробвам, имате ли впечатления за него?

# 245
Guess Who ,мерси за информацията и коментара за състава на Формила.Определено черните и цветните дрехи ,за които използвам съответните течни препарати са леко замърсени,не с лекета. Единственото, което ме е притеснявало за препаратите за черно и цветно досега , е било това, да не отмиват цветовете и дрехите да избеляват.
Относно кърпичките,които слагах в бялото- наистина мислех,че ще посивеят , заради мръсните чорапи,но не видях промяна.

# 246
Много ви благодаря за отговорите  Hug

Значи да се ориентирам към този Ариел за бяло?
http://www.artista13.com/bg/gelove-za-prane/80-ariel-excel-gel-mit-actilift.html

И Персил за цветно?

Предполагам,че като отида на място във въпросното магазинче ще ми обяснят пак нещата и ще ми препоръчат  Peace Или най-малкото ще ги подуша на място  Thinking

# 247
elfi4ka ,този Ариел ексел гел 667 мл е най-изгоден в магазинчето до Дома на младоженците/Енергото/-7.99 беше на промоция, сега май е 8.50 лв.
Магазинът до Душо Хаджидеков продава излишно скъпо- Коралът там,например, е 15 лв , а в Карфур -10 лв., останалите перилни също са по-скъпи в сравнение с другите подобни магазини. Момичето,което от години работи там, също не ми прави добро впечатление. 

# 248
elfi4ka ,този Ариел ексел гел 667 мл е най-изгоден в магазинчето до Дома на младоженците/Енергото/-7.99 беше на промоция, сега май е 8.50 лв.
Магазинът до Душо Хаджидеков продава излишно скъпо- Коралът там,например, е 15 лв , а в Карфур -10 лв., останалите перилни също са по-скъпи в сравнение с другите подобни магазини. Момичето,което от години работи там, също не ми прави добро впечатление. 
Е,да,но в магазинчето до Дома на младоженците препаратите не били немски,а белгийски май  Thinking
Само в това до Душото били немски  Thinking

# 249
Немски Корал- в Карфур - същият като в маг. до Душото-само разлика в цената-50%. Ариел гел- какво като е белгийски, а и дали до Душото е немски- трябва да се провери. С този Ариел гел съм прала преди 2-3 години и то от Гърция и переше добре!

# 250

Дедо хвърляй едно око, че както съм споменавала обожавам коментарите ти, а пък споровете със Гес още повече  Laughing Нали в спора се ражда и истината и революцията  Hug

bouquet Ето ме!
И веднага започвам спор с Гес!
Гес,
в Карфур няма немски Персил и немски Ариел. Някой те е заблудил.
Ама като чета момичетата преди мен то няма голямо значение Laughing

# 251
В момента няма, но преди няколко месеца имаше, поне в Бургас. И Ариел, и Персил. Течен, в големи бутилки по 70+ пранета май беше. На бутилката пишеше на немски, но може и австрийски да е бил. Специално персилът ми направи впечатление, защото бутилките бяха без червения чучур на гърлото.

# 252
Здравейте, искам да похваля

Днес го открих и съм влюбена в аромата му. До сега ползвах само лилавият Софтлан, но този мирише много по-хубаво. А и от лилавият знам, че аромата по дрехите е дълготраен.  Peace

# 253
Гес,
имам едни данни отпреди 3 месеца. С точни цифри и описания от софийския на Цариградско. Нямаше немски Laughing Ще ти ги пусна по-късно.
Ех, не можа спор да се завъди Grinning

# 254
Чакам с любопитство.

За информация Персил, който гледах там, беше нещо подобно на този

а Ариел си беше както си изглежда нормалния немски Ариел в голяма опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт