Прах за пране и омекотители / тема 4

• 100 863
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Не е нещо положително ли? Според мен щом това ти доставя някакво удоволствие кое му е лошото? Едни дават пари за прахове, други за цигари, за дрога да не говорим. Ако става дума за парите де! А и не вярвам да изхвърлиш нещо, всичко все някой ден ще се използва за чисти цели  Wink
Аз харесвам хора, които имат хоби и си го поддържат така да се каже. Моите понеже са няколко и не мога да "поддържам" всички едновременно, затова съм "на вълни".

И за да не е офтопик да кажа, че покрай темата за праховете и по закрастването по тях човек научава полезни неща, даже заобичах и химията, която в училище много мразех, защото не я разбирах.

Замислих се също напоследък колко много неща правим ние хората за наше удоволствие и с много наши действия погубваме природата. Но това е една друга тема.

# 646
Пък аз имам 2 /за бяло и цветно/ и един омекотител....

Me too.  Mr. Green  Като свърши едното купувам друго на негово място и така. Но колекцията на Гес е невероятна. Радост за очите. Много уважавам хора, които имат някакво хоби. Моята най-голяма лудост например е музиката. Имам колекция от над 400 диска и около стотина касети от по-старите времена, но не виждам смисъл да я снимам, а и тук не би била на място.
Отплеснах се. Съжалявам.

# 647
  • София
Привет и от мен  Simple Smile
Попрочетох в темите и реших да драсна и аз нещичко. Ползвам напълно тривиални химии за пране - Персил сензитив прах, Персил за цветно пране, Силан сензитив, Вениш, К2r и д-р Хейтман (с говежда жлъжка, течен, както и на микрогранули) - за третиране на петна.
Съвсем наскоро си купих Бурти - течен препарат за пране натъмни дрехи. Прах веднъж с него - доволна съм. Изпра добре, цветовете останаха върху дрехите компактно (не станаха на ивици), ароматът също е хубав. Цената му в Кауфланд не беше висока - около 6 лв., доколкото помня.
Благодарение на съвета на Гес   bouquet започвам да издирвам Персил сензитив (паралелен) внос от Германия. Ако някой от вас го е виждал в магазин за подобна битова химия в "западните покрайнини" на София, моля, нека пише.

И още нещо търся...един течен перилен препарат Dash, който ползвах преди две години. Поради тази причина и не помня каква разновидност беше. Помня само, че ухаеше страхотно - много цветно и трайно ухание. Течността беше синя на цвят. Едва ли тези описания са достатъчни, за да подсетят, за кой точно Dash става дума, затова въпросът ми по-скоро е дали сте виждали по-богат асортимент на тези течни препарати някъде в София. Ако по-късно успея да намеря снимка на препарата (която да ме подсети, че е именно той), ще я кача или ще постна линк.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 13:16 от Karimma

# 648
  • ГОре на черешата...
Аз не се стърпях и от Кауфланд взех този, втория от ляво на дясно - за цветно:
- хареса ми аромата, скоро ще пробвам да видя дали ще остана доволна.

# 649
Купих си Persil small & mighty за цветно (английски) - хареса ми - пере добре, не се пени силно и мирише, според мен, точно като Корала за цветно, миризмата остава и след като изсъхне прането. Сега търся да пробвам Bold  Simple Smile

# 650
Момичета (редакция: и момчета Embarassed), да ви представя моята скромна колекция тук. Имам да качвам още няколко снимки, за да стане пълна. Не се обърквайте от името в профила - Георги е синът ми, аз съм Веселина (казват ми Лина). Не знам какво и как стана, но качих снимките в профила на сина ми и сега не знам мога ли да ги прехвърля. Все едно. Това е малката ми лудост. Дано ви хареса колекцията ми.

Гес, ти си велика! Знаех си, че в теб живее авантюрист-колекционер. Ще ти препоръчам някои липсващи шедьоври. Не може най-добрата колекция да не се допълва Joy

# 651
  • София
Купих си Persil small & mighty за цветно (английски) - хареса ми - пере добре, не се пени силно и мирише, според мен, точно като Корала за цветно, миризмата остава и след като изсъхне прането. Сега търся да пробвам Bold  Simple Smile

Bold видях миналата седмица в едно магазинче по Асен. Ако си от София Simple Smile

# 652
Мното благодаря за информацията! От Варна съм, но понякога пътувам и до София. Ако не намеря тук ще търся при вас Simple Smile

# 653
Като стана въпрос за допълване колекцията на Guess да споделя - четох мнения на други колекционери като Guess за португалския Persil Sabao Azul e Branco. Ако наистина е такъв шедьовър Guess, не го пропускай  Wink

# 654
Не бре, аз не се сещам за толкова екзотични екземпляри Laughing
А за прозаични, почти масови тук ежедневки Sunglasses

# 655
 Joy аз просто исках да споделя, че този препарат предизвика тръпка сред колекционерите в един чужд форум. На мен лично ми е много забавно това, че в различните държави продуктите са различни и всеки си има някаква любов извън държвата в която живее Grinning

# 656
gumenka, мисля, че се сещам за кой форум става въпрос. Немски ли е? Laughing
Persil Sabao Azul e Branco много го исках, ама не го намиерих. Мислех дори да ходя до Португалия. Ама ми мина меракът. Всъщност, самият прах не е нищо особено, дори е по-зле от нашия Персил. Е, ако го мерна, не бих му простила. Mr. Green

Дедо, кажи, не ме мъчи. Joy

# 657
Гес, не прощаваш ти, нееееееее Joy
Ама как, на първо четене ти липсват точно с петното нещата, твоите, бре!?
Гелове Скип? Гръцките са класика! Както и немския Корал? Ами Омо?
Ами немския Даш!?!!!
И най-важното - омекотителя на Колгейт-Палмолив с аромата на ванилия в млечно-жълт цвят. Любим Joy

Виж сега, ако си толкова запалена колкото усещам, ще питам жена ми какво прави старите опаковки.
Ах, имах страхотна опаковка на Персил - едно човече с вдигната ръка нагоре, кат' Джон Траволта в Брилянтин!. А главата му бе дозата!!!
Ще питам, да ти сбера кашон -два! Или държиш ти да си ги ползвала, мхм newsm78

# 658
gumenka, мисля, че се сещам за кой форум става въпрос. Немски ли е? Laughing
Как позна Laughing  Твоя мерак за този персил ми напомня моя мерак за ленора, който вече го има навсякъде по магазините, ама аз не знам дали го ща  Laughing

# 659
А-а-а, Дедо, имам гръцки Скип, ама не съм го снимала още. И още Диксан. Корал и Даш научих от вас, че са хубави и ще си ги спестя. Mr. Green Омо имам - българското. 4 пакета. Joy Невероятният Софтлан свърши и хвърлих опаковката, но тя и не беше нищо особено.
Тази опаковка на Персил я знам. Абсолютна класика, но не мога да намеря снимка в интернет, за да я покажа.

gumenka, краставите магарета през девет баира се надушват.

Общи условия

Активация на акаунт