Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ремуувър за коса на Престиж

 • 140 654
 • 485
 •   1
Отговори
 • Мнения: 65
Здравейте !
От много време се каня да си махна черният цвят от косата.Миналото лято бях решила да се правя руса.Отидох на фризиор,направиха ми кичури и тъкмо когато да ме изрусяват (след 2 дни ) се отказах и се боядисах кафява..Получи се хубав цвят и взех че се харесах със по-тъмна коса и ми дойде идеята да се направя черна...Да,точно така,колкото и странно да ви звучи след желанието за рус цвят станах накрая чернокоска.Само веднъж се боядисах черна.Стоях така известно време след което ми писна пък и не се одобрявах кой знае колко с гарваново черната ми коса и започнах да се боядисвам пак кафява,но без никакъв резултат.
Та днес реших да си махна цвета от боята с един ремувър на Престиж..Попринцип исках някоя друга марка,но понеже съм от малък град и в нашия магазин имаше само такъв пък и продавачката каза,че не бил лош и че е без амоняк.Взех си го и отидох на фризиор да ме намаца.Намаза ми цялата коса дори и корените ( в магазина продавачката каза че не е много желателно да се боядисват корените или ако ще се боядисват да е поне накрая) Стоях с това нещо 15 мин. след което ми изми косата и ефекта беше много странен.Корените и бритонът ми станаха доста светли,леко рижави но не точно,а на доло косата беше с тон и половина по-тъмна,не беше както преди толкова черна,определнео се изсветли но събсем малко..Проблемът ми в момента е че съм със шарена коса-отгоре светла отдоло тъмна..
Моля дайте съвет какво да правя и ако някой е ползвал този ремуувър да сподели Simple Smile

# 1
 • в провинцията
 • Мнения: 247
Точно този ремувър не съм ползвала, но аз винаги след обезцветяването слагам и боя, иначе цветът е като ръждясал. И да, в корените се получава по-светло, защото там боя няма и действа директно на твоята коса, но с последващо нанасяне на боя разликата се заличава.

# 2
 • Мнения: 65
Благодаря за отговора,а може ли да ми кажеш какъв ремувър ползваш-каква марка и на каква цена Simple Smile

# 3
 • Мнения: 32 589
търсачката е много полезна - ползвайте я!

# 4
 • Мнения: 65
търсачката е много полезна - ползвайте я!

Ползваме я,но не намерих точно тема подобна на моята WinkWink

# 5
# 6
 • Мнения: 0
Виждам , че дискусията се задълбочи и като създател на продукта работещ за Роза Импекс искам да внеса някои уточнения, тъй като очевидно много фризьори не познават много добре този тип продукти и начинът им на употреба.
Как Работи всеки един ремувер включително и този

При окислителните бои цветът се образува от множество малки молекули, които се свързват помежду си под действие на окислителя и образуват гигантски цветни молекули, формиращи окончателният цвят. Тази реакция наречена окисление, протича вътре в косъма и когато приключи, цветните молекули стават твърде големи и се хващат като в капан между кератиновите плочки на косъма. Ето защо този тип бои се наричат трайни.
Този обезцветяващ продукт е напълно различен и като механизъм на действие и като резултат от традиционно ползваните за деколорация продукти от типа на супри, осветляващи емулсии, гелове и олио. Изброените  по-горе продукти имат окислително действие и окисляват багрилата и  ги разрушават като по този начин премахват цвета.  За съжаление този тип продукти едновременно с това окисляват и повреждат  косъма в различна степен и дразнят скалпа, а самото отстраняване на цвета не винаги е пълно.
За разлика от тези продукти, нашия няма окислително действие. Той е с редукционно действие и съдържа активирани редуциращи молекули. Те разрушават големите цветни молекули до по-малки, в резултат на което те не се задържат вече между кератиновите плочки и могат да бъдат отмити.
-  Предимства:
Предимствата на този метод са следните:
-   Действително може да се отстрани напълно оцветяването от боядисвана коса( за разлика от окислителните продукти );
-   Методът е щадящ – на практика не уврежда нито косъма, нито натуралните  пигменти в него (за разлика от окислителните продукти ) и няма проблем продуктът да се използва многократно в един ден или за кратък период от време;
-   По-горе казаното прави продуктът идеален за експерименти с промяна на цвета на косата ;
-   Подходящ е за възстановяване на натуралния цвят на косата;
-   Във формулата има интегриран кондиционер за грижа за косъма, който прави Вашата коса мека, жива и блестяща.

След представяне на продукта да опиша накратко и правилния начин за употреба:
За успешното използване на продукта е необходимо:

1. Активатор + Редуктор + 3% окислител ;
2. Гребен ;
3. Четка  за боядисване;
4. Часовник;
5. Защитна пелерина;
6. Кърпа;
7. Шампоан за коса –
8. Маска за коса или балсам –
9.Пластмасов съд ;
Измийте предварително косата си  с подходящ шампоан  , след което я подсушете с кърпа.  Преди да започнете обезцветяването, покрий¬те раменете със защитна пелерина, за да се предпазят дрехите от изцапване. Пригответе часовник за проследяване времето на трети¬ране. Поставете предпазните ръкавици. Добре разклатете флаконите преди употреба. В отде¬лен, неметален съд се поставя необходимото количество от РЕДУКТОР 1 и АКТИВАТОР 2 в съотношение 1:1. Размесете добре, до полу¬чаване на еднородна смес за около минута, след което използвайте сместа веднага. След вземането на необходимото количество от продуктите вед¬нага затворете флаконите много добре, като не разменяте капачките. Рабо¬тете само в добре проветрено помещение.
ІІ. Нанасяне
1.Употреба
За нанасяне на продукта използвайте гребен и четка. Равномерно разпределете сместа по цялата дължина на косата или зоните, които ще обезцветявате . Сместа се нанася веднага, тъй като нейната активност не може да се съхранява повече от 30 минути.
2. Време за въздействие
Времето за третиране върху косата е 20 минути.
Внимание!!! Не превишавайте препоръчи¬телното време за въздействие.
3. Изплакване
След изтичане времето на въздействие, из¬мийте 3-4 пъти косата с Шампоан за коса. Изплакнете с голямо количество топла вода.
4. Проверка на резултата.
След измиването е необходимо да се оп¬редели степента на обезцветяване на боята от косата, по следния начин: на кичур коса поставете ОКИСЛИТЕЛ 3%. За удобство използвайте универсалната дозираща капачка.Оставете да действа 3-5 минути върху косъма. Изплакне¬те с вода. Ако цветът на кичура напълно или частично се възвръща, то това свидетелства за непълно премахване на боята от косата и трябва да се повтори процедурата с нанася¬нето на РЕДУКТОР 1 и АКТИВАТОР 2 отначало  /т.II/.
ІII. Повторно нанасяне
В случай на необходимост от няколко после¬дователни нанасяния на сместа от РЕДУКТОР 1 и АКТИВАТОР 2 не трябва да се поставя ОКИСЛИТЕЛ 3% върху цялата коса, а само да се прави проверка с кичур коса. След всяко нанасяне на сместа от РЕДУКТОР 1 и АКТИВАТОР 2 е необходимо косата да се измива 3-4 пъти с Шампоан за коса – от серията Herbal Time, да се изсушава със сешоар и да се охлади със студената струя на сешоара.
IV. Фиксиране
При достигане на желания резултат за пре¬махване на оцветяването, определен с помощта на горепосочения тест, се преминава към на¬насяне на КРЕМ - ОКИСЛИТЕЛ 3% върху цялата коса.За удобство използвайте универсалната дозираща капачка. Върху подсушената с кърпа коса нанесе¬те КРЕМ - ОКИСЛИТЕЛ 3%. Оставете да действа 3-5 минути /желателно е да се извърши над мивка/. След измиване на окислителя, косата се измива с Шампоан за коса . Накрая нанесете върху косата Маска за коса или балсам –подходяща за вашият тип коса, изплакнете и изсушете. След изтичане на 40 минути от края на гореописаната процедура, косата може отново да бъде боядисвана.
Съвет: При боядисване на косата, след обезцветяване, се препо¬ръчва да се използва крем-боя с един тон по-висок от избрания цвят или да се използва окислител с по-висок процент водороден пероксид / 6 % вместо 3 %, 9 % вместо 6 % и т.н./, необ¬ходим при оцветяване в желания цвят.
Не забравяте да погледнете мерките за безопасност в инструкцията
Съвети :
1.   Измиването на косата с Шампоан за коса –след третиране  трябва да е много добро, за да се гарантира пълното отстраняване на багрилата!!!
2.   Задължително трябва да се прави теста с окислител, за да не се върне стария Ви цвят.Типичната схема на приложение е :
-   За руси и ярки  червени цветове 1-2 третирания
-   За тъмно червени и кафяви цветове 2-3 третирания
-   За тъмно кафяви цветове 3-4 третирания
-   За черен цвят 4-6 третирания
Няма проблем третиранията  да се извършват едно след друго, тъй като  продуктът практически не уврежда косъма. Ако косата ви се изсуши от миене ползвайте по-големи количества подходящ балсам или маска.
3.   След правилно използване продукта възстановява естествения цвят на косата, но трябва да се има предвид , че натуралният пигмент на косъма е частично обезцветен от предишните боядисвания. Желателно е, ако ще се възстановява натуралният цвят да се подбере боя с подходящ тон, докато косата израсне.

Ако имате още въпроси незасегнати в обяснението питайте.

# 7
 • Мнения: 3
kanx, искам да попитам дали римувъра маха в някаква степен къна (натурална, без добавки) - какъв ще е ефектът му върху не много наситена от къна коса? дали ще я премахне или ще я направи светло оранжева ? и също така ако косъмът е третиран много пъти с блондор, какъв цвят ще остане от него след римувъра

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 11:42 от Blondie_

# 8
 • Мнения: 283
Така четейки подробните обяснения се замислих, този продукт би ли могъл да се използва за направа на кичури в домашни условия. т.е. да се третират само отделни кичури за обезцветяване...Моята коса е черно боядисана и ми се иска да внеса малко "цвят" , а не ми се ще да е със силните обезцветители в салоните.Както чета тук този е с щадящо действие...Бих се радвала на компетентното ви мнение,kanx...  bouquet

# 9
 • Мнения: 0
Този продукт не е подходящ за отстраняване на натурална къна поради по-различният химизъм на захващане на багрилата за косъма там.
А иначе кичури могат да се направят напълно успешно, но е възможно да ви трябва и боя за коса за целта- за да постигнете желаният цвят след обезцветяването.

# 10
 • Мнения: 283
благодаря за бързия отговор, предполагам че и този случай ще се спазва описаната технология...  bouquet пожелания за хубав ден!

# 11
 • Мнения: 65
И аз благодаря на kanx за изчерпателността и полезните съвети.Имам един въпрос,днес си купих нов ремувър (професионален от един магазин на Зара в Плд ).Ремувърът е на Oyster и е от две части-туба А и туба Б.Смесват се двете части и се нанася на косата,но проблемът е че в упътването пише че след постигане на желаното изсветляване  след като се отмие вече ремувъра се слага за 2-3 мин. оксидант 3 % за да се фиксира резултата.Но проблемът е че вътре в кутийката няма такъв оксидант и се чудя дали се продава отделно и дали е задължително да го слагам след това за фиксирането..Какво ще стане ако мина и без него ? Пък и гледам че трябва някакъв тест да се прави на 1 кичур ама в моя ремувър където си го купих няма такова нещо...само тези двете тубички са.

# 12
 • Мнения: 65
Моля,помагайте,защото днес следобед ще си го сложа този ремувър,но все още се чудя с този оксидант какво трябва да правя.И си мисля,че ако не го нанеса може би ефекта от обезцветяването ще изчезне ?? Вие как смятате?Защото след първото ми бутане на боята с ремувъра на престиж сякаш косата ми стана по-тъмна на другият ден,изчезна рижавият ефект...не мога да си го обясня

# 13
 • Мнения: 0
Използването на 3% окислител е задължително и много важно, както за цветната проба така и за фиксиране на резултата. Причината да  няма 3% окислител  в комплектите е, че тези които сте купували досега  са предназначени за  професионална салонна употреба и се предполага, че  фризьорките си имат 3% окислител в 1л опаковки. Иначе в магазините от типът на Зара се продават 3% окислители по 60мл. и 100 мл..Лично ние планираме съвесем скоро да пуснем под друга търговска марка подобен продукт за домашна употреба в комплекта на който ще има 3% окислител.

# 14
 • Мнения: 65
Много ви благодаря.Значи в моя случай окислителя не се смесва с тези съставки,защото не го пише в опътването,а се използва вече след измиването на ремувъра за 2-3 мин да се фиксира цвета.Значи ето защо не ми се е задържало първато изсветляване с ремувъра на престиж.И като си помисля,че отидох при фризиор на ме намаже..леле..нчмам думи колко некомпетентни и некудърни фризиори има..Аз затова 2-рия ремувър си го купих с мисълта този път да се намажа сама с още една приятелка която да ми помага,но явно пак трябва да отида при някои др. фризиор заради оксиданта.

Общи условия

Активация на акаунт