Любители на котки - тема 53

• 45 858
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • на брега на морето

Може да са гъби. Задължително ветеринар и нЕма да се пУашиш Grinning

Снимката на Меичка ме размекна - децата ми направиха видеоклипче с котки за рождения ден и една от снимките е тази.

# 631
Да споделя - след 5-6 обаждания докторът най-сетне към 6 часа ми даде резултат - няма котешки спин, няма левкемия. Grinning
Толкова пъти му звънях и той все не беше готов, че накрая чак се усъмних направи ли му пробата наистина или просто ми го каза. Обяви, че засега нямал, но можело по-нататък да развие. Това ме усъмни именно. Как така по-нататък? Та то не е ли заболяване, което, за да го хване животното трябва да контактува с други котки? Помислих си дали с това изречение не се застрахова нещо. Но аз не разбирам.
Засега съм доволна.

Котаракът е все още твърде вял. Трудно яде гранулите. Изхвърля ги неволно от паничката не можейки явно да ги налапа както преди. Взех му и Роял Канин не гранули, а късчета месо със сосче. Изпи само течното, побутва късчетата. Обича си гранулата повече и това си е.  Засега ще го мъча с тази. И без това купих няколко. (цената им е бая уау!)

# 632
  • Козлодуй
Ще се освести таласъмчето и ще прояде,не се тревожи,Стеф Hug
А по-натам потърси още едно мнение за всеки случай.
Пък мойте диванета днес,докато съм била на работа,си спретнали една малка гоненица.Докато щерката спяла сладко в детската и естествено нищо не чула.И както се гонели,обърнали цветарника барабар със саксиите по него.Добре,че е по-малкия и са само 5-6.Цветята са живи и здрави,слава Богу,но колко пръст изчистих,даже още не съм приключила напълно ooooh!

# 633
# 634
  • Варна
Сладка Богданка мамина, да е здрава и много весели мигове!  Grinning
Във Варна единствения хомеопат- ветеринар е д-р Стефанов( базар " Орехчето")
http://www.getlokal.com/6037968
Прегледът бил 20 лв. Но отзиви за този лекар нямам- нито добри, нито лоши.
Да споделя - след 5-6 обаждания докторът най-сетне към 6 часа ми даде резултат - няма котешки спин, няма левкемия. Grinning 
newsm10

# 635

Пък на тази първата маца от линкчето очите й са почти светло кафяви. Много харесвам котки с такива очи. (То и хора де)

Lunen_sun, благодаря, дано. Аз веднга си го помислих това за второто мнение.

# 636
  • София
Честит Рожден Ден на Богданка!

Пожелавам й ей такъв подарък - другарче в игрите:

St., според мен този лекар изобщо, ама изобщо не е ориентиран и дори се съмнявам, че е направил някакви тестова. В бъдеще можело да се разболее.  ooooh!

Теди, снимките са приказни!

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 21:40 от Емел

# 637
Честит рожден ден на прекрасната, писана Богданка   newsm59 newsm59 newsm59
Да е здрава, мъркаща и игрива
Браво на Мишко за хубавите резултати   love001

# 638
  • София
Честит рожден ден на Богданка! Да расте все така хубава, здрава и послушна!  nbirthday

# 639
С Богданка благодарим за всички честитки и пожелания!   bouquet
Както вече ни е традиция, й направихме "торта" от шунка. Първата година си опърли мустаците на свещичките, и оттогава припарва плахо отдалеч -

после известно време се подмазва, молейки ни да махнем лошия огън -

И накрая си хапна добре -

Laughing

# 640
  • на брега на морето
Пяхте ли Честит рожден ден?  Grinning

# 641
  • Costa Rica
Макар и на патерица, HAPPY BIRTHDAY на Богданка!

Стеф, радвам се, че кот няма опасни болести. Можеш ли вече да го намачкаш от мен?

# 642
  • Кюстендил
Здравейте, котки! Hug
Толкова сладки пухчета сте показали, че сърцебиене получих Heart Eyes
Аз идвам за съвет. Мой Мърльо прояде гранули! С такъв кеф ги хрупа, че ми иде да го смачкам, преди като го държах три дни гладен не ги подуши даже Crossing Arms Бях решила да го пробвам, да видя ще хапне ли и споделих с моя половин, и понеже той купува храната и отишъл и взел някакви насипни от 4 лв килото ooooh! Мислех да му взема РК за кастрирани котараци, то цената на една консерва дневно и на тази храна ми излиза същата. Чудя се обаче, ако го оставя на по-нисък клас гранули и му давам и консерви два пъти в седмицата примерно, дали ще си навлечем бъбречни проблеми? Или да не експериментирам, а да си му давам само качествена храна?

# 643
  • Варна
Трепет,
моят котарак изкара цял живот на нискокачествени гранули и не е имал проблеми нито веднъж. Предишният ни котарак беше на годинка, когато получи първото запушване, без да е близвал гранула. Според мен огромна роля играе предразположението и след това храната Confused И все пак може би е по-добре да не рискуваш, защото ако има някакво предразположение животинката нискокачествените гранули може да му навлекат големи проблеми.

# 644
  • на брега на морето
Стефи, снощи нямах време да ти пиша, но наистина потърси друг ветеринар. Твоя доктор не ми вдъхна никакво доверие. Не знам да се слага упойка 700 пъти на дребно животно, да го държи 11 часа, на следващия ден да се заваля. Моето зайче го упояваха два пъти заради зъбките, но докторката най-напред му сложи нещо да му подсили сърцето (защото е 6 годишен), след това много внимателно подбра количеството упойка и го изведе от упойката с някакъв друг медикамент. Зайчето се посъвзе 5-6 часа след като си го прибрахме и започна да яде , хем имаше раничка на горната челюст от израснало зъбче. Моля те, вземи предвид, че котето още не е във форма.
И какво значи това - можело да развие по-нататък някаква болест? Един доктор не трябва да плаши с лоши прогнози "родителите". Я се развие някоя болест, я не. 50 : 50.

Общи условия

Активация на акаунт